Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Skierka wrote:Kochane melduję,że u mnie nie ciekawie

Moja najstarsza córka ma rumień zakaźny (parvovirus B19). Podejrzewali to u mnie w poprzedniej ciąży, ale wtedy pokonał nas coxackie. Dostałam skierowanie na badania panelu TORCHa i parwowirusa. Na wyniki będę czekać kilka dni....psychicznie ledwo daję radę. Dam znać jak przyjdą wyniki. Bardzo się boję
o kurcze... nie mam pojęcia co to jest (i pozwól, że nie będę sprawdzac), ale brzmi groźnie.., ale będzie dobrze!! na pewno wszystkie będziemy mocno trzymały kciuki, żeby ten wirus(?) nie napsocił za bardzo
Skierka lubi tę wiadomość

-
Dziękuję Wam :*
Z racji poprzedniej ciąży wiem o tym wirusie na prawdę dużo i bardzo go nie chcę! Nawet nie dopuszczam takiej myśli do siebie, że mogłam go złapać. Mimo wszystko ciężko mi....Bardzo dziękuję Wam za wsparcie i pamiętajcie,że ja za Was wszystkie wciąż trzymam kciuki, nawet jeśli nie piszę :*
tysiaa93, Kasia02, zosiaaa lubią tę wiadomość
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]

-
Cześć wszystkim. Wiedzę ze mamy nowe dziewczyny wiec witam
Te które odeszły przytulam. Nie nadrobie wszystkiego nie mam siły. Dzisiaj cały dzień z małym po lekarzach. Masakra ale daliśmy rade. I wszystko zalatwilismy
musialam się tylko wcisnąć w kilka kolejek wykorzystując juz mój widoczny brzuch 
Co do witamin prenatalnych to wszystkie mają podobny skład. Ja biorę pregne bo najmniejsze tablety i dobry skład. To co Pisalyscie to ma chyba za mało d3. Jedynie omegmed ma odpowiadający obecnym normom. A i pamiętajcie o dha min 600 mg a niektórzy zalecają nawet 900 mg.
-
Skierka, przytulam... Miejmy nadzieję, że to paskudztwo Cię nie dopadło! Informuj nas co u Was...
Monkey... a mogłabyś mnie zaktualizować na t.p na 6 lutego tak jak mam w karcie ciąży?
Zosia, a czy gdybym wysłała Ci skład moich witamin prenatalnych to rzuciłabyś okiem czy jest ok? Bo co jak co ale ja się na tym nie znam i wstyd się przyznać ale nigdy w życiu żadnych witamin chyba nie brałam bo jestem strasznie niesystematyczna i zapominałam nawet jeśli to sobie postanowiłam...
-
Kasia02 wrote:myślicie, że różnego rodzaju makarony z sosami można normalnie jeśc? teraz mam chęc na spaghetti carbonara.., ale to chyba nieszkodliwe nie :>?
A ja się dołączę do pytania o pesto - bo widziałam na składzie, że ma sery, których nie powinno się jadać w ciąży. Ale zastanawiam się, bo pesto zawsze uwielbiałam.... -
Skierka trzymam kciuki żeby wszystko było ok :*
Ale mnie zemdliło, masakra... stwierdzenie poranne mdłości u mnie nie funkcjonuje... mdłości zaczynają się ok 16 i trwają do nocy.
Max a masz podane ilości? Bo możliwe, że w takim pesto są śladowe ilości tych serów, zresztą podejrzewam, że są one porządnie już przetworzone.
-
Taki już mój pech dziewczyny, bo przecież wiele kobiet w ciąży ma dzieci w wieku szkolnym (najbardziej narażona grupa na wszelkie wirusy) i nie ma takich problemów. Jak tylko się coś dowiem, to dam Wam znać. Póki co po prostu modlę się,żeby było dobrze. Jeszcze raz Wam dziękuję :*Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]

-
nick nieaktualny
-
Skierka - trzymam za Was kciuki, co by wirus szybko się poddał!
Monkey - dopiszesz mnie do listy, czy jeszcze nie zasłuzyłam?
Termin na 24.02 
Ja wróciłam z sesji terapeutycznej. Dzisiaj był lajcik, przygotowywała mnie do tego co bedzie za tydzien. Natomiast za tydzien pewnie bedzie dramat - przez cala sytuacje bede musiala przejsc jeszcze raz, opowiadac w czasie terazniejszym, z uwzglednieniem wszystkich zmyslow i mysli... cos czuje, ze bedzie ciezko. Nawet kobieta zapowiedziala, ze moze chcialabym, zeby ktos po mnie przyszedl, bo moje byc rozstrojona nerwowo... A przynajmniej, zeby ktos byl w domu jak wroce...
A co najlepsze to tego samego dnia rano mam pierwsze spotkanie z polozna. To mial byc radosny dzien, a pewnie skonczy sie nienajlepiej...
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

ja kocham kluski z serem!