Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Malvinka ja za bardzo nie wiem o jaką sesje terapeutyczna chodzi, ale wiem że moje sesje terapeutyczne podczas ciąży zakończyły się prawie rozwodem. Wiec może lepiej odsunąć rozdrapywanie ran na okres po ciąży?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 19:25
-
witamina A 250 μg
witamina D 10 μg
witamina E 10 mg α-TE
witamina K 90 μg
witamina C 85 mg
Tiamina (vit. B1) 1,5 mg
ryboflawina (vit. B2) 1,6 mg
Niacyna 17 mg NE
witamina B6 1,5 mg
kwas foliowy 400 μg
witamina B12 2 μg
Biotyna 30 μg
Pantotensyre ??? 6 mg
wapń 300 mg
Magnez 280 mg
żelazo 15 mg
cynk 9 mg
miedź 1 mg
Mangan 2 mg
Selen 60 μg
chrom 30 μg
Molybden ??? 50 μg
Jod 175 μg
zkoncentrowany olej rybi ?? 1500 mg
hvorav Omega-3 1020 mg
EPA 288 mg
DHA 582 mg
DPA 86 mg
Molybden i pantotensyre to nie mam pojęcia co to ale może skojarzysz polską nazwę bo ja nie kojarzę
-
dziewczyny mam do Was pytanie (dot. realiów Polskich). Powiedzialam w pracy ze jestem w ciąży ale nie dawałam zadnego zaświadczenia. Czy lekarz rodzinny może wypisac mi zwolnienie z powodu przeziębienia i będzie ono 100% płatne czy musze do niego dolaczyc zaświadczenie od gina ze jestem w ciąży? a może rodzinny na podstawie karty ciąży może wypisac takie zwolnienie pelnoplatne? jak to jest?
-
Pianistka - zaakceptowałam! Dziękuję

AlaMat - fajny brzuszek
Mandragora - ja mam sesje zwiazane z PTSD, ktorego nabawilam sie przy poprzednim porodzie (a wlasciwie przy barbarzynskim lyzeczkowaniu i pozniej podczas pobytu w szpitalu - dluga i nieprzyjemna historia). To jest wlasciwie ostatni moment, zeby sie z tym uporac, nie bardzo sobie potrafie wyobrazic porod w takim stanie jak jestem teraz...
AlaMat lubi tę wiadomość
-
szara myszka wrote:dziewczyny mam do Was pytanie (dot. realiów Polskich). Powiedzialam w pracy ze jestem w ciąży ale nie dawałam zadnego zaświadczenia. Czy lekarz rodzinny może wypisac mi zwolnienie z powodu przeziębienia i będzie ono 100% płatne czy musze do niego dolaczyc zaświadczenie od gina ze jestem w ciąży? a może rodzinny na podstawie karty ciąży może wypisac takie zwolnienie pelnoplatne? jak to jest?
Ode mnie pracodawca chciał zaświadczenie i L4 koniecznie od ginekologa ponieważ od rodzinnego nie uznają -
Nie chce isc calkiem na stale ale w pracy jest taki mlyn ze przyda mi się nieddlugo tydzień odpoczynku, mój rodzinny na pewno by mi wypisal takie zwolnienie tylko czy może na podstawie tej karty ciąży?
-
Iriss wrote:Zapomnialam dodac, ze wczesniej juz wiedzieli w pracy o ciazy i wczesniej dalam zwolnienie od ginekologa. Dlatego odpowiadam tylko, ze rodzinny moze wystawic L4 a jak dalej to nie wiem co oni w pracy chca... U mnie L4 styklo ale jak napisalam wyzej pierwsze zwolnienie bylo od gina.
No to może dlatego uznali te od rodzinnego u mnie pierwsze L4 i zaświadczenie pracodawca chciał koniecznie od ginekologa -
szara myszka wrote:Nie chce isc calkiem na stale ale w pracy jest taki mlyn ze przyda mi się nieddlugo tydzień odpoczynku, mój rodzinny na pewno by mi wypisal takie zwolnienie tylko czy może na podstawie tej karty ciąży?
Musiałabyś się zorientować jak jest z pierwszym zwolnieniem bo pytanie czy pierwsze L4 ciążowe może wystawiać rodzinny -
Moja zdrowa donoszona córka zmarła na tydzień przed terminem porodu w wyniku zaniedbań lekarskich. Malvinka Mieliśmy się obydwoje z czego leczyć tz ja i mój mąż a nie wyszło to nam na dobre... wróciłam do tematu po rozwiązaniu, jednak nie na długo, bo znów jestem w ciąży...Malvinka wrote:Pianistka - zaakceptowałam! Dziękuję

AlaMat - fajny brzuszek
Mandragora - ja mam sesje zwiazane z PTSD, ktorego nabawilam sie przy poprzednim porodzie (a wlasciwie przy barbarzynskim lyzeczkowaniu i pozniej podczas pobytu w szpitalu - dluga i nieprzyjemna historia). To jest wlasciwie ostatni moment, zeby sie z tym uporac, nie bardzo sobie potrafie wyobrazic porod w takim stanie jak jestem teraz... -
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

przyjmij mnie do przyjaciółek to wyślę Ci link bo jest tajna