Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Pianistka wrote:witamina A 250 μg
witamina D 10 μg
witamina E 10 mg α-TE
witamina K 90 μg
witamina C 85 mg
Tiamina (vit. B1) 1,5 mg
ryboflawina (vit. B2) 1,6 mg
Niacyna 17 mg NE
witamina B6 1,5 mg
kwas foliowy 400 μg
witamina B12 2 μg
Biotyna 30 μg
Pantotensyre ??? 6 mg
wapń 300 mg
Magnez 280 mg
żelazo 15 mg
cynk 9 mg
miedź 1 mg
Mangan 2 mg
Selen 60 μg
chrom 30 μg
Molybden ??? 50 μg
Jod 175 μg
zkoncentrowany olej rybi ?? 1500 mg
hvorav Omega-3 1020 mg
EPA 288 mg
DHA 582 mg
DPA 86 mg
Molybden i pantotensyre to nie mam pojęcia co to ale może skojarzysz polską nazwę bo ja nie kojarzę
Pianistka no skład jest bardzo bogaty, więcej tych składników niż w tym od Iriss ;)i ilościowo każdego składnika sporo, na pewno nie będziesz miała żadnych niedoborów
to, co pisałam, że ważne też jest, jeszcze właśnie omega-3 i dha, więc pełen wypas
nie wiem tylko jaki jest np. związek magnezu, czy z takich lepiej wchłanialnych czy nie.
-
madzia2526 wrote:Dziewczyny co ile macie usg? Bo widzę, że dość często macie robione. Ja miałam tylko w 5 tyg i teraz dopiero w 12 będę robiła.
Ja mam robione co każdą wizytę .. Ostatnio na wizycie byłam miesiąć temu + 1 tydzień , jutro jadę i już nie mogę się doczekać by zobaczyć jak maleństwo wygląda
-
Tego akurat nie mam napisane, ale magnez biorę też oddzielnie żeby nie zabrakło

Te witaminy są przeznaczone na pierwszy trymestr a od drugiego trymestru jest wersja "Mama" ale skoro ten skład jest tak bogaty to podejrzewam że ta druga wersja będzie równie dobra
Dziękuję za pomoc
zosiaaa lubi tę wiadomość
-
Mnie mąż dobił... ^^ bo ja bardzo lubię smak piwa
i chodzi mi tu i psyka... tak to wyglądało:
Ja: Dawid, weź mnie nie denerwuj!
D : Ale czym?
Ja: No tym otwieraniem piwa tak na głos
D : Jak chcesz to następne Ty mi możesz otworzyć ^^
Mandragora, w czwartek możemy świętować picollo!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 21:24
-
Kochane, ja mowie już dobranoc i lecę do łóżka. Jestem dziś wykończona, a jutro znów do pracy

Wizytę mam dopiero 14 sierpnia, to będzie wg. Belly ostani dzień pierwszego trymestru i mam zamiar na tej wizycie, jak będzie trzeba wybłagać L4, chyba że wcześniej od internistki coś wezmę. Niestety muszę do końca miesiąca przepracować, żeby mi się premia która na początku miesiąca dostałam wliczyła do średniej.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH