SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Dziś tak się zastanawiałam, które z nas ma lepsza intuicję, jak wiecie ja obstawiam że będzie chłopak, chociaż ostatnio miałam powątpiewania :P
    Mój mąż uparcie i cały czas twierdzi, że będzie dziewczyna, princessa w brzuchu siedzi haha, a to nie jest tak, że on tak mówi bo by bardzo chciał, zawsze gadał o chłopaku, a tu mnie tak zaskakuje :P.

Iriss ja na samym poczatku bylam przelonana,ze dziewczynka,ale teraz sie to zmienilo i intuicja raczej podpowiada chlopaka. My serduszlowalismy w sam teoretyczny dzien owulacji ( ale czy ona byla tal jak powinna tego nie wiem..)a potem juz nie.. ;p

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha milka, sam dzialal i jeszcze reklamacje sklada ;) a to lotr z tego Twojego meza;);)

milka1 lubi tę wiadomość

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie wywaliło jak na 5 mc a to dopiero 12 tydzień, ech.. no cóż, kropek sobie miejsce robi, no skoro mu tak dobrze i potrzebuje więcej przestrzeni - to przetrwam to!
    Teraz już podobno czuje dotyk jak się brzuszek gładzi i podobno reaguje (tyle, że tego nie czuję).

Rany z tym kapuśniakiem i ciastami mi takiej ochoty narobiłyście i pierogi z truskawkami! MNIAM MNIAM !

• Kasia02 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihihi Iriss to u was 50/50 :D, ja wiem dokładnie kiedy byl "zloty strzal" ;). Jeszcze z miesiac dwa i moze bedzie juz wiadomo

milka1 lubi tę wiadomość

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, ja też mam duży brzuch, i wiele dziewczyn z tego forum również, więc się nie przejmuj :)
    Ja, jak wiecie uparcie obstawiam na chłopaka, od samego początku... :)

Milka, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. przyjmij proszę, to wyślę ci link do naszej tabelki i dane do konta na fb :)

milka1 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    Haha milka, sam dzialal i jeszcze reklamacje sklada ;) a to lotr z tego Twojego meza;);)

Mój cały czas ma nadzieje, ze drugi się schował i jeszcze gdzieś tam jest, bo póki co to miałam tylko jedno usg, dlatego tak czekam na następne z utęsknieniem, które już lada chwila. Ja mu wprost - nie ma, jest jeden kropek.
    To stwierdził, że przy drugiej ciąży będą bliźniaki. A drugie trzeba będzie majstrować szybko, bo pesel mi się nie chce odmłodzić!

Kasia02 lubi tę wiadomość

• lelewela Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss dajesz czadu dziś kapuśniak i ciasto czekoladowe na zmianę :)

ja zjadłam swój barszczyk i brzuch mi wywaliło że masakra, jak bym nie wiem w jakimś 5 miesiącu była.

A co do księży jeszcze...ja jestem bardzo uprzedzona, bo mi kiedyś ksiądz w bardzo trudnym okresie życia tak dowalił, że pół dnia płakałam potem. I nie mogłam zrozumieć, jak ksiądz tak moze. Ale wierzę, że są i tacy normalni :)

A i zaczęłam mega sprzątanie w kuchni, ale po jedzeniu mi się odechciało i mega bałagan został :) musze się zmobilizować i to ogarnąć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 14:58

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziwię Ci się lelewela, bo ja przestałam do kościoła chodzić po tym jak się ksiądz na mnie wydarł na cąły kościół - podczas mszy ( a miałam 7 lat), że opuściłam pierwszy piątek miesiąca ;-)
    Ale normalni też są na szczęście i byśmy tylko na takich trafiali!

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam przeczucie na chłopaka :) Jak będzie dziewczynka, to zbankrutuję na ciuszkach haha :D

Idę robić domowe fryty :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja siostra, która mieszka w UK poprosiła mnie zebym wysłała jej swoją fotkę... zwykłe selfie na już... i stwierdziła, że po oczach widzi że będzie dziewczynka... :D
    Jestem obiektem wróżb xD

A co do wróżb to pamiętam jak w podstawówce na Andrzejki była wróżba gdzie się szpilką przekłuwało serce z papieru a na drugiej stronie były imiona "przyszłego męża / przyszłej żony"... Wtedy wyszło mi że mój przyszły mąż będzie miał na imię Dawid. i pamiętam że cała klasa się ze mnie śmiała bo u nas w klasie był Dawid, taki mały rudy z wystającymi zębami jak szczur... xD Jak się mój mąż nazywa to pewnie możecie się domyślić... ;)

lelewela, milka1 lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frytki domowe - ło matko, pragnę!!!

Heh, podobno przy dziewczynie się twarz się zmienia ! Kto wie!

A ja idę w końcu uszyć tą torbę na plażę bo inaczej koc pod pachą a jeszcze woda, e-book, telefon, podusia, woreczki (w razie czego jak mnie coś podejdzie) krzyżówki, karty, ręczniki - to jak ja to zabiorę? Ech... uciekam

• Max Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Dziś tak się zastanawiałam, które z nas ma lepsza intuicję, jak wiecie ja obstawiam że będzie chłopak, chociaż ostatnio miałam powątpiewania :P
    Mój mąż uparcie i cały czas twierdzi, że będzie dziewczyna, princessa w brzuchu siedzi haha, a to nie jest tak, że on tak mówi bo by bardzo chciał, zawsze gadał o chłopaku, a tu mnie tak zaskakuje :P.

U mnie też mąż cały czas mówił, że chce chłopaka. Więc mnie zaskakuje, bo już nie raz mu się zdarzyło powiedzieć do mnie: jak tak moje dziewczynki? :P

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że podobnie idziemy na L4 :) Ale wtedy będziemy produkować stron, o matko ;)

Nie wiem czy wam napisałam, ale dzisiaj lekarz zobaczył coś między nogami dzidzi - my też, więc go pytamy. Powiedział, że nie ma się co sugerować tym na razie, bo za wcześnie. Kurde, byłam pewna, że będzie dziewczynka - ale by był zonk :D

magdalenka_ka, ale ludzie mają fantazję... Olać to trzeba, widać że ich własne życie jest nudne. Moi znajomi też pewnie o nas gadają - jesteśmy pierwsi, którzy "zaciążyli" w naszym towarzystwie, wszyscy wolni i imprezowi (tak jak my parę miesięcy temu), a tu taki temat do plot nagle - jak to mi się życie skończy, jak zostanę uwiązana w domu, jak to będziemy tylko o dzieciach gadać. Trochę to smutne, ale co zrobić.

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Max Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    lelewela, po prostu mdłości mijają apetyt wraca, najbardziej się cieszę że zjadłam dziś owsiankę :D bo tez nie mogłam przełknąć od dłuższego czasu, a to bogactwo mikroelementów :D.

Wiecie co, cerę na twarzy mam ok, zero syfków nic, ale ramiona i plecy na wysokości nerek po bokach, mam tak wysyfione że masakra, na ramionach już mam kilka blizn :/ ja wiem że to hormony, bo miałam tak wcześniej w fazie lutealnej właśnie, że pryszcz na pryszczu ale właśnie ramiona, kark, szyja i plecy na dole...dopiero zioła sroki mi to wyrównały. No cóż chyba muszę przetrwać :P, a po ciąży się będę złuszczać jak mi się teraz nie uda zniwelować tego.

Ja mam wszędzie jakieś krostki, coś jakby potówki. I swędzą mnie okropnie :( na udach, pod kolanami, na rękach i brzuchu :(

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mój gada ze córka będzie ja liczę na synka ale to się zobaczy

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ploty szły w inną stronę... 3 lata się staraliśmy i nikt nie wiedział, że bardzo pragniemy dziecka, że 4 razy straciłam ciąże a znajomi żartowali, że my mamy psa i z psem już zostaniemy... Myśleli że nie chcemy dzieci, nie lubimy itd... ;)

Peggy, co do płci maluszka to w 10 tc nie ma szans żeby ją stwierdzić, i nawet jeśli zobaczyliście "coś" pomiędzy nóżkami to jeszcze nie oznacza że to "to" bo podobno dziewczynki wyglądają tak samo na tym etapie! :)
    Podobno na tym etapie wargi sromowe dziewczynki są bardzo opuchnięte i na USG można łatwo "coś" zobaczyć :)

Ale za ok 4 tygodnie się dowiesz, tak jak i ja :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś ciepło u mnie. Czyżby upały wracały?

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno wracają :D A skąd wiem? Bo mój mąż już płacze :D W tamtym roku w wakacje u nas było powyżej 25 stopni to siedział w domu przy klimatyzacji i nawet nie chciał wyjść xD Z nim na wakacje to tylko i wyłącznie na Svalbard :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela wrote:
    Ale dziś ciepło u mnie. Czyżby upały wracały?

chyba wracają.. u nas niby bardzo wysoka temp.,ale wiatr wieje i nie jest tak duszno więc nie ma takiej tragedii jak ostatnio(te z 2 tyg temu)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracają jutro u mnie ma być 36 st juz dziś jest 32 at i siedzę w domu z dziećmi raczej tym najmłodszym bo córka siedzi w basenie z babcia

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ