Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio zaczęłam krwawić po olbrzymim stresie... wcześniej po 8 godzinnej podróży pociągiem... przemyśl czy wczoraj lub dziś robiłaś coś ryzykownego... długa podróż? wysiłek fizyczny? może dźwignęłas? albo stres?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba pojade, chociaz Lekarz mi kazal do poniedzialku czekac ... Boje sie jak nie wiem co , nie mam zadnych boli , tylko takie dziwne uczucie w szyjce macicy jak ide do wc ... Wczesniej tak nie mialam .... Mam cyste 2.7 cm ale to na jajniku lewym ... I podobno niegrozna ... Nie mysle , ze wytrzymam do poniedzialku ... Ile bierrzecie progresteron na jedna dobe ja zwiekszylam do 400 mg

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 150mg... to tylko profilaktycznie...
    masz duphaston czy luteine? i jaką?

zobacz jak się sytuacja rozwinie... jeśli nie będzie się nasilało i nie będzie nic niepokojącego to poczekaj... a ile tego jest?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Spokojnie, ja straciłam ciążę 4 razy a teraz maluszek się rozwija mimo że 2 razy jechałam do szpitala z krwawieniem...
    Gdzie mieszkasz?
    To się bardzo rzadko zdarza że serce przestaje bić i najczęściej od razu widać że tętno jest za niskie... np tętno ok 100 i poniżej nie wróży dobrze... Tętno Twojego maluszka jest ok!

Ja mam takie plamienia od początku ciąży po aplikowaniu luteiny... wiadomo, pcham łapy więc i o podrażnienie łatwo..
    Mi zarówno ginekolog jak i na pogotowiu lekarz powiedział, że dopóki nie ma krwawienia jak przy okresie i bólu bardzo silnego to mam nie panikować...
    Ale robisz jak uważasz...

Jednak nie myśl o najgorszym
    Staram sie jak moge .... Tak ja duzo pracuje , zwykle nie ma mnie w domu okolo 10 godz. Glupota wiem , ale co zrobic takie zycie teraz jest , ja jestem w USA .... Moze to przemeczenie , a stres zawsze jest ..ja wczesniej poranialam z tego samego powodu blad chromosonow 21 oraz 22 .... Wiec nic nie zrobilam zle , po prostu pech .... Teraz mam troche wieksza nadzieje , Bo faktycznie serce szybko bije .... P.s. Ja we srode napisal sie sredniomocnej kawy moze to to , nie mam sex odkad wiem o ciazy

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi plamienia nasilały się w pracy... Wytrzymaj do wizyty i postaraj się wziąć zwolnienie z pracy chociaż na tydzień - dwa żeby odpocząć :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Ja biorę 150mg... to tylko profilaktycznie...
    masz duphaston czy luteine? i jaką?

zobacz jak się sytuacja rozwinie... jeśli nie będzie się nasilało i nie będzie nic niepokojącego to poczekaj... a ile tego jest?
    Czysty progresteron , generic for prometrium po 100 mg w jednej tabletce , doustnie ...

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę 200 mg dziennie. Mi lekarz zawsze mówił, że brązowe plamienie jest niegroźne.. czerwone to już inna bajka. Może jedź uspokoisz się.

Evans lubi tę wiadomość

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywaj i sprawdzaj jak się rozwija sytuacja :) oby było ok...
    Jeśli to wada genetyczna to NIC nie poradzisz :( ale wierzę, że jest ok! :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malo , tylko tyle co na papierze ... I to nie zawsze , jasny brązowy jakby sluz , ale wtedy tak samo bylo , mierzycie temperature ?? Mi za drugim razem spadla drastycznie , teraz nie wiem , mierze ...

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mierzę...
    Jeśli wcześniej było tak samo to może pojedź do szpitala...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mierzę.
    Jedz najlepiej do tego szpitala bo ani my, ani ty nic nie wymyslisz...

tulipanna lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Odpoczywaj i sprawdzaj jak się rozwija sytuacja :) oby było ok...
    Jeśli to wada genetyczna to NIC nie poradzisz :( ale wierzę, że jest ok! :)
    Wiem , dlatego jestem przerazona , a mialam juz robic nifty , czy jakos tak po polsku ten test sie nazywa .... Poleze jeszcze troche I jade chyba ... Dzieki Dziewczyny !!! Za wsparcie ...

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty z jakiej przyczyny 4 razy poronilas??

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans ja widzę, ze bardzo panikujesz, a to też źle dla maluszka taki duży stres więc moze lepiej faktycznie jedź to sie uspokoisz przynajmniej jak powiedzą ci ze wszystko jest dobrze. I myślę, ze powinnaś więcej odpoczywać, bo dużo pracujesz. Nie nakręcaj się tylko bo to najgorsze.
    jaką miałas tą temperaturę i ile ci spadła?

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron + płód sie nie zagnieżdżał poprawnie.

Evans, ja plamię czesto i bardzo się stresuję dlatego kupiłam sobie detektor tętna płodu i zawsze mogę sprawdzić czy serce maluszka bije... może pomyśl o takim zakupie?

Evans lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu u nas przeszła burza znów tak wiało no masakra jakaś ale teraz się fajnie siedzi przy otwartym balkonie hihi

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• lelewela Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zamknęłam balkon i pod koc weszłam :) ale jutro ma być znowu gorąco.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela wrote:
    Evans ja widzę, ze bardzo panikujesz, a to też źle dla maluszka taki duży stres więc moze lepiej faktycznie jedź to sie uspokoisz przynajmniej jak powiedzą ci ze wszystko jest dobrze. I myślę, ze powinnaś więcej odpoczywać, bo dużo pracujesz. Nie nakręcaj się tylko bo to najgorsze.
    jaką miałas tą temperaturę i ile ci spadła?
    Ja mam bardzo stabilnq temerature, nie mam takich wahan jak ja widze , ze Dziewczyny maja ... Nawet skok owulacyjny mam maly ... I wtedy za drugim razem , temeratura spadla mi az o prawie 5 kresek , co w moim przypadku jest pionowo w dol!!!! I szybko do szpitala I brak tetna a bylo w 7 tyg.o dni 118 na min ....a w 10 tyg.6 dni pusto , plamienie wlasnie takie same mialam a poza tym nic moze troche brzuch zaczal bolec jak sie wsluchalam .... Teraz nie mierze temeratury .... W ogole nie robilam wykresu , ale mam kilka temperatur jak juz bylam w ciazy ....

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha mam pytanie czy wy się kapiecie q wannie czy prysznic bierzecie? Bo lekarz zabronił mi się kąpać w ciepłej wodzie tylko mam brać prysznic w letniej wodzie

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Evans Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Progesteron + płód sie nie zagnieżdżał poprawnie.

Evans, ja plamię czesto i bardzo się stresuję dlatego kupiłam sobie detektor tętna płodu i zawsze mogę sprawdzić czy serce maluszka bije... może pomyśl o takim zakupie?
    Juz myslalam , ale Lekarz odradza ... Mowi , ze bede ciagle slychac , ale to chyba super jednak pomysl jest !!!

f2wle6ydurxmnzb6.png
‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ