Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chyba pojade, chociaz Lekarz mi kazal do poniedzialku czekac ... Boje sie jak nie wiem co , nie mam zadnych boli , tylko takie dziwne uczucie w szyjce macicy jak ide do wc ... Wczesniej tak nie mialam .... Mam cyste 2.7 cm ale to na jajniku lewym ... I podobno niegrozna ... Nie mysle , ze wytrzymam do poniedzialku ... Ile bierrzecie progresteron na jedna dobe ja zwiekszylam do 400 mg

-
Staram sie jak moge .... Tak ja duzo pracuje , zwykle nie ma mnie w domu okolo 10 godz. Glupota wiem , ale co zrobic takie zycie teraz jest , ja jestem w USA .... Moze to przemeczenie , a stres zawsze jest ..ja wczesniej poranialam z tego samego powodu blad chromosonow 21 oraz 22 .... Wiec nic nie zrobilam zle , po prostu pech .... Teraz mam troche wieksza nadzieje , Bo faktycznie serce szybko bije .... P.s. Ja we srode napisal sie sredniomocnej kawy moze to to , nie mam sex odkad wiem o ciazyPianistka wrote:Spokojnie, ja straciłam ciążę 4 razy a teraz maluszek się rozwija mimo że 2 razy jechałam do szpitala z krwawieniem...
Gdzie mieszkasz?
To się bardzo rzadko zdarza że serce przestaje bić i najczęściej od razu widać że tętno jest za niskie... np tętno ok 100 i poniżej nie wróży dobrze... Tętno Twojego maluszka jest ok!
Ja mam takie plamienia od początku ciąży po aplikowaniu luteiny... wiadomo, pcham łapy więc i o podrażnienie łatwo..
Mi zarówno ginekolog jak i na pogotowiu lekarz powiedział, że dopóki nie ma krwawienia jak przy okresie i bólu bardzo silnego to mam nie panikować...
Ale robisz jak uważasz...
Jednak nie myśl o najgorszym
-
Czysty progresteron , generic for prometrium po 100 mg w jednej tabletce , doustnie ...Pianistka wrote:Ja biorę 150mg... to tylko profilaktycznie...
masz duphaston czy luteine? i jaką?
zobacz jak się sytuacja rozwinie... jeśli nie będzie się nasilało i nie będzie nic niepokojącego to poczekaj... a ile tego jest?
-
Wiem , dlatego jestem przerazona , a mialam juz robic nifty , czy jakos tak po polsku ten test sie nazywa .... Poleze jeszcze troche I jade chyba ... Dzieki Dziewczyny !!! Za wsparcie ...Pianistka wrote:Odpoczywaj i sprawdzaj jak się rozwija sytuacja
oby było ok...
Jeśli to wada genetyczna to NIC nie poradzisz
ale wierzę, że jest ok! 

-
Evans ja widzę, ze bardzo panikujesz, a to też źle dla maluszka taki duży stres więc moze lepiej faktycznie jedź to sie uspokoisz przynajmniej jak powiedzą ci ze wszystko jest dobrze. I myślę, ze powinnaś więcej odpoczywać, bo dużo pracujesz. Nie nakręcaj się tylko bo to najgorsze.
jaką miałas tą temperaturę i ile ci spadła? -
Ja mam bardzo stabilnq temerature, nie mam takich wahan jak ja widze , ze Dziewczyny maja ... Nawet skok owulacyjny mam maly ... I wtedy za drugim razem , temeratura spadla mi az o prawie 5 kresek , co w moim przypadku jest pionowo w dol!!!! I szybko do szpitala I brak tetna a bylo w 7 tyg.o dni 118 na min ....a w 10 tyg.6 dni pusto , plamienie wlasnie takie same mialam a poza tym nic moze troche brzuch zaczal bolec jak sie wsluchalam .... Teraz nie mierze temeratury .... W ogole nie robilam wykresu , ale mam kilka temperatur jak juz bylam w ciazy ....lelewela wrote:Evans ja widzę, ze bardzo panikujesz, a to też źle dla maluszka taki duży stres więc moze lepiej faktycznie jedź to sie uspokoisz przynajmniej jak powiedzą ci ze wszystko jest dobrze. I myślę, ze powinnaś więcej odpoczywać, bo dużo pracujesz. Nie nakręcaj się tylko bo to najgorsze.
jaką miałas tą temperaturę i ile ci spadła?
-
Juz myslalam , ale Lekarz odradza ... Mowi , ze bede ciagle slychac , ale to chyba super jednak pomysl jest !!!Pianistka wrote:Progesteron + płód sie nie zagnieżdżał poprawnie.
Evans, ja plamię czesto i bardzo się stresuję dlatego kupiłam sobie detektor tętna płodu i zawsze mogę sprawdzić czy serce maluszka bije... może pomyśl o takim zakupie?
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

13.08.2014