SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio zaczęłam krwawić po olbrzymim stresie... wcześniej po 8 godzinnej podróży pociągiem... przemyśl czy wczoraj lub dziś robiłaś coś ryzykownego... długa podróż? wysiłek fizyczny? może dźwignęłas? albo stres?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba pojade, chociaz Lekarz mi kazal do poniedzialku czekac ... Boje sie jak nie wiem co , nie mam zadnych boli , tylko takie dziwne uczucie w szyjce macicy jak ide do wc ... Wczesniej tak nie mialam .... Mam cyste 2.7 cm ale to na jajniku lewym ... I podobno niegrozna ... Nie mysle , ze wytrzymam do poniedzialku ... Ile bierrzecie progresteron na jedna dobe ja zwiekszylam do 400 mg

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 150mg... to tylko profilaktycznie...
    masz duphaston czy luteine? i jaką?

zobacz jak się sytuacja rozwinie... jeśli nie będzie się nasilało i nie będzie nic niepokojącego to poczekaj... a ile tego jest?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Spokojnie, ja straciłam ciążę 4 razy a teraz maluszek się rozwija mimo że 2 razy jechałam do szpitala z krwawieniem...
    Gdzie mieszkasz?
    To się bardzo rzadko zdarza że serce przestaje bić i najczęściej od razu widać że tętno jest za niskie... np tętno ok 100 i poniżej nie wróży dobrze... Tętno Twojego maluszka jest ok!

Ja mam takie plamienia od początku ciąży po aplikowaniu luteiny... wiadomo, pcham łapy więc i o podrażnienie łatwo..
    Mi zarówno ginekolog jak i na pogotowiu lekarz powiedział, że dopóki nie ma krwawienia jak przy okresie i bólu bardzo silnego to mam nie panikować...
    Ale robisz jak uważasz...

Jednak nie myśl o najgorszym
    Staram sie jak moge .... Tak ja duzo pracuje , zwykle nie ma mnie w domu okolo 10 godz. Glupota wiem , ale co zrobic takie zycie teraz jest , ja jestem w USA .... Moze to przemeczenie , a stres zawsze jest ..ja wczesniej poranialam z tego samego powodu blad chromosonow 21 oraz 22 .... Wiec nic nie zrobilam zle , po prostu pech .... Teraz mam troche wieksza nadzieje , Bo faktycznie serce szybko bije .... P.s. Ja we srode napisal sie sredniomocnej kawy moze to to , nie mam sex odkad wiem o ciazy

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi plamienia nasilały się w pracy... Wytrzymaj do wizyty i postaraj się wziąć zwolnienie z pracy chociaż na tydzień - dwa żeby odpocząć :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Ja biorę 150mg... to tylko profilaktycznie...
    masz duphaston czy luteine? i jaką?

zobacz jak się sytuacja rozwinie... jeśli nie będzie się nasilało i nie będzie nic niepokojącego to poczekaj... a ile tego jest?
    Czysty progresteron , generic for prometrium po 100 mg w jednej tabletce , doustnie ...

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę 200 mg dziennie. Mi lekarz zawsze mówił, że brązowe plamienie jest niegroźne.. czerwone to już inna bajka. Może jedź uspokoisz się.

Evans lubi tę wiadomość

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywaj i sprawdzaj jak się rozwija sytuacja :) oby było ok...
    Jeśli to wada genetyczna to NIC nie poradzisz :( ale wierzę, że jest ok! :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malo , tylko tyle co na papierze ... I to nie zawsze , jasny brązowy jakby sluz , ale wtedy tak samo bylo , mierzycie temperature ?? Mi za drugim razem spadla drastycznie , teraz nie wiem , mierze ...

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mierzę...
    Jeśli wcześniej było tak samo to może pojedź do szpitala...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mierzę.
    Jedz najlepiej do tego szpitala bo ani my, ani ty nic nie wymyslisz...

tulipanna lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Odpoczywaj i sprawdzaj jak się rozwija sytuacja :) oby było ok...
    Jeśli to wada genetyczna to NIC nie poradzisz :( ale wierzę, że jest ok! :)
    Wiem , dlatego jestem przerazona , a mialam juz robic nifty , czy jakos tak po polsku ten test sie nazywa .... Poleze jeszcze troche I jade chyba ... Dzieki Dziewczyny !!! Za wsparcie ...

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty z jakiej przyczyny 4 razy poronilas??

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans ja widzę, ze bardzo panikujesz, a to też źle dla maluszka taki duży stres więc moze lepiej faktycznie jedź to sie uspokoisz przynajmniej jak powiedzą ci ze wszystko jest dobrze. I myślę, ze powinnaś więcej odpoczywać, bo dużo pracujesz. Nie nakręcaj się tylko bo to najgorsze.
    jaką miałas tą temperaturę i ile ci spadła?

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron + płód sie nie zagnieżdżał poprawnie.

Evans, ja plamię czesto i bardzo się stresuję dlatego kupiłam sobie detektor tętna płodu i zawsze mogę sprawdzić czy serce maluszka bije... może pomyśl o takim zakupie?

Evans lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu u nas przeszła burza znów tak wiało no masakra jakaś ale teraz się fajnie siedzi przy otwartym balkonie hihi

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• lelewela Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zamknęłam balkon i pod koc weszłam :) ale jutro ma być znowu gorąco.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela wrote:
    Evans ja widzę, ze bardzo panikujesz, a to też źle dla maluszka taki duży stres więc moze lepiej faktycznie jedź to sie uspokoisz przynajmniej jak powiedzą ci ze wszystko jest dobrze. I myślę, ze powinnaś więcej odpoczywać, bo dużo pracujesz. Nie nakręcaj się tylko bo to najgorsze.
    jaką miałas tą temperaturę i ile ci spadła?
    Ja mam bardzo stabilnq temerature, nie mam takich wahan jak ja widze , ze Dziewczyny maja ... Nawet skok owulacyjny mam maly ... I wtedy za drugim razem , temeratura spadla mi az o prawie 5 kresek , co w moim przypadku jest pionowo w dol!!!! I szybko do szpitala I brak tetna a bylo w 7 tyg.o dni 118 na min ....a w 10 tyg.6 dni pusto , plamienie wlasnie takie same mialam a poza tym nic moze troche brzuch zaczal bolec jak sie wsluchalam .... Teraz nie mierze temeratury .... W ogole nie robilam wykresu , ale mam kilka temperatur jak juz bylam w ciazy ....

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha mam pytanie czy wy się kapiecie q wannie czy prysznic bierzecie? Bo lekarz zabronił mi się kąpać w ciepłej wodzie tylko mam brać prysznic w letniej wodzie

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Evans Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Progesteron + płód sie nie zagnieżdżał poprawnie.

Evans, ja plamię czesto i bardzo się stresuję dlatego kupiłam sobie detektor tętna płodu i zawsze mogę sprawdzić czy serce maluszka bije... może pomyśl o takim zakupie?
    Juz myslalam , ale Lekarz odradza ... Mowi , ze bede ciagle slychac , ale to chyba super jednak pomysl jest !!!

f2wle6ydurxmnzb6.png
‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ