SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie są i kremy mniejsze :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Tysia, Tulipanna gratuluję udanych wizyt! Teraz tylko takie wieści poproszę!

hmm było trochę kulinarnie więc ja coś dowalę :P właśnie zjadłam pierogi z jagodami! ale nie takie mrożone tylko dopiero ulepione przez moją teściową ze świeżymi jagodami prosto z lasu! ale wypas! :D

jeśli chodzi o kosmetyki to ja przed ciążą zrezygnowałam z kremu iwostin właśnie dlatego, że zawiera retinol. Teraz kupują biodermę, może nie jest taka dobra jak iwostin ale daje radę. Zaś do ciała używałm balsam babydream na przemiennie z palmersem. Muszę rozejrzeć się za jakimś olejkiem bo by się przydał.

Czy tylko ja w tym gronie jestem taka rozkojarzona? wczoraj chciałam wyjść z rossmanna z koszykiem, aż mnie ochroniarz zawrócił :P ale wstyd!
    a potem musiałam wracać się przez całe miasto, bo zostawiłam telefon u rodziców! no do tej pory nigdy mi się nie zdarzyło żeby zapomnieć telefon!

tysiaa93, tulipanna lubią tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez go chyba sobie kupię jak tak zachwalacie, ale poczekam do środy i wtedy kupię

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka udanego wypadu, odpocznijcie z fasolką :)

Ja się jeszcze niczym nie smaruję, trzeba będzie coś zakupić :P

milka1 lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    Czy tylko ja w tym gronie jestem taka rozkojarzona? wczoraj chciałam wyjść z rossmanna z koszykiem, aż mnie ochroniarz zawrócił :P ale wstyd!
    a potem musiałam wracać się przez całe miasto, bo zostawiłam telefon u rodziców! no do tej pory nigdy mi się nie zdarzyło żeby zapomnieć telefon!

Mam przypomnieć że ja próbowałam skleić kropelką złamany klucz? xD

A i zdarzyło mi się wyjść z przymierzalni z wieszakiem w ręku i wyjść ze sklepu ^^ bo gadałam przez telefon

tulipanna lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha no tak pianistka, wygrałaś :x

tulipanna, karmela85 lubią tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładna kolekcja :D

Justaw lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! Ja mam tylko jeden krem nawilżający i to słaby jakiś....
    W przyszłym tygodniu zamówię sobie elancyl.... :)

Justaw, fajna mata łazienkowa :D Mam taką czarną :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam smuta jakiegoś... taka jestem poddenerwowana piorun wie czym :/
    Nie lubię tak...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem przerazona ... Mam plamienie :( bardzo slabe widac na papierze ... Jest koloru jasnego jak toffi ... Ja mam za soba 2 poronienia , co robic ? Dzwonilam do Lekarza mam lezec ... To wszystko ? Biore progresteron 200 mg dzienne sama zwiekszylam sobie dzisiaj ...plus magnes , co jeszcze robic ?

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Jestem przerazona ... Mam plamienie :( bardzo slabe widac na papierze ... Jest koloru jasnego jak toffi ... Ja mam za soba 2 poronienia , co robic ? Dzwonilam do Lekarza mam lezec ... To wszystko ? Biore progresteron 200 mg dzienne sama zwiekszylam sobie dzisiaj ...plus magnes , co jeszcze robic ?
    To jedź na IP.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co to ip

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie... po pierwsze nie wiemy w którym tyg jesteś...
    Takie jasne jak toffi przynajmniej u mnie jest normalne... pojawia się raz na kilka dni i znika..
    Odpoczywaj, jeśli nie pojawi się krew to nie ma powodów do paniki, ale oczywiście decydujesz sama... :) ale uwierz, że to jeszcze nie tragedia taka kawa z mlekiem :) co druga z nas miała takie coś tu :) a kilka dziewczyn miało krwawienie a z maluszkami ok! :) A dla odmiany, dziewczyny, które niestety straciły swoje maluszki nie miały ŻADNYCH plamień... więc głowa do góry i bez paniki :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    co to ip
    Izba Przyjęć

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IP to izba przyjęć

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw, u mnie to po prostu dół...
    Rozmawiałam z mamą i z racji tego, że mąż jedzie do Polski moja babcia postanowiła mi coś kupić żeby on wziął...
    oczywiście do ubrania, co mnie zdenerwowało... bo babcia żyje bardzo skromnie, pomagamy dziadkom ale jednak... a wiem na 100% że nie trafi ani w gust a tym bardziej z rozmiarem bo jej się zawsze wszystko wydaje za małe ^^ I zrobiło mi się przykro że wyda pieniądze na coś, czego ja nigdy nie założę i napewno mi się nie spodoba...
    Ot powód do smutku :/ Ale taki mam dzień i zrobiło mi się przykro... no żenada

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Spokojnie... po pierwsze nie wiemy w którym tyg jesteś...
    Takie jasne jak toffi przynajmniej u mnie jest normalne... pojawia się raz na kilka dni i znika..
    Odpoczywaj, jeśli nie pojawi się krew to nie ma powodów do paniki, ale oczywiście decydujesz sama... :) ale uwierz, że to jeszcze nie tragedia taka kawa z mlekiem :) co druga z nas miała takie coś tu :) a kilka dziewczyn miało krwawienie a z maluszkami ok! :) A dla odmiany, dziewczyny, które niestety straciły swoje maluszki nie miały ŻADNYCH plamień... więc głowa do góry i bez paniki :)

Jestem 9 tyg. 4 dni ... Wczesniejszego ciaze stracilam lekki po 10 tyg. Ja nie jestem w Polsce ... Zaczynalam sie tak samo ... Plod umieral .... Oby nie tym razem ... Ja mialam usg we worek i nice seca bylo 186 na min .. Moze to po dopochwowym usg , nie wiem , glupieje ...:(

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bicie serca ...

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałaś usg we wtorek a plamienie dzisiaj, wiec to raczej nie po tym...
    Ja bym pojechała sprawdzić czy wszystko w porządku ale zrobisz jak chcesz. Staraj się nie denerwować.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, ja straciłam ciążę 4 razy a teraz maluszek się rozwija mimo że 2 razy jechałam do szpitala z krwawieniem...
    Gdzie mieszkasz?
    To się bardzo rzadko zdarza że serce przestaje bić i najczęściej od razu widać że tętno jest za niskie... np tętno ok 100 i poniżej nie wróży dobrze... Tętno Twojego maluszka jest ok!

Ja mam takie plamienia od początku ciąży po aplikowaniu luteiny... wiadomo, pcham łapy więc i o podrażnienie łatwo..
    Mi zarówno ginekolog jak i na pogotowiu lekarz powiedział, że dopóki nie ma krwawienia jak przy okresie i bólu bardzo silnego to mam nie panikować...
    Ale robisz jak uważasz...

Jednak nie myśl o najgorszym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 20:27

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ