Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się kapię w wannie ale staram się w letniej wodzie, co nie jest dla mnie łatwe bo ja zawsze lubiłam gorącą wodę.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też gorące kąpiele a teraz prysznic bo mówił żeby nie nagrzewac maluszka bo można poronic

Evans lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans, ja przez pierwsze 3 dni słuchałam często ale teraz wyjmuje detektor tylko gdy coś mnie niepokoi. byłam na pogotowiu już 2 razy więc następnym razem gdy zacznę plamić to sama sprawdzę czy maluch żyje :)

Kada, lelewela, też słyszałam że nie wolno gorących kąpieli... ja używam tylko prysznica i wody ok 35 st C. Dla mnie to idealna temperatura ponieważ moja skóra źle reaguje na ciepło i po kąpieli w cieplejszej wodzie niż 37 st C dostaję pokrzywki :/

milka1 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Nie miałam czasu zajrzeć rano, wiec zaglądam teraz i zycze dobrej nocy :)

evans, ja plamienie kawa z mlekiem mam często, przyczyny brak ale zauważam ze po wysiłku się nasila. Teraz troszeczkę tak brudze, odrobinke od paru dni, a wcześniej było więcej. Na usg bylam tydzień temu i wszystko było w porządku, lekarz mowi ze nie widzi zadnej przyczyny plamień i żeby postarać się kawa z mlekiem nie przejmować i spokojnie brac duphaston
    widze ze jesteś zdenerwowana wiec jak masz możliwość to może jedz gdzies do szpitala, zrobia Ci usg i się uspokoisz, trzymamy kciuki :*

dziewczyny a uzywal ktoś balsamu nawilzajacego palmers? zamowilam sobie, mam nadzieje ze będzie ok. Rozmawialam ostatnio ze znajoma dermatolog i ona mowila ze tu chodzi o uelastycznianie skory i nie ma co majątku wydawac, a ze skladnikow poleca zwłaszcza mocznik, ale nawilży to nam wiadomo i zwykla oliwka ;)
    mi będzie ciężko wyrobić sobie nawyk kremowania ciala, bo strasznie mi się nie chce zawsze :D zawsze miałam lepsza skore bez zadnego balsamu i chciałabym żeby tak zostało, ale wole nie ryzykować i brzuch i piersi będę smarować ;)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo, nie lubię się smarować zwyczajnie mi się nie chce.
    Zmykam spać, spokojnej nocy :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam tylko prysznica :) Gorąca kąpiel kusi ale rozsądek wygrywa :D

Dobranoc :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Juz myslalam , ale Lekarz odradza ... Mowi , ze bede ciagle slychac , ale to chyba super jednak pomysl jest !!!

Ja tu jestem rekordzistką przy wizytach na IP. Ale jeździłam tylko, gdy była krew. Natomiast wydzielinę beżową, kawa z mlekiem mam prawie cały czas - i wycieka co jakiś czas sama. Nie tylko na papierze. To nie jest groźne. Mamy burzę hormonalną i organizm ma prawo coś takiego produkować.

Znasz przyczynę poprzednich poronień i nie jest nią to, że Twój organizm nie jest zdolny utrzymać ciąży. Nie przejmuj się w ogóle.

Mnie te upławy nawet uspokajają. Przyzwyczaiłam się. Lekarz przekonywał mnie, że w moim przypadku nawet krew będzie normalna - ale tutaj już spokoju nie mam ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami Lutówki :-) Nasze suwaczki mkną do przodu !!!

Życzę spokojnego dnia. Wczoraj wrócił mi ból brzucha. Beżowych upławów sporo. Z rana nie było krwi - a z reguły zdarzało mi się, że troszkę pozostałości wyleciało.
    Ogólnie mam się dobrze. Niech mój bąbelek się rozpycha. Chcę aby był większy - będę się wówczas pewniej czuła.

Ja zdecydowanie używam prysznica. Przy jednej wizycie na IP z krwawieniem lekarz mnie się zapytał, czy czasem nie wzięłam gorącej kąpieli (ciekawe pytanie bo to był dzień kiedy temperatura na zewnątrz wynosiła 36 stopni).

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Justikf, u mnie też taka kawa z mlekiem jest na porządku dziennym i w ogóle się tym nie stresuję... Ale ta krew nadal mnie paraliżuje...

Miłej niedzieli lutóweczki! :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☺

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :) Niedługo wszystkie skończymy pierwszy trymestr, jupii :D

Monkey lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam :)

Marzę o ochłodzeniu, bo w naszym pokoju nie da się spać... A upały mają być cały tydzień :/

Ja już czuję, że koniec pierwszego trymestru się zbliża, bo objawy osłabły zdecydowanie - mdli mnie tylko czasem i bez problemu chodzę późno spać, jak kiedyś :)

Miłego, chłodnego dnia ;)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Wy tu o końcu pierwszego trymestru a mi dopiero 9tydzien sie zaczął wiec u mnie jeszcze daleko :(

Ale od kilku dni mdłości osłabły wiec odrazu lepiej funkcjonuje

Miłego dnia :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Pospałam dziś i wilczy głod nawet mnie nie obudził. Mogłam spokojnie zrobić sniadanie, bo zazwyczaj musiałam najpierw coś zjeść. Mnie nawet od dłuższego czasu brzuch nie pobolewa i czuję się zupełnie normalnie. Dlatego też i coraz większy niepokój mam przed wizytą, bo jak sie człowiek przyzwyczai do objawów to potem się zastanawia czy wszystko ok.

U mnie koniec I trymestru za 11 dni. Do wizyty 4 dni.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela fajnie, że tak wszystko podliczasz, bo jesteśmy na tym samym etapie i mogę się tobą sugerować :D a objawy mają pełne prawo już słabnąć, na całe szczęście :)

Dzisiaj mój tata obchodzi 50tkę, więc czeka mnie zjazd rodzinny :) Miłego dnia wszystkim :)

lelewela lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • niezapominajka_86 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dzień dobry :) Witam się w ostatnim dniu 12 tygodnia :) Dziś wstałam w mega humorze, później jadę do Mamuni, byłam już z pieskiem na spacerze... Piękny dzień :) A do środy włącznie mam urlop, więc banan na twarzy jak ta lala ;) Życzę Wam Kochane pięknego i spokojnego dnia :) A ja pędzę na śniadanko i ogórki małosolne Mamy :P

milka1 lubi tę wiadomość

oar8skjolhdcmtjr.png

Wszystko ma swój czas. A na dobre rzeczy warto poczekać.
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj już będę miała tę książkę "w oczekiwaniu na dziecko" :) także będę miała co robić cały tydzień :)

Nadal mam jakiegoś nerwa... :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • niezapominajka_86 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka nie martw się, ja mam nerwa na męża, tak mnie wczoraj przez telefon wkurzył... Niech no tylko do domu wróci :D

oar8skjolhdcmtjr.png

Wszystko ma swój czas. A na dobre rzeczy warto poczekać.
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne, co mnie dzisiaj pociesza, to to, że mam te swoje krokiety z kapustą i grzybami dzisiaj :D
    Zamówiłam wczoraj w polskiej garmażerii :D

Mąż jutro rano wyjeżdża, a moja najlepsza przyjaciółka wyjechała na rok do Australii więc się zanudzę! :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz radę Pianistka. Pomożemy ci :)
    Ja poleniuchuję jeszcze trochę i pójdę potem po mama coffee bo już mi się jej chce :) a potem mam w planach pizze, bo mam ochotę od kilku dni, a nie chce mi się dziś nic gotować.

iv09l6d8dhueo2ma.png
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ