SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się kapię w wannie ale staram się w letniej wodzie, co nie jest dla mnie łatwe bo ja zawsze lubiłam gorącą wodę.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też gorące kąpiele a teraz prysznic bo mówił żeby nie nagrzewac maluszka bo można poronic

Evans lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans, ja przez pierwsze 3 dni słuchałam często ale teraz wyjmuje detektor tylko gdy coś mnie niepokoi. byłam na pogotowiu już 2 razy więc następnym razem gdy zacznę plamić to sama sprawdzę czy maluch żyje :)

Kada, lelewela, też słyszałam że nie wolno gorących kąpieli... ja używam tylko prysznica i wody ok 35 st C. Dla mnie to idealna temperatura ponieważ moja skóra źle reaguje na ciepło i po kąpieli w cieplejszej wodzie niż 37 st C dostaję pokrzywki :/

milka1 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Nie miałam czasu zajrzeć rano, wiec zaglądam teraz i zycze dobrej nocy :)

evans, ja plamienie kawa z mlekiem mam często, przyczyny brak ale zauważam ze po wysiłku się nasila. Teraz troszeczkę tak brudze, odrobinke od paru dni, a wcześniej było więcej. Na usg bylam tydzień temu i wszystko było w porządku, lekarz mowi ze nie widzi zadnej przyczyny plamień i żeby postarać się kawa z mlekiem nie przejmować i spokojnie brac duphaston
    widze ze jesteś zdenerwowana wiec jak masz możliwość to może jedz gdzies do szpitala, zrobia Ci usg i się uspokoisz, trzymamy kciuki :*

dziewczyny a uzywal ktoś balsamu nawilzajacego palmers? zamowilam sobie, mam nadzieje ze będzie ok. Rozmawialam ostatnio ze znajoma dermatolog i ona mowila ze tu chodzi o uelastycznianie skory i nie ma co majątku wydawac, a ze skladnikow poleca zwłaszcza mocznik, ale nawilży to nam wiadomo i zwykla oliwka ;)
    mi będzie ciężko wyrobić sobie nawyk kremowania ciala, bo strasznie mi się nie chce zawsze :D zawsze miałam lepsza skore bez zadnego balsamu i chciałabym żeby tak zostało, ale wole nie ryzykować i brzuch i piersi będę smarować ;)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo, nie lubię się smarować zwyczajnie mi się nie chce.
    Zmykam spać, spokojnej nocy :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam tylko prysznica :) Gorąca kąpiel kusi ale rozsądek wygrywa :D

Dobranoc :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Juz myslalam , ale Lekarz odradza ... Mowi , ze bede ciagle slychac , ale to chyba super jednak pomysl jest !!!

Ja tu jestem rekordzistką przy wizytach na IP. Ale jeździłam tylko, gdy była krew. Natomiast wydzielinę beżową, kawa z mlekiem mam prawie cały czas - i wycieka co jakiś czas sama. Nie tylko na papierze. To nie jest groźne. Mamy burzę hormonalną i organizm ma prawo coś takiego produkować.

Znasz przyczynę poprzednich poronień i nie jest nią to, że Twój organizm nie jest zdolny utrzymać ciąży. Nie przejmuj się w ogóle.

Mnie te upławy nawet uspokajają. Przyzwyczaiłam się. Lekarz przekonywał mnie, że w moim przypadku nawet krew będzie normalna - ale tutaj już spokoju nie mam ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami Lutówki :-) Nasze suwaczki mkną do przodu !!!

Życzę spokojnego dnia. Wczoraj wrócił mi ból brzucha. Beżowych upławów sporo. Z rana nie było krwi - a z reguły zdarzało mi się, że troszkę pozostałości wyleciało.
    Ogólnie mam się dobrze. Niech mój bąbelek się rozpycha. Chcę aby był większy - będę się wówczas pewniej czuła.

Ja zdecydowanie używam prysznica. Przy jednej wizycie na IP z krwawieniem lekarz mnie się zapytał, czy czasem nie wzięłam gorącej kąpieli (ciekawe pytanie bo to był dzień kiedy temperatura na zewnątrz wynosiła 36 stopni).

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Justikf, u mnie też taka kawa z mlekiem jest na porządku dziennym i w ogóle się tym nie stresuję... Ale ta krew nadal mnie paraliżuje...

Miłej niedzieli lutóweczki! :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☺

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :) Niedługo wszystkie skończymy pierwszy trymestr, jupii :D

Monkey lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam :)

Marzę o ochłodzeniu, bo w naszym pokoju nie da się spać... A upały mają być cały tydzień :/

Ja już czuję, że koniec pierwszego trymestru się zbliża, bo objawy osłabły zdecydowanie - mdli mnie tylko czasem i bez problemu chodzę późno spać, jak kiedyś :)

Miłego, chłodnego dnia ;)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Wy tu o końcu pierwszego trymestru a mi dopiero 9tydzien sie zaczął wiec u mnie jeszcze daleko :(

Ale od kilku dni mdłości osłabły wiec odrazu lepiej funkcjonuje

Miłego dnia :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Pospałam dziś i wilczy głod nawet mnie nie obudził. Mogłam spokojnie zrobić sniadanie, bo zazwyczaj musiałam najpierw coś zjeść. Mnie nawet od dłuższego czasu brzuch nie pobolewa i czuję się zupełnie normalnie. Dlatego też i coraz większy niepokój mam przed wizytą, bo jak sie człowiek przyzwyczai do objawów to potem się zastanawia czy wszystko ok.

U mnie koniec I trymestru za 11 dni. Do wizyty 4 dni.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela fajnie, że tak wszystko podliczasz, bo jesteśmy na tym samym etapie i mogę się tobą sugerować :D a objawy mają pełne prawo już słabnąć, na całe szczęście :)

Dzisiaj mój tata obchodzi 50tkę, więc czeka mnie zjazd rodzinny :) Miłego dnia wszystkim :)

lelewela lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • niezapominajka_86 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dzień dobry :) Witam się w ostatnim dniu 12 tygodnia :) Dziś wstałam w mega humorze, później jadę do Mamuni, byłam już z pieskiem na spacerze... Piękny dzień :) A do środy włącznie mam urlop, więc banan na twarzy jak ta lala ;) Życzę Wam Kochane pięknego i spokojnego dnia :) A ja pędzę na śniadanko i ogórki małosolne Mamy :P

milka1 lubi tę wiadomość

oar8skjolhdcmtjr.png

Wszystko ma swój czas. A na dobre rzeczy warto poczekać.
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj już będę miała tę książkę "w oczekiwaniu na dziecko" :) także będę miała co robić cały tydzień :)

Nadal mam jakiegoś nerwa... :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • niezapominajka_86 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka nie martw się, ja mam nerwa na męża, tak mnie wczoraj przez telefon wkurzył... Niech no tylko do domu wróci :D

oar8skjolhdcmtjr.png

Wszystko ma swój czas. A na dobre rzeczy warto poczekać.
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne, co mnie dzisiaj pociesza, to to, że mam te swoje krokiety z kapustą i grzybami dzisiaj :D
    Zamówiłam wczoraj w polskiej garmażerii :D

Mąż jutro rano wyjeżdża, a moja najlepsza przyjaciółka wyjechała na rok do Australii więc się zanudzę! :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz radę Pianistka. Pomożemy ci :)
    Ja poleniuchuję jeszcze trochę i pójdę potem po mama coffee bo już mi się jej chce :) a potem mam w planach pizze, bo mam ochotę od kilku dni, a nie chce mi się dziś nic gotować.

iv09l6d8dhueo2ma.png
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ