Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnylelewela wrote:
Będzie dobrze ! Nie pękaj
Czekam na wieści !!
lelewela lubi tę wiadomość
-
madzia2526 wrote:Macie może jakieś miejsce gdzie dość szybko, bezpiecznie i tanio można wykonać w Warszawie usg?

Pracownia USG ul. Kobielska 19. Nie musisz się zapisywać, po prostu idziesz i czekasz na swoją kolej. Koszt 90 zł dziś przyjmuje 7.30 -12.00 i 18 - 20, jutro 10 - 20
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 08:36
-
madzia2526 wrote:Macie może jakieś miejsce gdzie dość szybko, bezpiecznie i tanio można wykonać w Warszawie usg?

Ja byłam i idę teraz prywatnie do Alfa-Lek na Nowym Świecie, koszt USG w pierwszym trymestrze to 130 zł i w miarę szybie terminy mają. Na poprzednie się umówiłam z dnia na dzień. Sprzęt mają dobry, badanie było bardzo dokładne, choć wtedy był tylko pęcherzyk. -
Niestety, ale na 99% tak jest, tez jestem w podobnej sytuacji. Musza minąć pełne 3 mce od ostatniego zwolnienia inaczej podstawa liczona jest z poprzedniego. U mnie jednak nie było wyboru i musiałam pójść na l4, choć uważam, ze to niesprawiedliwe.Cynamonowa wrote:Wiem, że średnia jest z 12 miesięcy, tylko kłopot w tym od kiedy policzą ten rok, czy jeśli zwolnienie było by w załóżmy sierpniu to bylby to okres bezpośrednio przed tym ciążowym L4 czyli sierpień 2014 - lipiec 2015, czy ten co był przed tym zwolnieniem w czerwcu liczony, czyli czerwiec 2014 - maj 2015. Jutro się postaram dowiedzieć dokładnie albo w płacach u nas albo w ZUS.
Dobranoc
-
Max wrote:Z tego co wiem, to jesli bylas na zwolnieniu w czerwcu, to żeby Ci liczyli do wypłat z lipca to lipiec, sierpień wrzesień musialabys przepracować bez zwolnień. Nie wiem tylko czy kalendarzowe czy po prostu pełne 3 miesiące od ostatniego zwolnienia.
Ja witam Was w 10 tygodniu
i zaraz lece na badania krwi.
Dzięki, też mi się niestety tak wydaje
Głupie 2 dni, a w konsekwencji 2 miesiące dodatkowe jak by co... Jak się dowiem na 100% to dam znać. Z tego co czytałam to mają być 3 miesiące kalendarzowe...
Zosia_wop wrote:Niestety, ale na 99% tak jest, tez jestem w podobnej sytuacji. Musza minąć pełne 3 mce od ostatniego zwolnienia inaczej podstawa liczona jest z poprzedniego. U mnie jednak nie było wyboru i musiałam pójść na l4, choć uważam, ze to niesprawiedliwe.
Też uważam, ze to nie sprawiedliwe... Tym bardziej,że np. ja byłam na tym zwolnieniu w czerwcu głupie 2 dni... No i jak to oddaje nasze faktyczne średnie dochody z 12 miesięcy, jak pomijane są te 3 miesiące, a w konsekwencji ważne dla nas okresy gdzie np. była premia czy podwyżka??? Głupota!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 09:45
-
No tak, tez wlasnie od stycznia miałam awans i podwyżkę , a po ostatnim l4 byłam na miesięcznej delegacji za granicą i miałam fajna wypłatę
a tak to mi policzą wcześniejsze miesiące
daj znac jak sie czegoś dowiesz
-
Biorą z całego roku wyliczaja średnia i ci wypłacają obecnie jestem na zasiłku macierzyńskim a ze pracowałam tylko 3 msc to mi x tych 3 miesięcy średnia wzięli ale biorą ostatnie 12 msc pracy
wogole to witam się hihi udanych wizyt życzę -
nick nieaktualnyIriss słodziaczek mały!
Jeszcze trochę a będą takie fotki robić dziecią że będziemy się coraz bardziej rozczulały:)
Ja dziś się obudziłam z bólem brzucha niestety, ale już przechodzi:)
Nie mam pomysłu dziś na obiad nie wiem co zrobić
coś co mi wejdzie do brzucha i nie bedzie chciało uciekać
-
Dzien dobry dziewczyny
Duzo wizyt w tym tygodniu. Ja mam zalecenie najwyzej co 2 tygodnie na wizyte(z powodu in vitro i blizniakow) i zawsze mam robione usg. Teraz kurat wypadaja jutro prenatalne, a za tydzien wizyta u gyn normlana, takze maluchy sa pod ciagla obserwacja. Mam nadzieje, ze wszytsko bedzie ok jutro.
-
Dzień dobry

Lelewela, ja też mam stresa jak nigdy. A gdzie tu do 18? Muszę się czymś zająć, chyba sobie komodę ogarnę
Iriss jakie piękności
To mały cud 
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, które tak jak lelewela i ja wizytują dzisiaj. I życzę samych dobrych wieści
-
nick nieaktualnyKurcze mnie też właśnie muli i nie mam na nic ochoty. Jadę zaraz kupić sobie stanik bo już wyrastam z moich
ale najpierw muszę się zmobilizować
W niedziele rodzinka przyjeżdża ze stolicy (ogólnie większość rodziny mam z tamtych okolic) Jak mi sie nie chce gospodarzyć
jak ja im zrobie obiad jak ja co jakis czas patrzec na jedzenie nie mogę
-
No czyli jak to z tym zwolnieniem? To jak od 29.06-03.07 bylam na L4 a teraz znow jestem to jak to beda liczyc?
Iriss piekny Kluseczek! :-* cuuudo!u mnie bylo widac duzo gorzej,gin mowil ze za szczupla jestem(a ja mam wrazenie ze zaczynam jak slon wygladac). Piekne zdjecia
-
Tulipanna jak coś nowego będę wiedziała to dam znać, muszę złapać tą moją babeczkę z płac jak będzie sama w pokoju, bo ona jest w porządku. Do ZUSu też przy współpracownikach dzwonić nie będę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 09:45

13.08.2014