Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny potrzebuje pomocy, czy wy się orientujecie jak to jest z naliczaniem podstawy zasiłku chorobowego i potem macierzyńskiego? Chodzi mi o to jak tzn. za jaki okres liczona jest podstawa w sytuacji gdybym załóżmy poszła na L4 jakoś w sierpniu, przy tym byłam 2 dni na zwykłym chorobowym w połowie czerwca. Jest to dla mnie ważne bo w lipcu miałam sporą premię i teraz nie wiem jak to będą liczyć, kasa by się przydała do średniej, ale ja nie wiem czy wytrzymam w pracy do załóżmy września/października. A przeczytała przed chwilą, że jak nie miną 3 kalendarzowe miesiące od ostatniego zwolnienia to podstawą pozostaje taka jak na tym poprzednim zwolnieniu
I jak liczyć te kalendarzowe miesiące? Orientuje się może któraś z Was dobrze w tych tematach?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 09:52
-
Hej dziewczyny
Ale żeście się rozpisały przez ten tydzień :)ja już wróciłam z Anglii
Lot bardzo dobrze zniosłam, na wyspach czułam się jak w raju.. chyba ten lekko "wilgotny" klimat mi służył, zero nudności, wymiotów nic.. po powrocie u nas duchota oczywiście i już mdłości mnie dopadły. Mam nadzieję że u was wszystko ok i maluchy rosną zdrowo. Ja w czwartek ide na usg prywatnie, mam nadzieje że z dzidzi ok
Dobrej nocy
-
Doti87 wrote:Oni liczą średnia z całego roku.
A wyjdziesz napewno lepiej finansowo bo potem płacą ci za 30 dni, za wszystkie po prostu w miesiącu a nie tylko robocze.
Wiem, że średnia jest z 12 miesięcy, tylko kłopot w tym od kiedy policzą ten rok, czy jeśli zwolnienie było by w załóżmy sierpniu to bylby to okres bezpośrednio przed tym ciążowym L4 czyli sierpień 2014 - lipiec 2015, czy ten co był przed tym zwolnieniem w czerwcu liczony, czyli czerwiec 2014 - maj 2015. Jutro się postaram dowiedzieć dokładnie albo w płacach u nas albo w ZUS.
Dobranoc
-
nick nieaktualnyNudnego dnia Kochane !
Pomimo tego, że po wizycie byłam uspokojona i wyciszona to sny i tak miałam średnie.
Zamiast cieszyć się chwilą, "względną młodością" - to ja bym popchnęła czas najchętniej o 4 tygodnie a jeszcze lepiej o jakieś 17 tygodni - do przodu!
Powodzenia dla wizytujących !
-
nick nieaktualny
-
Witajcie
Miłego dnia!
Justikf tak jak pisałam wczoraj suwaczki przestawiają sie w ciągu dnia
Cynamonowa zadzwon do zusu na centrum obsługi telefonicznej, mysle ze tak uzyskasz dokładną informacje i będziesz wiedziała co robić.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
-
nick nieaktualny
-
No ja stwierdziłam, ze nie wytrzymam do 14 sierpnia więc idę teraz 28 lipca prywatnie

miszkaaa jeszcze się przejdę dziś do babeczki co nam płace robi, ona zorientowana dobrze w temacie jest, a potem do ZUSu i tak zadzwonię potwierdzić lub nie jej wersję
Justikf to ja w takim razie nie ogarniam tych suwaczków
-
Cynamonowa wrote:Dziewczyny potrzebuje pomocy, czy wy się orientujecie jak to jest z naliczaniem podstawy zasiłku chorobowego i potem macierzyńskiego? Chodzi mi o to jak tzn. za jaki okres liczona jest podstawa w sytuacji gdybym załóżmy poszła na L4 jakoś w sierpniu, przy tym byłam 2 dni na zwykłym chorobowym w połowie czerwca. Jest to dla mnie ważne bo w lipcu miałam sporą premię i teraz nie wiem jak to będą liczyć, kasa by się przydała do średniej, ale ja psychicznie i fizycznie nie wytrzymam w swojej robocie do załóżmy września/października. A przeczytała przed chwilą, że jak nie miną 3 kalendarzowe miesiące od ostatniego zwolnienia to podstawą pozostaje taka jak na tym poprzednim zwolnieniu
I jak liczyć te kalendarzowe miesiące? Orientuje się może któraś z Was dobrze w tych tematach?
Z tego co wiem, to jesli bylas na zwolnieniu w czerwcu, to żeby Ci liczyli do wypłat z lipca to lipiec, sierpień wrzesień musialabys przepracować bez zwolnień. Nie wiem tylko czy kalendarzowe czy po prostu pełne 3 miesiące od ostatniego zwolnienia.
Ja witam Was w 10 tygodniu
i zaraz lece na badania krwi.
justikf lubi tę wiadomość