X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja miałam w ciąży jeszcze całodobowe biegunki... nie częste jakieś 4-5 posiedzeń... i wszystko jedno czy jadłam banany, czy piłam mleko itp... Mówiłam tez o tym lekarzowi z kliniki i powiedział, że wszystko jest ok... poprostu w ciąży jedni mają zaparcia au innych organizm wszystkiego co zalega pozbywa się jak najszybciej... Koleżanka miała do końca 3mc biegunkę a potem zaczęły się zaparcia to jak już 11 dzień nie była na tronie to tylko powtarzała, że chce spowrotem swoje biegunki... mi sie to zaczęło normować i ostatni tydzień miałam spokój a po zabiegu znów mnie goniło...

• zosiaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka ja nie patrzę na styczniówki, co tam u nich, tak źle się dzieje? Spokojnie, będzie dobrze :)

Roxa jak tam? Widzę, że jesteś po zabiegu?

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wczoraj widziałam co wydarzyło się u styczniówek, ale nie chciałam tu o tym pisać, bo po co, u nas wszystko będzie dobrze :)

Lelewela gratuluję! :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa jak się czujesz?

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka no straszne :( ale ja mam nadzieję, że to są bardzo rzadkie przypadki i u nas będzie ok :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss jak Cię mocno boli to weź apap, wiesz, że mocny ból może być gorszy dla maluszka niż lek. Tak jednorazowo nic się nie stanie, szczególnie, że jesteśmy prawie w drugim trymestrze :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Nie chciałam nikogo straszyć :/ Po prostu cały dzień myślałam o tej dziewczynie, bo najzwyczajniej w świecie jej współczuję......sorry, jak widać zbyt empatyczna jestem :/
    Od dziś będę pisać tylko o pozytywnych wydarzeniach ;)
    Jak wczoraj o tym przeczytałam, to też cały wieczór o tym myślałam.
    Ale nie chciałam tutaj tym denerwować dziewczyn, bo po co.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss jest więcej takich "wariatek" jak ty :D
    Przed snem mówię do brzuchola "dobranoc" :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, ja też od początku ciąży nie wzięłam żadnego leku na ból głowy mimo że boli dzień w dzień... pomaga mi zimny okład + drzemka :)

Bianka, aż mi się słabo zrobiło że tak się stało :( Ale macie racje, to zdarza się rzadko i wcale nie musi przytrafić się którejś z nas....

Roxa, czyli nie ma tragedii... :D Ale najgorsze jest to bulgotanie w jelitach! Aż brzuch się trzęsie :D

Bianka, ciekawe czy jutro dołączysz do szczęściar znających płeć :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.W. wrote:
    Cynamonowa współczuję. Też do października muszę pracować, więc możemy odliczać razem :)

Ja jeszcze godzinę w pracy, jest że 30 st w pomieszczeniu... Głowa mnie boli, jest mi słabo.... Masakra jakas ;(

Hahaha kolejna rzecz wspólna ;) No i u mnie też latem w biurze temperatury nie ludzkie, rok temu w upały było 35 stopni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 17:48

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiaaa wrote:

Roxa jak tam? Widzę, że jesteś po zabiegu?
    tysiaa93 wrote:
    Roxa jak się czujesz?

Jestem już po zabiegu miałam go w poniedziałek... Ogólnie to w poniedziałek musiałam sobie wsadzić nad ranem tabletkę poronną i strasznie się tego bałam bo bałam się, że poronienie zacznie się po drodze czy coś... ale nic takiego miejsca nie miało bo tabletka nawet skurczy u mnie nie wywołała, jedynie lekkie rozpulchnienie szyjki... Po zabiegu straszny ból nie do opisania, ale dostałam kroplówki więc szybko było ok... No a popołudniu mąż mógł zabrać mnie do domku... Dostałam list do gina z opisem wszystkiego, dla siebie co mi robili i co mi teraz wolno czego nie i ile itp i tabletki silne przeciwbólowe... w domu prawie cały czas przespałam... budziłam sie tylko pić i do wc... wieczorem dzwoniła do mnie jeszcze pani doktor która mnie operowała zapytać czy wszystko u mnie ok... wczoraj miałam od rana skurcze tak co 10-20 min które trzymały po 1-2 minuty więc spokojnie bez tabletek ale wieczorem musiałam wziąć bo miałam straszne skórcze i wzdęcia to potęgowały a do tego marsz jelit... Dziś jest już w miarę ok... Brzuch rzadko już boli... Jutro pierwsza wizyta u gina czy wszystko ok i kontrola hcg, mam nadzieję, że spada i nie ma cp...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka nie tragedii nie ma... a uczucie bulgotania znam i to jak dobrze... najgorszy był wczoraj marsz jelit który potęgował ból po zabiegu...

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa dzielnie to znosisz. Wierzę, że szybko powrócicie do starań i napiszesz nam tu, że znowu jesteś w ciąży :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Roxa, dobrze że trafiłaś na taka dobrą opiekę. Teraz pozostaje aby organizm się ogarnął, Ty sobie odpocznij (psychicznie i fizycznie) i do boju :). Trzymam mocno za Ciebie kciuki :)
    :-* ja to może nienormalna jestem, ale ja to bym chciała już zaraz do boju jakbym mogła... to chyba najbardziej by mi siły dodało... mam nadzieję, że mój organizm się na tyle szybko zregeneruje, że pozwolą nam szybciej ruszyć niż po tych 3 cyklach... ja to bym już chciała po drugiej @ ruszyć...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Roxa dzielnie to znosisz. Wierzę, że szybko powrócicie do starań i napiszesz nam tu, że znowu jesteś w ciąży :)
    mam nadzieję, że skoro nie udało się z zimowym maluchem to będzie nam dane mieć już letniego! Oby się tak dobrze to ułożyło i teraz szybciej udało!

• zosiaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa dobrze, że zabieg masz za sobą. Trzymam kciuki, żeby beta spadła i żeby już teraz było tylko pozytywnie!

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Tysia mnie się wydaje, że już ustaliłyśmy, że każdy ma tu prawo pisać o czym chce ;) Ty nie napisałaś, ja tak, no i ok. :)
    Jeszcze nie raz będą tu drastyczne opisy, np. porodów, etc. Czy może od razu ustalimy, że takie historie są zabronione, żeby nie straszyć kolejnych ;)

Pianistka, nawet nie liczę jutro na płeć, za wcześnie ;) Według belly w tym tygodniu narządy płciowe są już wykształcone, ale marne szanse, żeby były widoczne na USG ;)
    No chyba żeby :D W końcu Niemcory mają wypasiony sprzęt ;) Ale nie, nie .......nie robię sobie nadziei ;)
    Ok ;) Mam nadzieję, że zaraz nie zacznie się tu panika po tym jak tamta dziewczyna straciła dziecko. A do porodu jeszcze kuuupa czasu.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    mam nadzieję, że skoro nie udało się z zimowym maluchem to będzie nam dane mieć już letniego! Oby się tak dobrze to ułożyło i teraz szybciej udało!
    Na pewno tak będzie ;*

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa, jesteś dzielna! Napewno niedługo podzielisz się z nami dobrą nowiną :)

Bianka, faktycznie u Ciebie to 11 tc... jeszcze będzie za wcześnie chyba że będziesz miała wyjątkowego fuksa :D
    Ja byłam w 10 tc na USG to nie chciała mi położna nic mówić na temat płci, powiedziała że za ok 3-4 tygodnie mogłaby już ocenić :) A będę szła ostatniego dnia 13 tc więc cicho liczę na płeć :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Ja myślę że przed porodem, straszniejsze będą opowieści o hemoroidach i o tym jak mężowie musza nas kulać do domu ;D. Dobrze, że te ostatnie miesiące nam na zimę przypadają, może na sankach będą nas wozić w pobliskie miejsca hahaha ;D
    Co ty mówisz ;D Przecież wszystkie będziemy zgrabne i powabne, nawet z wielkimi brzucholami haha ;D
    Niech będzie tej zimy dużo śniegu, to sanki łatwiej pójdą jakby co :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ