X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.hm.com/no/product/19335?article=19335-A&piaDept=Subdepartment_ladies&piaType=Large_picture

patrzcie jakie fajne portki... jadę na dniach po nie bo mam już dość legginsów i dresów a moje jeansy ... ocalić od zapomnienia xD

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    No właśnie dlatego, marne szanse ;) Jutro 10t4d, według ostatniego USG 10t5d, marne szanse ;)
    Raczej nastawiam się na prenatalne 10 sierpnia :D
    Ale u Ciebie to już bardzo prawdopodobne, że poznasz płeć :)
    wszystko zależy jak maluch się ustawi... :) Jeśli nie to w połowie sierpnia mam comiesięczną wizytę u położnej to wtedy :) bo ta wizyta w środę to taka ekstra, skierowali mnie do gina na badania ze względu na krwawienia... :)
    Policzyłam że na prenatalnych będziesz już w 14 tc! To pewnie wtedy się dowiesz :)

Ale pocieszyć Was? :D Rozmawiałam ostatnio z koleżanką... poznała płeć swojego dziecka w 28 tc!!! Tak się mała kryła! Masakra O.o

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję czy ta bawełniana wstawka nie będzie powodowała że spodnie będą spadały z tyłka?
    Ja bym wolała na początek takie niskie z gumą po bokach...

O ile w domu chodzę w legginsach do biegania i dresie to do pracy tak nie pójdę... Jeszcze gdybym miała całą szafę tunik to jasne, ale mam głównie krótkie bluzki i koszule więc legginsy odpadają :/

Ale pojadę i pomierzę :) W końcu nie mamy jeszcze doświadczenia z takimi spodniami :D fajowo

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah :D Mówię Ci że będzie gimnastyk jakiś :D
    Ja słyszałam że jeśli lekarz określi jako dziewczynka to jeszcze może się zmienić do kolejnego badania... Ale jak chłopak to chłopak :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa, najgorsze masz juz za sobą. Teraz odpocznij, zbierz siły i zobaczysz szybko się uda <3

Cynamonowa ja tez musze wyczekać do końca września w pracy. :/ bo chce załapać się na premie kwartalną, a mam juz serdecznie dosyć! Mamy teraz taki Sajgon ze nie daje rady. Wszyscy lenia sie na urlopach, a garstka tych co została musi zapiera...ć bo terminy gonią! Ale caly czas sobie powtarzam ze juz niedługo. Na poczatku wrzesnia mój mąż ma zabieg na kolano wiec pewnie będzie jakies 2miesiace na zwolnieniu to będziemy mieli okazję w końcu posiedzieć sobie sami w domu. Ciekawe czy się nie pozabijamy! :P

Lelewela gratulacje! Ale dupe ze juz znacie płeć :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne spodnie :) i ten pasek taki fikuśny :D

Jak ja zazdroszczę niedzielnych zakupów... w norwegi WSZYSTKIE sklepy zamknięte w niedziele.... tzn 2 małe spożywczaki w mieście są otwarte przez kilka h...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam cala torbe ciuchów ciążowych od koleżanki wiec juz mam 3 pary leginsów i kilka tunik. Na początek wystarczy a później uzupełni sie szafę. Najgorzej mnie martwi kurtka na zimę! :/

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    O rany, mam nadzieję, że moje dziecię tonie będzie taki wstydniś ;)
    Tak, na prenatalnych będę dokładnie w 13t1d :)
    Mąż też już ciekawy, chociaż twierdzi, że on wie na 100% :D Jużnawet Quady ogląda, profesjonalne miniatury ;)
    Wczoraj mu powiedziałam, że ciekawe co zrobi, jak będzie córka, to patrzył z byka i po chwili powiedział :"a to co dziewczynka nie może na quadzie jeździć ?" ;)
    Także wiecie, nasze dziecię nie potrzebuje wózka, ono od razu będzie motorami jeździć ;) :D Faceci :D
    Moja siostra mając 12 lat spędzała każdą chwilę z ojcem w garażu przy motocyklach... w wieku 13 lat dostała pierwszego ścigacza 80ccm :D A teraz jeździ Yamahą R6 :P Można? Mozna :D
    A córka mojego stryja w wieku 6 lat jeździła takim małym ścigaczem dla dzieci :D
    Ja miałam quada w Polsce, a że mieszkaliśmy pod miastem to można się było powściekać po lasach :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Bianka mój mąż mówi tak samo z tym, stwierdził ze córka tez może z nim w garażu grzebać w samochodzie :P a zamiar grzechotek takich dla dzieci to kupi grzechotki warsztatowe i oczywiście komplet kluczy :P ale i tak jest pewny ze syn będzie :P

Bianka* lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Pianistka, zdam jutro relację jak się ta guma w gaciach sprawuje ;)
    Koniecznie! Bo mnie szlag trafia gdy mi się portki z zadka zsuwają... także daj znać :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszkaaa, ja mam kilka kurtek zimowych, które i tak są za duże :) Bo jak to mieszkając w Norwegii, czasem w zimie było 0 stopni a jak pojechaliśmy w góry to -30... dlatego tutaj trzeba się ubierać na cebulkę :)
    Ale wydaje mi się że kurtkę można znaleźć :)
    patrz jakie fajowe :) https://www.zalando.no/esprit-maternity-parka-navy-es929l001-k11.html
    mam taką parkę która na bank będzie ok nawet z brzuszkiem :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Pianistka ja mam w niedziele zamknięte wszystko, łącznie z częscią stacji beznzynowych ;) A w normalne dni sklepy do 18 ;) i często z przerwą 12-14 ;)Nie narzekaj :D
    A u mnie piwo można kupić do 18 a w sobotę do 15 :P
    I żeby kupić wódkę trzeba mieć 25 lat... i alkoholu powyżej 4,5% nie ma w sklepach spożywczych tylko są 2 sklepy alkoholowe w mieście gdzie można kupić alkohol :P

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka ja mieszkam w specyficznym mieście pociętym fjordami... I mimo że mieszkam w w centrum i mam wszędzie blisko, to mamy dom jednorodzinny z dużym ogrodem, jest cicho i spokojnie a do najbliższej plaży jest ok 200 metrów :)
    Ale tak tu jest, w całym mieście bloki - wieżowce można policzyć na palcach jednej dłoni :)

EDIT: wcześniej mieszkaliśmy w innym miejscu i co prawda mieliśmy 50 metrów do otwartego morza ale godzinę drogi do centrum! O.o
    Miasto jest ogromne że jadąc z jednego końca na drugi można poświęcić 2,5 godziny... Np jest mnóstwo wysp do których prowadzą tylko tunele podwodne... :) Ale nie ma bloków tylko domy jednorodzinne, dlatego mimo takiej powierzchni, liczba mieszkańców jest mała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 18:29

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka fajna kurteczka, moze uda mi sie vis znaleźć na zimę, ale tym się teraz nie martwię

Ja jestem "z miasta" ale teraz z mężem mieszkami na wsi i nie wyobrażam sobie powrotu do miasta. Dookoła łąki i lasy, cisza i spokój. Mąż nie lezy przed tv tylko zawsze ma coś do zrobienia a to drzewo, a to coś w garażu wiec chłopina mi sie nie nudzi. Ja na nudę tez nie narzekam :P

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Pianistka, planujecie na stałe zostać w Norwegii ?
    Zdecydowanie tak :)
    Nie wyobrażamy sobie powrotu do Polski...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    No ja alkoholu po tych godzinach i tak nie kupię bo zamknięte wszystko hahaha.
    W sobotę do 14 ;) Ale i tak w soboty najczęsciej jezdzimy na zakupy do Niemiec bo tam duuuuużo taniej jest :D i sklepy w normalnych godzinach czynne :D
    wygrałaś :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja weszlam na wagę właśnie -5kg... No nic to przez mniejsze porcje jedzenia i mała ilość słodyczy. Zrobiłam na obiad pesto mniam mniam. Stanik kupiłam F :D

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    To w przeciwieństwie do nas ;) Bo my nigdy nie wyobrażaliśmy sobie zostać na obczyźnie ;) Po ślubie mieliśmy wybór ;) Albo zostajemy w kraju, bierzemy kredyt i będziemy na niego tyrać x lat, albo stawiamy wszystko na jedną kartę i wyjeżdżamy się dorobić i wracamy ;) Było ciężko, bo nie chcieliśmy wyjeżdżać, więc też ciężko było się zaaklimatyzować :) No, ale nie żałujemy :) Udało nam się i teraz spokojnie możemy żyć w Pl, bez kredytu nad głową :)
    Szkoda tylko, że własny kraj nie oferuje nam takiej szansy :/
    My wyjechaliśmy bo zaszłam w pierwszą ciążę i stwierdziliśmy że to przyspieszy nam plany wyjazdu bo ja od 15 roku życia marzyłam o wyprowadzce z Polski... ale w trakcie przeprowadzki straciłam ciążę... Na początku było ciężko ale nie wyobrażam sobie powrotu.. Przyzwyczaiłam się do życia tutaj... i nie powiem, chciałam wracać przez pierwszy rok... gdy nie miałam pracy i nie znałam języka...
    Teraz mówię po norwesku równie płynnie jak po polsku, mam pracę, dom... nie mam po co wracać... :)

Justaw, u Nas kg piersi z kurczaka kosztuje jakieś 70 zł, a butelka Jacka D. jakieś 300 zł... ;) paczka papierosów 50zł a jedno piwo 15 zł... (0,33 L )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 18:48

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    A ja weszlam na wagę właśnie -5kg... No nic to przez mniejsze porcje jedzenia i mała ilość słodyczy. Zrobiłam na obiad pesto mniam mniam. Stanik kupiłam F :D
    -5 kg?! U mnie to marzenie :D
    F? Oddaj trochę rozmiaru, podziel się :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Mnie też znowu to czeka... Miałam rozmiar 70E... teraz jakoś mi się klatka rozszerzyła bo kupiłam 80F... I już mi się biust wylewa... ;/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ