Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    To super... Zero poszanowania dla klientki, mogli do ciebie chociaż zadzwonić.

to jest prywatny gabinet bez rejestracji, po prostu przyjmuje od do i nie umawiasz się na godzine, po prostu zajmujesz sobie kolejke :( no szkoda ze go nie było, wiem ze do poniedziałku niedaleko ale wiecie jak to jest jak się tak czeeeeka i czeeeeka ;)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    to jest prywatny gabinet bez rejestracji, po prostu przyjmuje od do i nie umawiasz się na godzine, po prostu zajmujesz sobie kolejke :( no szkoda ze go nie było, wiem ze do poniedziałku niedaleko ale wiecie jak to jest jak się tak czeeeeka i czeeeeka ;)
    Rozumiem... Szkoda, że na marne musiałaś iść :/
    Dobrze, że do poniedziałku już nie tak daleko :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo nie mogę się doczekać :(:(:( niby miałam usg 2 tygodnie temu ale caly czas i tak się martwię czy wszystko dobrze i chciałabym sie upewnić ze wszystko jest dobrze ;)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fleur, superr by było! Muszę o tym poczytać.

szara myszka, spokojnie! Jak dwa tygodnie temu miałaś, to siedź spokojnie na tyłku, wszystko jest dobrze :)
    Ja mam wizytę dopiero w następny poniedziałek, ale będą emocje :O

Iriss, lelewela (nie wiem czy ktoś jeszcze poznał płeć ostatnio?) macie już doprecyzowane imiona :)?

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fleur-de-lis Ty żyjesz :D Kobieto! Tak dawno Cię nie było! Mów co u Ciebie i u maluszka! :)

Mój mąż zwraca się o mieszkańcu mojego brzucha per ON. Ciągle gada o dziecku w r. męskim... Zdziwi się jak będzie córka... ^^

Fleur-de-lis lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, u mnie z kolei i my i moi rodzice jesteśmy niemal pewni, że będzie dziewczynka - ale będzie zdziwko jak się okaże chłop :D

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj coś mówiłam do męża że jak się urodzi to trzeba będzie z nią lub z nim do ambasady jechać... A mąż na to " Z NIM!" :D
    Ale będę się smiała z niego jak wyjdzie córeczka :)
    chociaż sama mam przeczucie na chłopaka...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kojarzycie chiński kalendarz płci ? U mnie w rodzinie zawsze sie sprawdzał :) podobno Amerykanie tez testowali i 80-90% skuteczności dali :) no ciekawe, u mnie wychodzi dziewczynka :)
    http://www.sexymamy.pl/Sprawdz-jak-dziala-chinski-kalendarz-plodnosci_a4590

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy któraś mogłaby sprawdzić czy zapisały się info w tabelce (wreeszcie dodałam ;) )

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Kojarzycie chiński kalendarz płci ? U mnie w rodzinie zawsze sie sprawdzał :) podobno Amerykanie tez testowali i 80-90% skuteczności dali :) no ciekawe, u mnie wychodzi dziewczynka :)
    http://www.sexymamy.pl/Sprawdz-jak-dziala-chinski-kalendarz-plodnosci_a4590

no to u mnie wychodzi też dziewczynka:), ciekawe jak wyjdzie Iriss i Leleweli i chyba Tulipannie..:)))

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe, ciekawe co będziemy mówiły jak się sprawdzi ;) :), ale to raczej jest jako taka ciekawostka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 17:08

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wychodzi chłopak :) A jak sprawdziłam wiek mojej mamy to faktycznie wychodzi dziewczynka :) ale mój mąż też powinien być panienką a zaręczam, nie jest ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wychodzi chłopak i tak obstawiam, ale mój B chciałby dziewczynkę bo ma wizje jak wiąże jej kitki na włosach ;).

Ja myśle realnie o chłopaku, bo chyba wystrzeliliśmy sie w owulacje. A potem jak gin zaczęła sie dziwić nad wielkimi stopami na usg to wole chłopaka o wielkich stopach niż dziewczynkę. W końcu ja mam but rozmiar 36-37 ;).

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wydaje się że będzie chłopak bo w samą owulacje trafiliśmy ale zobaczymy co wyjdzie :-)
    A w taki kalendarz nie wierzę.. Bez sensu to jest..

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Nooo nie mogę się doczekać :(:(:( niby miałam usg 2 tygodnie temu ale caly czas i tak się martwię czy wszystko dobrze i chciałabym sie upewnić ze wszystko jest dobrze ;)

Ja byłam 2,5 tyg temu, ale przez stresy z soboty nie mogłam wytrzymać i poszłam sie uspokoić. I dobrze zrobiłam, bo pomimo ustających objawów bąbel ma sie dobrze. Wizyta była prywatna, gin bardzo miła. Dała plik zdjeć wiec moge teraz siedzieć i oglądać ;). Szkoda ze na NFZ tak nie ma.

Zapytałam tez o słuchanie serca podczas usg, odpowiedziała, ze uczona była aby do 20 tyg nie robić tego aby nie narażać dziecka na szkodliwe działanie (chodzi o doppler). Wydaje sie byc logiczne szkoda ze moja gin na pytanie czy moge posłuchać serca zamiast mi wytłumaczyć od razu odp "nie".

Taru

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my kochaliśmy się dzień przed owulacją, w dzień owulacji i dzień po :) dlatego mam nadzieję na chłopaka :)
    Tym bardziej byłam zaskoczona że się udało bo co miesiąc współżyliśmy dzień w dzień przez tydzień-półtora a w maju mieliśmy ciężko w pracy oboje, bardzo zmęczeni, mąż wyjeżdżał i wrócił dzień przed owu :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka zazwyczaj się właśnie wtedy udaje :)

Nam się udało wtedy kiedy seksu było mało, w porównaniu do poprzednich miesięcy :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, to niezły maraton ;).

Mój B chciał dziewczynkę ale nie stosowaliśmy sie do zasady, próbowania przed owulacja 2-3 dni, bo wyszło spontanicznie ;).

Taru

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nie pilnowaliśmy tej zasady bo starając się 3 lata chcielismy żeby się po prostu udało, nie ważne jaka płeć będzie :) Tylko teraz jak sprawdziłam, to wiem że akurat w tym szczęśliwym cyklu nie było zbyt często przytulanka więc jeśli ta zasada się sprawdza, będzie jednak ON :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie co czuje sie dziwnie, bo ja dopóki dziecka realnie nie zobaczę to nie przebieram w ciuszkach, nie planuje zakupów, moze czasem popatrzę ale nie świerzbi mnie na kupowanie. Ja chyba do konca jestem ostrożna. Ale za to mój B siedzi na necie, wózki oglada, teraz nakrylam go na oglądaniu akcesoriów dla dzieci ;).

Chyba zamieniliśmy sie rolami ;).

Taru

‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ