X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    To super... Zero poszanowania dla klientki, mogli do ciebie chociaż zadzwonić.

to jest prywatny gabinet bez rejestracji, po prostu przyjmuje od do i nie umawiasz się na godzine, po prostu zajmujesz sobie kolejke :( no szkoda ze go nie było, wiem ze do poniedziałku niedaleko ale wiecie jak to jest jak się tak czeeeeka i czeeeeka ;)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    to jest prywatny gabinet bez rejestracji, po prostu przyjmuje od do i nie umawiasz się na godzine, po prostu zajmujesz sobie kolejke :( no szkoda ze go nie było, wiem ze do poniedziałku niedaleko ale wiecie jak to jest jak się tak czeeeeka i czeeeeka ;)
    Rozumiem... Szkoda, że na marne musiałaś iść :/
    Dobrze, że do poniedziałku już nie tak daleko :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo nie mogę się doczekać :(:(:( niby miałam usg 2 tygodnie temu ale caly czas i tak się martwię czy wszystko dobrze i chciałabym sie upewnić ze wszystko jest dobrze ;)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fleur, superr by było! Muszę o tym poczytać.

szara myszka, spokojnie! Jak dwa tygodnie temu miałaś, to siedź spokojnie na tyłku, wszystko jest dobrze :)
    Ja mam wizytę dopiero w następny poniedziałek, ale będą emocje :O

Iriss, lelewela (nie wiem czy ktoś jeszcze poznał płeć ostatnio?) macie już doprecyzowane imiona :)?

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fleur-de-lis Ty żyjesz :D Kobieto! Tak dawno Cię nie było! Mów co u Ciebie i u maluszka! :)

Mój mąż zwraca się o mieszkańcu mojego brzucha per ON. Ciągle gada o dziecku w r. męskim... Zdziwi się jak będzie córka... ^^

Fleur-de-lis lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, u mnie z kolei i my i moi rodzice jesteśmy niemal pewni, że będzie dziewczynka - ale będzie zdziwko jak się okaże chłop :D

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj coś mówiłam do męża że jak się urodzi to trzeba będzie z nią lub z nim do ambasady jechać... A mąż na to " Z NIM!" :D
    Ale będę się smiała z niego jak wyjdzie córeczka :)
    chociaż sama mam przeczucie na chłopaka...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kojarzycie chiński kalendarz płci ? U mnie w rodzinie zawsze sie sprawdzał :) podobno Amerykanie tez testowali i 80-90% skuteczności dali :) no ciekawe, u mnie wychodzi dziewczynka :)
    http://www.sexymamy.pl/Sprawdz-jak-dziala-chinski-kalendarz-plodnosci_a4590

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy któraś mogłaby sprawdzić czy zapisały się info w tabelce (wreeszcie dodałam ;) )

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Kojarzycie chiński kalendarz płci ? U mnie w rodzinie zawsze sie sprawdzał :) podobno Amerykanie tez testowali i 80-90% skuteczności dali :) no ciekawe, u mnie wychodzi dziewczynka :)
    http://www.sexymamy.pl/Sprawdz-jak-dziala-chinski-kalendarz-plodnosci_a4590

no to u mnie wychodzi też dziewczynka:), ciekawe jak wyjdzie Iriss i Leleweli i chyba Tulipannie..:)))

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe, ciekawe co będziemy mówiły jak się sprawdzi ;) :), ale to raczej jest jako taka ciekawostka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 17:08

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wychodzi chłopak :) A jak sprawdziłam wiek mojej mamy to faktycznie wychodzi dziewczynka :) ale mój mąż też powinien być panienką a zaręczam, nie jest ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wychodzi chłopak i tak obstawiam, ale mój B chciałby dziewczynkę bo ma wizje jak wiąże jej kitki na włosach ;).

Ja myśle realnie o chłopaku, bo chyba wystrzeliliśmy sie w owulacje. A potem jak gin zaczęła sie dziwić nad wielkimi stopami na usg to wole chłopaka o wielkich stopach niż dziewczynkę. W końcu ja mam but rozmiar 36-37 ;).

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wydaje się że będzie chłopak bo w samą owulacje trafiliśmy ale zobaczymy co wyjdzie :-)
    A w taki kalendarz nie wierzę.. Bez sensu to jest..

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Nooo nie mogę się doczekać :(:(:( niby miałam usg 2 tygodnie temu ale caly czas i tak się martwię czy wszystko dobrze i chciałabym sie upewnić ze wszystko jest dobrze ;)

Ja byłam 2,5 tyg temu, ale przez stresy z soboty nie mogłam wytrzymać i poszłam sie uspokoić. I dobrze zrobiłam, bo pomimo ustających objawów bąbel ma sie dobrze. Wizyta była prywatna, gin bardzo miła. Dała plik zdjeć wiec moge teraz siedzieć i oglądać ;). Szkoda ze na NFZ tak nie ma.

Zapytałam tez o słuchanie serca podczas usg, odpowiedziała, ze uczona była aby do 20 tyg nie robić tego aby nie narażać dziecka na szkodliwe działanie (chodzi o doppler). Wydaje sie byc logiczne szkoda ze moja gin na pytanie czy moge posłuchać serca zamiast mi wytłumaczyć od razu odp "nie".

Taru

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my kochaliśmy się dzień przed owulacją, w dzień owulacji i dzień po :) dlatego mam nadzieję na chłopaka :)
    Tym bardziej byłam zaskoczona że się udało bo co miesiąc współżyliśmy dzień w dzień przez tydzień-półtora a w maju mieliśmy ciężko w pracy oboje, bardzo zmęczeni, mąż wyjeżdżał i wrócił dzień przed owu :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka zazwyczaj się właśnie wtedy udaje :)

Nam się udało wtedy kiedy seksu było mało, w porównaniu do poprzednich miesięcy :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, to niezły maraton ;).

Mój B chciał dziewczynkę ale nie stosowaliśmy sie do zasady, próbowania przed owulacja 2-3 dni, bo wyszło spontanicznie ;).

Taru

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nie pilnowaliśmy tej zasady bo starając się 3 lata chcielismy żeby się po prostu udało, nie ważne jaka płeć będzie :) Tylko teraz jak sprawdziłam, to wiem że akurat w tym szczęśliwym cyklu nie było zbyt często przytulanka więc jeśli ta zasada się sprawdza, będzie jednak ON :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie co czuje sie dziwnie, bo ja dopóki dziecka realnie nie zobaczę to nie przebieram w ciuszkach, nie planuje zakupów, moze czasem popatrzę ale nie świerzbi mnie na kupowanie. Ja chyba do konca jestem ostrożna. Ale za to mój B siedzi na necie, wózki oglada, teraz nakrylam go na oglądaniu akcesoriów dla dzieci ;).

Chyba zamieniliśmy sie rolami ;).

Taru

‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ