Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

już po. Podobno wszystko dobrze. Lekarz był zadowolony, powiedział, że dziecko się ładnie rozwija - ale jakoś mało widać na tym jego monitorku.

Nie ukrywam, że spodziewałam się, że będzie nieco większy. Było 32,7 cm - w efekcie od ostatniej jego prognozy trzeba odjąć jeden dzień. Serduszko biło wolniej niż ostatnio 140 FHR.
    Doktorek powiedział, że wszystko jest w granicach dobrych norm!!

A ja oczywiście zmartwiona wyszłam.

Dał mi skierowanie i adresy na USG genetyczne, muszę znaleźć termin po 10 sierpnia. Zalecił tylko USG i może do tego się ograniczę.

Powiedział też, że macica już jest troszkę wyżej i raczej nie powinnam plamić/krwawić.

domiii, pati87 lubią tę wiadomość

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf, wyluzuj w końcu bo się zajedziesz kobieto! :D Czym ty się martwisz? :) Wszystko jest super! :)
    A co do tętna to jest w środkowej granicy normy :) Jest naprawdę idealnie :) głowa do góry i czekamy na prenatalne!

Max, no to razem siedzimy do 11.08 :) a potem ja zamierzam kombinować jeszcze raz... a co! Wyjdzie mi to o wiele lepiej finansowo, a co za tym idzie będę miała lepszą podstawę do macierzyńskiego.... :)

Ale się tragicznie czuję.... łeb mi pęka, zasypiam na siedząco :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po:), usg mialam na szybko,bo za 2tyg.usg genetyczne..czyli tak jak wiekszosc ok.10.08:)

Maluszek ma 3,71cm. :),serduszko bije 170. Bardzo wstepnie karczek i kosc nosowa jest choc musze poczekac na usg genetyczne,a ona nie ma certyfikatu.

Dostalam skierowanie na mase badan:).moge te jechac na wakacje no i mozemy sie przytulac:). Ogolnie po wizycie pozytywnie:).

Gratuluje pozutywnych wiesci z wizyt:)
    Szara myszka a Ty bylas?

P.S. mam zwolnienie do 24.08

tysiaa93, domiii, Max, miszkaaa, pati87 lubią tę wiadomość

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia! Superowo! :) Nic, tylko czekać spokojnie do 10 sierpnia :) Gratulacje!

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratuluję! :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Kasia :).

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia super :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkich udanych wizyt :-) super :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka dziękuję :)

Dziewczyny gratuluje wizyt :) i zazdroszcze zwolnień :P

Ja też dziś strasznie śpiąca, usypiam na siedządzo, a myślałam że już lepiej będzie, bo zeszły tydzień na prawdę nieźle się czułam.
    Dziewczyny która z Was pije sok żurawiowych bio z rossmana?
    Nie wiem jak go pić, ile dziennie i czy z wodą rozrabiać ?

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • Max Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Justikf, wyluzuj w końcu bo się zajedziesz kobieto! :D Czym ty się martwisz? :) Wszystko jest super! :)
    A co do tętna to jest w środkowej granicy normy :) Jest naprawdę idealnie :) głowa do góry i czekamy na prenatalne!

Max, no to razem siedzimy do 11.08 :) a potem ja zamierzam kombinować jeszcze raz... a co! Wyjdzie mi to o wiele lepiej finansowo, a co za tym idzie będę miała lepszą podstawę do macierzyńskiego.... :)

Ale się tragicznie czuję.... łeb mi pęka, zasypiam na siedząco :(

Ja wcześniej chciałam popracować przynajmniej do końca 1 trymestru i dopiero powiedzieć w pracy, a później iść na zwolnienie. Z powodu złego samopoczucia musiałam powiedzieć wcześniej i sama nie wiem czy w ogóle wracać. Tak jak wyżej wspomniałam, nie lubię swojej pracy, podnosi mi ciśnienie i planowałam ją ogólnie zmienić, więc nie wiem czy jest sens się męczyć, ale zobaczymy co powie ginekolog i jak ja będę się czuła...

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Iriss. No właśnie w porównaniu do tych z apteki ten jest tani. To też będę piłą go od dzisiaj codziennie :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Nie mam czasu Was nadrabiać ale podzielę się na szybko z Wami dobrymi wieściami - bylam dziś na wizycie, dzidziuś slicznie urosl, ma 3,3cm i serce 160, strasznie się wiercil nie chciał zdjęć chyba bo się obracal dupka :D Wszystko wygląda bardzo dobrze ;)
    Mam nadzieje ze reszta dzisiejszych wizyt rownie udana :)
    Pozdrowienia ;)

Pianistka, nick nieaktualny, domiii, miszkaaa lubią tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczyny :):),
    szara myszka gratulacje :)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • niezapominajka_86 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super wieści :) Gratuluję i życzę tylko takich wizyt nam wszystkim :)

Ja mam dziś brzuch jak balon... Aż mnie to trochę martwi... Też mam dziś słaby dzień, czuję się taka zmęczona :/ A rano nawet budzik przespałam i miałam małą obsuwę :D

Podzielę się z Wami jeszcze swoimi obserwacjami na temat mężczyzn :D Otóż-jeżeli czegoś na powie im się wprost, nie wyłoży kawy na ławę, to w życiu się nie domyślą niczego. Ja wyszperałam gdzieś, czego od partnera oczekuje kobieta w ciąży i w akcie desperacji wysłałam to mężowi-efekt mnie poraził :D

oar8skjolhdcmtjr.png

Wszystko ma swój czas. A na dobre rzeczy warto poczekać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic - muszę wyluzować. Mój maluszek nie wyglądał dziś na ruchliwego - może spał - skoro takie niskie tętno.

A co do wielkości to dziwnie te pomiary wychodzą - bo w porównaniu z Szarą Myszką jest dobrze - wręcz duże to moje maleństwo, a z Max - bardzo blado to wychodzi.

Ale ze mnie panikarz !!! Mój mąż załamał ręce jak wyszedł z gabinetu nie mógł uwierzyć, że się nie cieszę ... Wariatkowo !

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka super, gratuluję wszystkich udanych wizyt.

Justikf każda z nas jest inna i nasze dzieci są inne, ważne że bije im serduszko i ze rosną :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi wymiarami to każdy gin inaczej określa, najważniejsze ze nasze maluszki rosna! :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara_myszka gratulacje :)

Justikf nie ma co porównywać, dzidzia rośnie, serduszko bije, więc jest dobrze :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka, oj masz rację z tymi facetami! Ja też z moim właśnie przeprowadziłam rozmowę, bo co nie zaczęłam tematu dziecka to on wywracał oczami i mówił żebym przestała, bo to jeszcze tyle czasu. No gasił mnie strasznie, ale mu wygarnęłam i może się ugryzie w język następnym razem ;)

Ale wam zazdroszczę wizyt! Do mojej jeszcze całe 6 dni, nie wytrzymam chyba!!
    Fajnie, że wszystko idzie dobrze.

My chyba zrezygnujemy z pappa jednak. Tzn. zostawiamy sobie te badania w odwodzie gdyby cokolwiek budziło wątpliwości na USG, ale jeśli wszystko będzie wyglądało dobrze, to nie będziemy mnożyć stresu :/

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje wizyt :) justikf - co do wielkości Twojego maleństwa jest moim zdaniem bardzo okej :) moj w 9t4d miał 28mm, a za 2 tyg 11t4d miał juz 56mm czyli rósł 2mm dziennie i nagle wielkość zaczęła odpowiadać 12t1d także na następnej wizycie możesz sie zdziwić tak jak ja :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ