X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

już po. Podobno wszystko dobrze. Lekarz był zadowolony, powiedział, że dziecko się ładnie rozwija - ale jakoś mało widać na tym jego monitorku.

Nie ukrywam, że spodziewałam się, że będzie nieco większy. Było 32,7 cm - w efekcie od ostatniej jego prognozy trzeba odjąć jeden dzień. Serduszko biło wolniej niż ostatnio 140 FHR.
    Doktorek powiedział, że wszystko jest w granicach dobrych norm!!

A ja oczywiście zmartwiona wyszłam.

Dał mi skierowanie i adresy na USG genetyczne, muszę znaleźć termin po 10 sierpnia. Zalecił tylko USG i może do tego się ograniczę.

Powiedział też, że macica już jest troszkę wyżej i raczej nie powinnam plamić/krwawić.

domiii, pati87 lubią tę wiadomość

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf, wyluzuj w końcu bo się zajedziesz kobieto! :D Czym ty się martwisz? :) Wszystko jest super! :)
    A co do tętna to jest w środkowej granicy normy :) Jest naprawdę idealnie :) głowa do góry i czekamy na prenatalne!

Max, no to razem siedzimy do 11.08 :) a potem ja zamierzam kombinować jeszcze raz... a co! Wyjdzie mi to o wiele lepiej finansowo, a co za tym idzie będę miała lepszą podstawę do macierzyńskiego.... :)

Ale się tragicznie czuję.... łeb mi pęka, zasypiam na siedząco :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po:), usg mialam na szybko,bo za 2tyg.usg genetyczne..czyli tak jak wiekszosc ok.10.08:)

Maluszek ma 3,71cm. :),serduszko bije 170. Bardzo wstepnie karczek i kosc nosowa jest choc musze poczekac na usg genetyczne,a ona nie ma certyfikatu.

Dostalam skierowanie na mase badan:).moge te jechac na wakacje no i mozemy sie przytulac:). Ogolnie po wizycie pozytywnie:).

Gratuluje pozutywnych wiesci z wizyt:)
    Szara myszka a Ty bylas?

P.S. mam zwolnienie do 24.08

tysiaa93, domiii, Max, miszkaaa, pati87 lubią tę wiadomość

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia! Superowo! :) Nic, tylko czekać spokojnie do 10 sierpnia :) Gratulacje!

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratuluję! :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Kasia :).

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia super :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkich udanych wizyt :-) super :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka dziękuję :)

Dziewczyny gratuluje wizyt :) i zazdroszcze zwolnień :P

Ja też dziś strasznie śpiąca, usypiam na siedządzo, a myślałam że już lepiej będzie, bo zeszły tydzień na prawdę nieźle się czułam.
    Dziewczyny która z Was pije sok żurawiowych bio z rossmana?
    Nie wiem jak go pić, ile dziennie i czy z wodą rozrabiać ?

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • Max Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Justikf, wyluzuj w końcu bo się zajedziesz kobieto! :D Czym ty się martwisz? :) Wszystko jest super! :)
    A co do tętna to jest w środkowej granicy normy :) Jest naprawdę idealnie :) głowa do góry i czekamy na prenatalne!

Max, no to razem siedzimy do 11.08 :) a potem ja zamierzam kombinować jeszcze raz... a co! Wyjdzie mi to o wiele lepiej finansowo, a co za tym idzie będę miała lepszą podstawę do macierzyńskiego.... :)

Ale się tragicznie czuję.... łeb mi pęka, zasypiam na siedząco :(

Ja wcześniej chciałam popracować przynajmniej do końca 1 trymestru i dopiero powiedzieć w pracy, a później iść na zwolnienie. Z powodu złego samopoczucia musiałam powiedzieć wcześniej i sama nie wiem czy w ogóle wracać. Tak jak wyżej wspomniałam, nie lubię swojej pracy, podnosi mi ciśnienie i planowałam ją ogólnie zmienić, więc nie wiem czy jest sens się męczyć, ale zobaczymy co powie ginekolog i jak ja będę się czuła...

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Iriss. No właśnie w porównaniu do tych z apteki ten jest tani. To też będę piłą go od dzisiaj codziennie :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Nie mam czasu Was nadrabiać ale podzielę się na szybko z Wami dobrymi wieściami - bylam dziś na wizycie, dzidziuś slicznie urosl, ma 3,3cm i serce 160, strasznie się wiercil nie chciał zdjęć chyba bo się obracal dupka :D Wszystko wygląda bardzo dobrze ;)
    Mam nadzieje ze reszta dzisiejszych wizyt rownie udana :)
    Pozdrowienia ;)

Pianistka, justikf, domiii, miszkaaa lubią tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczyny :):),
    szara myszka gratulacje :)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • niezapominajka_86 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super wieści :) Gratuluję i życzę tylko takich wizyt nam wszystkim :)

Ja mam dziś brzuch jak balon... Aż mnie to trochę martwi... Też mam dziś słaby dzień, czuję się taka zmęczona :/ A rano nawet budzik przespałam i miałam małą obsuwę :D

Podzielę się z Wami jeszcze swoimi obserwacjami na temat mężczyzn :D Otóż-jeżeli czegoś na powie im się wprost, nie wyłoży kawy na ławę, to w życiu się nie domyślą niczego. Ja wyszperałam gdzieś, czego od partnera oczekuje kobieta w ciąży i w akcie desperacji wysłałam to mężowi-efekt mnie poraził :D

oar8skjolhdcmtjr.png

Wszystko ma swój czas. A na dobre rzeczy warto poczekać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic - muszę wyluzować. Mój maluszek nie wyglądał dziś na ruchliwego - może spał - skoro takie niskie tętno.

A co do wielkości to dziwnie te pomiary wychodzą - bo w porównaniu z Szarą Myszką jest dobrze - wręcz duże to moje maleństwo, a z Max - bardzo blado to wychodzi.

Ale ze mnie panikarz !!! Mój mąż załamał ręce jak wyszedł z gabinetu nie mógł uwierzyć, że się nie cieszę ... Wariatkowo !

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka super, gratuluję wszystkich udanych wizyt.

Justikf każda z nas jest inna i nasze dzieci są inne, ważne że bije im serduszko i ze rosną :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi wymiarami to każdy gin inaczej określa, najważniejsze ze nasze maluszki rosna! :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara_myszka gratulacje :)

Justikf nie ma co porównywać, dzidzia rośnie, serduszko bije, więc jest dobrze :)

justikf lubi tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka, oj masz rację z tymi facetami! Ja też z moim właśnie przeprowadziłam rozmowę, bo co nie zaczęłam tematu dziecka to on wywracał oczami i mówił żebym przestała, bo to jeszcze tyle czasu. No gasił mnie strasznie, ale mu wygarnęłam i może się ugryzie w język następnym razem ;)

Ale wam zazdroszczę wizyt! Do mojej jeszcze całe 6 dni, nie wytrzymam chyba!!
    Fajnie, że wszystko idzie dobrze.

My chyba zrezygnujemy z pappa jednak. Tzn. zostawiamy sobie te badania w odwodzie gdyby cokolwiek budziło wątpliwości na USG, ale jeśli wszystko będzie wyglądało dobrze, to nie będziemy mnożyć stresu :/

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje wizyt :) justikf - co do wielkości Twojego maleństwa jest moim zdaniem bardzo okej :) moj w 9t4d miał 28mm, a za 2 tyg 11t4d miał juz 56mm czyli rósł 2mm dziennie i nagle wielkość zaczęła odpowiadać 12t1d także na następnej wizycie możesz sie zdziwić tak jak ja :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ