Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitajcie,
już po. Podobno wszystko dobrze. Lekarz był zadowolony, powiedział, że dziecko się ładnie rozwija - ale jakoś mało widać na tym jego monitorku.
Nie ukrywam, że spodziewałam się, że będzie nieco większy. Było 32,7 cm - w efekcie od ostatniej jego prognozy trzeba odjąć jeden dzień. Serduszko biło wolniej niż ostatnio 140 FHR.
Doktorek powiedział, że wszystko jest w granicach dobrych norm!!
A ja oczywiście zmartwiona wyszłam.
Dał mi skierowanie i adresy na USG genetyczne, muszę znaleźć termin po 10 sierpnia. Zalecił tylko USG i może do tego się ograniczę.
Powiedział też, że macica już jest troszkę wyżej i raczej nie powinnam plamić/krwawić.
domiii, pati87 lubią tę wiadomość
-
Justikf, wyluzuj w końcu bo się zajedziesz kobieto!
Czym ty się martwisz?
Wszystko jest super! 
A co do tętna to jest w środkowej granicy normy
Jest naprawdę idealnie
głowa do góry i czekamy na prenatalne!
Max, no to razem siedzimy do 11.08
a potem ja zamierzam kombinować jeszcze raz... a co! Wyjdzie mi to o wiele lepiej finansowo, a co za tym idzie będę miała lepszą podstawę do macierzyńskiego.... 
Ale się tragicznie czuję.... łeb mi pęka, zasypiam na siedząco
-
Ja tez juz po:), usg mialam na szybko,bo za 2tyg.usg genetyczne..czyli tak jak wiekszosc ok.10.08:)
Maluszek ma 3,71cm.
,serduszko bije 170. Bardzo wstepnie karczek i kosc nosowa jest choc musze poczekac na usg genetyczne,a ona nie ma certyfikatu.
Dostalam skierowanie na mase badan:).moge te jechac na wakacje no i mozemy sie przytulac:). Ogolnie po wizycie pozytywnie:).
Gratuluje pozutywnych wiesci z wizyt:)
Szara myszka a Ty bylas?
P.S. mam zwolnienie do 24.08
tysiaa93, domiii, Max, miszkaaa, pati87 lubią tę wiadomość

-
Pianistka dziękuję

Dziewczyny gratuluje wizyt
i zazdroszcze zwolnień 
Ja też dziś strasznie śpiąca, usypiam na siedządzo, a myślałam że już lepiej będzie, bo zeszły tydzień na prawdę nieźle się czułam.
Dziewczyny która z Was pije sok żurawiowych bio z rossmana?
Nie wiem jak go pić, ile dziennie i czy z wodą rozrabiać ? -
Pianistka wrote:Justikf, wyluzuj w końcu bo się zajedziesz kobieto!
Czym ty się martwisz?
Wszystko jest super! 
A co do tętna to jest w środkowej granicy normy
Jest naprawdę idealnie
głowa do góry i czekamy na prenatalne!
Max, no to razem siedzimy do 11.08
a potem ja zamierzam kombinować jeszcze raz... a co! Wyjdzie mi to o wiele lepiej finansowo, a co za tym idzie będę miała lepszą podstawę do macierzyńskiego.... 
Ale się tragicznie czuję.... łeb mi pęka, zasypiam na siedząco
Ja wcześniej chciałam popracować przynajmniej do końca 1 trymestru i dopiero powiedzieć w pracy, a później iść na zwolnienie. Z powodu złego samopoczucia musiałam powiedzieć wcześniej i sama nie wiem czy w ogóle wracać. Tak jak wyżej wspomniałam, nie lubię swojej pracy, podnosi mi ciśnienie i planowałam ją ogólnie zmienić, więc nie wiem czy jest sens się męczyć, ale zobaczymy co powie ginekolog i jak ja będę się czuła... -
Hej dziewczyny!
Nie mam czasu Was nadrabiać ale podzielę się na szybko z Wami dobrymi wieściami - bylam dziś na wizycie, dzidziuś slicznie urosl, ma 3,3cm i serce 160, strasznie się wiercil nie chciał zdjęć chyba bo się obracal dupka
Wszystko wygląda bardzo dobrze 
Mam nadzieje ze reszta dzisiejszych wizyt rownie udana
Pozdrowienia
Pianistka, justikf, domiii, miszkaaa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny super wieści
Gratuluję i życzę tylko takich wizyt nam wszystkim 
Ja mam dziś brzuch jak balon... Aż mnie to trochę martwi... Też mam dziś słaby dzień, czuję się taka zmęczona
A rano nawet budzik przespałam i miałam małą obsuwę 
Podzielę się z Wami jeszcze swoimi obserwacjami na temat mężczyzn
Otóż-jeżeli czegoś na powie im się wprost, nie wyłoży kawy na ławę, to w życiu się nie domyślą niczego. Ja wyszperałam gdzieś, czego od partnera oczekuje kobieta w ciąży i w akcie desperacji wysłałam to mężowi-efekt mnie poraził
-
nick nieaktualnyNo nic - muszę wyluzować. Mój maluszek nie wyglądał dziś na ruchliwego - może spał - skoro takie niskie tętno.
A co do wielkości to dziwnie te pomiary wychodzą - bo w porównaniu z Szarą Myszką jest dobrze - wręcz duże to moje maleństwo, a z Max - bardzo blado to wychodzi.
Ale ze mnie panikarz !!! Mój mąż załamał ręce jak wyszedł z gabinetu nie mógł uwierzyć, że się nie cieszę ... Wariatkowo !
-
niezapominajka, oj masz rację z tymi facetami! Ja też z moim właśnie przeprowadziłam rozmowę, bo co nie zaczęłam tematu dziecka to on wywracał oczami i mówił żebym przestała, bo to jeszcze tyle czasu. No gasił mnie strasznie, ale mu wygarnęłam i może się ugryzie w język następnym razem

Ale wam zazdroszczę wizyt! Do mojej jeszcze całe 6 dni, nie wytrzymam chyba!!
Fajnie, że wszystko idzie dobrze.
My chyba zrezygnujemy z pappa jednak. Tzn. zostawiamy sobie te badania w odwodzie gdyby cokolwiek budziło wątpliwości na USG, ale jeśli wszystko będzie wyglądało dobrze, to nie będziemy mnożyć stresu
-
Dziewczyny gratuluje wizyt
justikf - co do wielkości Twojego maleństwa jest moim zdaniem bardzo okej
moj w 9t4d miał 28mm, a za 2 tyg 11t4d miał juz 56mm czyli rósł 2mm dziennie i nagle wielkość zaczęła odpowiadać 12t1d także na następnej wizycie możesz sie zdziwić tak jak ja