Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ja juz po badaniu moja dzidzia ma prawie 7 cm, nie robilam badań prenatalnych, na szczescie jest wybor. przy starym sprzecie usg na nfz plec dopiero w 20 tyg zobacze wiec pewnie pojde do niego prywatnie ma lepszy sprzet:-]
Max, justikf, pati87, zosiaaa, domiii lubią tę wiadomość

-
Ja mam wizytę 12.08 na 11.30
ale nie prenatalne, zresztą u mnie to będzie równo 15 tc skończony 
A.W. dla mnie też zawsze wstawanie było koszmarem i nawet posiadanie dziecka tego nie zmieniło
Iriss ja noszę kartę ciąży ze sobą, w pierwszej ciąży też nosiłam
czekam na wyniki 
-
Karolina gratulacje

Cynamonowa trzymam kciuki
i następna wspólna rzecz - nasi mężczyźni grają na Ps4 
Ja tak miałam w niedzielę, zasnęłam o 18 a o 21 obudził mnie, żebym coś zjadła, prysznic i przed 22 znów spałam
A co do karty ciąży to dziś włoże do torebki
-
zosiaaa wrote:Ja mam wizytę 12.08 na 11.30
ale nie prenatalne, zresztą u mnie to będzie równo 15 tc skończony 
A.W. dla mnie też zawsze wstawanie było koszmarem i nawet posiadanie dziecka tego nie zmieniło
Iriss ja noszę kartę ciąży ze sobą, w pierwszej ciąży też nosiłam
czekam na wyniki 
Zosia ja się boję, że mnie dziecko nie obudzi
bo budzika często nie słyszę
-
domiii wrote:miszkaaa a będziesz miała wtedy badania prenatalne?
Nie, domi, jednak nie robię prenatalnych. To będzie zwykle usg. Zazwyczaj w tym czasie lekarz mierzy dane biometryczne czy jak to się tam nazywa.
Iriss ja od poczatku nosze kartę w torebce, mam tam receptę j skierowanie i nigdy nie wiem kiedy najdzie mnie ochota na ich zrealizowanie
a tak poważnie to nosze asekuracyjnie
-
Jednomarzenie wrote:U mnie wizyta + test PAPPA 03 sierpnia, więc będę przed "jedenastkami" i "dwunastkami".
Ja jeszcze nie mam karty ciąży - myślę, że za tydzień na wizycie już dostanę.
Na pewno dostaniesz, ja też jakoś 9-10 tydzień dostałam
-
Witam się

Ja wczoraj padłam ok 21 bo tak mnie głowa niesamowicie bolała że nie mogłam wytrzymać
Wstałam ok 10 i nadal z bólem głowy ;/
Ja karty ciąży ze sobą nie noszę bo nie wiem jak wygląda polska ale to, co mam ja jest nieporęczne... Cała teczka papierów
Poza tym wszystkie informacje są w bazie danych i u żadnego lekarza / w szpitalu nie muszę podawać mojej grupy krwi bo mają ją w bazie... Nie wiem jak to działa ale tak jest...
pomijając fakt, że póki co dalej niż do sklepu nie wychodzę
a jak już to z mężem... 
Iriss, z moim też się wczuwamy razem... rozmawialiśmy ostatnio też właśnie o pieluchach tetrowych, że trzeba będzie przenieść kominek elektryczny żeby łózeczko ustawić... ja chciałam od razu dać dziecko do drugiego pokoju ale mąż się nie zgadza bo twierdzi ze nie usłyszę płaczu nawet przez nianię... (fakt, budzik mnie nie buzi, mąż co rano wstaje i słucha Rammstein a mi się zdarzyło spać przy tatuowaniu - delikatna sprawa ta moje pobudki) a dwa, że będzie mi niewygodnie chodzić w nocy do drugiego pokoju i poszliśmy na kompromis że pół roku dziecko z nami a potem do swojego pokoiku...
zwłaszcza że przez pierwsze pół roku wystarczy łózeczko, komoda i przewijak
nie ma tony zabawek, mat edukacyjnych itd 
Ja wizytuję jutro o 16 30 i naprawdę liczę na małą wzmiankę o płci, dzisiaj śniło mi się że będzie chłopak
-
Witam serdecznie przyszłe Mamusie!
Długo zwlekałam ale już chyba mogę się przyłączyć. Dziś 10+0 tc. Termin na 23.02.2016. O mnie: Mama 3 Aniołków, 27lat, od 3 miesięcy mężatka. To moja 4 ciąża ale po raz pierwszy widziałam serduszko, wiem, że maluszek rośnie i jestem spokojna, po raz pierwszy też posiadam kartę ciąży. Widzę też, że dyskusja o badaniach prenatalnych ja mam test podwójny 14.08 - usg i test PAPPA. -
Pianistka mi też się śniło dzisiaj, że będę miała chłopca:) a dokładniej śniło mi się,że kupiłam w rossmanie urządzenie do robienia USG i sama sobie sprawdziłam,że będzie chłopiecPianistka wrote:Witam się

Ja wczoraj padłam ok 21 bo tak mnie głowa niesamowicie bolała że nie mogłam wytrzymać
Wstałam ok 10 i nadal z bólem głowy ;/
Ja karty ciąży ze sobą nie noszę bo nie wiem jak wygląda polska ale to, co mam ja jest nieporęczne... Cała teczka papierów
Poza tym wszystkie informacje są w bazie danych i u żadnego lekarza / w szpitalu nie muszę podawać mojej grupy krwi bo mają ją w bazie... Nie wiem jak to działa ale tak jest...
pomijając fakt, że póki co dalej niż do sklepu nie wychodzę
a jak już to z mężem... 
Iriss, z moim też się wczuwamy razem... rozmawialiśmy ostatnio też właśnie o pieluchach tetrowych, że trzeba będzie przenieść kominek elektryczny żeby łózeczko ustawić... ja chciałam od razu dać dziecko do drugiego pokoju ale mąż się nie zgadza bo twierdzi ze nie usłyszę płaczu nawet przez nianię... (fakt, budzik mnie nie buzi, mąż co rano wstaje i słucha Rammstein a mi się zdarzyło spać przy tatuowaniu - delikatna sprawa ta moje pobudki) a dwa, że będzie mi niewygodnie chodzić w nocy do drugiego pokoju i poszliśmy na kompromis że pół roku dziecko z nami a potem do swojego pokoiku...
zwłaszcza że przez pierwsze pół roku wystarczy łózeczko, komoda i przewijak
nie ma tony zabawek, mat edukacyjnych itd 
Ja wizytuję jutro o 16 30 i naprawdę liczę na małą wzmiankę o płci, dzisiaj śniło mi się że będzie chłopak
Taru lubi tę wiadomość
-
WitamyLexi150 wrote:Witam serdecznie przyszłe Mamusie!
Długo zwlekałam ale już chyba mogę się przyłączyć. Dziś 10+0 tc. Termin na 23.02.2016. O mnie: Mama 3 Aniołków, 27lat, od 3 miesięcy mężatka. To moja 4 ciąża ale po raz pierwszy widziałam serduszko, wiem, że maluszek rośnie i jestem spokojna, po raz pierwszy też posiadam kartę ciąży. Widzę też, że dyskusja o badaniach prenatalnych ja mam test podwójny 14.08 - usg i test PAPPA.
Widzę podobnie jak u mnie... u mnie ciąża nr 5. i również pierwsze serduszko jakie zobaczyłam
Ale się strasznie cieszę
Jutro ostatni dzień I trymestru 
A.W. ja nie pamiętam o co chodziło ale wiem że był chłopiec bo nawet rano wstałam i się zastanawiałam czy jutro idę na USG czy już byłam
-
Pianistka wrote:Witamy

Widzę podobnie jak u mnie... u mnie ciąża nr 5. i również pierwsze serduszko jakie zobaczyłam
Ale się strasznie cieszę
Jutro ostatni dzień I trymestru 
No to gratuluje i oby wszystko dalej szło zgodnie z planem. Ja jeszcze 3 tygodnie muszę poczekać ale czuję, że od razu się rozluźnię...
-
miszkaaa, Karolina30, dobrze rozumiem, że nie chcecie badań prenatalnych? Tzn. tego całego mierzenia dziecka i przezierności karkowej? Można nie chcieć, że tak powiem
?
Też tydzień przed większością startuję na USG genetyczne, bo już 3.08. Widzę, że jednomarzenie będzie razem ze mną wizytować, a może ktoś jeszcze?
Wstałam dzisiaj z totalnie płaskim brzuchem, aż się jakoś tak przestraszyłam

13.08.2014

Będę miała założoną dopiero 14 sierpnia na drugiej wizycie u mojej ginekolog. Późno trochę, bo to będzie według okresu ostatni dzień pierwszego trymestru. To wszystko przez sezon urlopowy.