X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina30 gratuluję pomyślnej wizyty :) Duża już ta Twoja fasolka!!!
    Masz zdjęcie?

Ja mam genetyczne 5 sierpnia i chyba będę w ten dzień sama wizytować....

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi witaj :)

Karolina gratuluję udanej wizyty :)

PeggyOlsen można nie chcieć ;) ja też nie miałam prenatalnych. Tylko moja gin oceniła wzrokowo obecność kości nosowej i przezierność :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggy podejrzewam ze na tej wizycie co bede miec w 12 tc lekarz bedzie badał dane biometryczne bo to taki standard, ja po prostu nie zdecydowałam sie na typowe badania genetyczne czyli usg genetyczne i test pappa, to jest dodatkowo płatne, kosztuje u mnie 400zl i wykonują je tylko lekarze z certyfikatem. Wiec jeżeli sama nie zgłosisz chęci wykonania takich badań lub lekarz ci ich nie zaleci to ich miec nie będziesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 13:15

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Jednomarzenie Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen, razem czekamy do poniedziałku! ja mam wizytę na 12:00 .

Monkey lubi tę wiadomość

2nn39n73afmglss2.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam telefon z mojej przychodni od położnej, czy mogła bym przyjść jutro na wizytę, bo właśnie dostali moje badania krwi i mam o ponad połowę niższy cukier niż dolna norma przewiduje. Tak więc idę jutro od 14 będę czekać aż mnie przyjmą. Pewnie kartę ciąży też mi odrazu założą. Nie ma mojej prowadzącej lekarz bo jest na urlopie więc inna mnie przyjmie. No i się zestresowałam. Ale przynajmniej mnie szybciej lekarz zobaczy niż 14 sierpnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 13:34

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela wrote:
    Pianistka a ja się zastanawiałam co tak cię długo nie ma, a ty spałaś w najlepsze :)
    Moze sen ci się zmieni przy dziecku :)

Witaj Lexi150

Aż dziwne co, codziennie wstawałam o 6-7 a tu nagle dzisiaj tak sobie pospałam :D Ale od razu mi lepiej :D

Mąż mówi że zmieni mi się... że będe spała lekko i czujnie.. bo teraz można mnie wynieść z łóżkiem i sprzedać i się nie obudzę :D

A.W., lelewela lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonowa a o czym świadczy ten niski cukier?
    Chyba lepiej tak niż by miał być za wysoki?

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również stałam się posiadaczką spodni z gumką. Koniec chodzenia z rozpiętym rozporkiem. Kupiłam dwie pary. Do pracy muszę się przerzucić całkowicie na sukienki - bo nie bardzo mam wizję jakie spodnie mogłabym sobie kupić.
    Ciekawe jakie kurtki i płaszcze będą się zimą na nas dopinały :-)

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dobrego dnia ;)

Powiedzcie mi, jak sie nie robi prenatalnych to kiedy jest to cale wlasnie mierzenie kosci itd? bo slyszalam ze tak sie robi ale nie wiem czy to razem z tym prenatalnym? mam wizyte w polowie sierpnia to bedzie moj 13-14tydzien czy cos wtedy bede miala dluzszego czy tylko zwykle usg?
    podobno chyba w 20tyg jest jakies wieksze badanie, polowkowe czy jakies - to moze wtedy?
    Ma to ktos ogarniete? :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w No nie ma prenatalnych w tym 11-13 tc ale jest USG połówkowe i wtedy badają wszystko, mierzą całego maluszka, wszystko dokładnie oglądają :) U mnie wypada to w 19t+0d :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    Cynamonowa a o czym świadczy ten niski cukier?
    Chyba lepiej tak niż by miał być za wysoki?
    No właśnie nie mam pojęcia :/ przy badaniach jakiś miesiąc temu wyszedł mi obniżony poziom glukozy, ale nie aż tak drastycznie. Wtedy byłam u internistki z wynikami i na moje stwierdzenie, że lepiej niski niż wysoki stwierdziła, że niekoniecznie, bo niski może prowadzić do omdleń, a te do niedotlenienia...

Ja ogólnie przed ciążą w ostatnich przynajmniej 2 latach miałam cukier ciut poniżej normy, tj. Ok 63-66 kiedy norma jest od 70. Teraz ten poprzedni był 56, a ten z dziś nie wiem dokładnie, ale chyba poniżej 35 :/ Jutro się dowiem więcej i dziś się zapytam na USG lekarki co ona o tym sądzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 13:55

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbyt niski cukier moze prowadzić do hipoglikemii, a nawy śpiączki cukrzycowej. Niskiego cukru nie można bagatelizować bo jest tak samo niebezpieczny jak wysoki cukier.

https://portal.abczdrowie.pl/pytania/jak-odzywiac-sie-majac-hipoglikemie-w-ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 14:01

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego jutro wizyta u lekarza, dodatkowo w przyszłym tygodniu idę do mojej lekarz rodzinnej. Ja od dawna lekarzom mówiłam, że zawsze mam niski cukier, ale nikt nic z tym nie zrobił, bo to tylko trochę poniżej normy było, a ja przecież młoda, zdrowa itd. Może przynajmniej teraz mnie przebadają.

Co do pozytywów to po pierwsze szybsza wizyta, a po drugie to porania ma plusa dużego, że od razu zadzwonili i umówili mnie na jutro. Bo jak ktoś nie pamięta to ja na NFZ chodzę.

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonowa dobrze, że zadzwonił. Takie zainteresowanie pacjentem żadko się zdarza na NFZ , więc masz duże szczęście :)

Kurde, usypiam na siedząco :(

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie... ja często mam hipoglikemię i wcale to takie kolorowe nie jest bo zdarzyło mi się stracić przytomność na środku ulicy lub w pracy... raz miałam wstrząs przy stężeniu ok 28... ale teraz bardzo się pilnuję, ciągle coś przegryzam, zawsze mam przy sobie coś słodkiego... U mnie to rodzinne bo oboje rodziców mają to samo więc wiem jak wyczuć kiedy cukier zaczyna spadać...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonowa wrote:
    No właśnie nie mam pojęcia :/ przy badaniach jakiś miesiąc temu wyszedł mi obniżony poziom glukozy, ale nie aż tak drastycznie. Wtedy byłam u internistki z wynikami i na moje stwierdzenie, że lepiej niski niż wysoki stwierdziła, że niekoniecznie, bo niski może prowadzić do omdleń, a te do niedotlenienia...

Ja ogólnie przed ciążą w ostatnich przynajmniej 2 latach miałam cukier ciut poniżej normy, tj. Ok 63-66 kiedy norma jest od 70. Teraz ten poprzedni był 56, a ten z dziś nie wiem dokładnie, ale chyba poniżej 35 :/ Jutro się dowiem więcej i dziś się zapytam na USG lekarki co ona o tym sądzi.

Ale tak samo było z moim TSH, zawsze w górnej granicy normy. I mimo że wszędzie czytałam, że w moim wieku powinno być mniej to żaden lekarz sié tym nie przejął.

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trafić na dobrego lekarza to cud.

Ja to się zdenerwowałam, bo pierwszego telefonu z poradni nie słyszałam i patrzę nieodebrane połączanie od gina, myślę, kurcze co jest??? W piątek krew pobierałam to co tam takie wyszło, że dzwonią. No i cytologie jakiś czas temu miałam i jeszcze ostatnio wyników nie było, to myślałam, ze może coś z tym. Cieszę się, ze dziś USG, to podejrzę czy wszystko dobrze z Bąbelkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 14:10

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja tez mam niski cukier. Na szczęście nie zdarzyły mi sie żadne omdlenia ale czasami zauważam jak zaczynam bełkotać to czas cos przegryźć ;)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi spada cukier to zaczynają mi się trząść nogi i ręcę i się skupić nie mogę. Ale na szczęście rzadko tak mam.

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonowa wrote:

Przepraszam że to napisze ale właśnie mój dziadek zmarł przez niski cukier, oczywiście to było 20lat temu więc nie ma co porównywać terazniejszej wiedzy na ten temat. Ogólnie był cukrzykiem, w szpitalu podali mu tyle insuliny że spadł mu cukier za nisko, uratowalaby go łyżeczka cukru wsadzona do ust. Niestety żaden lekarz o tym nie pomyślał nie wiedzieli co się dzieje:(
    A to ze tak Co się obniżył to normalne mój organizm nie wytwarza wystarczającej insuliny w ciąży dla mnie i dziecka więc mam cukrzycę. Twój organizm nadprodukuje dla was ta insulinę stąd tak niski cukier. Zjedz coś słodkiego ale nie prześlesz się. Chodzi raczej o dodatkową łyżeczkę cukru do herbaty:) jutro pewnie dostaniesz jakieś leki podwyższające trochę glukoze :)

‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ