Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a ja z innej beczki. Siwa jestem

3 miesięczne odrosty to już dramat, robię się jak babcia
jakie macie zdanie o farbowaniu włosów w ciąży. Dodam, ze ja w maju zeszłam z prawie czarnego koloru do ciemnego blondu, więc po dekoloryzacji kolor mam średni wiec zeby go wyrównać powinnam iść do fryzjerki a ona używa farb tylko z amoniakiem.
-
Ja zaniechałam rozjaśniania włosów bo mam czarne naturalnie i kiedyś nosiłam rude... odrost po tygodniu...

Dlatego ja nie mam jakiegoś ogromnego parcia na farbowanie bo to tylko dla świeżosci i połysku
Lelewela, jeśli masz odrost ciemniejszy niż reszta to trzeba go będzie rozjaśnić
Ale może idź do salonu i powiedz że jesteś w stanie błogosławionym to może dobiorą jakąś lżejszą farbę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 15:51
-
no w necie piszą, że nie ma dowodów, ze farbowanie szkodzi ale lepiej w pierwszym trymestrze nie farbować. Więc myślałam, ze jeszcze wytrzymam może ze 2 maks 3 tygodnie i ufarbuję.
Różnica w odroście nie jest drastyczna więc chciałam, żeby dobrała mi kolor własnie do odrostu. I gdyby nie te na maksa siwe to też bym nie miała takiego problemu. Ale wcześniej farbowałam co miesiąc wiec tak na prawdę dopiero teraz się przekonałam ile mam już siwych, szok mówię wam. -
nick nieaktualnylelewela wrote:Dziewczyny a ja z innej beczki. Siwa jestem

3 miesięczne odrosty to już dramat, robię się jak babcia
jakie macie zdanie o farbowaniu włosów w ciąży. Dodam, ze ja w maju zeszłam z prawie czarnego koloru do ciemnego blondu, więc po dekoloryzacji kolor mam średni wiec zeby go wyrównać powinnam iść do fryzjerki a ona używa farb tylko z amoniakiem.
Zapytałam wczoraj lekarza wprost o farbowanie i inne zabieg kosmetyczne tym smarowanie brzucha w I trymestrze. Zaśmiał się i powiedział, że można. I że go nie raz zastanawia się skąd biorą te rewelacje i czy w takim razie fryzjerstwo traktuje się jako pracę szkodliwą bo nie ma tendencji aby w pierwszym trymestrze zrezygnowała z pracy, a cały czas przebywa wśród środków.
Tak więc ja się umawiam na dniach i będzie to pewnie jeszcze przed skończeniem I trymestru.
Pianistka, Bianka* lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa normalnie farbuje, farba z amoniakiem. kiedyś pytalam o to lekarza i po prostu ważne jest żeby nie było farbowane w małym pomieszczeniu żeby stężenie tego zapachu amoniaku zbyt mocne Nie było. Ja po prostu otwieram okno i jest wywiew
właśnie muszę iść kupić sobie farbę
-
Co do becikowego przez rok przysługuje osobie bezrobotnej studentom i rolnikom przez rok dostaje się 1000 xl plus jedna zapomoga tzw becikowe ale dochód nie może przekroczyć 1900 zł na rodzinę dzieli się to np jak u mnie 1900 xl (jak się maluch urodzi) 1900:5 bo mąż ja córka syn i dzidzi
a co farbienia wczoraj rozjasnialam włosy i kladlam farbę w żyję -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDoti87 wrote:No daj spokój... Mała szklanka coli przecież ci w ogóle nie zaszkodzi...
Jak mnie najdzie ochota na coś niezdrowego to jem to. Oczywiście nie opycham się ale jak mam ochotę to czemu mam sobie odmawiać.
A teraz mam ochotę na mufinke... Ojoj...
Dziś tym bardziej mam okazję bo męża nie ma.
Jak jakiś czas temu miałyście fazy na fast foody, to Wam zazdrościłam - tej swobody.
Ja pojechałam do Mc raz i mój mąż miał przez resztę dnia na mnie focha - że nie dbam o siebie i o dziecko. Całą frajdę z jedzenia mi popsuł.
Ma manię zdrowego trybu życia, sportu i wbił sobie do głowy, że jem za mało warzyw, owoców i czego tam jeszcze ... Do tego czepialstwo ile wody wypiłam w ciągu dnia - bo nie lubię zbyt dużo pić i te 2 l dziennie bardzo męczę.

ohohooh, ale sie cieszę
po ich powrocie zrobimy grilla czyli to, co tygryski lubią najbardziej 

13.08.2014