X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Jul_ka90 Znajoma

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam przeczytać cały wątek ale liczba postów jest tak duża, że odpuściłam :-)
    Iriss a jakie masz te typy?
    Ja dzisiaj gotuje rosół, bo chodzi za mną od tygodnia. Na kapustę też narobiłaś mi smaka, ale to za parę dni:-P

f2w3yx8d7ot44fz8.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do jedzenia to jem wszystko :) nawet oliwki wczoraj na pizzy a normalnie to mi w gardle stawały, nie byłam w stanie ich przełknąć. A co do słodkiego to tydzień mi się chce potem tydzień nie. Wczoraj na przykład jadłam nuttellę łyżką ze słoika :)

Pianistka powodzenia dziś na wizycie i trzymam kciuki, żeby maluch pokazał co tam skrywa :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy tydzień urlopu w połowie sierpnia więc na 4 dni pewnie nad jakieś jeziorko wyskoczymy (my już wakacje w Turcji w tym roku mamy za sobą) a pozostałe kilka dni będziemy jeździć i oglądać lozeczka, mebelki, wózki itd :)
    A slyszalyscie o tych targach dla mam i dzieci w Warszawie? Myślicie, że warto się wybrać?

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewela dzięki :) Mam nadzieję, że przyjdę z jakimiś rewelacjami :)
    Swoją drogą, nie lubię wizytować tak późno... wolę rano ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka_86 wrote:
    Witaj zosiaaa :) Za chwilę będzie nas jeszcze więcej :) Ale ten czas zasuwa :)

Mnie wczoraj wieczorem trochę brzuch bolał, no i plecy... Ale dziś jest już OK :)A co do karty ciąży, to szwagierka zaraz na początku ciąży powiedziała mi, żebym miała ją zawsze przy sobie i z reguły o tym pamiętam :)

Kurczę, jak mi się dziś nic nie chce :/ Na piątek już zaplanowałam dzień wolnego, ze względu na to badanie glukozy. Trochę mam cykora. Cholerka, skąd ta wysoka glukoza? Na pierwszym badaniu w lipcu miałam 105 na czczo i gin od razu dał skierowanie na badanie z obciążeniem, żeby wykluczyć jakieś nieprawidłowości. Czy któraś z Was też miała wysoką glukozę w I trymestrze?

A z seriali... kocham "Przyjaciół" :D Od zawsze, na zawsze ;) Dobrego dnia :)
    Ja mam 106 i już byłam na teście. 7 sierpnia idę do lekarza po skierowanie i do diabetologa pewno pójdę po dietę bo już pierwszy wynik jest cukrzycowy

• lelewela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wole rano ale niestety 12.08 mam na 17 wizytę, pierwszy raz tak późno

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków, mi się podoba stokke :) ale i ten brano prześliczny :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię kwaśne i ostre. Może ja mam blizniaki córkę i syna tylko nie odkryli jeszcze tego :p dziś jadę do mojej koleżanki bo przyjechała do swojej mamy :)

• Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.W. wrote:
    My mamy tydzień urlopu w połowie sierpnia więc na 4 dni pewnie nad jakieś jeziorko wyskoczymy (my już wakacje w Turcji w tym roku mamy za sobą) a pozostałe kilka dni będziemy jeździć i oglądać lozeczka, mebelki, wózki itd :)
    A slyszalyscie o tych targach dla mam i dzieci w Warszawie? Myślicie, że warto się wybrać?

A kiedy te targi?
    A.W. wrote:
    Pianistka będzie dobrze :) nie stresuj się :)

Cynamonowa zastanawiam się, czy to zmęczenie nam przejdzie w końcu.... Bo u mnie rano to jest masakra że wstawaniem, a wieczorem najchętniej spalabym już o 21.

A co do słodyczy to od 2 miesięcy ich nie jem, a wcześniej tabliczkę czekolady jak batonika zjadłam :) ale wydaje mi się, że jest to bardziej kwestia hormonów i tego, że nam się zmieniają smaki niż wróżenia chłopiec czy dziewczynka :)

Ja z tym zmęczeniem to zastanawiam się czy pogłębione nie jest przez ten niski cukier. A co do słodyczy to mam fazy teraz ze mam bardzo ochotę, chyba organizm wie co robi skoro mi cukier spadł bo domaga się słodkiego. Potem mi co słodkim niedobrze, ale to inna historia =D

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Z jej dzieł mogę z całą odpowiedzialnością polecić: Obsesja, Tylko chłód, wyścig ze śmiercią, w milczeniu, pętla, morderca bierze wszystko, naśladowca, ślepa zemsta, złodziej tożsamości, opętanie, krwawe wino. Czytałam więcej ale pozostałe tytuły nie przychodzą mi teraz do głowy...
    I fajna książka "Wyliczanka" John Verdon. również super :)
    czy ksiazki tej autorki trzeba czytac w kolejnosci?

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 15:20 przyjmie mnie lekarz.
    Rozkojarzył mnie znów cholernie ten incydent.

• lelewela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    O 15:20 przyjmie mnie lekarz.
    Rozkojarzył mnie znów cholernie ten incydent.
    nie martw się na pewno wszystko jest dobrze, daj znać po wizycie, trzymam kciuki

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzEsc dziewczyny, gratuluje tym które w przekroczyły magiczna granice 2 trym ;).

Ja jeszcze nie mam nic wybranego, zero, liczę w dużej mierze na schedę po siostrze bo ma tego mnóstwo. Ale nawet gdybym nie miała dostać spadku to będę zabierać sie za to pózniej. Na razie trwa remont w mieszkaniu wiec na pierwszy ogień poszła kuchnia i dobór mebli.

Ja to wszystko na ostatnia chwile :P.

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w sobote ide na wesele do swojej jedynej rodzonej siostry, ciekawe jak bedzie z moim apetytem, niby ostatnio juz troche lepiej jem i mniej wydziwiam ale nadal jem male porcje,

na wesele wszystko mam naszykowane, tylko wyprasuje w piatek,
    tylko nie wiem co z wlosami mam zrobic? fryzjerka ma do mnie przyjsc moze cos mi podpowie bo ja raczej n ie chce zadnych upiec, tylko rozpuszczone wlosy

sukienke kupilam jeszcze w maju tylko zamiast rozmiaru 34 wzielam specjalnie 36, i teraz jest akurat ten rozmiar bo biust mi bardzo urosl no i troche brzuszek sie powiekszyl

a sukienke kupilam taka, tylko na mnie jest jakas bardziej rozkloszowana i sterczaca na boki, no i w jasniejszym kolorze mam,
    http://szafa.pl/c21580453-lososiowa-sukienka-z-kokardka.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 10:54

iv09df9hp0ju3od9.png

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) wiecie że ja dopiero się obudziłam :-D ale się wyspalam....ojejus....

Pati sukienka świetna :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, super sukienka! :)

Co do książek to nie :) Każda książka to oddzielna historia ALE czasem pojawiają się te same nazwiska w kilku pozycjach np detektyw Malone czy Patti O'Shay. I znając te osoby i wiedząc że Malone ma brata a Patti to ich ciotka łatwiej jest czytać ale nie ma to znaczenia w chronologii :)
    Pati, i w chełmskim empiku często kupowałam książki tej autorki więc ostatnio jest znana :) pamiętam że jak kilka lat temu zaczynałam czytać jej książki to kupowałam używane na allegro bo był problem żeby je dostać w empiku a tym bardziej w małych księgarniach :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, patrząc na Twoj brzuszek, ja mam cos podobnego ;). I jak poszłam ostatnio do C&A to tylko sie rozczarowałam, były same gacie na takie duże brzuszki, ja nie miałabym co tam włożyć.
    A sytuacja jest nagląca bo dżinsy mnie uciskają, mam tylko jedne które sa ok i jak założę do nich przylegająca koszulkę to czuje sie bardziej jak bym była obzarta niż w ciazy ;). Dla mnie to nowość, bo zawsze miałam płaski brzuch.

A legginsów nie lubię Ehhh.

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukienka urocza :)
    Iriss brzuszek też ładnie odstaje. Mój po wczorajszej pizzy jest większy niż zwykle rano :)

Zamówiłam w końcu ten adapter do pasów, mam nadzieję ze się sprawdzi :)

Zmykam cos poogarniać

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Pati, na pewno będziesz ślicznie wyglądać :), a włosy może jakieś lekkie fale ale takie naturalne, bo sukienka taka słodka :D

chyba wlasnie zrobie fale i podtapiruje wlosy u nasady bo mam malo wlosow i sa przyklapniete, fryzjerke mam na 13, a slub o 18,oby tylko nie bylo deszczowo, bo jak jest wilgoc na dworze to mi wlosy sie szybko wyprostuja,
    moja siostra do slubu nie robi zadnego koka tylko wlosy bedzie miala spiete na bok, a tez ma takie dlugie jak ja

iv09df9hp0ju3od9.png

• pati87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Pati, super sukienka! :)

Co do książek to nie :) Każda książka to oddzielna historia ALE czasem pojawiają się te same nazwiska w kilku pozycjach np detektyw Malone czy Patti O'Shay. I znając te osoby i wiedząc że Malone ma brata a Patti to ich ciotka łatwiej jest czytać ale nie ma to znaczenia w chronologii :)
    Pati, i w chełmskim empiku często kupowałam książki tej autorki więc ostatnio jest znana :) pamiętam że jak kilka lat temu zaczynałam czytać jej książki to kupowałam używane na allegro bo był problem żeby je dostać w empiku a tym bardziej w małych księgarniach :)

dzieki bardzo za info,
    u mnie w bibliotece jest 7tytulow tej autorki,bo sprawdzalam przed chwila na necie, wiec najpierw wybiore sie do biblioteki,jak mnie ksiazki wciagna, a pewnie tak bedzie bo kocham czytac takie ksiazki, to reszte dokupie

iv09df9hp0ju3od9.png

‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ