X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, a kiedy zaczyna się 4 miesiąc? 12t0d? Czy 13t0d? Bo że drugi trymestr to skończony 13 t (czyli 13t0d) to wiem, ale jak z miesiącami?

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    PeggyOlsen wrote:
    Ej, a kiedy zaczyna się 4 miesiąc? 12t0d? Czy 13t0d? Bo że drugi trymestr to skończony 13 t (czyli 13t0d) to wiem, ale jak z miesiącami?
    13t0d i zaczyna sie 2 trymestr i rozpoczyna sie 4 mc :) u mnie to juz jutro juppppi :D od siedzenia w domu niestety czas leci bardzo, bardzo wolno ;)

Miłego i spokojnego dnia wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 08:45

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Witajcie :)

13t0d i zaczyna sie 2 trymestr i rozpoczyna sie 4 mc :) u mnie to juz jutro juppppi :D od siedzenia w domu niestety czas leci bardzo, bardzo wolno ;)

Miłego i spokojnego dnia wszystkim :)

Powiem Ci, że mimo chodzenia do pracy, odkąd dowiedziałam się o ciąży czas strasznie mi się dłuży... I wydaje mi się, że tak już będzie aż do lutego :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    To prawda, siedzenie w domu jakby zwalnia czas, dlatego ja się cieszę że w pon powrót do pracy ;D czas będzie leciał :D

Wiecie co? My to chyba zwariowaliśmy, ale już tak konkretnie działamy z planami hehe, wczoraj byliśmy w Castoramie, bo musimy w domu powymieniać uchwyty w szafkach (a sporo tego) bo sa bardzo kanciaste i ostre, wybraliśy też kółka do łąwy - chcę nóżki zastąpić kółkami, aby łatwo było przesuwać :) Niestety jak się ma mieszkanie i 2 pokoje, to trzeba czarować :D ale ze mnei dobra wróżka w te klocki więc damy radę ;D

2 pokoje to jest dla mnie luksus :) u nas całe 36m i nawet nie mam jak myślec o przesuwaniu mebli, bo wszystko tak jest zaplanowane, ze nie ma możliwości zeby zmienilo miejsce :D jak sie do mas wchodzi to tak jak do tych "pokoików" w ikei :) ciasne, ale własne jakos na początek musimy sobie poradzić :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O niee, miałam nadzieję, że za 3 dni będę mogła mówić, że jestem w czwartym miesiącu ;P A tu jeszcze tydzień.
    Też mi się czas wlecze, mimo że pracuję i w ogóle ciągle coś robię. A z drugiej strony, jak pomyślę, że dowiedziałam się o ciąży w Boże Ciało, to przecież to już tak dawno było!

Iriss crazy jesteście :) My udajemy, że nic się nie zmieniło ;) Czekają nas dwie przeprowadzki w ciągu roku, więc chyba zbieramy energię na to :)

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss my też już planujemy :) mój R najchętniej już by wykładzinę kupował i kładł ale kazała mu się wstrzymać chociaż do najbliższego USG :) i jak wszystko będzie ok to lecę na 1 zakupki dla malucha :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
  • Jul_ka90 Znajoma

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie lutowe Mamusie!:-)
    Ja również mam termin na luty, więc mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona.

f2w3yx8d7ot44fz8.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w ostatnim dniu pierwszego trymestru :D
    U nas Iriss podobnie, 2 sypialnie + salon i jakieś 90m2. Ale damy rade :) na początku maluch będzie z nami w sypialni a po ok pół roku przeniesiemy go do drugiego pokoju :)

Ja dzisiaj o 16 wyjeżdżam i juz mam lekki stresik :) tzn bardziej czuje podekscytowanie bo wg ostatniego USG to 13+1 wiec juz maluch będzie ładniutko wyglądał :) ciekawa jestem czy zmierzy mi przeziernosc :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny dawno tu nie zaglądałam :-)
    U mnie wszystko dobrze , dwa dni temu miałam wizytę. Najpierw lekarz powiedział mi żebym jeszcze nie kupowała ciuszków ale raczej będzie dziewczynka :-P a po jakichś 5 minutach badań mówi do mnie ze po tym co teraz zobaczył to już nie jest tego taki pewien , pomiędzy nogami było coś tam widać :-P ale powiedział ostatecznie ze nie jest w stanie mi powiedzieć jeszcze dokładnie co będzie :-)
    Maleństwo tak fikalo ze szok! :-D
    Ma już 5,68 cm :-)

Pozdrawiam was serdecznie dziewczyny!:-)

pati87 lubi tę wiadomość

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jul_ka witaj :)

Mi ta ciąża leci na pewno szybciej niż pierwsza ;)

Co do urządzania to my jesteśmy przed przeprowadzką do nowego domu, więc urządzamy wszystko ;) na początku będziemy mieć tylko dół do dyspozycji, czyli 2 pokoje, więc też trzeba pomyśleć, żeby wszystko ustawić. Będziemy spać wszyscy w czwórkę w jednym pokoju ;)

Pianistka kciuki za wizytę :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Justikf trzymam kciuki w takim razie aby to była tylko nadżerka.

Znów jestem nieprzytomna. Jestem dziś na pół dnia do pracy a potem do lekarza skonsultować ten niski cukier.

Co do książek to ją właśnie teraz jestem pod koniec całej serii Pratchetta. Długo się zabrać za nią nie mogłam, aż mój K przywiózł swoje książki jak się wprowadzał i podrzucił mi na pierwszy ogień te dawniejsze, żebym się wyciągnęła. Zadziałało ;)

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :*

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam od razu maluszka do sypialni obok ale mąż zbojkotował mój pomysł że nie dam rady wstawać, że nie będę słyszała... Także pewnie z pół roku pobędzie z nami i potem eksmisja :D

Zosia jakie to uczucie zaczynać II trymestr? :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka przyjemne uczucie :D ale jak sobie pomyślę, że już 1/3 ciąży za mną... Masakra, szybko mi to leci ;)
    A mąż ma rację, zdecydowanie wygodniej mieć maluszka w tym samym pokoju :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiaaa wrote:
    Pianistka przyjemne uczucie :D ale jak sobie pomyślę, że już 1/3 ciąży za mną... Masakra, szybko mi to leci ;)
    A mąż ma rację, zdecydowanie wygodniej mieć maluszka w tym samym pokoju :)

Ja jutro zacznę II trymestr :) Już się nie mogę doczekać :)

A mąż wiem że ma racje, ale jakoś tak chciałam urządzić maluszkowi prawdziwy dziecięcy pokoik itd... ale mąż mówi że po pół roku ok, można przenieść malucha ale wcześniej to będzie męka dla mnie...
    A wie co mówi, bo ma o naście lat młodsze rodzeństwo :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Zosia, kiedy przeprowadzka?

Do porodu na pewno :P a tak poważnie to bardzo chciałabym do października... Ale przedłuża nam się wciąż wszystko, bo niektórych przyłączy jeszcze nie mamy, poza tym mój mąż robi wszystko sam i długo to trwa... Ale już blisko, bo wykańcza, zobaczymy jak to pójdzie :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Jul_ka90 Znajoma

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według usg termin mam na 15 luty. To nasze pierwsze dziecko i trochę się staraliśmy więc tym większa radość :-)
    Co do pokoju dla dziecka, to meble mam wstępnie wybrane czekam tylko na poznanie płci :-) my od razu urządzamy pokoik dla dziecka, ale pewnie na początku i tak będzie z nami w sypialni :-)
    A myslalyscie już o wózku? Może trochę wcześnie, ale ja już myślę o wszystkim :-P

f2w3yx8d7ot44fz8.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka Święta to jest dla mnie granica, do której musimy się wprowadzić. Ale zdecydowanie wolałabym wcześniej :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka będzie dobrze :) nie stresuj się :)

Cynamonowa zastanawiam się, czy to zmęczenie nam przejdzie w końcu.... Bo u mnie rano to jest masakra że wstawaniem, a wieczorem najchętniej spalabym już o 21.

A co do słodyczy to od 2 miesięcy ich nie jem, a wcześniej tabliczkę czekolady jak batonika zjadłam :) ale wydaje mi się, że jest to bardziej kwestia hormonów i tego, że nam się zmieniają smaki niż wróżenia chłopiec czy dziewczynka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 10:01

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za słodyczami nigdy nie przepadałam :) Lubię słodkie tak jak owoce, jogurty czy chociażby ryż na mleku... ale zdecydowanie nie czekoladę :) Mąż przywiózł mi trochę cukierków Mister Ron z Polski więc je jem, ale nie jakoś namiętnie :) o wiele bardziej mam ochotę na mięcho :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki :)
    zazdraszczam II trymestru :) hehe ale my od piatku. Czas też mi niby się wlecze strasznie w ciąży, ale z drugiej strony jak myslę ze 1/3 zleciała to niby szybko.

Iriss podjadanie wieczorem w ciąży to nie grzech 04icon_rotfl.gif

Nas też czeka remoncik i też mamy dwa pokoje z tym, ze jeden mega duży. Ale plan jest taki na razie, zeby z małego pokoju wszystko wywalić, na poczatek kupić tylko łóżeczko i komódkę jakąś i łóżko, żebyśmy mogli być przy dziecku. Albo jak mój będzie musiał wyspać się do pracy to ja będę z maleństwem a on wtedy w drugim pokoju. I mi podobają się białe mebelki do pokoju dziecka więc jaka płeć by nie była to będzie dobrze, dodatki tylko się kupi później. Ale póki co nie chce mi się za ten remont zabierać, może we wrześniu się weźmiemy :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ