X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pati gorąco polecam! I zazdroszczę bo ja NIGDY nie znalazłam tej autorki w bibliotece :)
    Ja mam prawie każdy jej tytuł na półce :)
    Daj znać czy ci się spodoba :) I jakie tytuły bierzesz na pierwszy ogień :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    No to pati gorąco polecam! I zazdroszczę bo ja NIGDY nie znalazłam tej autorki w bibliotece :)
    Ja mam prawie każdy jej tytuł na półce :)
    Daj znać czy ci się spodoba :) I jakie tytuły bierzesz na pierwszy ogień :)
    te ktore beda dostepne bo niektore pewnie wypozyczone,u mnie w bibliotece sa tytuly

dotyk strachu
    gry milosne
    jestes jak ogien
    koszmary przeszlosci
    slepa zemsta
    w milczeniu
    zabbic Jane

teraz jest fajna opcja w bibliotece ze jak moj tytul jest wypozyczony to moge zarezerwowac i jak ksiazka bedzie juz dostepna dla mnie to dostaje e-mail z wiadomoscia i mam 30dni na jej obior-oczywiscie zazwyczaj jade tego samego dnia, super sprawa bo niektore ksiazki sa oblegane i ciezko by je bylo dostac, od razu zarezerwuje sobie jakies tytuly

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Ja już też mam wszystko wybrane, włącznie z dodatkami :D także na nic nie jest za wcześnie ;)
    I tak, wózek Mutsy Igo 2015, a mebelki Bellamy Ines, dla chłopca szare, dla dziewczynki białe :)
    Widzę ze będziemy mieć takie same mebelki tylko ze ja wybieram na pewno kolor biały niezależnie od płci :)

A co do woZka to bedzie to mima xari <3

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Taru, no właśnie też mi te spodnie ciążowe nie pasowały bo nie miałam co do środka włożyć, a jak chodzi o legginsy to pisałam, lubię takie grubsze przypominające bardziej obcisłe spodnie z kieszeniami itp, do których i koszulę ubiorę :), mam takie 2 pary i poluję na jakieś jeszcze :D

No właśnie ja tez mam takie, jedyne które mnie ratują, z chęcią kupiłabym więcej ale nie widziałam. Zreszta odkąd jestem w ciazy odechciało mi sie łażenia po sklepach, a lubiłam to.

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cynamonowa 29 - 30 sierpnia na Torwarze chyba. Nazywa się to family days. Myślalam, żeby pójść bo może jakieś fajne rzeczy będą pokazane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 12:31

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Ja jeszcze dokupię z tej serii regał na zabawki/"przydasie", bo nie można go kupić w komplecie i jakiś wygodny fotel do karmienia :)
    Będę czekać na fotkę z realizacji :) Ja na pewno się pochwalę ;)

Uff 9 dni do urlopu, już mam lenia i stęskniłam się za domkiem :/
    Ja rownież chce skrzynie na zabawki :) tylko zastanawiam sie nad ta szafa czy brac czy nie bo maz uparł sie ze zrobi duza zabudowana szafę,na pewno jak zrobie pokoik to pokaże ale u mnie to bedzie dopiero w grudniu badz styczniu :) mam nadzieje ze u Ciebie szybciej :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Jul_ka90 Znajoma

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczynki myślałam o łóżeczku romantica troll nursei k.biały, a dla chłopca to chyba mebelki z pino Marsylia. Chociaż te z pino i dla dziewczynki są fajne :-)
    Co do wózka to też mi się stokke podobają i już byłam prawie zdecydowana, ale nie mają one amortyzacji i to trochę mnie odstrasza. Dlatego mam teraz metalik w głowie:-) jak oglądałam w sklepie to prawie wszystkie mi się podobały:-)

f2w3yx8d7ot44fz8.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, no to faktycznie super opcja! :) Wiem jak to jest jak chodzisz i szukasz książki a za każdym razem jest wypożyczona! :) naprawdę świetna opcja :)

My jeszcze nic nie wybieramy :D Zdecydowanie za wcześnie :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim:)),

Jej juz II trymestr zaczynacie? Super!! Ja jeszcze troche.. ale przyjdzie i na mnie pora;).

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:)

Dziewczyny po prenatalnych,w ktorym tyg.bylyscie? Dziękuję za info:)!

Co do wozkow,mebelkow i innych akcesoriów dla maluszka tez jeszcze nic nie mam upatrzonego.. :P

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja też mam tak w bibliotece, tylko jak zamówię i przyjdzie mail, że jest, to mam tydzień na odebranie.

Pianistka przypomnij tą autorkę, to sobie zapiszę ;) to są kryminały, tak?

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • niezapominajka_86 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Ja mam 106 i już byłam na teście. 7 sierpnia idę do lekarza po skierowanie i do diabetologa pewno pójdę po dietę bo już pierwszy wynik jest cukrzycowy

I jak wyszedł Ci test? Ja modlę się, żeby tylko cukrzycy nie mieć... dzień przed badaniem około 23 zjadłam taki gotowy ryż na mleku z polewą toffi i mam ogromną nadzieję, że to tak wpłynęło na wysoki wynik...

oar8skjolhdcmtjr.png

Wszystko ma swój czas. A na dobre rzeczy warto poczekać.
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Iriss :),
    ja na początku balam sie oglądać, do tego kiepsko się czulam i nawet nie mialam ochoty,ale teraz to już co innego:>... hihi

idę na pocztę zobaczę co sie dzieje na dworze;)!

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Jednomarzenie Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02
    Ja mam prenatalne 3 sierpnia i będzie to 11t2d.

2nn39n73afmglss2.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak myslalam większość z nas idzie bliżej początku niz konca;) u mnie tez tak bedzie:)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    Tak jak myslalam większość z nas idzie bliżej początku niz konca;) u mnie tez tak bedzie:)

Kasia ja ide odwrotnie bliżej konca na prenatalne i to średnio mi sie podoba ale juz nic nie zmienię, to będzie 13t2d.

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • niezapominajka_86 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    niezapominajka_86 nie jestem lekarzem, ale mój tato ostatnio robił glukozę i wyszło mu wysoko, po wywiadzie przyznał się, że podjadł wiecczorem jakąś czekoladę, po powtórnym badaniu wyszło już ok, ale miał nic nie podjadać wieczór przed (tzn nic słodkiego). Nie wiem jak i czy mogło to wpłynąć...ale życze Ci, aby to nie cukrzyca ciążowa :)

Miało być: podwyższona glukoza, a nie wysoka :)

Dziękuję Iriss za pokrzepienie ;) Też ma wielką nadzieję, że to nic poważnego, tylko efekt mojej wieczornej zachcianki. Pani w laboratorium powiedziała mi, że lekarz mógł dać raz jeszcze glukozę na czczo, żeby zobaczyć raz jeszcze czy ten wysoki poziom się utrzymuje, ale mój gin jak widać dmucha na zimne... ;) Muszę się podporządkować, żeby mojemu Maluchowi wszystko grało :)

oar8skjolhdcmtjr.png

Wszystko ma swój czas. A na dobre rzeczy warto poczekać.
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru wrote:
    Kasia ja ide odwrotnie bliżej konca na prenatalne i to średnio mi sie podoba ale juz nic nie zmienię, to będzie 13t2d.
    ja wedlug 1 usg licze tygodnie wiec mi na prenatalnych wyjdzie 13tydzien 1dzien, wiec podobnie :)

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• mandragora Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny właśnie waruje pod gabinetem czekając na usg. Oby było Oki. Co do wózków to Pianistka ja mam stokke i używam od 6 miesięcy ;) mogę powiedzieć że wózek piękny zwrotny starannie wykonany i to wszystko. Nie wiem o którym modelu myślisz ale ja mam xplory i on nie ma amortyzacji wiec na wycieczki do lasu się nie nadaje. Raczej po prostych chodnikach. Mój 4 miesięczny syn juz w gondoli się nie mieścił.
    Teraz będę kupowała baby jogger city select a to juz podwójny wózek dla dzieciaków rok po roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 14:25

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora, mi też podoba się baby jogger :) Ale to jeszcze tyle czasu.... :) Powodzenia na USG, ja wychodzę za godzinę na swoje :)

Zosia, autorka to Erica Spindler. Pisze kryminały :) jak dla mnie najlepsza :) uwielbiam jej styl. czyta się bardzo przyjemnie.
    Mogę też polecić Norę Roberts ALE piszącą pod pseudonimem JD Robb. Pod tym pseudonimem wypuściła kilka kryminałów... bo te z nazwiskiem Roberts to romansidła ;)
    Ale i tak Erica jest no. 1 :D

Łapię stresik :) ciekawe czy ta lekarka w ogóle popatrzy na płeć... Ale zapytam :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka dzięki :) a o płeć jasne, że zapytaj :) ciekawa jestem czy coś zobaczy :D

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ