X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja naprawdę dam sobie rękę uciąc że będzie chłopak :D Gdyby mi powiedziała że córka to chyba spadnę z tej lezanki xD

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru wrote:
    Kasia ja ide odwrotnie bliżej konca na prenatalne i to średnio mi sie podoba ale juz nic nie zmienię, to będzie 13t2d.
    U mnie podobnie, według OM będzie 13 tydzien 4 dzień :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łapie mnie malutki stresik :D Ale to taki mini :D stresiczek

Idę z mężem ale po badaniu poproszę panią dr żeby go poprosiła do gabinetu :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Ja naprawdę dam sobie rękę uciąc że będzie chłopak :D Gdyby mi powiedziała że córka to chyba spadnę z tej lezanki xD

Pianistka po tym jak wiele mówiłaś o chłopaku sama nie wierze w to ze mogłabyś mieć dziewczynkę :).

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie :D To byłby taki szok... :D ale brzuch mam ewidentnie rozlany na boki... hmmm

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dzisiaj się dowiesz :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki :) i kibicujcie bąbelkowi :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja też byłam gotowa rękę sobie uciąć że bedzie chłopak, takze nic nigdy nie wiadomo. oczywiscie pani dr mogła sie pomylić :) ale ja juz przywykłam do myśli, ze dziewczynka i bardzo bym chciała.

Ja tez jeszcze nic nie wybrałam i nie upatrzyłam, jest jeszcze czas.

Wróciłam z obiadu i zakupów, wiatr taki, że mało głowy nie urwie. Ale wróciłam z bólem głowy i źle się czuję :(

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, cukier 48 przy normie 70-110 :/ Lekarz na miejscu powiedziała, że ona niewiele pomoże w przychodni i dała mi skierowanie do szpitala. Powiedziała, że mną to ona aż tak bardzo się nie martwi, ale że martwi ją to, ze przez tak niski cukier dziecko może mieć niedotleniony mózg :/ Także złapałam stresa teraz.

Mam jutro pojechać na izbę przyjęć, planuję jechać na Karową. Zaraz będę jeszcze do nich dzwonić jeszcze raz, bo kazali za 20 min zadzwonić.

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka trzymam kciuki! :*

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka powodzenia

Cynamonowa będzie dobrze. Najważniejsze ze szybko udalo sie zauważyć problem cukru i teraz jak zaczniesz działać to sie szybko unormuje.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonowa będzie dobrze, najważniejsze, ze szybko działacie

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam się jutro zgłosić na odział Patologii Ciąży i mają mnie tam już pokierować dalej i się mną zająć. Możliwe, że od razu mnie w poradni wtedy jutro przyjmą. Pozostaje mi czekać do jutra. Też właśnie się cieszę, że na taka poradnię na NFZ trafiłam, że od razu dzwonią, kierują dalej, przejmują się i zajmują.

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonowa, dziewczyny maja racje, najważniejsze ze sie Tobą szybko zajmą i zaradza problemom Twoim i Maluszka.

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście macie rację, stres jednak jest. Ale fakt, ciszę się z szybkiej reakcji i tego, że dzięki temu mogę od razu działać.

A zgłaszam się na Karową bo tam mają podobno najlepszą w Warszawie poradnie diabetologiczną dla kobiet w ciąży i pewnie nie tylko.

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam.

Cieszę się, że poszłam.

Po pierwsze nigdy nie miałam USG na tak nowoczesnym sprzęcie - a zwiedziłam już wiele miejsc, klinik, prywatnych gabinetów i szpitali.

Mały skubaniec dziś miał ponad 4 cm ... a w poniedziałek nie wiem jak był wymierzony (gdy rozpaczałam po wizycie, że za mało urósł i tylko 3,2 cm)...
    Serduszko biło ponad 170.
    Bo poniedziałkowej wizycie dni trzeba było odejmować, a dziś dodawać.

Ale USG wykazało, że mam krwiaka 16x10mm w okolicach dolnego bieguna jaja płodowego :-( Wygląda na taki, który jest stary i który się wypróżnia. Chyba w stosunkowo bezpiecznym miejscu.

Ciekawe tylko dlaczego wcześniej nie został zauważony??
    Wolę trzymać się wersji, że nie powstał dopiero co, ale nie został zauważony... Tylko dlaczego mam ufać własnie temu jednemu lekarzowi, skoro 5-6 innych tego nie zauważyło?
    Porażka...

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc my już po :)
    Dziwna ta ginekolog bo miałam tylko USG i brak badania ginekologicznego :) Maluch nadrobił i ma dzisiaj 73,5 mm :D
    Serduszko 154 :) więc już się normuje jak na 14 tc przystało :) A tak się maluch wiercił, że już ta lekarka się śmiała bo nie mogła pomierzyć bąbelka :)
    No i poprosiłam o zmierzenie przeziernosci, która wynosi 1,2 mm :) więc niskie ryzyko chorób genetycznych przy moim wieku i braku obciążenia :)
    Zapytałam ją o płeć... powiedziała że to tak wcześnie, i nie chce mówić bo może się pomylić, a potem rodzice się nastawiają ale luknie... No i maluch się rozkraczył a tam niespodzianek brak :D Siusiaczek :d
    Zapytałam czy to chłopak a ona się uśmiechnęła wymownie i powiedziała "Ale nie kupuj jeszcze niebieskich ani różowych ciuszków bo to jeszcze się może zmienić" :)
    Więc na dzień dzisiejszy, będziemy mieli SYNKA <3 wiercipiętę!
    Przez co nie mam pięknych zdjęć :(

EDIT: I maluch wiercipięta pokazał nam CZEŚĆ :D otwartą dłonią normalnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 17:18

justikf, lelewela, Kasia02, Taru, zosiaaa, pati87 lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak miałaś dobre przeczucie, oby synek został synkiem :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf Z tymi lekarzami wlasnie tak jest. Ale co z tym krwiakiem? cos będą robic czy to niegroźne i na razie tak zostaje ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 17:19

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka super wieści, dobre przeczucia miałaś :) super

iv09l6d8dhueo2ma.png
‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ