X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Jul_ka90 Znajoma

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślalam o stokke ale przeraża mnie brak amortyzacji, bo chodniki koło domu mam straszne. Zamierzam jeszcze w sklepie dopytać się o crusi bo on chyba właśnie ma amortyzację.
    Dopiero wróciłam do domu, jestem padnięta ale wrzucę wam zdjęcia moich zdobyczy :-)

f2w3yx8d7ot44fz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze od kilku dni boli mnie strasznie macica. Czuje co jakiś czas taki silny skurcz :/ ma któraś tak?

• Jul_ka90 Znajoma

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wstawię bo nie wiem jak :(

f2w3yx8d7ot44fz8.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś miałam intensywny dzień, najpierw praca, później spacer z Olą, robienie obiadu i sprzątanie do wieczora... ale teraz tatuś usypia, a ja mam wolne przed kompem :D

Co do wózka to ja już kiedyś pisałam, że gdybym nie miała, to kupiłabym dużą używaną gondolę, porządną spacerówkę i fotelik jakiejś dobrej firmy z adapterami :) my mamy 3w1 i dodatkowo spacerówkę drugą, zastanawiam się nad dokupieniem fotelika, bo ten nasz najbezpieczniejszy nie jest...

Witam nową lutówkę :)

Warkocz Bereniki lubi tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się teraz przeprowadzamy i pod nowym domem droga nieutwarzona ;)stokke dawał rade a młody juz przyzwyczajony do wstrząsów. Wręcz jak ich nie ma to spać biedak nie może. ;)
    Agnesia bo żaden ze stokke nie nadaje się na leśne eskapady ;) a to ze wyscie nie daly rady to nie znaczy ze nie ma amortyzacji ;) poczytaj w opisach ;) to są raczej miejskie wózki.

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Warkocz Bereniki Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę kupowała wózka, bo mam jeszcze gondolę po Córci, ale przetestowałam wózek na terenie leśnym, bo mieszkamy na skraju puszczy, więc mogę Wam powiedzieć jakie są moje wrażenia ;) nam świetnie sprawdził się Bebecar Stylo At - myśleliśmy też o X-landerze, ale ze względu na wycofane modele z wadliwymi stelażami zrezygnowaliśmy z niego.

a74d089cfe.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową lutóweczkę :)

Mówię wam dziewczyny ja dziś normalnie się wykończę.
    Ja też od wczoraj czuję jakies dziwne bóle w macicy, ale nie wiem czy nazwałabym to skurczem.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warkocz Bereniki no takim wózkiem do lasu bym pojechała ;) witam w naszych szeregach ;)
    Dziewczyny macica ma prawo boleć. Rośnie w końcu i ona i dziecko. Sprawdzać tylko czy nie twarda, ale to jeszcze wcześnie na stawianie macicy wiec chyba nie wymyślajcie tyło cieszcie się ciąża ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    My się teraz przeprowadzamy i pod nowym domem droga nieutwarzona ;)stokke dawał rade a młody juz przyzwyczajony do wstrząsów. Wręcz jak ich nie ma to spać biedak nie może. ;)
    Agnesia bo żaden ze stokke nie nadaje się na leśne eskapady ;) a to ze wyscie nie daly rady to nie znaczy ze nie ma amortyzacji ;) poczytaj w opisach ;) to są raczej miejskie wózki.
    Napisałaś wcześniej że ma jedną z lepszych amortyzacji, ale nie napisałaś że wśród Stokke. Stąd moje porównanie że po lesie nie pojeździłyśmy. Wózek ma bardzo słabą amortyzacje, może jedną z lepszych wśród Stokke, ale prowadziłam tylko 2 wózki Stokke właśnie ten co ty masz no i crusi. To rzeczywiście ten Xplory bez amortyzacji całkowicie, za to zwinny i tak jak pisałaś wysoki. Gdybym nie potrzebowała wózka do lasu i nie miała takich wyboi w mieście to pewnie bym go kupiła za tą jego zwinność i niewielki rozmiar po złożeniu :)

Idę spać dziewczyny bo nie dość że dalej czuję się jak kupa to ta macica mnie męczy:/
    Dobrej nocy dziewczyny! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 21:06

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się osobiście bardziej podoba stokke crusi :) No i riko nano :)
    Ale to póki co takie opinie budowane na ich wyglądzie :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokke ma cztery modele a nie dwa ;) model do lasu tez jest ;) stokke trailz. Reszta to mieszczuchy ;) a od mieszczucha nie należy oczekiwać nie wiadomo czego ;) no i się tak nie denerwuj. Złość piękności szkodzi ;) a i dementuje wielkość po złożeniu- są mniejsze.

• lelewela Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już zmykam, spokojnej nocy wszystkim. Mam nadzieję, ze pośpię trochę nie tak jak zeszłej nocy :( i ze jutro będzie ok, skoro czeka na pływanie statkiem.
    Na wózki nie mam głowy, poczekam do jesieni jak już wy powybieracie i sie poradzę wtedy ;)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Ja tez mam motherhood do spania, a do karmienia kupowałam z firmy poofi. Mają też dla ciężarnych rogale. I jeśli wypełnienie w rogalu jest takie samo jak w poduszce do karmienia to jest zdecydowanie fajniejsze niż motherhood.
    No ja własnie dzis się przymierzam do kupna poduszki i myslalam nad motherhood, ale mówisz, ze taka będzie lepsza? http://allegro.pl/poofi-poduszka-kojec-kobiet-w-ciazy-9-granatowa-i5529139393.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 21:53

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewela, trzymaj się biedaku! Wiem jak się czujesz, też miałam takie dni szczególnie w 10 fatalnym tygodniu. Brzuch też mnie boli, to chyba normalne. Praktycznie codziennie mnie pobolewa, ciągnie mnie też w pachwinach. No ale rośnie tam wszystko i się mega zmienia, więc chyba ma prawo. Wyśpij się, zjedz dobre śniadanko i jutro będzie lepiej :)

Kupuję właśnie poduszkę kojec motherhood i adapter do pasów - pierwsze ciążowe zakupy <3 O wózku nawet nie myślę, za wcześnie dla mnie.

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wózek oglądałam z ciekawości ale kupimy pewnie w grudniu :)
    Do grudnia chcę skompletować drobiazgi czyli ciuszki, kosmetyki itd żeby potem myśleć tylko o grubszych sprawach :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wydaje mi się ze poofi lepsza, nawet to ze ta część co idzie między nogi jest dłuższa. Motherhood trochę słabo brzuch mi podpieral w późniejszej ciąży. Ale zaznaczam że mam poduszke do karmienia z tej firmy, Rogala nie widziałam na żywo. Jednak pozostałe rzeczy z tej firmy są bardzo dobre jakościowo wiec myślę że rogal będzie super.

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw, ja na spokojnie :) Ciuszki sama pokupię bo będę miała mnóstwo czasu siedząc na zwolnieniu a wózek, łózeczko to na koniec :) z resztą ile to pojechać do sklepu i kupić :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, właśnie mi uświadomiłaś, że na zwolnieniu na pewno będę z nudów szaleć zakupoholicznie :D Ale fajnie, nie mogę się doczekać :D

Wiecie co, ja też bym chętnie do stycznie pracowała, ale MUSZĘ iść L4 przed 1 listopada żebym załapać się na L4 na starych zasadach (mam działalność). Tak więc kombinowałam jak wariatka i ta opcja opłaca mi się najbardziej. Trudno, pacjencie nie umrą, a ja na pocieszenie kupię coś pięknego dzidzi ;)

Dobranoc dziewczynki, umieram po całym dniu na grillu.

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a u mnie chodzi o to że pracując zarobię 4 razy mniej niż siedząc na zwolnieniu... dlatego będę robiła wszystko by je ciągnąć... Pracuję w dużej firmie, nie zbiednieją... poza tym po 2 tygodniach moje wynagrodzenie płaci urząd a nie pracodawca ;)

Co do zwolnienia i zakupów to zobaczysz, zostaw je na czas wolnego :)

Ja mam do najbliższego centrum handlowego 10 minut piechotą :) więc czasem się przejdę aby się nie zanudzić :) a po wózek i większe rzeczy to już z mężem :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kładę się spać... nie wiem co to się porobiło, bo wcześniej mogłam siedzieć do 3-4 rano a teraz padam... :) nie raz pracowałam na nocne zmiany i potem nie kładłam się spać...
    Maluch chyba będzie śpiochem skoro mamusię tak usypia :)
    dobranoc :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ