X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, bawcie się dobrze! :)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Co do tyłozgięcia macicy to nie ma ono wpływu na odszukanie tętna. Macica w miarę wzrostu ciąży ustawia się w innej pozycji. Na znalezienie tętna ma natomiast wpływ położenie lozyska. Jeśli jest na przedniej ścianie to tłumi, również w późniejszym czasie ruchy dziecka.
    Udanej zabawy na weselu tym co się bawią. Wczoraj dostaliśmy tez zaproszenie ale na październik. I chyba dostaniemy na ten sam termin kolejne. Pewnie będzie taki finał ze nie pójdziemy na żadne. ; (

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Jul_ka90 Znajoma

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się z Wami w 12 tygodniu :-)
    Wczoraj się nachodzilam i padlam jak dziecko, a dzisiaj z okazji 12 tygodnia jedziemy na zakupy :-) później pochwalę się zdobyczami :-) miłego dnia!

f2w3yx8d7ot44fz8.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggy Olsen nie martw sie bedzie dobrze. To już tak jest przed wizytą i tym bardziej przed waznymi badaniami. Miałam dokładnie to samo do genetycznych, niezła panika. Teraz jestem spokojniejsza, ale już nie moge sie doczekać 12.08 żeby też dowiedzieć się że wszystko jest nadal dobrze. Ja odstawiłam luteinę i tez trochę o tym myslę, czy wszytsko jest dobrze i organizm sam sobie radzi tak jak z luteiną.

Miłego dnia wszystkim, ja nadal źle się czuję ale ide jakiś obiadek ogarnę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 14:18

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie dostałam kolejnego storczyka od sąsiadki której odbierałam pocztę i karmiłam rybki na urlopie :D
    Kwiaciarnie niedługo otworzę :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonowa wrote:
    Nie no zaczęłam 12 tydzień czyli mam dziś 11+0d. U mnie wyświetla się ok. Chyba, że wy widzicie inaczej?

ciekawe bo ja cały czas u Ciebie widzę 10t3d

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka_86 wrote:
    Jeżeli chodzi o pracę, to chyba mnie zlinczujecie, ale ja mam zamiar pracować do końca listopada.

Jeśli ciebie zlinczują to wolę nie myśleć co ze mną :) ja mam zamiar pracować do końca roku, czyli zważając na święta pewnie do 19.12, bo później nawet bez ciąży brałabym urlop świąteczny. Na razie jestem w wyśmienitej formie i tfutfu mam nadzieję, że tak zostanie :D

A poza tym to jestem właśnie po pierwszych prenatalnych (u mojego lekarza dopiero we wtorek, ale mam nadzieję, że tylko potwierdzi dobre nowiny). Bąbelek jest okazem zdrowia. Był bardzo aktywny podczas badania, kopał nóżkami i machał rączkami, a na koniec wyciągnął rączki do góry i okręcał się wokół własnej osi tak jakby robił piruet, wyglądało to uroczo :D

niezapominajka_86 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z zakupów, a raczej z obiadu i oglądania :) byliśmy w świecie dziecka i tyle super rzeczy widziałam :) oczywiście nic nie kupiłam, ale fajnie tak popatrzeć :)

A co do 6 zmysłu, to już kilka dni po owulacji wiedziałam, że się udało (mimo pierwszego podejścia). Byliśmy w Turcji w podróży poślubnej i czułam się tak inaczej :) po powrocie (3 dni przed okresem) zrobiłam test i był pozytywny :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... zlinczujecie mnie... ja nadal w piżamie xD xD Takiego mam lenia!

niezapominajka_86 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja właśnie walczę ze sobą, żeby nie zasnąć.. ale czuję, że przegram tę nierówną walkę :P

A co do piżamy to zaraz wieczór, ni opłaca się już ogarniać :P

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • niezapominajka_86 Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, gdyby nie dzisiejsza wizyta u fryzjera i sprzątanie, pewnie leżałabym odłogiem :D Ale co się odwlecze, to wiadomo-jutro też jest dzień :D A męża nie mam do piątku... Więc co mi tam :P

oar8skjolhdcmtjr.png

Wszystko ma swój czas. A na dobre rzeczy warto poczekać.
  • Jednomarzenie Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie już zakupione lub wybrane poduszki-rogale? Macie jakieś typy? Bo ja oglądam i przeglądam w internecie i ciężko się zdecydować.

2nn39n73afmglss2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zebrałam się :D wykąpałam, ubrałam, poszłam do sklepu i już kończę sprzątanie :) tylko kurze przelecę i podłogę :)

Wiecie co, dostałam od położnej książkę. I tam jest napisane że w ciąży można jeść sushi, nawet z surowymi owocami morza ALE nie wolno surowego tuńczyka.... zgłupiałam :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednomarzenie wrote:
    Dziewczyny, macie już zakupione lub wybrane poduszki-rogale? Macie jakieś typy? Bo ja oglądam i przeglądam w internecie i ciężko się zdecydować.
    ja już zakupiłam :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, a jakie wypełnienie, jaki rozmiar, wypróbowałaś już?

2nn39n73afmglss2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednomarzenie, czekam na przesyłkę :) Ale kierowalam się opiniami z internetu i wieeele dziewczyn poleca z motherhood :)
    Wpisz sobie poduszka kojec motherhood. Podobno jest mega wygodna :) i posiada zdejmowaną poszewkę więc nie ma problemu z praniem :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Jednomarzenie, czekam na przesyłkę :) Ale kierowalam się opiniami z internetu i wieeele dziewczyn poleca z motherhood :)
    Wpisz sobie poduszka kojec motherhood. Podobno jest mega wygodna :) i posiada zdejmowaną poszewkę więc nie ma problemu z praniem :)
    Dzięki. Też trafiłam na mnóstwo pozytywnych opinii o motherhood. Pewnie to bedzie mój typ.

2nn39n73afmglss2.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ograniam tego suwaczka i tego, że tyle z Was widzi co innego. Zmienie go chyba przy okazji.

Pianistka, ją też ostatnio gdzieś przeczytałam, że jak ryby z pewnego źródła, że świeże to niby można bo ryzyko listeriozy jest minimalne. Też zgłupiałam, ale chyba pozostanę przy grillowanych i w tempurze. Choć pokroić bym się dała za surowego łososia. W ogóle na sushi mnie nosi strasznie, więc niedługo albo kupimy albo sami zrobimy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 09:18

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonowa, ja bym się dała pokroić za:

1. sushi

2. zimne piwko

czyli idealny zestaw ciężarnej :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha dokładnie =D

Ja w sumie alkoholowa nie jestem więc jeden problem z głowy ;) mi teraz bardziej doskwierać będzie ograniczenie słodyczy, bo jakoś ostatnio miałam strasznie ochotę na słodkie.

qb3ckqi1kauxi3zl.png
‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ