X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę kwas foliowy, magnez i complex witamin dla II trymestru :)

A ja już mam termin na kolejne podglądanie maluszka :) 18 sierpnia :) Na 18 15 idziemy na USG :)
    a tego samego dnia rano idę do położnej, która będzie prowadziła ciążę :)
    Na USG będzie wg ostatniego pomiaru 17tc... myślę ze możemy się spodziewać potwierdzenia płci... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olenka173065 wrote:
    A.W ile płaciłaś?Widzę że cenowo w granicach 65 zł.Tylko w jednych jest 60 kapsułek w drugich 90.Tanie nie są.

Za 90 tabletek na stronie apteki 'dbam o zdrowie' 54,12 zł. Przed chwilą zamówiłam :) tanie może nie są, ale pomimo mdłości ja dobrze na nie reaguje. Te 90 tabletek też jest na 30 dni - bierzesz 1 kapsułke białą, z żelazem, jodem itd a 2 z kwasami dha.

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja miałam fatalną noc, nie mogam spać, kuło mnie w brzuchu intensywnie i dziś też, wogóle to wstałam z bólem brzucha :( a w nocy taki skurcz mnie złapał za łydkę, ze teraz mnie boli :(
    jakoś nie bardzo zaczął sie ten nas II trymestr. Samopoczucie przez to też mam do bani.

Miłej zabawy na weseluchu :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewela :/ no to faktycznie spadek formy :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewela tak to jest. Ja ostatnie 3 dni miałam koszmarem ale dziś czuję się o niebo lepiej :) chyba jesteśmy skazane na takie huśtawki nastrojów :(

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które używają detektora: od którego tyg go używałyście ? Chyba zdecyduje się na zakup, bo stres czy wszystko jest ok mnie wykończyć.... W sumie tylko o tym myślę cały czas.

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Tez ostatnio mam średnie samopoczucie. Cały czas mnie mdli, rano wymiotuje żółcią :( pozniej mam zgagę, co drugi dzien bol głowy, muszę robic drzemki no tragedia... 2 trymestr jednak w moim przypadku nie przyniósł ulgi,wczoraj rozmawiałam z koleżanką, pocieszyła mnie tak ze szok - wymiotowała do 6mca ;)

Co do głaskania brzucha - koleżanka jest teraz juz ma finiszu, ale od 17-18 tyg zaczęła jej sie stawiać macica no i od tej pory ma zakaz masowania brzuszka, bo to pobudza skurcze.

Co do witaminek mi 2 lekarzy polecalo Mama DHA premium i to kupuje praktycznie od początku (podobno skład nie zawiera niepotrzebnych składników, ktore mogą obciążać płód).

Miłej i spokojnej soboty życzę :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.W. wrote:
    Dziewczyny, które używają detektora: od którego tyg go używałyście ? Chyba zdecyduje się na zakup, bo stres czy wszystko jest ok mnie wykończyć.... W sumie tylko o tym myślę cały czas.
    Ja kupiłam detektor na początku 11 tc i od tamtej pory używam go regularnie. Ale pierwszy raz udało się znaleźć dopplerem serduszko w szpitalu w 9 tc :)
    polecam zakup... ja na pewno nie żałuję!

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka właśnie myślę, że w 12 tyg nie powinna mieć już problemu że znalezieniem tętna. Jedziemy dziś na zakupy, ale w sklepie z akcesoriami dziecięcymi pewnie drożej będzie więc na allegro zamowie. :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia współczuję bardzo. Ale musisz mieć nadzieję, że może lada dzień przejdzie. Nigdy nic nie wiadomo :)
    Ja chyba przestane brzuszek tak często maskować, tak na wszelki wypadek :P

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.W. wrote:
    Pianistka właśnie myślę, że w 12 tyg nie powinna mieć już problemu że znalezieniem tętna. Jedziemy dziś na zakupy, ale w sklepie z akcesoriami dziecięcymi pewnie drożej będzie więc na allegro zamowie. :)
    Tylko nie kupuj Angel sound a coś lepszego, ja nim dopiero wczoraj usłyszałam plumkanie malucha a serducha jeszcze nie znalazłam :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Tylko nie kupuj Angel sound a coś lepszego, ja nim dopiero wczoraj usłyszałam plumkanie malucha a serducha jeszcze nie znalazłam :)

Myślałam o sonoline C. Ma wyświetlacz, a mi na nim zależy :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest z detektorem przy tylozgieciu macicy? Wiecie moze? Tez Myslalam o zakupie, ale obawiam sie, że wlasnie tak jak Tysiaa93 nie znajdę tętna i będę sie denerwować...angelsound ma bardzo dobre opinie z tego co czytałam, no i cena jest przystępna, ale jednak te droższe pewnie sa ciut lepsze.

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam właśnie ttylozgiecie macicy i może dlatego trudno mi znaleźć serducho :)

Sonoline jest super, Monkey go chyba ma :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela, zosia_wop współczuję dziewczyny :( Na pewno niedługo poczujecie się lepiej, nie może być ciągle źle.

olenka, ja łykam pregna plus - ma i kwas foliowy i wszystko czego trzeba. Też nie jest tania, ale na Twoim miejscu bym brała coś. Też miałam okres jak mnie strasznie mdliło, schudłam dwa kg i nic nie mogłam przełknąć - czułam się spokojniejsza biorąc witaminy.

Witam się w 13 tygodniu! Pojutrze wreszcie prenatalne, strasznie chcę zobaczyć dzidzię. Mam jakiś absurdalny lęk, że coś z nią nie tak, ale muszę się przestać nakręcać. I już wiem, że pracuję do 30 października - strasznie mało zostało, dziwnie mi z tym!!

Miłego dnia dziewczyny, my bierzemy psa i jedziemy na cały dzień do znajomych na grilla :)

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey ma sonoline b a ja mam sonoline c. Fakt, troszkę spory wydatek bo ten co ja mam kosztuje ok 400 zł... Ale wyraźne bicie serca usłyszeliśmy w 10+1 :)

Ja oglądam na polsat cafe o dziwnych porodach... baba w ciąży skakała ze spadochronem ale coś poszło nie tak i spadła na asfalt... w szpialu dowiedziała się ze jest w ciąży ale odziwo dziecko żyło i urodziło się zdrowe :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Pianistka, też przełączyłam ;)
    Jak można 9 miesięcy, nie zorientować się, że jest się w ciąży ???
    zabij, nie wiem O.o
    można się nie zorientować do tego 7 tygodnia, to rozumiem, znam takie przypadki... ale do porodu?!?!

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • niezapominajka_86 Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Witam się w doskonałym humorze :) Wróciłam od fryzjera,ogarnęłam włosy w końcu :) Ostatnio wydaje mi się, że mój brzuszek przystopował, ale nawet nie próbuję mieć czarnych myśli. Pewnie lada moment znowu wystrzeli ;)
    Jeżeli chodzi o pracę, to chyba mnie zlinczujecie, ale ja mam zamiar pracować do końca listopada. Póki co czuję się świetnie, pracy ciężkiej nie mam a względy finansowe nie liczą się w ogóle, bo to mąż zarabia pieniądze, to co mi płacą, to strach pensją nazwać (praca u prywaciarza, zawsze za mało) :D Ale uwielbiam pracę z ludźmi, nie wyobrażam sobie przesiedzieć kilku miesięcy w domu, no chyba że względy medyczne mnie do tego zmuszą... Mam nadzieję, że nie.
    Dziś sobota, muszę się zabrać za sprzątanie. Ale dziś nie mam zamiaru przesadzać, ogarnę tylko wszystko i będę gładzić swoje nowe włosy :D

Cudownego dnia Lutóweczki :)

oar8skjolhdcmtjr.png

Wszystko ma swój czas. A na dobre rzeczy warto poczekać.
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka, ja miałam to samo... zrobiłam test 6 dni przed terminem @ i był negatywny.. ale wiedziałam że się udało i na drugi dzień był już cień :) 2 dni później wyraźny pozytyw :)
    Ale to moja 5-ta ciąża więc zbytnio się nie cieszyłam... ale miałam przeczucie że tym razem będzie dobrze :) i jest

EDIT: dlatego jestem pewna ze i przeczucia dotyczące płci się sprawdzą :)
    Mam nadzieję że 18.08 w 17tc na USG położna potwierdzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 13:11

Bianka* lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo, dlatego pierwszy test zrobiłam w urodziny mojego faceta i był pozytywny, chyba po prostu kobiety mają dobre przeczucie i wiedzą, że coś jest na rzeczy :)

Pora się powoli szykować, jak dobrze ze fasol dzisiaj łaskawy :D

Papa :)

Pianistka, Bianka* lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ