Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja biorę kwas foliowy, magnez i complex witamin dla II trymestru
A ja już mam termin na kolejne podglądanie maluszka18 sierpnia
Na 18 15 idziemy na USG
a tego samego dnia rano idę do położnej, która będzie prowadziła ciążę
Na USG będzie wg ostatniego pomiaru 17tc... myślę ze możemy się spodziewać potwierdzenia płci... -
olenka173065 wrote:A.W ile płaciłaś?Widzę że cenowo w granicach 65 zł.Tylko w jednych jest 60 kapsułek w drugich 90.Tanie nie są.
Za 90 tabletek na stronie apteki 'dbam o zdrowie' 54,12 zł. Przed chwilą zamówiłamtanie może nie są, ale pomimo mdłości ja dobrze na nie reaguje. Te 90 tabletek też jest na 30 dni - bierzesz 1 kapsułke białą, z żelazem, jodem itd a 2 z kwasami dha.
-
hej
ja miałam fatalną noc, nie mogam spać, kuło mnie w brzuchu intensywnie i dziś też, wogóle to wstałam z bólem brzuchaa w nocy taki skurcz mnie złapał za łydkę, ze teraz mnie boli
jakoś nie bardzo zaczął sie ten nas II trymestr. Samopoczucie przez to też mam do bani.
Miłej zabawy na weseluchu -
Hej.
Tez ostatnio mam średnie samopoczucie. Cały czas mnie mdli, rano wymiotuje żółciąpozniej mam zgagę, co drugi dzien bol głowy, muszę robic drzemki no tragedia... 2 trymestr jednak w moim przypadku nie przyniósł ulgi,wczoraj rozmawiałam z koleżanką, pocieszyła mnie tak ze szok - wymiotowała do 6mca
Co do głaskania brzucha - koleżanka jest teraz juz ma finiszu, ale od 17-18 tyg zaczęła jej sie stawiać macica no i od tej pory ma zakaz masowania brzuszka, bo to pobudza skurcze.
Co do witaminek mi 2 lekarzy polecalo Mama DHA premium i to kupuje praktycznie od początku (podobno skład nie zawiera niepotrzebnych składników, ktore mogą obciążać płód).
Miłej i spokojnej soboty życzę
-
A.W. wrote:Dziewczyny, które używają detektora: od którego tyg go używałyście ? Chyba zdecyduje się na zakup, bo stres czy wszystko jest ok mnie wykończyć.... W sumie tylko o tym myślę cały czas.
polecam zakup... ja na pewno nie żałuję! -
Pianistka właśnie myślę, że w 12 tyg nie powinna mieć już problemu że znalezieniem tętna. Jedziemy dziś na zakupy, ale w sklepie z akcesoriami dziecięcymi pewnie drożej będzie więc na allegro zamowie.
-
A.W. wrote:Pianistka właśnie myślę, że w 12 tyg nie powinna mieć już problemu że znalezieniem tętna. Jedziemy dziś na zakupy, ale w sklepie z akcesoriami dziecięcymi pewnie drożej będzie więc na allegro zamowie.
-
tysiaa93 wrote:Tylko nie kupuj Angel sound a coś lepszego, ja nim dopiero wczoraj usłyszałam plumkanie malucha a serducha jeszcze nie znalazłam
Myślałam o sonoline C. Ma wyświetlacz, a mi na nim zależy -
A jak to jest z detektorem przy tylozgieciu macicy? Wiecie moze? Tez Myslalam o zakupie, ale obawiam sie, że wlasnie tak jak Tysiaa93 nie znajdę tętna i będę sie denerwować...angelsound ma bardzo dobre opinie z tego co czytałam, no i cena jest przystępna, ale jednak te droższe pewnie sa ciut lepsze.
-
lelewela, zosia_wop współczuję dziewczyny
Na pewno niedługo poczujecie się lepiej, nie może być ciągle źle.
olenka, ja łykam pregna plus - ma i kwas foliowy i wszystko czego trzeba. Też nie jest tania, ale na Twoim miejscu bym brała coś. Też miałam okres jak mnie strasznie mdliło, schudłam dwa kg i nic nie mogłam przełknąć - czułam się spokojniejsza biorąc witaminy.
Witam się w 13 tygodniu! Pojutrze wreszcie prenatalne, strasznie chcę zobaczyć dzidzię. Mam jakiś absurdalny lęk, że coś z nią nie tak, ale muszę się przestać nakręcać. I już wiem, że pracuję do 30 października - strasznie mało zostało, dziwnie mi z tym!!
Miłego dnia dziewczyny, my bierzemy psa i jedziemy na cały dzień do znajomych na grilla -
Monkey ma sonoline b a ja mam sonoline c. Fakt, troszkę spory wydatek bo ten co ja mam kosztuje ok 400 zł... Ale wyraźne bicie serca usłyszeliśmy w 10+1
Ja oglądam na polsat cafe o dziwnych porodach... baba w ciąży skakała ze spadochronem ale coś poszło nie tak i spadła na asfalt... w szpialu dowiedziała się ze jest w ciąży ale odziwo dziecko żyło i urodziło się zdrowe -
Hej Dziewczyny
Witam się w doskonałym humorze
Wróciłam od fryzjera,ogarnęłam włosy w końcu
Ostatnio wydaje mi się, że mój brzuszek przystopował, ale nawet nie próbuję mieć czarnych myśli. Pewnie lada moment znowu wystrzeli
Jeżeli chodzi o pracę, to chyba mnie zlinczujecie, ale ja mam zamiar pracować do końca listopada. Póki co czuję się świetnie, pracy ciężkiej nie mam a względy finansowe nie liczą się w ogóle, bo to mąż zarabia pieniądze, to co mi płacą, to strach pensją nazwać (praca u prywaciarza, zawsze za mało)Ale uwielbiam pracę z ludźmi, nie wyobrażam sobie przesiedzieć kilku miesięcy w domu, no chyba że względy medyczne mnie do tego zmuszą... Mam nadzieję, że nie.
Dziś sobota, muszę się zabrać za sprzątanie. Ale dziś nie mam zamiaru przesadzać, ogarnę tylko wszystko i będę gładzić swoje nowe włosy
Cudownego dnia Lutóweczki -
Bianka, ja miałam to samo... zrobiłam test 6 dni przed terminem @ i był negatywny.. ale wiedziałam że się udało i na drugi dzień był już cień
2 dni później wyraźny pozytyw
Ale to moja 5-ta ciąża więc zbytnio się nie cieszyłam... ale miałam przeczucie że tym razem będzie dobrzei jest
EDIT: dlatego jestem pewna ze i przeczucia dotyczące płci się sprawdzą
Mam nadzieję że 18.08 w 17tc na USG położna potwierdziWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 13:11
Bianka* lubi tę wiadomość
-
Ja tak samo, dlatego pierwszy test zrobiłam w urodziny mojego faceta i był pozytywny, chyba po prostu kobiety mają dobre przeczucie i wiedzą, że coś jest na rzeczy
Pora się powoli szykować, jak dobrze ze fasol dzisiaj łaskawy
PapaPianistka, Bianka* lubią tę wiadomość