WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki dopiero za tydzień, ale jestem dobrej myśli :)

Mam do was takie pytanko, czy macie już jakieś typy imion? Czy wasi mężowie / partnerzy zgadzają się w wyborze czy mają swoje typy? Ja się z mężem dogadać nie mogę ;) upiera się przy swoim zdaniu i nie może zrozumieć, że to ja mam ostatnie słowo :D

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:

Mam do was takie pytanko, czy macie już jakieś typy imion? Czy wasi mężowie / partnerzy zgadzają się w wyborze czy mają swoje typy? Ja się z mężem dogadać nie mogę ;) upiera się przy swoim zdaniu i nie może zrozumieć, że to ja mam ostatnie słowo :D

No z moim mężem w tej kwestii ciężko się dogadać... O ile w imieniu dla córki jesteśmy jednomyślni tak jeśli chodzi o imię dla syna jest problem... Mój mąż to typ wikinga z długaśną brodą i jasną wizją "prawdziwego twardziela" i 99% imion męskich jakie ja proponuję, wydaje się mu "pedalskich" lub określa je podobnymi epitetami ^^
    Będzie ciężko... :D
    żebyś widziała jego minę gdy powiedziałam "co myślisz o imieniu Kai?"... bezcenne

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Nie może zrozumieć, że ja mam ostatnie słowo" :) Dobre Marissith :) my zrobiliśmy listę i zobaczymy na kogo będzie nam wyglądał nasz maluch.
    Kai to piękne imię Pianistka. Też nam się podoba, ale mamy w bliskiej rodzinie Kajtka i odpada, bo zbyt podobne. No i nie"pedalskie". Dlaczego sie nie podoba twojemu mężowi?

atdc6iyei0o27of5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne imię, które mogę zaakceptować z propozycji mojego męża to Wojciech, reszta odpada! A dla dziewczynki to już w ogóle jakaś masakra! Wymyślił Ania, Basia i Kasia a cała reszta jest na nie :P

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytaj się mojego męża :D Ja naprawdę nie mam już siły do jego pomysłów ^^
    Wiesz, od kilku lat nie mieszkamy w Polsce i w sumie nawet nie bywamy... nie mamy bliskiej rodziny w Polsce i dlatego zdecydowaliśmy się nie nadawać typowo polskiego imienia skoro nasze dziecko ma się tu rodzić, wychowywać itd...
    córka miała być Emma, to imię podoba nam się od dawna... ale skoro wszystkie znaki na niebie mówią iż pod moim sercem mieszka synuś, mamy problem ;)
    Mi się podoba Kai, Elias ale dla mojego męża te imiona są takie "chłopięce i cipkowate" jak to określa...
    I wiesz jaki jest jego faworyt? THOR!!! Nie no spoko, ale jak to zdrobnić?! Dla mnie to takie za mocne imię i takie ciężkie? Nie wiem jak to określić... Ot Odyn się znalazł ^^ No i jest wojna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 13:07

tulipanna lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Jedyne imię, które mogę zaakceptować z propozycji mojego męża to Wojciech, reszta odpada! A dla dziewczynki to już w ogóle jakaś masakra! Wymyślił Ania, Basia i Kasia a cała reszta jest na nie :P
    Basia? Kasia? Przepraszam wszystkie Basie i Kasie ale jest tyle pięknych imion! Chociażby Tosia czy Daria :)
    No ale wiadomo, każdy lubi co innego... Ja nienawidzę swojego imienia a wielu osobom się podoba..

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Basia? Kasia? Przepraszam wszystkie Basie i Kasie ale jest tyle pięknych imion! Chociażby Tosia czy Daria :)
    No ale wiadomo, każdy lubi co innego... Ja nienawidzę swojego imienia a wielu osobom się podoba..
    Ja wkurzam mojego, że będzie Idzi i Zoja :D ale bardzo podoba mi się Gerard i pasuje do nazwiska a dla dziewczynki to sama nie wiem, podoba mi się Iga i Ida ale to nie jest jeszcze wersja ostateczna

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gerard też mi się podoba :D a dla dziewczynki Ciri? :P
    Ida pięknie, też proponowałam mężowi ale Emma wygrała :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie teraz pomyślałam zeby zaproponować mężowi imię Gerard :) na pewno by mu się spodobało bo jest męsko :) Ale jak wypowiedziałam na głos to imię i nazwisko to było ciężko... nie mówiąc o tym że obcokrajowcy połamaliby sobie języki bo mamy nazwisko na D.

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy imię tylko dla dziewczynki - i od początku mam przeczucie, że to będzie ONA. Nieźle się zdziwię, jak za te 3 tygodnie okaże się, że jednak chłopiec :D Nie mam pojęcia jaki imię mu byśmy dali.

Dziewczyny, super że wyniki wam wychodzą dobre, tak trzymać!

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggy, u kilku lutówek przeczucia się potwierdziły :) u mnie, u Bianki :) skoro masz takie silne przeczucie to może się potwierdzi :) My za 5 dni idziemy potwierdzić płeć i naprawdę spadłabym z tego fotela gdyby mi powiedziała położna że jednak dziewczynka :D

Deliliah lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie już wszystkie jesteśmy tak pewne, że u Ciebie będzie chłopiec, że chyba pół forum pospada z krzeseł jeśli się okaże inaczej :D

Pianistka lubi tę wiadomość

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No od samego początku oboje z mężem jesteśmy pewni że chłopak :D dałabym sobie rękę uciąć :D
    jak we wtorek wrócę i powiem że Emma to będą jaja ^^

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, a w którym tygodniu ciąży jesteś, że już za 5 dni potwierdzasz płeć? Mnie lekarz jeszcze nic nie powiedział, nie było nic widać. Czekam więc do kolejnej wizyty. Sądzę, że będzie chłopiec

ex2bx1hp35w324su.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Moja dzidzia przezierność karkową miała 2mm i lekarz mówił, że jest ok :)
    U mnie identycznie :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:

My od początku chcieliśmy Biankę :D Ale ostatnio w głowie siedzi mi Kornelia, a mojemu ani trochę się nie podoba :P Jeszcze dużo czasu na decyzję i na wzajemne przekonywanie się, zresztą jak kobieta coś postanowi to i tak postawi na swoim, haha :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ja w końcu swojego urobię i będzie po mojemu ;) on daje nazwisko to ja wymyślam imię :P
    Dzisiaj mamy rocznicę ślubu więc mąż dostał taki prezent
    http://i1188.photobucket.com/albums/z406/marissith/mobile%20uploads/d6750cdc-d491-4118-aa39-87bf0eda35dd_zps1dexutdd.jpg

Pianistka, Kri lubią tę wiadomość

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Pianistka, a w którym tygodniu ciąży jesteś, że już za 5 dni potwierdzasz płeć? Mnie lekarz jeszcze nic nie powiedział, nie było nic widać. Czekam więc do kolejnej wizyty. Sądzę, że będzie chłopiec

Masz na suwaczku... ;) choć wg ostatnich 2 USG jest o 4 dni do przodu :)
    według tego w 13+3 byłam na wizycie i lekarka dała do zrozumienia że to chłopiec ale powiedziała żeby jeszcze nie kupować wszystkiego niebieskiego :) Kolejna wizyta w 16+2 i liczę na pewniejszą informację ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marissith mój też dostał identycznego. Pajacyka ode mnie jak dowiedziałan się że w ciąży jestem hihihihi

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki pappa odebrane wszystko dobrze :) a co do imion to mąż jedynie nie zgadza się na imię dla chłopczyka ja chcę Fabiana a On nie chce mam nadzieje,ze będzie dziewczynka i problemu nie będzie :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: