Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoje wyniki dopiero za tydzień, ale jestem dobrej myśli
Mam do was takie pytanko, czy macie już jakieś typy imion? Czy wasi mężowie / partnerzy zgadzają się w wyborze czy mają swoje typy? Ja się z mężem dogadać nie mogęupiera się przy swoim zdaniu i nie może zrozumieć, że to ja mam ostatnie słowo
-
marissith wrote:Moje wyniki dopiero za tydzień, ale jestem dobrej myśli
Mam do was takie pytanko, czy macie już jakieś typy imion? Czy wasi mężowie / partnerzy zgadzają się w wyborze czy mają swoje typy? Ja się z mężem dogadać nie mogęupiera się przy swoim zdaniu i nie może zrozumieć, że to ja mam ostatnie słowo
No z moim mężem w tej kwestii ciężko się dogadać... O ile w imieniu dla córki jesteśmy jednomyślni tak jeśli chodzi o imię dla syna jest problem... Mój mąż to typ wikinga z długaśną brodą i jasną wizją "prawdziwego twardziela" i 99% imion męskich jakie ja proponuję, wydaje się mu "pedalskich" lub określa je podobnymi epitetami ^^
Będzie ciężko...
żebyś widziała jego minę gdy powiedziałam "co myślisz o imieniu Kai?"... bezcenne
-
"Nie może zrozumieć, że ja mam ostatnie słowo"
Dobre Marissith
my zrobiliśmy listę i zobaczymy na kogo będzie nam wyglądał nasz maluch.
Kai to piękne imię Pianistka. Też nam się podoba, ale mamy w bliskiej rodzinie Kajtka i odpada, bo zbyt podobne. No i nie"pedalskie". Dlaczego sie nie podoba twojemu mężowi? -
nick nieaktualny
-
Zapytaj się mojego męża
Ja naprawdę nie mam już siły do jego pomysłów ^^
Wiesz, od kilku lat nie mieszkamy w Polsce i w sumie nawet nie bywamy... nie mamy bliskiej rodziny w Polsce i dlatego zdecydowaliśmy się nie nadawać typowo polskiego imienia skoro nasze dziecko ma się tu rodzić, wychowywać itd...
córka miała być Emma, to imię podoba nam się od dawna... ale skoro wszystkie znaki na niebie mówią iż pod moim sercem mieszka synuś, mamy problem
Mi się podoba Kai, Elias ale dla mojego męża te imiona są takie "chłopięce i cipkowate" jak to określa...
I wiesz jaki jest jego faworyt? THOR!!! Nie no spoko, ale jak to zdrobnić?! Dla mnie to takie za mocne imię i takie ciężkie? Nie wiem jak to określić... Ot Odyn się znalazł ^^ No i jest wojnaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 13:07
tulipanna lubi tę wiadomość
-
marissith wrote:Jedyne imię, które mogę zaakceptować z propozycji mojego męża to Wojciech, reszta odpada! A dla dziewczynki to już w ogóle jakaś masakra! Wymyślił Ania, Basia i Kasia a cała reszta jest na nie
No ale wiadomo, każdy lubi co innego... Ja nienawidzę swojego imienia a wielu osobom się podoba.. -
nick nieaktualnyPianistka wrote:Basia? Kasia? Przepraszam wszystkie Basie i Kasie ale jest tyle pięknych imion! Chociażby Tosia czy Daria
No ale wiadomo, każdy lubi co innego... Ja nienawidzę swojego imienia a wielu osobom się podoba..ale bardzo podoba mi się Gerard i pasuje do nazwiska a dla dziewczynki to sama nie wiem, podoba mi się Iga i Ida ale to nie jest jeszcze wersja ostateczna
-
Tak sobie teraz pomyślałam zeby zaproponować mężowi imię Gerard
na pewno by mu się spodobało bo jest męsko
Ale jak wypowiedziałam na głos to imię i nazwisko to było ciężko... nie mówiąc o tym że obcokrajowcy połamaliby sobie języki bo mamy nazwisko na D.
-
My mamy imię tylko dla dziewczynki - i od początku mam przeczucie, że to będzie ONA. Nieźle się zdziwię, jak za te 3 tygodnie okaże się, że jednak chłopiec
Nie mam pojęcia jaki imię mu byśmy dali.
Dziewczyny, super że wyniki wam wychodzą dobre, tak trzymać! -
Peggy, u kilku lutówek przeczucia się potwierdziły
u mnie, u Bianki
skoro masz takie silne przeczucie to może się potwierdzi
My za 5 dni idziemy potwierdzić płeć i naprawdę spadłabym z tego fotela gdyby mi powiedziała położna że jednak dziewczynka
Deliliah lubi tę wiadomość
-
marissith wrote:Moje wyniki dopiero za tydzień, ale jestem dobrej myśli
Ale ostatnio w głowie siedzi mi Kornelia, a mojemu ani trochę się nie podoba
Jeszcze dużo czasu na decyzję i na wzajemne przekonywanie się, zresztą jak kobieta coś postanowi to i tak postawi na swoim, haha
-
nick nieaktualnyTysia ja w końcu swojego urobię i będzie po mojemu
on daje nazwisko to ja wymyślam imię
Dzisiaj mamy rocznicę ślubu więc mąż dostał taki prezent
http://i1188.photobucket.com/albums/z406/marissith/mobile%20uploads/d6750cdc-d491-4118-aa39-87bf0eda35dd_zps1dexutdd.jpgPianistka, Kri lubią tę wiadomość
-
Joanna_88 wrote:Pianistka, a w którym tygodniu ciąży jesteś, że już za 5 dni potwierdzasz płeć? Mnie lekarz jeszcze nic nie powiedział, nie było nic widać. Czekam więc do kolejnej wizyty. Sądzę, że będzie chłopiec
Masz na suwaczku...choć wg ostatnich 2 USG jest o 4 dni do przodu
według tego w 13+3 byłam na wizycie i lekarka dała do zrozumienia że to chłopiec ale powiedziała żeby jeszcze nie kupować wszystkiego niebieskiegoKolejna wizyta w 16+2 i liczę na pewniejszą informację