Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
w 10 sierpnia 2013 pekl jajowod mi mialam ciaze pozamaciczna caly lipiec plamilam i bet anie rosla jak powinna i nowy lekarz do ktorego chodze obecnie pomogl mi zajsc w ciaze po 3 msc ale na lekach non stop bo od 14 tyg ciazy non stop po szpitalach sie szwedalam ze skurczami i nawet tachykardia mi sie przyplatala pod koniec ciazy eh..
-
w sumie to moja 6 ciaza przed emilka mialam 2 poronienia potem sie emilka urodzila pozniej znowu ta pozamaciczna i w koncu mateuszek sie urodzila a teraz miala byc zalozona wkladka antykoncepcyjna a tu taka niespodzianka jest hehe
-
nie zalamywalam sie poprostu walczylam choc bylo tez przykro jak z ze znajomych ktos zachodzil w ciaze ale wazne glowa do gory i zeby zaciskac
ale przy synku to jak zobaczylam 2 kreski bylo pytanie i co dalej zas obraz pekajacego jajowodu itp itd ale jakos przezylam -
No widzę, że wiele z Nas niestety musiało wiele przejść ale może dzięki temu bardziej doceniamy szczęście które Nas spotkało.
Kasia mi lekarka już po pierwszej pozytywnej becie kazała brać femibion i dha dwa razy dziennie. Tak więc bardzo wcześnie zaczęłam. Ale bardzo jej ufam i wiem, że jest świetnym specjalistą więc skoro tak mówi to robię.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 21:01
-
Hej Dziewczyny, a czy któraś z Was bierze Duphaston? I z jakiego powodu bierzecie ten Acard jeśli można wiedzieć? Bo ja mam na przykład ciągle podwyższone tętno i zastanawiam się czy nie powinnam się skonsultować z kardiologiem. Muszę o to zapytać lekarza prowadzącego na kolejnej wizycie

-
Brałam przez dwa i pół miesiaca duphaston na podtrzymanie ciąży z powodu krwawienia i podejrzenia krwiaka ( mam hashimoto i tu też było ryzyko) plus 3 tyg leżenia teraz juz mam odstawiony lek bo na tym etapie łożysko samo produkuje hormon jedni dają luteine inni duphaston

-
Joanna acard jest na lepsze ukrwienie i rozrzedzenie krwi. Zaleca się go przy konkretnych wskazaniach lub jeżeli są niewyjaśnione poronienia nawykowe tak na wszelki wypadek. Nigdy nie mierze tętna więc nie wiem jakie u mnie ale jak tylko coś Cię niepokoi to pogadaj z lekarzem. W końcu po to ich mamy
A duphaston i luteina to w zasadzie to samo. Choć częściej lekarze wypisują Luteinę (bo naturalny progesteron, i z receptą na ryczałt kosztuje grosze, a duphaston nie jest refundowany).
-
Ja placilam około 30-35zł za opakowanie, zależy w jakiej aptece, ale miesięcznie musiałam kupić 3 opakowania to już dawało większą sumę.. teraz zostały mi dwie ostatnie tabletki i odstawiam

We wtorek idę podglądać dzidziusia, ciekawe czy pokaże co tam ukrywa
od poczatku miałam przeczucie, ze bedzie dziewczynka, a teraz jakoś od paru dni mówię do brzucha per 'on'
zobaczymy, oby wszystko tylko było w porzadku!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 10:30

-
Hej dziewczyny! Mam nadzieje ze u Was wszystko w porządku

Ja tez już bym chciała strasznie wiedzieć kto tam zamieszkuje w brzuszku
wizyte mam 4 września, mam nadzieje ze uda mu się cos podpatrzec, to już będzie 16tydz skończony. Niestety ostatnio bylam w cudownym sklepie gdzie niespodziewanie(!) zaatakowaly mnie ubranka (poszlam po co innego a to była hurtownia) no i stało się, kupiłam
kupiłam dwa body w neutralnych kolorkach, 100% bawełny i z polski za dobra cene naprawdę także nie zaluje! a musi być dobrze przecież
ktoś pytal o duphaston - ja tez go biore caly czas 3x1 - mam nadzieje zejuz będę zmniejszać dawke od przyszłej wizyty, ufam mojemu lekarzowi choć takie moje zdanie ze jak jest lozysko to przecież już powinnam odstawić, no ale sama nie odstawie. ja mam tania apteke w pobliżu i kupuje tam po 19zl za opakownie - w innych cena od 25 do nawet 35 ;/ -
Ja tez bralam dupka-23zl chyba placilam.Nie wyobrazam sobie dopochwowej lutki tam wpychac:) usg polowkowe bede miala 4d ale chodze wylacznie prywatnie do lekarza-chodzic do dwoch bym zwariowala a na nfz u mnie slabi Ci lekarze i lipny sprzet. Ja jezdze jakies 60km do gina.
-
Tulipanna a Ty masz jakieś?
U mnie jakieś 2 tyg temu ustąpiły mdłości więc dopiero zaczynam jeść normalnie. Przede wszystkim jem mało ale często. Od początku odrzuciło mnie od mojej ulubionej kawy i słodyczy. Zachcianek jako takich nie mam. Ale zwiększone parcie na fast foody

13.08.2014
, najważniejsze, ze masz fajne bable a trzeci w drodze:), tego trzeba się trzymać