X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymiotów i nudności wcale nie mam oby jeszcze nie przyszły a co do zachcianek to też nic mnie nie kręci jedno co to moje ukochane słodycze mi nie smakują i jakoś na mięso patrzec nie mogę. co do fast foodow to często sama robię tortille i się zajadamy. I mogłabym zupy jeść.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jestem jakaś "inna" nie mam żadnych dolegliwości ciążowych ani razu nie zwracałam itp a to juz drugi trymestr :) oby tak juz zostało i nie mam żadnych zachcianek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 13:05

Bruśka lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jako takich zachcianek nie mam,czasem wypije wode spod ogorkow kiszonych. Pije kawe co rano ale z kozim mlekiem.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No poczekamy az sie wszystkie dziewczyny wypowiefza ale chyba te zachcianki sa przereklamowane :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 szczęściara z ciebie, nic tylko w ciąży chodzić ;)

Biedroneczka29, Bree lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się wlasnie tak dziwnie czuje tym bardziej że kuzynka jest dwa tyg mniej ode mnie i codziennie mecza ja wymioty a już nie wspominając o podróżach samochodem. Ale w sumie też nie chciało się jeść za bardzo przez te upaly.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka, Bruśka to nic tylko się cieszyć, że obyło się bez nudności. U mnie momentami było ciężko i wisząc na kibelkiem zastanawiałam się po co mi to było... Aż do momentu kiedy lekarka powiedziała, że mdłości są oznaką tego, że beta wysoka i ciąża prawidłowo się rozwija. W tym momencie przestałam narzekać :) A teraz buzia mi się cieszy na samą myśl o jedzeniu! W końcu!:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 13:21

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie mam jakiś takich zachcianek, że muszę coś zjeść i to w tej chwili :D
    Szczerze mówiąc nie mam wielkiego apetytu. Jem bo jem bo trzeba. Jedynie pare rzeczy mi smakuje i z chęcią jem np makaron z sosem bez mięsa i piję colę bo mam wrażenie, że na żołądku mi się dobrze robi i mi nadzwyczajnie smakuje :D Przed ciażą bardzo mało tego świństwa piłam :) a co do mdłości to myślałam, że już mi przeszły a tu niespodzainka i mnie dzisiaj zaatakowały hehe :D :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa Coca-cola mniam... I u mnie często pomagała na mdłości.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ten detektor, kupilismy taki jak Pianistka chwalila , czyli sonoline c , szukalismy dluuuuuuugo , ja to juz przerazona bylam , Bo cokolwiek lapal to bylo nisko , ale wkoncu udalo sie zalezc sece 2 razy , powyzej 150 , czyli wszystko ok , ale tez brzuch mnie jeszcze boli po tym psie , zreszta ten psisko walnal mnie dokladnie tam gdzie serce znalezlismy .....
    Odnosnie zachcianek , to ja mam ochote jesc wszystko, czego do tej pory nie jadlam , a szczegolnie CHLEB z maslem ..... Nie jem wogole weldiny, Bo mnie odrzucilo , czasem zjem mieso na obiad , ale to zadkosc...... Kocham CHLEB , dlatego tyje , ale staram sie juz nie jesc tak duuuuzo jego .....

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola-oj taaak ale rzadko i najlepiej cherry:) mnie sie nadal zdarza zwymiotowac,nagle mnie zmuli i nie ma sily,chyba czesciej niez w pierwszym trymestrze:) bo wtedy mialam tylko odruch wymiotny:/

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna, ja przez jakieś 2 tygodnie miałam wspaniałą zachciankę :D Na krwistego steka i do tego zimne piwko ^^ ale na szczęście przeszło :)
    ogólnie czasem czuję że chcę zjeść "coś fajnego" ale nie wiem co to :D

tulipanna lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Wymiotów i nudności wcale nie mam oby jeszcze nie przyszły a co do zachcianek to też nic mnie nie kręci jedno co to moje ukochane słodycze mi nie smakują i jakoś na mięso patrzec nie mogę. co do fast foodow to często sama robię tortille i się zajadamy. I mogłabym zupy jeść.

Bruśka robisz sama wszystko do tortilii? czy kupujesz gotowe naleśniki? Moglabys mi napisac swój przepis? ciagle zamawiam z restauracji jak mam ochote, w gotowaniu jestem noga, ale chciałabym się przemoc i sprobowac samemu zrobić ;) na pewno będzie zdrowiej :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak często chodzicie na usg? Bo widzę, że niektóre z nas są w 14 tyg i zaraz znowu idą... Czy to dopiero badanie 11-14 Tc bo nie pasuje na ok. 20 Tc? Czy w tak zwanym międzyczasie też latacie?
    A w sprawie mdłości to nic nie miałam i nie mam, właściwie to żadnych dolegliwości :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 16:38

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam na diecie BG to pieklam placki kukurydziane ale teraz kupuje a przepis to taki ze pierś smażę w paski(przyprawiam papryka, pieprzem cayene, curry, pieprzem) do tego robię sos czosnkowy i wkładam sałatę pomidory paprykę ogórki Czasem keczup i gotowe robiąc sama wiem co tam jest. Taka własną zjem jedna i jestem pełna

szara myszka lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Jak często chodzicie na usg? Bo widzę, że niektóre z nas są w 14 tyg i zaraz znowu idą... Czy to dopiero badanie 11-14 Tc bo nie pasuje na ok. 20 Tc? Czy w tak zwanym międzyczasie też latacie?
    A w sprawie mdłości to nic nie miałam i nie mam, właściwie to żadnych dolegliwości :-)

Ja wizyty mam mniej więcej co miesiąc ustawiane i w ich trakcie usg. Nie wiem jak będzie teraz bo wizyta wypada w 18 tc a potem już chwilą do polowkowego

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Co miesiąc. Teraz będę szła w 17 tyg według suwaczka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 16:44

Bree lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę miała wizytę 2 tyg po prenatalnych. Lekarka sama mi ustala terminy wizyt. W zależności od tego czy potrzebuje mnie widzieć częściej żeby coś skontrolować czy rzadziej. Wiem też, że praktyką jest po I trym. (oczywiście jeżeli ciąża przebiega prawidłowo) ustalanie przez lekarzy wizyt mniej więcej raz na miesiąc.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! Usg co miesiąc? Wizyta jeśli nic się nie dzieje co miesiąc to standard ale razem z usg? Gdzieś słyszałam, że zbyt częste usg nie jest dobre dla dziecka. Ja miałam 2 ale jedno dodatkowe przez plamienie na początku ciąży.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    O matko! Usg co miesiąc? Wizyta jeśli nic się nie dzieje co miesiąc to standard ale razem z usg? Gdzieś słyszałam, że zbyt częste usg nie jest dobre dla dziecka. Ja miałam 2 ale jedno dodatkowe przez plamienie na początku ciąży.
    Tak, co miesiąc :) razem z usg :)
    Zbyt częste usg to usg co kilka godzin jak dla mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 16:56

Bree lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 655 656 657 658 659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ