Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Doti87 wrote:Ja uważam że jeżeli mnie stać na dziecko, to również na najlepszego lekarza który zadba w czasie trwania ciąży jak i podczas porodu. A to są tylko pieniądze i wizytę mam teraz co 5 tyg więc jest spoko:-)
To tak jak z lekami, niektórzy wola brać tylko kwas foliowy za 5 zł a niektórzy kupują witaminy specjalne za 50 zł
Eee ja zaczęłam brać witaminy za 10zł - 60szt.. ale w sumie nie wiem czy powinnam , czy nie zaszkodzą
Kubuś

-
Lexi150 wrote:Przed ciąża przez rok chodziłam do Lux Medu bo mam abonament z pracy. Niestety kiedy wyczerpałyśmy z lekarką wszystkie możliwości skierowała mnie do poradni ginekologicznej na NFZ. Na wizytę czekałam prawie 2 miesiące. Ale trafiłam do fajnej lekarki która dosyć szybko ustaliła plan leczenia ale co z tego jak na najbliższą wizytę mogłam się umówić dopiero za 3 miesiące!!! Masakra. Ale się umówiłam. Trafiłam do jakiejś innej lekarki, która kazała mi brać duphaston od 15 dc (mimo że 3 razy zwracałam uwagę na długie cykle i późną owulację ok. 30dc). Postanowiłam, że więcej tam nie pójdę. Wróciłam do Lux Medu i okazało się że jestem w ciąży. Pani dr (wiedząc o podwyższonych przeciwciałach) zaleciła wizytę w poradni patologii ciąży na NFZ. Bałam się, że znowu będę musiała tyle czekać i trafię na jakiegoś heretyka ale wizytę ustalono mi za kilka dni. W międzyczasie beta zaczęła mi spadać i kiedy trafiłam do poradni było już po wszystkim. Ale pani dr zajęła się mną rzeczowo, i powiedziała, że od tej pory jestem pod jej opieką. W tym samym cyklu dzięki niej zaszłam w kolejną ciążę. Jest świetnym lekarzem a na wizytę do niej mogę przyjść w każdej chwili kiedy coś mnie niepokoi. Tak więc nie ma reguły. Czasami na NFZ też można fajnie trafić.
Ja tez uważam, że nawet jak się pojdzie prywatnie to też można trafić na gbura który tylko zdziera kase i ma wywalone na wszystko
Nie ma reguły. Mam koleżanki które chodziły do tego samego ginekologa na NFZ i jedna była bardzo zadowolona a druga nie i zrezygnowała z wizyt
Także różnie bywa. Ile osób tyle opini
gorgeous lubi tę wiadomość
Kubuś

-
Nie bierz bo dziecku ogon wyrośnie hihiTusiaa wrote:Eee ja zaczęłam brać witaminy za 10zł - 60szt.. ale w sumie nie wiem czy powinnam , czy nie zaszkodzą

A tak serio to jakie te witaminy masz, ze takie tanie?
tulipanna, Bree lubią tę wiadomość
-
Oj Tysiaa, Tysiaa
heheeh tak i zostanie rybą
:D w sumie w lutym to chyba będzie spod znaku rybki albo załapie sie na koziorożca 
Vita-miner prenatal takie różowe. Kupuje na aptekagemini.pl
w rosmanie widziałam takie same ale ponad 20zł były jak się nie myle
Kubuś

-
hahhah
fakt są duże i różowe ale ja daję radę
Nie mam z nimi większego problemu

Muszę czuć że coś przełykam hehe jak miałam kwas foliowy mega małe okragłe kuleczki to już sama nie wiedziałam czy połknęłam czy może do butelki mi wpadły haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 12:22
Kubuś

-
Jeżeli mają podobny skład co większość witamin to jest spoko

A co do lekarzy zgadza się, gdyby mi się nie trafił taki fajny i bardzo profesjonalny lekarz to bym do niego nie chodziła. Najważniejsze żeby czuć się bezpiecznie i komfortowo i nieważne za ile
Tusiaa lubi tę wiadomość
-
ten vitaminer prenatal kupowalam w 1 trymestrze za 11zl w aptece, na 2 i 3 trymestr jest vitaminer prenatal dha 30tabl + 30kapsulek (bierzesz 2dziennie) i kosztuja 21zl, te tabletki polecila mi moja rodzona siostra bo jest farmaceutka, i maja bardzo podobny sklad do innych o wiele drozszych,
ja tez je biore tylko teraz z dha -
ja za wizyte z usg u ordynatora w moim szpitalu place 120zl za wszystko, bylam juz 3razy na wizycie z usg,teraz ide 3wrzesnia i wtedy poznam plec:)
na razie gin 13.08 powiedzial ze sa szanse na chlopca ale zobaczymy na nastepnej wizycie (bo mam 2 corki 9letnie) -
Masz racje Doti,poza tym kwestia rozkazdy cenowego jest tez zwiazana zregionem polski. Ja mojemu ginowi w pelni ufam,spevjalizuje sie w nieplodnosci,przeszlam z nim leczenie dupkiem,clo,pregnylem,w lutym laparoskopie mi robil. Wczesniej zs wizyte bral 50 zl razem z usg za wizyty ciazowe 100zl. Ale w mojej czesci kraju chyba nikt by wiecej nie zaplacil. Wizyta u ortodonty tez 100zl kosztuje a w lublinie w niektorych miejscach i 250:) ale jak mowicie-zaufanie najwazniejsze. A ja ufam,pierwszy gin ktoremu ufam.Doti87 wrote:Jeżeli mają podobny skład co większość witamin to jest spoko

A co do lekarzy zgadza się, gdyby mi się nie trafił taki fajny i bardzo profesjonalny lekarz to bym do niego nie chodziła. Najważniejsze żeby czuć się bezpiecznie i komfortowo i nieważne za ile

-
pati87 wrote:ten vitaminer prenatal kupowalam w 1 trymestrze za 11zl w aptece, na 2 i 3 trymestr jest vitaminer prenatal dha 30tabl + 30kapsulek (bierzesz 2dziennie) i kosztuja 21zl, te tabletki polecila mi moja rodzona siostra bo jest farmaceutka, i maja bardzo podobny sklad do innych o wiele drozszych,
ja tez je biore tylko teraz z dha
ale na nich nie pisze że są na I trymestr. Jak bede je brała to chyba nic nie będzie noo nie??
Kubuś

-
zaszkodzic na pewno nie zaszkodza tylko maja ubozszy sklad niz te z dhaTusiaa wrote:ale na nich nie pisze że są na I trymestr. Jak bede je brała to chyba nic nie będzie noo nie??

-
poza tym kiedys kobiety wogole witamin nie braly...
ja uwazam ze wazna jest tez zdrowa dieta, tylko u mnie z nia lipa bo jem bardzo malo warzyw i owocow
justikf lubi tę wiadomość
-
a na ktora gozine masz?tysiaa93 wrote:pati87 to wizytujemy tego samego dnia
mam nadzieję, że dziewczynka się potwierdzi bo nie ukrywam, że ciężko będzie mi się "przyzwyczaić" do chłopca 
macie rację, najważniejsze jest zaufanie do swojego lekarza
ja 16.10 -
ja tez myslalam ze bedzie to moja jedyna corcia, ale znalazlam milosc mojego zycia i zdecydowalismy sie na dziecko,
niestety poprzedni zwiazek to porazka przeez nalog alko,
moj M tez ma corke 9letnia i razem mieszkamy i razem chodza do klasy, jego byla ma ograniczone prawa do dzieckaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 13:00