Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Doti, a Twój lekarz prowadzący będzie też z Tobą do porodu? Bo tak zrozumiałam Twoją wypowiedź

W moim mieście wizyty są drogie, 150 zł to totalne minimum, ja płacę normalnie 200 zł, a badania prenatalne kosztowały 450 zł... Ciekawe ile dr zażąda za połówkowe.
Dziewczyny, co ile tygodni chodzicie na wizyty jak ciąża przebiega prawidłowo? Mnie lekarz zapisuje co 4 tygodnie, ale chciałabym jemu zasugerować żeby spotykać się co 5 tygodni. Trochę mniej kasy wydam, no i maluch aż tak często nie będzie podglądany (niby USG szkodliwe nie jest, ale myślę, że lepiej chuchać na zimne). Tylko czy lekarz może wystawić L4 aż na 5 tygodni? Czy któraś z Was ma w tym temacie jakieś doświadczenie?
-
a na tym etapie wystawia Ci na 4 tygodnie? ja slyszalam gdzies tam ze we wczesnej ciąży to pisze co 2 tygodnie ale nie wiem czy to sprawdzone info. Chyba ze mialas jakies komplikacje to może wtedy inaczej.
Mi zawsze gin mowi "to niech pani przyjdzie tak np. początkiem września" nie podaje konkretnego dnia - moznaby to rozumieć jako i 2-3 września i 7-8 to tez wciąż początek. Ja oczywiście nie wytrzymam pewnie tak długo i pojde około 4tego
to będzie trochę ponad 3 tygodnie od ostatniej wizyty.
-
Szara myszka mi od początku lekarka wystawia na 4 tygodnie, mimo, że ciąża z obciążonym wywiadem.
Joanna z tego co słyszałam, że jeżeli wszystko ok to nawet na 6 tygodni może wystawiać ale zazwyczaj wypisują na max 30 dni i raczej na więcej bym nie liczyła. -
No właśnie tak sądzę, że z uwagi na to zwolnienie raczej co 4 tygodnie będę musiała chodzić... No trudno

Teraz dwa razy dostałam właśnie zwolnienie po 30 dni. Jednak zmieniłam lekarza, więc może teraz będzie inaczej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 18:26

-
Tysia, jeżeli nic mnie nie boli, nie mam krwawień czy innych przebojów i poprzednie usg było ok to chyba oznaka, że właśnie nic się nie dziejetysiaa93 wrote:A skąd będziesz wiedziała że nic się nie dzieje?

jak rozmawiałam z koleżankami o ciąży to żadna nie miała co miesiąc robionego usg tylko rzadziej. Zdziwiłam się, że Wam robią usg na każdej wizycie, naprawdę Hehe.Oczywiście, że mnie korci żeby zacząć chodzić częściej
-
Jak dla mnie to właśnie dzięki usg możemy sprawdzić czy nic się nie dzieje bo nasze przeczucia mogą być zawodneKri wrote:Tysia, jeżeli nic mnie nie boli, nie mam krwawień czy innych przebojów i poprzednie usg było ok to chyba oznaka, że właśnie nic się nie dzieje
jak rozmawiałam z koleżankami o ciąży to żadna nie miała co miesiąc robionego usg tylko rzadziej. Zdziwiłam się, że Wam robią usg na każdej wizycie, naprawdę Hehe.Oczywiście, że mnie korci żeby zacząć chodzić częściej 
Ale kazda robi jak chce i chodzi co ile chce
Gdybym mogła to chodziłabym co dwa tygodnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 18:48
-
nick nieaktualny
-
To pewnie też u niego miałaś prenatalne w MedLive (vitrolive)?Agnesia wrote:Ja chodzę do Dr. Bilara. Gabinety Diagen przy szpitalu na Wojciecha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 19:10
-
tysiaa93 wrote:Każdy gin prowadzi ciążę inaczej, najważniejsze to mu ufać i już

Naczytałam się dzisiaj o wcześniejszych porodach i stwierdziłam, że jak poznam na 100%płeć, to biorę się konkretnie za wyprawkę heh
Ja gdybym mogła to bym już teraz wszytsko zakupiła
łacznie z wózkiem , łóżeczkiem 
Strasznie jestem niecierpliwa ale muszę się wstrzymać bo by nam kasy nie starczyło na wszystko na raz
Ostatnio zakupiłam sterylizator do butelek uzywany, smoczki, podkłady jednorazowe, szczotke do czyszczenia butelek, szczotkę z miekkim włosiem żeby dzidzie czesać
do tego planuje kupic 4 butelki bo jest promocja
Ogólnie to chce cycem karmić ale butelki zawsze sie przydadza na wodę czy na ściągnięcie mleka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 19:41
Kubuś

-
Ja dzisiaj znowu zaszalałam w lumpkach i kupiłam przecudowne ciuszki - mogłabym je oglądać godzinami
Po wypłacie zakupimy z mężem kołderkę i poduszkę do wózka, smoczki, butelki, szczotkę i tym podobne cuda
No i na pewno wpadną jeszcze jakieś ciuszki, bo to uzależniające
-
Gorgeous a jesteś pewna tej pościeli do wózka? Bo ja też miałam w przyszłym miesiącu zamawiać ale zadzwoniłam dziś do kuzynki, która urodziła w lutym tego roku właśnie podpytać o parę rzeczy. Powiedziała że lepiej od pościeli kupić ładny kocyk z podusią. Bo na początku zimą to i tak najlepiej maluszka do śpiworka a później lepiej się sprawdzi kocyk niż typowa pościel. Oczywiście to tylko jej opinia
ale ja raczej też tak zrobię.