Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Na ja mam na razie dwa welurowe pajace i takie jak mówisz długie bawełniane z wywijanymi drapkami mam z 4 czy 5 ale różne rozmiary i body na krótkie rękawy bez stopek czyli jeszcze muszę poszukać długich rekawkow. A jakie rozmiary Ci się sprawdziły??
-
Pola spała w długim body ponieważ ja nie miałam w mieszkaniu gorąco, wręcz wychowuje córkę w chłodzie i widać że lubi zimno. Tak więc dlatego wolałam nie grzać, a ubrać jej długie body.
Pola miała 2960 i 54 cm ( w szpitalu mierzą długość ciała razem ze stopą) więc ubranka 56 były za dużena oczatku 50/56. 62 były w okolicach maja.
Czytałam że kupujecie kolderki do wozka- ja też chciałam, bo to takie ładneale niepraktyczne. I tak dzieć leży na płasko na tetrze, a przykrywalam kocykiem minky. Ale jak kto lubi
Pola
Hania -
No moje obawy właśnie wynikają z tego że mieszkanie jest trochę chłodne a ja sama lubię kilka warstw a wiadomo że małe dziecko leżąc się szybko wychladza co inneho jak większe nieco i już macha konczynami. Ja zainwestoealam w kocyk gruby do wózka i mam takie kombinezony więc sądzę że staczy a jak małe jest to i tak e łóżeczku w rozku będzie spało przynajmniej miesiąc. Czyli jeszcze się rozglądać dzięki wielkie
-
Też tak myślałam, ale przy pierwszej wizycie położnej dowiedziałam się ze przegrzewam, bo dziecko spało w dzień w wózku w długim body i polspiochach i pod kocykiem. I fakt. Przykrywalam tetra i od razu była spokojniejsza. I nie do końca jest tak że się szybko wychladza, z resztą sama zobaczyszPola
Hania -
Nie chcę żebyście odebrały mnie jako ta która się mądrzy
Sama uczyłam się mojej córki, miałam pewne założenia, ale życie zweryfikowalo moje plany z przed porodu. Np. Ze dziecko będzie spało w swoim pokoiku i łóżeczku.... Taaa jasnePola śpi z nami do dzisiaj i jest mi z tym cudownie
Pola
Hania -
Katiś a może masz gdzieś jakieś listy z wyprawką dla Maluszka? Oczywiście zweryfikowaną Twoim doświadczeniem. Typu: co się przydało, co nie, a bez czego nie wyobrażasz sobie normalnego funkcjonowania.
-
Katiś a jak było podczas kąpieli?? Bo dziecko jak się wyjmie z wody na recznik i się nim otuli to jeszcze jest spoko ale później jak chce sie posmarowac oliwką czy czymś to warga skacze z zimna, gęsia skórka od razu i płacze . Nagrzewałaś czymś łazienkę?
U mnie w domu tez nie jest najcieplej zimą. Wiem po sobie jak sie myje i wycieram recznikiem to jest mi mega zimno i w pośpiechu sie ubieramKubuś
-
Fakt tez bym wolała dziecko przyzwyczajać do chłodu niż do gorąca. Bo w bloku w zimie nie idzie wysiedzieć takie gorąco mają znajomi
Właśnie a przez chłód dziecko bardziej nie choruje? Czy może jest bardziej zachartowane? Bo u mnie nie raz jak jeszcze zimy nie było a chłodno było na dworze i było po 18 stopni w domu i ja siedziałam mega ubrana i pod kocem a nos i tak miałam zimnyNawet w lecie sie kocem przykrywam
Kubuś
-
Bruśka wrote:Też tak bolą Was te mięśnie potrzymujace macice? Najgorzej mam jak mi się kichnie a źle się uloze i wtedy ból niesamowity. Ciągnie i piecze.
-
tulipanna wrote:Ojjj taaak, ja mam to samo, właśnie przy kichaniu, mam wręcz wrażenie że coś tam w środku się urwało, ciągnie i piecze, to idealne określenia.
A mnie dziewczyny nic nie ciągnie jak na razie. Jedynie czasem czuję delikatny ból małpowyKubuś