Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dzień Pola chodziła body długi rękaw i polspiochy . Pranie robiłam raz na tydz, i fakt schnie trochę dłużej :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ja mam na razie dwa welurowe pajace i takie jak mówisz długie bawełniane z wywijanymi drapkami mam z 4 czy 5 ale różne rozmiary i body na krótkie rękawy bez stopek czyli jeszcze muszę poszukać długich rekawkow. A jakie rozmiary Ci się sprawdziły??

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola spała w długim body ponieważ ja nie miałam w mieszkaniu gorąco, wręcz wychowuje córkę w chłodzie i widać że lubi zimno. Tak więc dlatego wolałam nie grzać, a ubrać jej długie body.
    Pola miała 2960 i 54 cm ( w szpitalu mierzą długość ciała razem ze stopą) więc ubranka 56 były za duże :) na oczatku 50/56. 62 były w okolicach maja.

Czytałam że kupujecie kolderki do wozka- ja też chciałam, bo to takie ładne :) ale niepraktyczne. I tak dzieć leży na płasko na tetrze, a przykrywalam kocykiem minky. Ale jak kto lubi :)

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moje obawy właśnie wynikają z tego że mieszkanie jest trochę chłodne a ja sama lubię kilka warstw a wiadomo że małe dziecko leżąc się szybko wychladza co inneho jak większe nieco i już macha konczynami. Ja zainwestoealam w kocyk gruby do wózka i mam takie kombinezony więc sądzę że staczy a jak małe jest to i tak e łóżeczku w rozku będzie spało przynajmniej miesiąc. Czyli jeszcze się rozglądać dzięki wielkie

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślałam, ale przy pierwszej wizycie położnej dowiedziałam się ze przegrzewam, bo dziecko spało w dzień w wózku w długim body i polspiochach i pod kocykiem. I fakt. Przykrywalam tetra i od razu była spokojniejsza. I nie do końca jest tak że się szybko wychladza, z resztą sama zobaczysz :)

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak może mam wypaczone wszystko bo sama zawsze mam pod ręką koc nawet w upaly więc to mnie trochę myli ale zobsczymy co mnie czeka dzięki za rady

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha mam tam samo, nawet w lato jak leżę to musze mieć kocyk :P

Wszystkiego się nauczymy bo będziemy musiały :)

tulipanna lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę żebyście odebrały mnie jako ta która się mądrzy ;)
    Sama uczyłam się mojej córki, miałam pewne założenia, ale życie zweryfikowalo moje plany z przed porodu. Np. Ze dziecko będzie spało w swoim pokoiku i łóżeczku.... Taaa jasne :D Pola śpi z nami do dzisiaj i jest mi z tym cudownie :)

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Haha mam tam samo, nawet w lato jak leżę to musze mieć kocyk :P

Wszystkiego się nauczymy bo będziemy musiały :)
    He he no dokładnie

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania to najwyżej w jednym pokoju bo ja mam taki sen że strasznie się rzucam i do tego jak kamień że nawet kot nigdy nie śpi po mojej stronie tylko u męża bo parę razy została nieświadomie skrzywdzona ale wiadomo życie to zweryfikuje ;-)

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię poczytać rady innych bo zawsze można się czegoś dowiedzieć :)
    Mógłby być juz luty :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się strasznie dluzy i każdy dzień ciągnie się w nieskonczonosc. Ciąża powinna trwać ok 6-7 miesięcy byłoby optymalnie. Doczekać się nie mogę. A co do rad to pewnie bo zawsze się coś dla siebie wybierze i warto innych słuchać.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też się dluzylo, ale teraz wiem że zw następnej ciąży bede celebrować każdy dzień, bo tęskno za tym brzuszkiem, fakt ma się dziecko i jest to cudowne, ale czas z brzuszkiem też jest cudowny :)

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś a może masz gdzieś jakieś listy z wyprawką dla Maluszka? Oczywiście zweryfikowaną Twoim doświadczeniem. Typu: co się przydało, co nie, a bez czego nie wyobrażasz sobie normalnego funkcjonowania.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może po 20tygodniu ten czas zacznie szybciej lecieć :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś a jak było podczas kąpieli?? Bo dziecko jak się wyjmie z wody na recznik i się nim otuli to jeszcze jest spoko ale później jak chce sie posmarowac oliwką czy czymś to warga skacze z zimna, gęsia skórka od razu i płacze . Nagrzewałaś czymś łazienkę?
    U mnie w domu tez nie jest najcieplej zimą. Wiem po sobie jak sie myje i wycieram recznikiem to jest mi mega zimno i w pośpiechu sie ubieram :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt tez bym wolała dziecko przyzwyczajać do chłodu niż do gorąca. Bo w bloku w zimie nie idzie wysiedzieć takie gorąco mają znajomi :D

Właśnie a przez chłód dziecko bardziej nie choruje? Czy może jest bardziej zachartowane? Bo u mnie nie raz jak jeszcze zimy nie było a chłodno było na dworze i było po 18 stopni w domu i ja siedziałam mega ubrana i pod kocem a nos i tak miałam zimny :D :D Nawet w lecie sie kocem przykrywam :P

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Też tak bolą Was te mięśnie potrzymujace macice? Najgorzej mam jak mi się kichnie a źle się uloze i wtedy ból niesamowity. Ciągnie i piecze.
    Ojjj taaak, ja mam to samo, właśnie przy kichaniu, mam wręcz wrażenie że coś tam w środku się urwało, ciągnie i piecze, to idealne określenia.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wizytowalas wczoraj? Przeoczylam czy nie zdalas relacji po?:-) dzisiaj ja wizytuje i od wczoraj siedzę jak na szpilkach..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 11:44

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ojjj taaak, ja mam to samo, właśnie przy kichaniu, mam wręcz wrażenie że coś tam w środku się urwało, ciągnie i piecze, to idealne określenia.

A mnie dziewczyny nic nie ciągnie jak na razie. Jedynie czasem czuję delikatny ból małpowy :P

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ