Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Joanna_88 wrote:Doti, a Twój lekarz prowadzący będzie też z Tobą do porodu? Bo tak zrozumiałam Twoją wypowiedź
W moim mieście wizyty są drogie, 150 zł to totalne minimum, ja płacę normalnie 200 zł, a badania prenatalne kosztowały 450 zł... Ciekawe ile dr zażąda za połówkowe.
Dziewczyny, co ile tygodni chodzicie na wizyty jak ciąża przebiega prawidłowo? Mnie lekarz zapisuje co 4 tygodnie, ale chciałabym jemu zasugerować żeby spotykać się co 5 tygodni. Trochę mniej kasy wydam, no i maluch aż tak często nie będzie podglądany (niby USG szkodliwe nie jest, ale myślę, że lepiej chuchać na zimne). Tylko czy lekarz może wystawić L4 aż na 5 tygodni? Czy któraś z Was ma w tym temacie jakieś doświadczenie?
Asia może wystawić na dłużej chorobowe. Bo np byłam ostatni raz 14.08 u lekarza i kolejna wizyta 18.09 bo wszystko ok i do tego mam zwolnienie wypisane.
Wszystko zalezy od podejścia lekarza.
-
Gorgeous proszę
http://allegro.pl/butelka-butelki-newborn-2-x-240ml-canpol-promocja-i5473804040.html
a tamta 120ml z kolorem niebieskim i różowym sie kończyła i jest tylko rózowy i nowa aukcja ale w tej samej cenie
http://allegro.pl/butelka-butelki-newborn-2-x-120ml-canpol-promocja-i5623607776.htmlKubuś
-
Co do kocyka byłam w smyku i kupiłam super akrylowy kocyk w promocji o 50 zł taniej niż u producenta chyba mora Spain firma mam śpiworek do wózka w zasadzie dwa i ciepły koc na wiosnę zmienie na lżejszy kocyk i tylko do wózka kupie poduszkę chyba
-
Lexi150 - kocyki mam już dwa i teściowa zapowiedziała, że jeszcze parę kupi (chociaż mówię, że aż tyle nie trzeba, ale cóż
). Znalazłam aukcję z fajną płaską podusią i cienką kołderką - nawet pod maluszka można włożyć, a i przyda się jak większy będzie. Śpiworka kupować raczej nie będę, bo mam parę kombinezonów, a w wózku mam zakrywaną gondolę, więc dziecko nie zmarznie na pewno.
tysiaa93 - no, dla mnie to zdecydowanie za duża kwota jak na kocykSą piękne, ale nie na moją kieszeń. Podobają mi się te minky i jeden na pewno taki będę miała - chrzestna męża jest krawcową i już kupiła materiał. Poza tym co jak co, ale kupując kocyk, wolę dotknąć materiału, bo na zdjęciach to wszystko piękne.
-
gorgeous wrote:tysiaa93 - rozumiem i nie dziwię się
to ja nacieszę swoje oczy i serce, jak będziesz pokazywała zdjęcia swojego malucha z takim kocykiem!
W końcu ręczna robota to ręczna
-
Gorgeous, nie ma za co
polecam sie na przyszłość
Tysiaa jak dla mnie to mega drogie są te kocykiale sa fajne. Zreszta ja mam już bawełniane ale takie cienkie
Bede musiała jakiś grubszy zakupic ale to muszę poczekać aż sie zimno zrobi to może wtedy cos wejdzie i będzie jakaś promocja
Kubuś
-
Dziewczyny czy to ja jestem jakaś wrażliwa czy co. Od tygodnia czuje ruchy, brzuch mam mały Ale jak mi dzidzia chodzi po brzuchu zwłaszcza nad kością lonowa to jest masakra boli mnie i w dodatku czuje jakby mnie albo paznokciem kula albo szczupaka aż boli. To nie jest chyba normalne
może zammało miejsca w brzuchu ma i wyprawia tam cuda dziwy... Nawet jak chodzę to czuje ze siedzi nisko i ciężko się schylic, kucnac ... silacza mam w brzuchu :DD
Jak mnie teraz boli to co to będzie później ? Aż zaczynam się baćWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 22:51
Kubuś
-
Witam Was mamy lutowe
Fajnie Was poczytać i powspominać własną ciążę. Jestem lutowka 2015. Jak mialybyscie jakieś pytania odnośnie noworodka urodzonego w lutym, czyli co się sprawdziło i co było nieZbędne, to z chęcią pomogę
życze spokojnych ciąż i bezproblemowych porodów.
tysiaa93, szara myszka lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Katiś wrote:Witam Was mamy lutowe
Fajnie Was poczytać i powspominać własną ciążę. Jestem lutowka 2015. Jak mialybyscie jakieś pytania odnośnie noworodka urodzonego w lutym, czyli co się sprawdziło i co było nieZbędne, to z chęcią pomogę
życze spokojnych ciąż i bezproblemowych porodów.
-
Bruśka szczerze welur u mnie odpadł. Dla mnie najlepsze były pajace. Pola w nich spała. Nic się nie podwijalo, nie skrecalo, szybko i wygodnie się ubieralo. Do tego miałam takie z wywijanymi niedrapkami. Pajacy bawełnianych miałam ok 10 szt. Dwa komplety koszulka i śpiochy_ ale tego nie używałam bo koszulka się podwijala.Pola
Hania