X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Doti, a Twój lekarz prowadzący będzie też z Tobą do porodu? Bo tak zrozumiałam Twoją wypowiedź :)

W moim mieście wizyty są drogie, 150 zł to totalne minimum, ja płacę normalnie 200 zł, a badania prenatalne kosztowały 450 zł... Ciekawe ile dr zażąda za połówkowe.

Dziewczyny, co ile tygodni chodzicie na wizyty jak ciąża przebiega prawidłowo? Mnie lekarz zapisuje co 4 tygodnie, ale chciałabym jemu zasugerować żeby spotykać się co 5 tygodni. Trochę mniej kasy wydam, no i maluch aż tak często nie będzie podglądany (niby USG szkodliwe nie jest, ale myślę, że lepiej chuchać na zimne). Tylko czy lekarz może wystawić L4 aż na 5 tygodni? Czy któraś z Was ma w tym temacie jakieś doświadczenie?

Asia może wystawić na dłużej chorobowe. Bo np byłam ostatni raz 14.08 u lekarza i kolejna wizyta 18.09 bo wszystko ok i do tego mam zwolnienie wypisane.
    Wszystko zalezy od podejścia lekarza.

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo kocyków to tu są fajne i nie takie drogie: http://www.kolorowodosnu.pl/
    :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous proszę :)

http://allegro.pl/butelka-butelki-newborn-2-x-240ml-canpol-promocja-i5473804040.html

a tamta 120ml z kolorem niebieskim i różowym sie kończyła i jest tylko rózowy i nowa aukcja ale w tej samej cenie :P

http://allegro.pl/butelka-butelki-newborn-2-x-120ml-canpol-promocja-i5623607776.html

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Apropo kocyków to tu są fajne i nie takie drogie: http://www.kolorowodosnu.pl/
    :)
    Tysiaa ja widziałam właśnie te Minky na allegro i zakupię :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kocyka byłam w smyku i kupiłam super akrylowy kocyk w promocji o 50 zł taniej niż u producenta chyba mora Spain firma mam śpiworek do wózka w zasadzie dwa i ciepły koc na wiosnę zmienie na lżejszy kocyk i tylko do wózka kupie poduszkę chyba

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://mora-jezierski.pl/index.php?d=oferta&k=1

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 - kocyki mam już dwa i teściowa zapowiedziała, że jeszcze parę kupi (chociaż mówię, że aż tyle nie trzeba, ale cóż ;-)). Znalazłam aukcję z fajną płaską podusią i cienką kołderką - nawet pod maluszka można włożyć, a i przyda się jak większy będzie. Śpiworka kupować raczej nie będę, bo mam parę kombinezonów, a w wózku mam zakrywaną gondolę, więc dziecko nie zmarznie na pewno. :D

tysiaa93 - no, dla mnie to zdecydowanie za duża kwota jak na kocyk :P Są piękne, ale nie na moją kieszeń. Podobają mi się te minky i jeden na pewno taki będę miała - chrzestna męża jest krawcową i już kupiła materiał. Poza tym co jak co, ale kupując kocyk, wolę dotknąć materiału, bo na zdjęciach to wszystko piękne. :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa - ślicznie dziękuję :*

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous ja się w nich zakochałam i chociaż jeden MUSZĘ mieć :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 - rozumiem i nie dziwię się :P to ja nacieszę swoje oczy i serce, jak będziesz pokazywała zdjęcia swojego malucha z takim kocykiem! :D

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    tysiaa93 - rozumiem i nie dziwię się :P to ja nacieszę swoje oczy i serce, jak będziesz pokazywała zdjęcia swojego malucha z takim kocykiem! :D
    Myślę, że chrzestna twojego męża zrobi jeszcze lepszy ten kocyk :D W końcu ręczna robota to ręczna :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93, na pewno podeślę zdjęcie, jak już go uszyje :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous, nie ma za co :) polecam sie na przyszłość :P

Tysiaa jak dla mnie to mega drogie są te kocyki :( ale sa fajne. Zreszta ja mam już bawełniane ale takie cienkie :) Bede musiała jakiś grubszy zakupic ale to muszę poczekać aż sie zimno zrobi to może wtedy cos wejdzie i będzie jakaś promocja :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wpadł w oko kocyk akurat za 50 zł na szczęście bo nad tym za stówkę bym się długo zastanawiała :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to ja jestem jakaś wrażliwa czy co. Od tygodnia czuje ruchy, brzuch mam mały Ale jak mi dzidzia chodzi po brzuchu zwłaszcza nad kością lonowa to jest masakra boli mnie i w dodatku czuje jakby mnie albo paznokciem kula albo szczupaka aż boli. To nie jest chyba normalne :/ może zammało miejsca w brzuchu ma i wyprawia tam cuda dziwy... Nawet jak chodzę to czuje ze siedzi nisko i ciężko się schylic, kucnac ... silacza mam w brzuchu :DD
    Jak mnie teraz boli to co to będzie później ? Aż zaczynam się bać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 22:51

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak bolą Was te mięśnie potrzymujace macice? Najgorzej mam jak mi się kichnie a źle się uloze i wtedy ból niesamowity. Ciągnie i piecze.

tulipanna lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was mamy lutowe :) Fajnie Was poczytać i powspominać własną ciążę. Jestem lutowka 2015. Jak mialybyscie jakieś pytania odnośnie noworodka urodzonego w lutym, czyli co się sprawdziło i co było nieZbędne, to z chęcią pomogę :) życze spokojnych ciąż i bezproblemowych porodów. :)

tysiaa93, szara myszka lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się ostatnio martwilam bólami ale gin stwierdził, że skoro dziecko rośnie to wszystko się rozciaga żeby pomieścić towarzysza i ze musi to troszkę boleć :)

Katiś poczytam twój pamiętnik :D

Bruśka lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Witam Was mamy lutowe :) Fajnie Was poczytać i powspominać własną ciążę. Jestem lutowka 2015. Jak mialybyscie jakieś pytania odnośnie noworodka urodzonego w lutym, czyli co się sprawdziło i co było nieZbędne, to z chęcią pomogę :) życze spokojnych ciąż i bezproblemowych porodów. :)
    To ja chetie korzystam i pytam jak dużo ciepłych spioszkow potrzebowalas takich welurkowych czy na długie nogawki ja się obawiam że mam za mało jak wyobraze sobie pranie i schniecie w zimie oraz to że mieszkam w rejonie gdzie zimno trzyma trochę dłużej

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka szczerze welur u mnie odpadł. Dla mnie najlepsze były pajace. Pola w nich spała. Nic się nie podwijalo, nie skrecalo, szybko i wygodnie się ubieralo. Do tego miałam takie z wywijanymi niedrapkami. Pajacy bawełnianych miałam ok 10 szt. Dwa komplety koszulka i śpiochy_ ale tego nie używałam bo koszulka się podwijala.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
‹‹ 661 662 663 664 665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ