Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny co Wy tak wcześnie wstajecie?? Ja śpie ile moge i nawet na siłe hehe
a jak sie obudze to leżę jak głupia bpo nie chce mi się wstać a poźniej w pośpiechu lece do kuchni cos zjeść bo mam wrażenie że zwymiotuje
MOim zdaniem najlepiej kupić pare 1 jakiś pampersów a później najwyżej się dokupic a znająć zycie ktoś przyniesie w prezencieja póki co z pampersami się wstrzymam .. kupie je na samym końcu a może bedzie jakas promocja
Kubuś
-
Katis bo ja się z lutowki styczniowka w tamtym roku zrobiłam
Staś się urodził 18.01 przez cc. Tragedia z pierwszej ciąży sprawiła ze głowa mi nie wytrzymała i lekarz prowadzący zadecydował o wcześniejszym cieciu. oboje stwierdziliśmy ze lepszy zdrowy wczesniak niż... i tak oto mam Koziorożca a nie Wodnika
-
Tysia..... Ale rewelacja dresik
Będzie mała księżniczka
Ja jakoś wbić do głowy sobie nie mogę że może będzie dziewczynka. Id samego początku czułam zr chłopak, damogłam się zakładac o wszystko... Hihihihi no zobaczymy w wrześniu co mi lekarz powie...tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Dzięki Doti, trochę różu musi być
Też miałam przeczucia na chłopaka ale jak zasugerował dziewczynkę, to przepadłamU mnie by się sprawdzał zabobon, że dziewczynka odbiera urodę hehe
Straszna cera i lecące włosy, jakbym nie brała tych witamin to pewnie jeszcze gorzej by było
-
Doti87 - moja siostra cioteczna jest właśnie w drugiej ciąży i termin ma na 2 tygodnie po mnie, więc też jestem zachwycona, bo możemy wymieniać się informacjami, a ona ma już doświadczenie, więc zawsze można dowiedzieć się czegoś.
W moim mieście zamknęli oddział położniczo-ginekologiczny i zapewne będę rodzić w tym szpitalu, co ona - śmiałam się, że jak mój maluch się opóźni, albo jej będzie za szybki, to będziemy leżeć razem
-
Zazdroszczę Wam tego kupowania ubranek, ja póki plci nie znam moge co najwyżej coś neutralnego kupić i chyba tak zrobię, bo nie mogę się doczekać
chociaż tak o coś symbolicznie
Joanna_88 to są chyba położne środowiskowe, te które po porodzie przychodzą zdjąć szwy i sprawdzają czy w domu masz dobre warunki dla dziecka, a teraz w ciazy można chodzić do nich np po porady, mierzą ciśnienie, sprawdzają serduszko dziecka(dlatego będę tam chodzić, bo to mnie będzie uspokajac między wizytami u gin), dają różne gratisy (buteleczki itd) a reszty sie dowiem gdy tam pojde, tyle slyszalam od kolezanek:-) u mnie w miescie te poloze to takie kochane babeczki wiec z mila checia bede tam chodzic chociaz nie jest to obowiazkowe
pewnie u Ciebie w miescie też jest taka opcja
-
Witam dziewczyny! Gratuluję wczorajszych udanych wizyt. Ja też już dzisiaj po. Niestety maluszka nie podglądaliśmy
A następną wizytę mam dopiero za 5 tygodni więc będzie 7 tygodni bez usg. Chyba się pochlastam... Na szczęście wszystko wygląda ok. Nie ma żadnych niepokojących objawów. Zaczynam suplementacje wapniem bo nabiału prawie nie jem. Odstawiamy też luteinę. Clexane na razie pozostaje do ok 20tc. No i za mało ważę. Mam jeść i to szczególnie dużo tłuszczów bo hormony rozpuszczają się w tłuszczach. Przy moim parciu na fast-foody jestem wniebowzięta. No i najważniejsza sprawa: zakaz przytulania odwołany!!! Jupi! W końcu.
No a tak poza tym to zakupiłam detektor. Miałam tego nie robić ale tym bardziej jak będę tyle bez usg to za dużo stresu dla mnie. Co prawda detektor używany i nie jakiś super jakości ale dziś po wizycie znalazłam tętno po jakiejś minucie. Słychać pięknie. I miałam rację że Mały dzisiaj skakał po pęcherzu (tak bolało) bo właśnie tam się ulokował.
I jeszcze się przeziębiłamKicham i smarkam i boli mnie głowa. Zakupiłam już syropek Prenalen i się kuruje. Przy tej okazji polecam Wam przy przeziębieniu właśnie ten specyfik. Już wcześniej go używałam i naprawdę stawia na nogi.
Zazdroszczę Wam tych zakupowych szaleństw. Też już bym chciała. A tu jeszcze 5 tygodni... -
Mam pytanie wiem ze do porodu jeszcze daleko ale czy planujecie zabrać ze sobą męża/partnera. W sumie ja nie wyobrażam sobie żeby mąż że mna nie był ale nie wiem jak on to przeżyję. Macie jakieś doświadczenia. Wiadomo że różnie może być przy cc nie będzie mogl być.