Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A jeśli chodzi o poród to na 1000% musi przy mnie być czy by mu się to podobało czy nie(na szczęście on bardzo tego chce), wychodzę z założenia, że skoro tak się tam wymorduję to niech on będzie tego świadkiem, niech przeżywa razem ze mną, niech doceni poświęcenie dla naszej trójki. Myślę, że gdy mężczyzna nie zobaczy akcji porodowej na własne oczy to po wszystkim stwierdzi, że to przecież nic takiego strasznego i przesadzam jak każda kobieta
bo przecież "Twoja mama/babcia/sąsiadka babci rodziła w czasach, gdy nie dawali znieczulenia i nie było takiego sprzętu jak teraz i JAKOŚ rodziły" uwielbiam takie stwierdzenia, szczególnie babci mojego lubego
-
Podobno najszybciej odczuwają ruchy kobiety, które już rodziły. Znaczenie też ma waga, podobno kobiety szczupłe mają szanse szybciej odczuć ruchy, a te którym się od początku ciąży przytyło albo w ogólne były pulchniejsze to muszą poczekać troszkę dłużej.
-
nick nieaktualnyCo do ruchów to ja je już czuje. Nie są regularne. Czuje od jakiś 2 tyg ale wcześniej to było raz na 2-3 dni, teraz czuje już prawie codziennie. No ale to moja druga ciąża i na dodatek bliźniacza. Ja pierwsze ruchy odczuwam jako takie łaskotanie od środka, tam że mam ochotę podrapać się na dole brzucha.
Z tego co podczytałam to szykuje się dużo chłopaków, no i u mnie też chłopak x 2. Tomek i Olek -
nick nieaktualny
-
Co do ruchów, to fakt iż w kolejnych ciążach odczuwa się szybciej, wynika z tego, że kobiety po prostu wiedzą czego się spodziewać
A pierworódki często myślą że to jelita itd dopiero kiedy ruchy stają się intensywniejsze, powiązujemy je z maluszkiem
Kolejną sprawą jest to, że z tego co wiem, na odczuwanie ruchów wpływa też umiejscowanie łożyska. o kobiet u których łozysko znajduje się na przedniej ścianie, tłumi ono jakby odczuwanie ruchów
Ja pierwsze ruchy poczułam w 16 tc i od razu wiedziałam że to totakie jakby pękanie bąbelków od środka, wibrowanie... dla pewności przyłożyłam w to miejsce detektor i faktycznie maluch wywijał fikołki
Trzeba dodać że leżałam wtedy na łózku zrelaksowana, wyciszona i wsłuchałam się w organizm...
potem czułam to jeszcze kilka razy ale zdarza się raz na kilka dni... na tym etapie odczuwanie ruchów nie musi być tak regularne
MamaNieMama moje gratulacje!!!2 chłopców
świetnie
to pewne?
-
co do ruchow to ja jeszcze ich nie odczuam,ale juz sie nie moge doczekac kiedy poczuje
Bruska moj maz bardzo chetny,aby byc przy porodzie,przeciac pepowine i wiem,ze da rade,on sie juz nie moze doczekac
MamaNieMama gratuluje synusiow -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MamaNieMama - gratuluję chłopaczków. Ja też noszę bliźniaki, ale jeszcze nie znam płci
a tak bym już chciała... A powiedz mi Kochana, jesteś może na jakimś forum dla mam spodziewających się bliźniaków? Ja jakiś czas temu szukałam, ale nic mi ciekawego nie wpadło w oko.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyW poniedziałek mam wizytę i będzie to moja pierwsza wspólna wizyta z mężem. Tak się biedny przejął, że wolne w pracy brał
Mam nadzieję, że dowiemy się co tam siedzi, bo na poprzednim w 13 tyg nawet nie poruszył lekarz kwestii płci.
Ja marzyłam od zawsze o córeczce, ale jakoś od 3 tyg mam przeczucie, że jednak los spłatał mi figla i będzie mały mężczyzna -
nick nieaktualnyJednomarzenie podczytuje forum ale rzadko sie udzielam https://forum.parenting.pl/9-miesiecy-ciaza/2921843,blizniaki-2014-i-2015,357
Są tam kobiety w ciąży bliźniaczej na różnym etapie ciąży i już mamy bliźniaków. Jak dla mnie najlepsze forum bliźniacze. W ogóle jestem w szoku że tak mało jest w internecie o przebiegu ciąży bliźniaczej