X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ja tez nie czuje jeszcze ruchow ;( a chciałabym :) wlasnie slyszalam ze przy pierwszej ciąży ciężko jest się najpierw w ogole kapnąć ze to ruchy :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o poród to na 1000% musi przy mnie być czy by mu się to podobało czy nie(na szczęście on bardzo tego chce), wychodzę z założenia, że skoro tak się tam wymorduję to niech on będzie tego świadkiem, niech przeżywa razem ze mną, niech doceni poświęcenie dla naszej trójki. Myślę, że gdy mężczyzna nie zobaczy akcji porodowej na własne oczy to po wszystkim stwierdzi, że to przecież nic takiego strasznego i przesadzam jak każda kobieta ;-) bo przecież "Twoja mama/babcia/sąsiadka babci rodziła w czasach, gdy nie dawali znieczulenia i nie było takiego sprzętu jak teraz i JAKOŚ rodziły" uwielbiam takie stwierdzenia, szczególnie babci mojego lubego ;-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, skąd mamy wiedzieć że to akurat ruchy? :P
    Ją się pewnie dopiero zorientuje jak poczuję solidnego kopniaka :)

tulipanna lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno najszybciej odczuwają ruchy kobiety, które już rodziły. Znaczenie też ma waga, podobno kobiety szczupłe mają szanse szybciej odczuć ruchy, a te którym się od początku ciąży przytyło albo w ogólne były pulchniejsze to muszą poczekać troszkę dłużej.

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam te teorie :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów to ja je już czuje. Nie są regularne. Czuje od jakiś 2 tyg ale wcześniej to było raz na 2-3 dni, teraz czuje już prawie codziennie. No ale to moja druga ciąża i na dodatek bliźniacza. Ja pierwsze ruchy odczuwam jako takie łaskotanie od środka, tam że mam ochotę podrapać się na dole brzucha.
    Z tego co podczytałam to szykuje się dużo chłopaków, no i u mnie też chłopak x 2. Tomek i Olek ;)

• Asicka 81 Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez to słyszałam. Jak już wreszcie poczuje to dam znac ...obyto było szybko ;)

Asiula
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka poczuła ruchy dopiero w 23 tc

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję chlopaczkow :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów, to fakt iż w kolejnych ciążach odczuwa się szybciej, wynika z tego, że kobiety po prostu wiedzą czego się spodziewać :)
    A pierworódki często myślą że to jelita itd dopiero kiedy ruchy stają się intensywniejsze, powiązujemy je z maluszkiem :)
    Kolejną sprawą jest to, że z tego co wiem, na odczuwanie ruchów wpływa też umiejscowanie łożyska. o kobiet u których łozysko znajduje się na przedniej ścianie, tłumi ono jakby odczuwanie ruchów :)
    Ja pierwsze ruchy poczułam w 16 tc i od razu wiedziałam że to to :) takie jakby pękanie bąbelków od środka, wibrowanie... dla pewności przyłożyłam w to miejsce detektor i faktycznie maluch wywijał fikołki :)
    Trzeba dodać że leżałam wtedy na łózku zrelaksowana, wyciszona i wsłuchałam się w organizm...
    potem czułam to jeszcze kilka razy ale zdarza się raz na kilka dni... na tym etapie odczuwanie ruchów nie musi być tak regularne :)

MamaNieMama moje gratulacje!!! :) 2 chłopców :) świetnie :) to pewne?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama gratuluję chłopców, będziesz miała wesoło :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ruchow to ja jeszcze ich nie odczuam,ale juz sie nie moge doczekac kiedy poczuje :)

Bruska moj maz bardzo chetny,aby byc przy porodzie,przeciac pepowine i wiem,ze da rade,on sie juz nie moze doczekac :)

MamaNieMama gratuluje synusiow :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewne to bedzie jak sie urodza. Poki co na usg lekarka pokazala mi dwa dyndajace siusiaki. 4 wrzesnia mam kolejna wizyte wiec zobaczymy

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z ruchami to w pierwszej ciazy tez poczulam w 16/17 tyg. Wiec tez szybko

• Jednomarzenie Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama - gratuluję chłopaczków. Ja też noszę bliźniaki, ale jeszcze nie znam płci :( a tak bym już chciała... A powiedz mi Kochana, jesteś może na jakimś forum dla mam spodziewających się bliźniaków? Ja jakiś czas temu szukałam, ale nic mi ciekawego nie wpadło w oko.

2nn39n73afmglss2.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama też gratuluję chłopców :)!! super

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki!

Jeśli mogę to chciałabym do Was dołączyć.
    TP wg OM 9.02 :)

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn witaj :) opowiedz coś o sobie, znasz już płeć? :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek mam wizytę i będzie to moja pierwsza wspólna wizyta z mężem. Tak się biedny przejął, że wolne w pracy brał :)
    Mam nadzieję, że dowiemy się co tam siedzi, bo na poprzednim w 13 tyg nawet nie poruszył lekarz kwestii płci.

Ja marzyłam od zawsze o córeczce, ale jakoś od 3 tyg mam przeczucie, że jednak los spłatał mi figla i będzie mały mężczyzna :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednomarzenie podczytuje forum ale rzadko sie udzielam https://forum.parenting.pl/9-miesiecy-ciaza/2921843,blizniaki-2014-i-2015,357
    Są tam kobiety w ciąży bliźniaczej na różnym etapie ciąży i już mamy bliźniaków. Jak dla mnie najlepsze forum bliźniacze. W ogóle jestem w szoku że tak mało jest w internecie o przebiegu ciąży bliźniaczej

‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ