X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za gratulacje :)

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asicka 81 wrote:
    Hej dziewczyny ...strasznie się martwie jestem juz w 15 tc i nie czuje wogóle ruchów dzidzia to moja trzecia ciaza i nie pamietam kiedy w tamtych zaczełam czuc ruchy ale juz chyba powinnam cos czuć. Napiszcie jak u Was z tym jest .Prosze[/QUOT

Ja poczułam pierwsze kopniaczki/puknięcia pod koniec 16 tyg w ostatnim dniu :) Jest to moja pierwsza ciąża i nie należe do osob bardzo szczupłych (moim zdaniem) ani otyłych tylko do takich normalnych :D heh Wcześniej odczuwałam jakies bulgotanie w brzuchu, pękające bańki albo po prawej stronie albo nad kościa łonową ale nie wiedziałam co to jest. Ale jak odczułam od środka te puknięcia to wiedziałam że to dzidzia, takie dziwne uczucie, cięzko opisać dostałam 3 kopniaczki bardzo delikatne rano i 3 na wieczór :)a teraz odczuwam jak sie gdzies przemieszcza albo jak idzie spac to sie układa nad kościa łkonową co mnie strasznie drażni bo odczuwam dyskomfort wtedy :)
    Nie martw sie na pewno niedługo poczujesz a jak wiadomo im człowiek coś chce to musi na to dłużej czekać :P także na pewno wszystko jest ok. Musisz dac dzidzi trochę czasu :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    gorgeous też uwielbiam oglądać te małe ciuszki, nie ma nic słodszego :) oczywiscie oprócz dzieci, które już są w nie ubrane :D

143mjx2.jpg

Tysia śliczny zestaw :) oczywiscie róż górą :) a ja dzisiaj przeglądałam ulotkę z pepcpo i mi sie strasznie spodobała szara kamizelka dla chłopca i ja kupię ale fakt mogła by być troszkę tańsza (19,99zl) i widziałam dresik - bluza z kapturem i spodnie dresowe i tez sie nad tym zastanawiam (14zł) chce mieć coś swojego a nie wszystkie ciuszki pozyczone bo na drugie dziecko będę musiała wszystko kupowac no chyba że znowu dostanę :P poki co nie planuje tak szybko ale kto wie jak to sie potoczy :)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki ale się musiałam naczytać :P cały dzień nie wchodziłam na forum a Wy sie tyle naprodukowałyscie :D
    ja z jednej strony chciałabym żeby mąż był przy porodzie a z drugiej strony nie bardzo bo kto wie napatrzy się i poźniej będzie miał obrzydzenie do mnie :D Zreszta nie wiem czy by dał radę. Ostatnio cos leciało w tv o kobietach rodzacych i laska miała jedynie skurcze i widział jak sie meczy i wypalił z tekstem czy ja tez tam muszę być a ja do niego a ja tam muszę być ? Tez mi się nie usmiecha :P :D
    Jeszcze tak powaznie na ten temat nie rozmawialiśmy. Czas pokaże co to będzie i jak to będzie :)

tulipanna lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Jednomarzenie Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:
    Jednomarzenie podczytuje forum ale rzadko sie udzielam https://forum.parenting.pl/9-miesiecy-ciaza/2921843,blizniaki-2014-i-2015,357
    Są tam kobiety w ciąży bliźniaczej na różnym etapie ciąży i już mamy bliźniaków. Jak dla mnie najlepsze forum bliźniacze. W ogóle jestem w szoku że tak mało jest w internecie o przebiegu ciąży bliźniaczej

Dzięki za linka, zaglądałam tam kiedyś, ale się nie udzielałam.

2nn39n73afmglss2.png
  • Jednomarzenie Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Cześć Kobietki!

Jeśli mogę to chciałabym do Was dołączyć.
    TP wg OM 9.02 :)

Witamy wśród zimówek - lutówek :)

2nn39n73afmglss2.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję chłopców. A mam do Was pytanie czy też boli Was tak kość ogonowa dolny odcinek kręgosłupa.kiedyś przyznam miałam problemy z tym odcinkiem. Poza tym praca biurowa i ostatnie pół roku też lekkie nie były bo non stop przy biurku. Nie mogę się schylic obrócić leżenie też nie pomaga na boku czasem jest tak ze blokuje mi całą nogę. Będąc u lekarza powiedział że macica jest w tylozgieciu czy to może mieć aż taki wpływ? Raz jest ok ale jak złapie to parę dni trzyma a raczej teraz staram się dużo wypoczywac. Może wyjme piłkę i na nie zacznę siedzieć lub się masować już sama nie wiem. Nie chcę się uzalac bo naprawdę jak na ciążę to jest dobrze ale nie wiem co z tym zrobić.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Gratuluję chłopców. A mam do Was pytanie czy też boli Was tak kość ogonowa dolny odcinek kręgosłupa.kiedyś przyznam miałam problemy z tym odcinkiem. Poza tym praca biurowa i ostatnie pół roku też lekkie nie były bo non stop przy biurku. Nie mogę się schylic obrócić leżenie też nie pomaga na boku czasem jest tak ze blokuje mi całą nogę. Będąc u lekarza powiedział że macica jest w tylozgieciu czy to może mieć aż taki wpływ? Raz jest ok ale jak złapie to parę dni trzyma a raczej teraz staram się dużo wypoczywac. Może wyjme piłkę i na nie zacznę siedzieć lub się masować już sama nie wiem. Nie chcę się uzalac bo naprawdę jak na ciążę to jest dobrze ale nie wiem co z tym zrobić.
    Mnie jeszcze nie boli, a też mam tyłozgięcie i problemy z kręgosłupem, ale zauważyłam, że zaczyna mnie kłuć w szyjce jak za długo siedzę. Poza tym mam bóle pachwin ale lekarz powiedział, że to normalne. Takie blokowanie jak Ty masz może skonsultuj z ortopedą, bo wygląda jakby Ci jakiś nerw naciskało.

• olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wcześniej bolała kość ogonowa tak bardziej z prawej strony,czasami to nawet z łóżka nie wstawałam.Ale jakoś minęło teraz już sporadycznie nasila się np.przy odruchu wymiotnym

olenka173065
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 09:50

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zwolnieniu jestem od 5 tyg ciąży i w poniedziałek podbieglam na światłach i od tej pory ciągnie mnie brzuch pewnie od wysiłku i dodatkowo mały się rozpycha a do tego znów zaczął kręgosłup. Biorę magnez i wzięłam dodatkowo nospe. Nie chcę wydzwaniac po lekarzach ale chyba zakupie ten detektor żeby być spokojna a wizyta dopiero 9.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W razie co jutro pójdę do pierwszego kontaktu.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Bruśka ja już 6 tygodni jestem na zwolnieniu, moja lekarka nazwała to rwa kulszową... może to u Ciebie nie to. Ale właśnie najbardziej ból mi odchodzi jak położę się na wznak z ugiętymi kolanami. Normalnie idzie nieba liznąć... ehh a żadnych tabletek nie biorę, więc staram się wypoczywać ile się da. Już myślałam że mi przeszło bo przez tydzień nie doskwierał mi ból, więc poszłam do ogrodu zebrać trochę jabłek.. I przez 2 dni ledwo co się ruszałam. Więcej nie będę ryzykować. Jedyne co mi teraz najlepiej i bezbólowo wychodzi to RELAKS i Tobie też to radzę.

No ja też się oszczedzam ale w właśnie jak jest lepiej i człowiek sobie pofolguje to tak jest. A mimo że nic nie robię w sumie to po domu człowiek też się nadrepcze tu schyli tu coś podniesie tu pralkę włączy i pranie powiesi. Dziś tylko łóżko i kanapa.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki, czy uprawiacie w ciąży jakąś aktywność fizyczną? Jeżeli tak, to jaką? I jak często? Regularnie? Słyszałam, że ruch w ciąży i dobra kondycja pomagają potem w porodzie. Chyba coś w tym jest, bo u moich dwóch koleżanek, które niedawno urodziły to się sprawdziło. Jedna całą ciąże nic nie robiła, moooocno przytyła = rodziła 20 h i poród zakończony kleszczami. Natomiast druga przytyła tylko 9 kg, w ciąży chodziła na basen, na zajęcia aerobikowe dla kobiet w ciąży, a nawet biegała (!!) i urodziła w 4,5 h nawet bez cięcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 12:17

ex2bx1hp35w324su.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie robię :D leże plackiem albo pojdę czasem do koleżanki. Mało spaceruje bo po co jak ma sie auto hehe :D tez sie tego obawiam że poxniej będzie cięzko ale z drugiej strony bardziej bałabym sie biegać czy ćwiczyć w ciązy. Od razu w mojej głowie różne scenariusze sie piszą :)
    Z drugiej strony nie mozna porównywać porodów bo może koleżanka która była aktywna w ciązy to i bez aktywności by urodziła w 4,5h bez ciecia :P ciezko powiedziec...

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ze sportem ciężko. Nigdy nie byłam zbyt zainteresowana tym tematem. Odkąd jestem w ciąży to tym bardziej. No i musiałam uważać na siebie od początku. Ale bardzo chcę zapisać się do szkoły rodzenia w 21 tc. Oczywiście jeżeli nie będzie przeciwwskazań. Tam też mają zajęcia ruchowe dla ciężarnych.

W nocy mnie tak kompletnie rozłożyło, bolało mnie wszystko. Na szczęście rano jest już lepiej. Tylko katar męczy i kicham jak szalona... Oby na Malucha to nie wpłynęło.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi a Ty śpisz przy otwartym oknie?? Uważaj na siebie żeby się nie rozchorowac bo wtedy problem z wyleczeniem jest :/ aa co do kichania - ja cały czas kicham i kicham nawet 6 razy pod rząd potrafię :D :D
    Włąśnie teraz pogoda robi się strasznie zdradliwa , niestety :/ ale mimo to cieszę się że nie ma upałów :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się rozchorowałam. Okno na noc raczej zamykamy bo głośno (mieszkamy w centrum) ale nie zawsze bo na 10 piętrze mamy straszny zaduch. Uważam na siebie ale ja od dziecka jestem strasznie chorowita więc nie wiele mogę sobie pomóc. Piję syropek, łykam apap przeciwgorączkowo i mam nadzieję, że pomoże.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam aktywność zakazana przez plamienia, ale teraz już powoli rozkładam co drugi dzień mate i nawet te 15min cwicze jakies proste ćwiczenia, wdechy, wydechy, ćwiczenia na kregoslup jakies, ale nic co by napinalo brzuch (jakos mam blokadę). a poza tym staram się dużo chodzic, nigdzie nie jezdze praktycznie samochodem, mieszkam w dobrym miejscu ale lacznie z praca i innymi wyjscami to codziennie tak ok. godziny lacznie chodze.
    Nie sadze żeby te 15min ćwiczenia jakos mi pomogly nie przytyć dużo ale bardzo pomagają na bol plecow i dlatego je wykonuje :)
    na następnej wizycie zapytam się gina czy skoro już poltora miesiąca nie ma plamień to czy mogę isc na joge w ciąży i więcej cwiczyc w domu.

w ogole to tak zazdroszczę ludziom którzy sa aktywni z natury, nie wiem czy wiecie o co mi chodzi ale sa tacy ludzie którzy rozne sporty maja we krwi, tak od dziecka, plywaja, graja w cos, chodza po gorach, jezdza na rowerze. ja mam marna kondycje no i co tu mowic nie chce mi się. ale zarzekam się ze jak po porodzie mi dużo zostanie to się wezme za siebie bo nie chce być grubciem :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka, ten ból to rwa kulszowa... przed ciążą się pojawiał a teraz boli od około 2 tygodni :/ raz jest lepiej, raz gorzej...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 670 671 672 673 674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ