Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDoti może z tymi pampersami to nie szalej bo nie wiesz, czy na któreś nie będzie miało uczulenia. Później Ci zostanie tona pieluch

Ja się cały czas zastanawiam nad kombinezonem, widziałam fajny w h&m ale typowo zimowy, nie wiem czy nie będzie za ciepły
-
No właśnie też to przeszło mi przez głowę ostatnio czy uczulenia nie dostanie... Ehhh sama już nie wiem..
A nad kombinezonem też myślałam i chyba kupię dwa. Jeden taki ciepły puchowy i drugi cienszy. Bo niewiadomo jaka to pogoda będzie. Niby ma być bardzo zimno, ale w zeszłym roku też tak gadali a zimy nie było... -
nick nieaktualny
-
Doti zgadza sie z tym uczuleniem. Widzisz nam wyszło uczulenie na dady dopiero po 3cim opakowaniu.
1 używałam do 2-2,5 mca
2 używałam od ok 2,5-3mca do ok 4-4,5 mca
3 używam od 4,5 mca do teraz
Z tym ze musisz dopasowac do dupki dziecka, bo to róznie
Dzien dobry w ogóle
Trzymam kciuki za wizyty
Pola

Hania

-
I ja się witam dziewczyny w kolejnym dniu!
Kto dzisiaj wizytuje?
Mnie lekarz powiedział - płeć męska. Nie dodał do tego "może", "prawdopodobnie" :p To było w 15 tc. Nie ukrywam, że i ja popłynęłam i mam sporo ubranek niebieskich, no i tak fasonów typowo chłopięcych. Mam nadzieję, że już nic się w tej kwestii nie zmieni i że lekarz się nie pomylił.
Mila920, a co to jest wizyta u położnej? Ty mieszkasz w Polsce? A może jest to jakaś położna ze szkoły rodzenia?
-
Tusiaa - u mnie sytuacja identyczna, bo byłam przekonana, że dziewczynka, a tutaj lekarz powiedział, że na 100% nic nie może powiedzieć, ale coś między nogami jest.
Byłam w szoku, bo imię dla dziewczynki już było, a dla chłopca jest problem 
Co do kombinezonów - ja mam ze 3 czy 4 (już nawet nie wiem dokładnie
). Pewnie nie nałożę wszystkich nawet, chyba że będzie w miarę ładnie i będziemy spacerować dużo. Ale żal było nie kupić, jak takie cuda zupełnie nowiutkie były w ciucholandach i kosztowały parę złotych. 
Co do pieluszek jednorazowych - początkowo dużo kupować nie będę, bo nie wiadomo właśnie co z alergią ewentualną (oby jej oczywiście nie było
). Siostra męża nakupowała paczki Pampersów, a okazało się, że nie może używać, bo mała ma alergię i przeszli na Dady.
Osobiście nie będę miała nic przeciwko, jeśli mogłabym kupować biedronkowe pieluchy, bo to jednak zawsze taniej.
-
Hej dziewczyny

Katis i ciebie tu przywialo?
Trzeba się było do nas z ciążą podłączyć
Laski nie przesadzajcie z pampersami bo może być różnie z wielkością dziecka. Katis używała 2,5 miesiąca jedynek, a ja niecały miesiąc pampersów sensitive. Teraz na serio są w ciągłej sprzedaży
i to zawsze się znajdzie jakaś promocja. Dada nas tez uczulila. Jak dla mnie najlepsze huggies na później bo pupa zgrabna w nich.
Kombinezon jeden wystarczy. Jak wychodziłam ze szpitala tez był ostry mróz. Najwyżej przykryć kocykiem. Nie ma co przesadzać bo dzieci ekspresem wyrastają. Ja przesadziłem z ciuchami i bardzo żałuję bo teraz mam prawie nowiutkie rzeczy po Stasiu a by się chciało poszaleć teraz dla Marysi, a tego tyle ze aż szkoda coś kolejnego kupować, kupuje dopiero rozmiar 68 74 bo tego na szczęście wcześniej mniej nakupiłam.