Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
śliczne są te kombinezony dziewczyny
ale ceny są kosmiczne.
Aaa ja mam kolejny dzień mega mdłościMasakra a nie mam migdałów bo sobie nie kupiłam.
Nie musiałam długo czekać żeby zwrócićmoje dziecko nie toleruje sera żółtego...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 09:43
Kubuś
-
Dziewczyny nie chce żebyście złe to odebrały ale naprawdę te 149zl za kombinezon to cena kosmiczna?pytam bo ostatnio oglądałam duzo droższe a nie orientuje sie w cenach co ile kosztuje bo jeszcze nie kupuje,ale będąc ostatnio w sklepie to ciuszki z chicco zazwyczaj te superowe to cenowo kosztowały 29,99€ jakis komplecik czy pajacyk .Dziewczyny a czy wy będziecie dawać dziecku smoczka?niby to dobry pomysł na uspokojenie dziecka ale zeby pozniej oduczyć dziecko to masakra.
Tusia było juz to pytanieja chce i moj maz rozniez
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 11:13
-
Biedroneczka to zalezy kto tak naprawde ile ma pieniędzy. Mnie osobiście nie stac by było na taki kombinezon za ta cenę. Może i bym się pokusiła jakbym wiedziała , że dziecko będzie to uzytkować codziennie i z parę lat albo chociazby rok czasu
Szkoda by mi było tyle kasy. Dla siebie nie kupuje takich rzeczy
Wolałabym kupic tańszy i część tej kwoty zainwestować w coś innego np z ciuszków
Jeśli uważasz, że Ci się przyda i Cię stac na niego to oczywiście możesz kupić
Ja będę wsadzać do dzioba dziecka smoka o ile będzie chciałSą takie dzieci , że za chiny ludowę nie biorą do buzi i się złoszczą jak chce sie mu wcisnąć
To chyba muszę się cofnąc i poczytaćCzytałam parę forum i mi sie już myli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 11:21
Kubuś
-
http://www.smyk.com/cool-club-pajac-dziewczecy-rozmiar-56,p1103624384,ubranka-dla-dzieci-p
ja kupiła taki pajac na wyprzedaży w smyku jest gruby jeszcze po chrzesniaku mam taki dużo cieńszy który kupiłam mu 5 lat temu i jeden mega gruby ale zdjęciem podziele sie pożniej ja dałam 45 zł to i tak duzo na cos co sie założy pare razy jest jeszcze granatowy ale uznałam ze nawet dla chłopca to za ciemny najwyzej kolor wstązki sie zmieni a kolor ma kremowyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 11:35
-
tu jest ten ciemny http://www.smyk.com/cool-club-pajac-chlopiecy-rozmiar-56,p1103682120,ubranka-dla-dzieci-p?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=lowerfunnel
A co do smoczka zależy jakie dziecko dla mnie robili rożne podchody (moczyli w glukozie itp.) i wcale nie miałam a jedne mają po 4 jak córka mojego brata -
Co do smoka, to 3 lata temu byłam zachwycona tym, ze szwagier zdecydował ze nie bedzie dawał swojej coreczce smoka. Ale przyszłość zweryfikowala moje zachwyty,bo zamiast smoka dziecko cały dzień i cała noc trzymało w buzi butelkę z piciem... I nie zasnela bez tego
a w nocy jak się budziła i nie było butli to jeden wielki ryk. A teraz po 3 latach ma prochnice butelkowa i zeby zjedzone przez słodkie picie w butelce. Dla mnie to mega przestroga i zdecydowałam ze koniecznie smok zamiast butelki!
Moniaa lubi tę wiadomość
-
No właśnie co do smoczka to dziecko samo zweryfikuje czy będzie chciało. Ja spróbuję, zawsze to jakiś uspokajacz, ale nic na siłę.
Poród rodzinny oczywiście, innego sobie nie wyobrażam.
A co do kombinezonu no to tak do 100 zł mogę wydać. Tym bardziej, że będę go używać też do wózka zamiast pościeli. Ale gdybym musiała wszystkie ciuszki kupić to pewnie też bym się zastanowiła czy nie lepiej coś tańszego znaleźć. Ale nie wykluczam, że jeżeli znajdę coś fajnego w lumpie albo na olx to kupię zamiast nowego. -
O szumisiu słyszałam, ale trochę cena mnie przeraża... Smoka na pewno kupię - wolałabym nie dawać, ale jak maluch ciągle będzie wył, to nie ma wyjścia.
Mój brat odrzucał smoka, a płakał całymi dniami i nocami. Dopiero po 4 miesiącu życia załapał o co chodzi ze smoczkiem i zaczął go używać, choć nie za długo, bo już przed ukończeniem pierwszych urodzin rzucił go w kąt i nie chciał go zupełnie.
Jeśli chodzi o kombinezony to ja mam dwa przepiękne i kupować na pewno już nie będę -
nick nieaktualny
-
No ja właśnie od kuzynki ostatnio usłyszałam o tym szumisiu. Cena powalająca jak na zabawkę. A przecież nie ma pewności że na każde dziecko podziała... Jakbym dostała w prezencie to czemu nie
Sama nie kupię.
Mamuśki a może okaże się, że nasze lutowe Dzieciaczki będą grzeczne jak aniołki i żadne smoczki i szumisie nie będą potrzebne -
Odpalilam sobie szymisia na yt i dźwięk przypomina mi nieodbierajace radio
Troche teraz wokół mnie świeżo upieczonych mam i wszelkie plany typu: karmie tylko piersią, mama nie bedzie sie wtrącać i przesiadywać cały dzien, nie bedzie smoczka, nie bede kołysać, dziecko bedzie spać tylko w łóżeczku...przechodzą w zapomnieniejednak inaczej sie mówi jak dziecko jeszcze w brzuchu, a co innego jest pozniej, bo jednak jak płacze to sie próbuje wszystkiego byle mu było dobrze
Co do kombinezonów to one wszystkie z tego co patrzę nie nalezą do najtańszych. Jednak chyba wole dołożyć za lepszy, mięciutki i fajniejszy materiał. Chyba tez bede szukac na Olx najpierw, bo takie malutkie ubranka raczej zazwyczaj sa w dobrym stanie, a jak nie to trzeba bedzie kupić nowypenie zima bedziemy wymieniać sie linkami do rożnych ubranek i akcesoriów dla maluchów
-
nick nieaktualny
-
vayn wrote:Dzień dobry,
Właśnie wróciliśmy z Family Days, niestety usg nie było, zapisywali na 3d do szpitala za ok.2-3 tyg.
Na otarcie łez kupiliśmy szumisia, w promocji -20%
Co do porodu, ja jestem nastawiona na cc, już w jednym szpitalu załatwione, niestety w mojej rodzimej miejscowości ok 500 kmJeśli nic tutaj nie załatwie, to jedziemy tam się "dać pokroić" aczkolwiek boję się powrotu z maleństwem po tych 2 tyg....