Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam na pocztę wysłać zwolnienie. Po drodze miałam zajść do lumpów poszperać. Ale będąc na poczcie prawie zemdlałam. Poprosiłam panią o szklankę wody i musiałam chwilę posiedzieć. Później poleciałam do domu i zwymiotowałam. Normalnie nie wiem co się dzisiaj dzieje.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 09:51

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olenka173065 wrote:
    Wybaczcie że tak nie w temacie
    Od wczoraj tk mnie boli głowa że ciężko mi mrugać wzięłam Apap ale nie widzę poprawy.Może któraś z Was coś podpowiedzieć?
    Mnie przez całe życie w zasadzie nie bolała głowa, dosłownie mogłabym policzyć na palcach jednej ręki i za każdym razem były ku temu jakieś 'eweidentne powody'. Od kiedy jestem w ciąży boli mnie kilka razy w miesiącu, czasami nawet 3 dni z rzędu. U mnie to jednak chyba nie mirena, a kwestie ciśnieniowe, mam bardzo niskie. A zatem to co mi pomaga, to podnoszenie ciśnienia :) w naturalny sposób można to zrobić technikami zapożyczonymi z akupunktury (tata mnie nauczył, bo on ma problemy z bólem głowy dość często). Ciężko będzie mi wytłumaczyć co i jak trzeba uciskać aby pomogło na różne rodzaje bólu głowy, ale wujek google na pewno pomoże. W każdym razie, przynajmniej u mnie w rodzinie to się sprawdza, więc polecam :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Spoko, mój stanik 65G staje się powoli zbyt obcisły :D
    jak czytam o waszych biustach, to mam wrażenie, że jestem w tym gronie jedyną posiadaczką małego biustu. Przed ciążą kupienie stanika stanowiło dla mnie wyzwanie, tylko push-upy, z czego większość nawet tych z miseczką 75A była za duża. Niestety te z mniejszym obwodem były po prostu za ciasne pod biustem. Teraz mój biust dorósł chyba do B, ale chodzę cały czas w moich starych stanikach (tylko luźniej zapinam i przedłużyłam ramiączka) i nie mogę się nacieszyć widokiem krągłych piersi lekko wystających ze stanika :D Jeśli takie mają zostać to mogę karmić i do pełnoletności :D

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na marginesie to witam po długiej nieobecności te z was, z którymi miałam okazję się forumowo poznać. I witam się po raz pierwszy z tymi z was, które dołączyły do nas podczas mojej forumowej nieobecności :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zawsze boli głowa jeśli piję za mało wody, tak na marginesie to lekarka powiedziała, że mam pić 3 l dziennie. Wam też tyle kazali?

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 - u mnie omdlenia na porządku dziennym, jak chodzę wszystko ok wystarczy, że tylko na chwilę stanę - spotkam kogoś, albo w kolejce do kasy i od razu czarno przed oczami, nogi z waty w uszach piszczy...tragedia, na pocztę to nawet sama nie idę :)
    kkkaaarrr - pocieszę Cię nie jesteś sama, ja też mam mały biust, zawsze 65B teraz tylko pod biustem ciut więcej, objętościowo tylko minimalnie ;)
    Roberta - mi nic o wodzie nie mówili, ale ja jakoś sama z siebie mam potrzebę ciągłego picia :)

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia pierwszy raz mi się zdarzyło. A te omdlenia to taki bonus ciąży czy czymś innym spowodowane? Jestem niskociśnieniowcem i kawy od początku ciąży nie piję. Może powinnam się zmusić. Aż się boję gdziekolwiek wyjść. A mąż pracuje cały tydzień i niestety jestem sama więc chcąc nie chcąc coś tam trzeba kupić w sklepie czasem.

Roberta mi też tak mówili. Ale ja od dziecka mało piłam. Teraz jak wypiję max 2
    l to jest super. A i tak zdarzyło mi się tą wodą wymiotować bo za dużo.

Kkkaaarrr ja zawsze miałam miseczkę B ew małe C. Teraz jeszcze się mieszczę ale wole nosić sportowe staniki bo w zwykłych zaraz duszności mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 13:48

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi- to chyba taki bonus ;) ja nigdy przed ciążą tak nie miałam, teraz chyba właśnie przez niskie ciśnienie i ewentualny spadek cukru tak się dzieje.
    Jak rano gdy szłam na badania krwi bez śniadania to w drodze powrotnej wstąpiłam do Rossmanna to o mało tam się nie przewróciłam, szybko do domu, a tam przytulanki z porcelanowym przyjacielem :)Pytałam o to lekarza, zapytał czy na stojąco jeśli tak to mniej stać i tyle się dowiedziałam ;)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta mi rodzinny i ginekolog tez mowili,ze mam pic duzo wody minimum 2,5l dziennie,nie zawsze mi to wychodzi ale staram sie :) pozniej sikam jak glupia.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dzisiaj ma być chłodniej wiec samopoczucie powinno się nam wszystkim poprawić :)

Bree lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też uważam, że jak będzie chłodniej to poczujemy się lepiej. Nigdy w życiu się tak nie cieszyłam, że jesień idzie :)

Co do biustu, ja miałam przed ciążą 75c (teraz dobilam do miseczki D) i zawsze wydawało mi się, że mam duży biust. Zazdrościlam koleżankom, które miały malutkie :p Teraz już się psychicznie nastawilam, że w ciąży niestety urosną :p

Teraz te migreny - ja miewam koszmarne! Pytałam wczoraj lekarza o to na wizycie i zalecał duuuzo wody. Wy pijecie te 2-3 l dziennie? Ja nie daje rady... Jak się do tego zmusić? Czuję się jakby mi brzuch miało rozsadzic
    rozsadzic

Sama wizyta u mnie spoko, już na 100% wiadomo, że syn. Wszystko ładnie wygląda :)

Tylko ginekolog zaczął mnie zniechęcać do ZZO... :/

ex2bx1hp35w324su.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna gratuluje Synusia! A dlaczego lekarz zniechęca do ZZO? Jak napisałam wcześniej mi max 2l udaje się wypić. Więcej nie dam rady.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Od dzisiaj ma być chłodniej wiec samopoczucie powinno się nam wszystkim poprawić :)
    Mi upał absolutnie nie przeszkadzał, a na myśl o jesieni i zimnie raczej napawa mnie smutek. No ale ja zawsze byłam ciepłolubna i twierdzę, że w złej strefie klimatycznej przyszło mi żyć

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się pić jak najwięcej ale różnie wychodzi :D

Gratuluję 100%synka! :)

Bree lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanna gratuluje synusia,a czemu lekarz Cie zacheca do ZZO??mnie tam zachecac nie trzeba bedzie bo wiem ze bez tego sie nie obejdzie.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twierdzi, że to spowalnia poród i wtedy o wiele częściej kończy się kleszczami... Nie wiem co o tym myśleć. Chciałabym rodzic ze znieczuleniem. Problem tylko odwieczny - za mało anestazjologow. Nawet jeśli będę chciała to nie wiadomo czy będzie lekarz, który mi to ZZO poda :/ Zaczynam mieć cykora...

ex2bx1hp35w324su.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za gratulacje tak w ogóle :)

Ale dziewczyny, no w jakim kraju my żyjemy, że nie wiadomo czy w szpitalu będzie dyspozycjny lekarz, który poda znieczulenie? Jak pójdzie do operacji to dupa... Zresztą jak sprawdzimy, że on jest zajęty...

ex2bx1hp35w324su.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 17:56

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna nie sprawdzimy. Pozostaje tylko mieć nadzieję i liczyć, że będziemy mogły przyjąć znieczulenie. A, że niby ZZO spowalnia poród to ponoć bujda na resorach ale co lekarz to opinia.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 695 696 697 698 699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ