Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny. Co do szkoły rodzenia to fakt fajna sprawa ale rzadko za darmoszke. Ale wiecie moja koleżanka Mnie uświadomiła że należy się nam wizyta położnej środowiskowej od około 30 tygodnia. Moja koleżanka ma takie wizyty co tydzień od 31 tygodnia. Laska do niej do domu przyjeżdża i gada około godziny.
tysiaa93 lubi tę wiadomość

Nasz kochany Olus
-
Co do szkoły rodzenia - chodziłabym chętnie, ale płatna jest, więc odpuszczę sobie. Mam nadzieję, że poradzę sobie bez.

madzia.rka wrote:Z tymi radami to fakt o imieniu niewspomne my postanowiliśmy powiedzieć imię jak się urodzi bo jak mam słuchać teściowej 'ale lepiej by było.....' to wolę sobie zaoszczędzić nerwów.
My chyba źle zrobiliśmy, że powiedzieliśmy o imionach teściom, bo ciągle tylko "a czemu jednak z tamtego imienia zrezygnowaliście?", "a może tak byłoby ładniej? bo my syna też tak chcieliśmy nazwać...", "a dlaczego tak wam się podoba?" i tak dalej...
-
Dziewczyny mój mały dzisiaj jest wredny. Nie daje mi spać
tak buszuje po brzuchu ze nie można się w ogóle ułożyć
i kopie mnie nie wiadomo gdzie ze aż trochę boli 
Zazdroszczę ze możecie spać. Jak już go czuje od tej pory to ciekawe co będzie później aż się boję. A miała tak któraś ze strasznie jedną łydka bolała, jakbym miała takiego zakwasa jak nigdy dotąd ..po schodach mi ciężko chodzić a jak próbuje ją rozmasowac to ból jest zajebisty.
Wzięła bym magnez Ale taki do rozpuszczania ale nie wiem czy mogę
Kubuś

-
Tusia mi udo przedtem latały tzn miałam takie skurcze i brałam magnez Prenalen ale czytałam tutaj że dziewczyny brały Aspargin. Zazdroszczę ruchów u nad jeszcze nic tzn pewnie sie wierci ale ja jeszcze ni poznaje. A mam łożysko na przedniej stronie to ponoć później się czuję pozatym warstwa tłuszczyku tez wyglusza

Nasz kochany Olus
-
Dzień dobry!
Tusia ja już drugą noc mam nieprzespaną. Chyba bezsenność się zaczyna.
Cały czas czuje parcie na szyjkę, po nospie na trochę przechodzi. Ale jak wczoraj aplikowałam clotrimazolum to nawet nie wyczułam szyjki tak jest wysoko. No i jak obliczyłam to mam teraz termin @ więc to pewnie dlatego. Ale jak mi będzie dziś dokuczać to pojadę na IP.
Co do szkoły rodzenia to ja od 21 tc będę chodzić. U mnie są darmowe tylko wystarczy wybrać położną od nich. Jest niedaleko mnie dlatego się zdecydowałam.
A jeżeli chodzi o położne środowiskowe to każda z nas ma do niej prawo. Wystarczy pójść do swojego ośrodka zdrowia i złożyć deklarację. Przychodzą jakoś po 30 tc, gadają, wyjaśniają wątpliwości (tylko akurat nie wiem czy to jest standard wszędzie) a po urodzeniu malucha dzwonimy do niej i przychodzi do nas i pomaga w opiece nad dzieckiem. -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
)
Jestem po kolejnej wizycie i z dwoch chlopaków zrobiły się dwie dziewczyny !! A poprzednio pani pokazywala mi siusiaki.
Jestem szczęśliwa że będę miała dwie laleczki, choć już się nie nastawiam i zobaczymy co powie za dwa tygodnie
Lexi150, tysiaa93, Biedroneczka29, Jednomarzenie, Kasia02, Zołz83 lubią tę wiadomość