Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamaniemama gratulacje! Dwie księżniczki do strojenia

madzia.rka ja też o tym myślałam (dla Nas to duży wydatek) i postanowiłam trochę poczytać na ten temat. Znalazłam ten artykuł http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79332,3541060.html i stwierdziłam, że jednak się nie zdecyduje. Jeżeli pieniądze nie byłyby problemem to bym sobie pozwoliła na taki wydatek ale koszta mnie poraziły.
madzia.rka, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny

Ja wybrałam płatną szkołę rodzenia, ale jest bardzo polecana. Zajęcia trwają 6 tyg, 2 razy w tyg po 2 h. I będą też warsztaty z dyplomowanym doradcą laktacyjnym, więc dla mnie super. Mąż już został poinformowany i będzie chodził
o dziwo sam chce bo później z kolegami gada o opiece nad dziećmi, nawet ostatnio pieluchy wielorazowe mieli na tapecie
i idziemy jeszcze na warsztaty z masażu shantala 
Płci nadal nie znamy ale na połówkowym już się dowiemy, bo będzie w opisie badania. Trochę lipa, bo chciałam niespodziankę, ale co zrobić.
-
Marissith a od kiedy zaczynacie zajęcia? Ja też będę chodzić z mężem. I już się nie mogę doczekać. Fajnie bo kameralna atmosfera (max 7 par).
A ten masaż shantala to co to takiego?
Kri pewności nie ma. Zależy jak się maluch ułoży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 09:52
-
nick nieaktualny
-
MamaNieMama wrote:Cześć dziewczyny
)
Jestem po kolejnej wizycie i z dwoch chlopaków zrobiły się dwie dziewczyny !! A poprzednio pani pokazywala mi siusiaki.
Jestem szczęśliwa że będę miała dwie laleczki, choć już się nie nastawiam i zobaczymy co powie za dwa tygodnie
no to ładnie!
A w którym tygodniu miałaś robione usg, że lekarz widział siusiaki? Ha!, w takim razie u mnie jeszcze jest szansa na córę
-
Kri wcześniej miałam co 2-3 tyg usg. Teraz nie widzi takiej potrzeby bo wszystko jest ok. 30.09 mam mieć dopochwowe żeby szyjkę zmierzyć dokładnie a płci i tak się u mojej nie dowiem bo ma kiepski sprzęt. Więc dopiero na połówkowych 12.10 mogłabym coś więcej usłyszeć. Nie wytrzymam tyle więc pójdę teraz do innego żeby tylko to sprawdzić. A usg nie jest szkodliwe. Przynajmniej nie w takich odstępach.
-
MamaNieMama to na razie gratuluję dwóch ślicznotek, może już się w chłopców nie zamienią

W sprawie krwi pępowinowej mam takie samo zdanie jak Lexi, kiedyś o tym czytałam ale koszty jednak są zbyt duże
Kri mi lekarz przewidział płeć w 13 tygodniu a w 18 się potwierdziło, więc szansa na poznanie płci zawsze jest, może akurat ładnie się ułoży
Miłej soboty
madzia.rka lubi tę wiadomość
-
Taka sytuacja dzisiaj haha
Już od kilku dni wydaje mi się że coś tam mi się porusza bąbelki,przelewanie,burczenie.Stoję sobie w kolejce w sklepie a mi brzuch podskakuje;D teraz już jestem pewna.
Ja na połówkowe zapisałam się prywatnie na 02.10 zacznę 21 tydzień więc mam nadzieję że dowiemy się co będzie,chociaż nie ukrywam już bym chciała wiedzieć tak jak i wy:)
tysiaa93 lubi tę wiadomość
olenka173065 -
Tysiaa skąd wiesz że nie to
może właśnie to dzidzia. Mój tak wariuje ze jestem przerażona. Wypycha się jak nie wiem i wkłada ręce i nogi nie wiadomo gdzie ze aż boli. Zresztą w dzień jest w miarę spokojny zależy co robię Ale tej nocy pobił samego siebie przekrecanie z boku na bok sprawiało mi ból
także póki nie czujecie ruchów spijcie ile się da bo jest super 
Co do szkoły rodzenia to ja nie będę chodzić. Podobno u nas nic ciekawego nie gadają , nie ma ćwiczeń tylko sama teoria i wizyta na oddziale.
tysiaa93 lubi tę wiadomość
Kubuś

-
MamaNIe MAma ale jajca ze sie tak wyrażę
to będziesz miała dwie księżniczki o ile na kolejnym usg znowu nie powiedzą ze chłopczyki 
Kri to zależy jak maleństwo bedzie ułożone ,moje leżało sobie na brzuszku nóżki złączone i nie było widac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 11:26