Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A co do spania...to na bank dziecko będzie z nami w pokoju, bo innego wyjścia nia ma, córka mojego faceta zajmuje jeden, więc my będziemy musieli być w drugim. Wiecie, jakbym pewnie połączyła pokoje jak na bank robi wiele matek, to nagle matka córki mojego faceta powiedziałaby na pewno, że mała nie ma już tam miejsca, ze się nie wysypia, etc, zaczęłaby się indoktrynacja, że tata jej niepotrzebny, że najlepiej jakby go co dwa tygodnie widziała..może kiedyś pomyślimy o większym mieszkaniu..z drugiej strony Mała jest u nas pół miesiąca (opieka naprzemienna), ale nie ciągiem, tylko zmienia w ciągu tygodnia miejsce, więc też pokój łącznie pół miesiąca pokój jest pusty..Może powinnam jakoś połączyć to w części, typu jakąś komodę z ubrankami tam postawić, niech Mała uczy się dzielić, że ma siostrę, której bardzo chciała.. sama nie wiem...jakies pomysły???
Moniaa lubi tę wiadomość
-
marissith wrote:Dziecko w wiaderku nie siedzi, woda go wypiera więc unosi się leciutko nad dnem. Podobnie ma w brzuchu mamy. Nie obciąża to w ogóle kręgosłupa za to dobrze działa na kolki.
https://www.google.pl/search?q=wiaderko+do+k%C4%85pieli&espv=2&biw=1280&bih=709&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CB8QsARqFQoTCKKjk7S378cCFQoULAodTmQCyQ
Jak to nie siedzi??? No własnie siedzi
-
nick nieaktualnyOwszem przybiera pozycję z podkurczonymi nóżkami ale woda wypiera dziecko przez co nie obciąża kręgosłupatulipanna wrote:https://www.google.pl/search?q=wiaderko+do+k%C4%85pieli&espv=2&biw=1280&bih=709&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CB8QsARqFQoTCKKjk7S378cCFQoULAodTmQCyQ
Jak to nie siedzi??? No własnie siedzi
-
Tak napisał producent..no mnie nie przekonuje, dla mnie te dzidziolki wyraźnie siedzą..marissith wrote:Owszem przybiera pozycję z podkurczonymi nóżkami ale woda wypiera dziecko przez co nie obciąża kręgosłupa
No ale wiadomo, każda zrobi jak uważa
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
my będziemy mieć dziecko w sypialni, zresztą mamy 2 pokoje - salon i sypialnię, więc wielkiego wyboru nie ma. przemeblowaliśmy tak, że jest już miejsce na łóżeczko. Widzę, że jesteście obeznane w wanienkach itd. ja póki co jestem na etapie kupna spodni ciążowych zupełnie nie mam pojęcia co trzeba kupić dla maluszka
Kri lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nikogo przekonywać na siłę nie będętulipanna wrote:Tak napisał producent..no mnie nie przekonuje, dla mnie te dzidziolki wyraźnie siedzą..
No ale wiadomo, każda zrobi jak uważa
prowizji od sprzedaży też nie mam. Nie wiem, czy siedziałaś kiedyś w beczce, to na prawdę tylko fizyka
-
Mi jakoś dziwnie to wiaderko wyglądało... No kurcze nie przemawia to do mnie, jakoś tak w wiadrze kąpać?!? Hehehe dla mnie to dziwne ale każdy robi jak mu się podoba.

A co do spania to chcemy z mężem od początku zrobić maluchowi jego mały świat w jego pokoju.. Taki jest plan a jak wyjdzie w życiu to nie wiem... Zawsze mogę łóżeczko to sypialni do nas wrzucić bo to chwila przecież
czuje ze nasze plany taki mały smyk szybko zmieni hihihihi
-
nick nieaktualnyMoja koleżanka 3jkę dzieci w wiaderku kąpała:) zadowolona była bardzo, ja się nie zdecydowałam na wiaderko w sumie z własnej wygody ;p bo bałam się w takim wiaderku myć dziecko
a Wanienkę i stelaż (gruby stabilny) dostałam za darmo od siostry więc po co wydawać pieniądze:D
-
Ja się właśnie martwię o miejsce tyle rzeczy by się chciało mieć i przewijak i łóżeczko i komode a pokój z gumy nie jest. zastanawiam się nad przyklejeniem tapety na kawałku ściany takiej dekoracyjnej i wymyśliłam sobie ze zrobię wszystko z motywem sowy ale czy mi wyjdzie a co do farby akrylowej to mam nadzieję że nie będzie szkodliwa bo planuje kilka ozdób w decupage zrobić dla bejbisia.

-
Ps. Po prostu trzeba wietrzyc mieszkanie. Mi fryzjerka powiedziala ze po prostu nie wilno wdychac. Aaa i mowila ze lepiej ufarbowac sie przed rozwiazaniem bo potem organizmjest tak wyczerpanyporodem ze podobno potrafi farby nie przyjac,cuda wychodza.
-
Bruśka - to widzę, że i Ty masz trochę ręki do decoupage
uwielbiam motyw sowy!!
właśnie pytałam niedawno (tylko było bez odpowiedzi
) o farbę akrylową, bo przed ciążą robiłam koszulki i ekologiczne torby z własnoręcznymi napisami, które tworzyłam właśnie farbą akrylową. Chciałabym do tego wrócić, ale nie wiem jak ze szkodliwością... Mogłabym sobie odpuścić, ale jednak przydałoby się trochę grosza, bo przed ciążą dziewczyny chętnie kupowały torby i były mega zadowolone.
-
Nie wiem jakich używasz ale te co mam nawet nie smierdza gorzej jest z lakierem na wykończenie i klejem do decu więc mam nadzieję że strasznie nie będzie wezmę się jutro za szlifowanie skrzyni i do roboty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 21:19

-
aa my ze względu że mamy do dyspozycji jeden pokój dziecko będzie z nami spało ale mam koleżanke która ma dwójkę dzieci. PIerwsze spało z nimi w pokoju dosyc długo i teraz mają drugie i tak samo śpi z nimi w pokoju
ale jak dziecko będzie miało ok 8 miesiecy będzie spać z siostrzyczką w pokoju 
Niedawno przytachałam od koleżanki kolejne ciuszki i jak je oglądałam to się mega cieszyłam
parę fotek zrobiłam 
W biedrze dzisiaj tez byłam i kupiłam bo się opłacało chusteczki nawilżane, pampersy, proszek do prania dla niemowląt
i jestem na wieczór szczęsliwa hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 22:48
Kubuś

-
Ja się dzisiaj zamartwiałam, że dziecko nie dało mi żadnego znaku życia
Dopiero jak je pare razy poczułam, to się uspokoiłam
Niby wiem, że dziecko na tym etapie nie ma stałych pór aktywności ale głowa robi swoje, masakra 
Pokój dla dziecka robimy osobny. Najwyżej skończy się tak, że po paru nocach skapituluję i łóżeczko przeniosę do siebie
Tak czy siak ten drugi pokój trzeba w końcu wyremontować bo nawet paneli w nim nie ma a robi za graciarnię 
śpiochajcie dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 23:21
-
Tysia mam to samo, caly dzień się wsluchiwalam w swoje cialo i prosiłam dziecię by dało jakiś znak, bo mamuska fisiuje
jednego dnia czuje więcej i mocniej, a drugiego prawie nic i tylko czekam..chciałabym by ruchy dziecka były już tak wyrazne i regularne, ze będę prosić by dziecię dało mamie pospać