X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do spania...to na bank dziecko będzie z nami w pokoju, bo innego wyjścia nia ma, córka mojego faceta zajmuje jeden, więc my będziemy musieli być w drugim. Wiecie, jakbym pewnie połączyła pokoje jak na bank robi wiele matek, to nagle matka córki mojego faceta powiedziałaby na pewno, że mała nie ma już tam miejsca, ze się nie wysypia, etc, zaczęłaby się indoktrynacja, że tata jej niepotrzebny, że najlepiej jakby go co dwa tygodnie widziała..może kiedyś pomyślimy o większym mieszkaniu..z drugiej strony Mała jest u nas pół miesiąca (opieka naprzemienna), ale nie ciągiem, tylko zmienia w ciągu tygodnia miejsce, więc też pokój łącznie pół miesiąca pokój jest pusty..Może powinnam jakoś połączyć to w części, typu jakąś komodę z ubrankami tam postawić, niech Mała uczy się dzielić, że ma siostrę, której bardzo chciała.. sama nie wiem...jakies pomysły???

Moniaa lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Dziecko w wiaderku nie siedzi, woda go wypiera więc unosi się leciutko nad dnem. Podobnie ma w brzuchu mamy. Nie obciąża to w ogóle kręgosłupa za to dobrze działa na kolki.

https://www.google.pl/search?q=wiaderko+do+k%C4%85pieli&espv=2&biw=1280&bih=709&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CB8QsARqFQoTCKKjk7S378cCFQoULAodTmQCyQ

Jak to nie siedzi??? No własnie siedzi :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    https://www.google.pl/search?q=wiaderko+do+k%C4%85pieli&espv=2&biw=1280&bih=709&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CB8QsARqFQoTCKKjk7S378cCFQoULAodTmQCyQ

Jak to nie siedzi??? No własnie siedzi :)
    Owszem przybiera pozycję z podkurczonymi nóżkami ale woda wypiera dziecko przez co nie obciąża kręgosłupa

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Owszem przybiera pozycję z podkurczonymi nóżkami ale woda wypiera dziecko przez co nie obciąża kręgosłupa
    Tak napisał producent..no mnie nie przekonuje, dla mnie te dzidziolki wyraźnie siedzą..
    No ale wiadomo, każda zrobi jak uważa :)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my będziemy mieć dziecko w sypialni, zresztą mamy 2 pokoje - salon i sypialnię, więc wielkiego wyboru nie ma. przemeblowaliśmy tak, że jest już miejsce na łóżeczko. Widzę, że jesteście obeznane w wanienkach itd. ja póki co jestem na etapie kupna spodni ciążowych zupełnie nie mam pojęcia co trzeba kupić dla maluszka :)

Kri lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Tak napisał producent..no mnie nie przekonuje, dla mnie te dzidziolki wyraźnie siedzą..
    No ale wiadomo, każda zrobi jak uważa :)
    Ja nikogo przekonywać na siłę nie będę ;) prowizji od sprzedaży też nie mam. Nie wiem, czy siedziałaś kiedyś w beczce, to na prawdę tylko fizyka :)

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jakoś dziwnie to wiaderko wyglądało... No kurcze nie przemawia to do mnie, jakoś tak w wiadrze kąpać?!? Hehehe dla mnie to dziwne ale każdy robi jak mu się podoba. :-)

A co do spania to chcemy z mężem od początku zrobić maluchowi jego mały świat w jego pokoju.. Taki jest plan a jak wyjdzie w życiu to nie wiem... Zawsze mogę łóżeczko to sypialni do nas wrzucić bo to chwila przecież :-) czuje ze nasze plany taki mały smyk szybko zmieni hihihihi

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka 3jkę dzieci w wiaderku kąpała:) zadowolona była bardzo, ja się nie zdecydowałam na wiaderko w sumie z własnej wygody ;p bo bałam się w takim wiaderku myć dziecko :) a Wanienkę i stelaż (gruby stabilny) dostałam za darmo od siostry więc po co wydawać pieniądze:D

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie martwię o miejsce tyle rzeczy by się chciało mieć i przewijak i łóżeczko i komode a pokój z gumy nie jest. zastanawiam się nad przyklejeniem tapety na kawałku ściany takiej dekoracyjnej i wymyśliłam sobie ze zrobię wszystko z motywem sowy ale czy mi wyjdzie a co do farby akrylowej to mam nadzieję że nie będzie szkodliwa bo planuje kilka ozdób w decupage zrobić dla bejbisia.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę tylko serwetek w sowy znaleźć i chyba taka skrzynie na pueluchy zrobię z motywem marynarskim.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska,mysle ze w gruncie rzeczy farby do wlosow sa bardziej szkodliwe niz ta Twoja akrylowa :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Po prostu trzeba wietrzyc mieszkanie. Mi fryzjerka powiedziala ze po prostu nie wilno wdychac. Aaa i mowila ze lepiej ufarbowac sie przed rozwiazaniem bo potem organizmjest tak wyczerpanyporodem ze podobno potrafi farby nie przyjac,cuda wychodza.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie włosów nie farbuje i nie mam zamiaru ostatnio farbowalam je w maju i nawet odrostow nie widać zresztą i tak wypadają garściami i musiałam je obciąć i może tak się uda że wszystkie farbowane uda mi się ściąć i będą calkiem naturalne ;-)

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka - to widzę, że i Ty masz trochę ręki do decoupage :) uwielbiam motyw sowy!! :) właśnie pytałam niedawno (tylko było bez odpowiedzi ;-)) o farbę akrylową, bo przed ciążą robiłam koszulki i ekologiczne torby z własnoręcznymi napisami, które tworzyłam właśnie farbą akrylową. Chciałabym do tego wrócić, ale nie wiem jak ze szkodliwością... Mogłabym sobie odpuścić, ale jednak przydałoby się trochę grosza, bo przed ciążą dziewczyny chętnie kupowały torby i były mega zadowolone.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jakich używasz ale te co mam nawet nie smierdza gorzej jest z lakierem na wykończenie i klejem do decu więc mam nadzieję że strasznie nie będzie wezmę się jutro za szlifowanie skrzyni i do roboty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 21:19

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeus wrzuć foty tego co robisz

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa my ze względu że mamy do dyspozycji jeden pokój dziecko będzie z nami spało ale mam koleżanke która ma dwójkę dzieci. PIerwsze spało z nimi w pokoju dosyc długo i teraz mają drugie i tak samo śpi z nimi w pokoju :) ale jak dziecko będzie miało ok 8 miesiecy będzie spać z siostrzyczką w pokoju :)
    Niedawno przytachałam od koleżanki kolejne ciuszki i jak je oglądałam to się mega cieszyłam :D parę fotek zrobiłam :P
    W biedrze dzisiaj tez byłam i kupiłam bo się opłacało chusteczki nawilżane, pampersy, proszek do prania dla niemowląt :) i jestem na wieczór szczęsliwa hehe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 22:48

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj zamartwiałam, że dziecko nie dało mi żadnego znaku życia :D Dopiero jak je pare razy poczułam, to się uspokoiłam :P Niby wiem, że dziecko na tym etapie nie ma stałych pór aktywności ale głowa robi swoje, masakra :P

Pokój dla dziecka robimy osobny. Najwyżej skończy się tak, że po paru nocach skapituluję i łóżeczko przeniosę do siebie ;) Tak czy siak ten drugi pokój trzeba w końcu wyremontować bo nawet paneli w nim nie ma a robi za graciarnię :P

śpiochajcie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 23:21

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia mam to samo, caly dzień się wsluchiwalam w swoje cialo i prosiłam dziecię by dało jakiś znak, bo mamuska fisiuje :-) jednego dnia czuje więcej i mocniej, a drugiego prawie nic i tylko czekam..chciałabym by ruchy dziecka były już tak wyrazne i regularne, ze będę prosić by dziecię dało mamie pospać :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulga, że nie tylko ja tak mam :D Jacek mnie uspokajał, że dziecko na pewno kopało wtedy gdy ja smacznie spałam :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ