Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Tusiaa ja z racji braku miejsca chciałam gumowa skladana ale jest droga i zamiast tych plastikowych dużych straszydel znalazłam fajna w Ikei za... 17 zł z dnem antyposlizgowym i chyba ja zamówimy o ile coś mi w ręce nie wpadnie innego. Ma 74 cm i nie jest taka wielka ma zgrabny kształt. Bo te standardowe są wielkie strasznie i tak myślę sobie nawet jak kupie do tej z Ikei gabkowy wklad to będzie wystarczająca i bezpieczna bo dziecka nie zgubie w niej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 16:15

-
nick nieaktualny
-
widziałam na allegro po 20 zł + przesyłka taka dmuchana ale samo to że plastikowa kosztuje praktycznie tyle samo. I już mam mętlik w głowie bo w domu wanny mamy duże i szkoda lać tyle wody na maluszka i nawet jak będzie miec rok czy 2 to też ta plastikowała byłaby dobra. Kurcze sama nie wiem. Szkoda że nie ma w moim miescie Ikei
ja właśnie tez zamierzam kupić ten wkład gąbkowy
Kubuś

-
nick nieaktualny
-
ej dziewczyny a rzucam taki temat - chciałabym żeby zwłaszcza doświadczone mamy się wypowiedziały ale i te których to pierwsza ciaza tez niech się podziela jaki maja plan, mianowicie:
czy będziecie mieli lozeczko z dzieckiem w tym samym pokoju co Wy czy będzie miało swój pokoik od razu?
u nas nie możemy jak na razie dojść do porozumienia z mezem - on chce go dac od razu do swojego pokoju w lozeczku - przy otwartych drzwiach (male mieszkanie w bloku) będziemy slyszec jak będzie plakalo czy cos mu się dzialo
ale ja jakos czułabym się lepiej gdyby był z nami w pokoju - z tym ze nie ma na to totalnie miejsca, musielibyśmy spac w jego pokoju czyli salonie, rozkladac kanape - no bylby to bajzel na caly salon z tym scieleniem jakby ktoś przyszedł
jak Wy planujecie to rozwiazac? Jak to rozwiazalyscie (te które już maja dzieci)? -
nick nieaktualnySzara Myszka, u nas sprawa jest prosta, będziemy spać razem
nawet pies śpi koło łóżka, to dziecka nie wywalę żeby spało samo
nie mamy też miejsca na oddzielny pokój dziecięcy. Będziemy mieli dostawkę chicco next 2 me żebym nie musiała wstawać do karmienia, a później łóżeczko zaraz koło naszego łóżka.
-
Haha dziewczyny jak dobrze ze to forum istnieje i nie wiedziałam o istnieniu tych wiaderek do kąpieli i powiem ze godne przemyślenia wielkie dzięki. A co do spania to mamy dwie kanapy i śpimy tam gdzie będzie mały z tym że tam stoi duża kanapa i musi się z małą zamienić pokojami. I nie wiem w sumie jak to będzie czy z małym będziemy tzn ja na pewno i wydaje mi się że w pierwszych tyg to powinno się obserwować malca ale też nie będę brała go do lozka bo mogłabym zrobić krzywdę maluszkowi sen jak kamień i do tego rzucam się podczas snu.

-
Tusiaa - ja będę miała plastikową, ale nie tak standardową tylko większą (taką bardziej kwadratową, gdzie mój 8-letni brat zmieści się, jedynie trochę nogi musi zgiąć
). Normalnie kupiliśmy tę standardową, ale po bracie mamy nową wanienkę, bo kąpał się i tak w innej, więc nie ma co przepłacać.
szara myszka - mi zawsze marzył się typowo dziecięcy pokoik dla malucha, ale mamy zbyt mało miejsca. Planujemy teraz zrobić przemeblowanie w mieszkaniu i z mniejszego pokoju zrobić sypialnię naszą oraz dziecka. W drugim pokoju będzie telewizor, kanapa i tam będziemy przyjmować gości. -
A żadna z Was nie planuje kupna takiego przewijaka co pod spodem ma wanienkę, wszystko na stelażu? To się jakoś fachowo nazywa stanowisko kąpielowe czy jakoś tak. Fajne to zastępuje w sumie 2 rzeczy w 1. http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5641294400
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 18:35
-
Co do wiaderka... nie uważacie że wymuszanie na tak małym dziecku pozycji siedzącej jest niewskazane? Myślę ze nie od parady dzieci siadają duuuużo później..bo teraz tych nowści i cudactw jest tyle, a później okazuje się, że przynoszą więcej szkody niż pożytku..też pogooglałam właśnie te wiaderka i na poczatku mi się spodobało, ale za chwilę przypomniałam sobie zajęcia z psychologii rozwojowej ze studiów i to, że osiąganie pewnych etapów przez dziecko nie bez parady następuje własnie w tym a nie innym momencie i przyspieszanie pewnych rzeczy jest niewskazane.. (ooo tak jak chodziki, pamiętacie, kiedyś takie modne były, a potem się okazało, że szkodzą) no ale jak tam wolicie.. Ja też nie mam zbyt dużo miejsca, mamy dwupokojowe mieszkanie i pół na pół mieszka z nami córka mojego faceta. Ale jakoś się pomieścimymarissith wrote:My nie mamy gdzie trzymać wanienki, poza tym podoba mi się idea wiaderka i będzie wiaderko do kąpieli

Musimy 
Ja na bank muszę do kąpieli mieć coś co będę mogła spokojnie zdezynfekować, wyparzyć i z niczym nie będzie reagowało
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Właśnie ja tez nie wyobrażam sobie mieć dziecka w innym pokoju choć w lozku z nim spac bym nie mogla - ale mam nowy pomysl - kolyska z koleczkami - na dzień będzie w salonie, a na noc w naszej sypialni przy lozku - maz powiedział ze pomysl do przegadania ale ogolnie mu się podoba
-
nick nieaktualnyDziecko w wiaderku nie siedzi, woda go wypiera więc unosi się leciutko nad dnem. Podobnie ma w brzuchu mamy. Nie obciąża to w ogóle kręgosłupa za to dobrze działa na kolki.tulipanna wrote:Co do wiaderka... nie uważacie że wymuszanie na tak małym dziecku pozycji siedzącej jest niewskazane? Myślę ze nie od parady dzieci siadają duuuużo później..bo teraz tych nowści i cudactw jest tyle, a później okazuje się, że przynoszą więcej szkody niż pożytku..też pogooglałam właśnie te wiaderka i na poczatku mi się spodobało, ale za chwilę przypomniałam sobie zajęcia z psychologii rozwojowej ze studiów i to, że osiąganie pewnych etapów przez dziecko nie bez parady następuje własnie w tym a nie innym momencie i przyspieszanie pewnych rzeczy jest niewskazane.. (ooo tak jak chodziki, pamiętacie, kiedyś takie modne były, a potem się okazało, że szkodzą) no ale jak tam wolicie.. Ja też nie mam zbyt dużo miejsca, mamy dwupokojowe mieszkanie i pół na pół mieszka z nami córka mojego faceta. Ale jakoś się pomieścimy
Musimy 
Ja na bank muszę do kąpieli mieć coś co będę mogła spokojnie zdezynfekować, wyparzyć i z niczym nie będzie reagowało
-
Wanienka będzie najzwyklejsza, plastikowa.
Szara myszka nasz Maluch będzie miał swój pokoik. Do naszego narożnika nie dostawimy łóżeczka, osobno w naszym pokoju się nie zmieści a bałabym się gdyby miał spać z nami w łóżku. A w pokoju Ignasia będzie kanapa więc pewnie na początku będę tam spać z nim. Choć mieszkanie mamy malutkie więc usłyszałabym go bez problemu z naszego pokoju.
Agnesia gratuluję Synka!
Kri te stanowiska są nawet fajne ale dosyć drogie a poza tym te wanienki są nieduże więc to raczej tylko na początku się sprawdza. A przewijak będzie u mnie na komodzie więc do byłoby zbędne urządzenie.
Te wiaderka pewnie fajna sprawa ale ja jakoś pewniej będę się czuła z wanienką. Dokupię tylko specjalny wkład żeby położyć w niej Synka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 18:48
tysiaa93 lubi tę wiadomość

haha