X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi koleżanka w bardziej zaawansowanej ciazy wytlumaczyla tak, ze dziecko ma jeszcze duuzo miejsca w brzuchu i nie każdy ruch sie czuję i to samo, ze dziecię moze fikac gdy my smacznie spimy:-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mają dużo miejsca to szaleją ja na detektorze tylko słyszę jak odplywa co chwile.Ale jednego takiego siarczystego kopniaka miałam chyba podplynal w ciasny rejon i często razem chyba mamy czkawke. Mam zamiar dziś allegro przekopac i popatrzeć co tam dają fajnego. Miłego dnia.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • L Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Bruska ten stelaż naprawdę jest stabilny. Siostra miała taki i nawet ja kilka razy młodego jej kapalam i naprawdę wygodnie. Ja córe kapałam mając wanienke na takim stoliku i myślałam,że mi kręgosłup pęknie.
    A wasze brzuszki jak tam, duże już? :-)
    dzisiaj planuje wybrać się na zakupu koniecznie spodnie muszę kupić i kurtkę ...brzusio rośnie :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie tak, jeszcze mają dużo miejsca w naszych brzuszkach :) Co do brzuszka to coś tam rośnie, ale jak ktoś nie jest poinformowany to chyba nadal weźmie go za ciążę spożywczą :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie czuję :( wczoraj w nocy położyłam rękę na brzuchu i coś jakby minimalnie falowało, ale to mogły być jelita.

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Nie wiem jakich używasz ale te co mam nawet nie smierdza gorzej jest z lakierem na wykończenie i klejem do decu więc mam nadzieję że strasznie nie będzie wezmę się jutro za szlifowanie skrzyni i do roboty

Tzn. kiedy bawiłam się w decoupage to używałam farby Śnieżki i lakieru - przyznam, że śmierdziały. Ale do robienia napisów używam farby akrylowej (do tkanin) w małym pojemniczku, nakładając farby zaledwie odrobinkę na pędzel, więc w zasadzie nie powinna zaszkodzić. Wstawię później swoje "dzieła" :)

Tusiaa - wrzucaj fotki! :) Ja kupiłam Lovelę do kolorów, a dopiero po dwóch dniach chciałam do białego, ale już nie było...

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja tu od rana myślę o remontach wchodzę na forum co mi się nie tak często zdarza a tu co...rozmowa na temat gdzie znaleźć miejsce dla maluszka.
    My mieliśmy się przeprowadzić na większe 100 metrowe mieszkanie ale ostatecznie okazało sie że facet chce zostawiać je dla siebie- rozwodnik.
    Teraz mamy fajne nowoczesne mieszkanie w nowej kamienicy na 1 piętrze i fajnych sąsiadów ale tylko 52 metry, 2 pokoje na 4 ludzi.
    Jeden pokój mniejszy zajmuje nasz synek Aleks a 2 my no i od lutego Leo :)
    Chcieliśmy kupić dom, ale doszliśmy do wniosku że będziemy się budować a to trochę potrwać.
    Jeśli chodzi o remont to mam wszystko zaplanowane łącznie z kolorem ścian i całym wystrojem. Robię osobny kącik dla dziecka łóżeczko, szafa, komoda z przewijakiem i ratanowy fotel do karmienia i likwiduje jedne drzwi :)

201602031762.png
    200602041778.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ruchy dziecka to czułam je dos intensywnie o 15 tygodnia!
    Mały miał nogi na dole i podbrzuszu było nawet widać jak wypycha się nogami, od zeszłej soboty ruchy jakby ustały, a lekarz na wizycie w środę powiedział że teraz ma główkę na dole i dlatego nie czuję już tak mocno kopniakow

201602031762.png
    200602041778.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na śniadanie pączki, kiedy jak nie w ciąży haha :D

marissith też myślałam, że to jelita bo nie chciałam się cieszyć, że to dziecko, ale kilka dni później już poczułam porządniejszego kopniaka :) teraz czuję jakieś tam delikatne ruchy raz na jakiś czas :) także obserwuj te "jelita" ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 09:08

marissith, tulipanna lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka w 15 tyg to bardzo szybko.
    Tysia muszę uzbroić się w cierpliwość w takim razie, tylko smutno mi, że wy już czujecie a ja nie. Niby szczupłe osoby powinny czuć szybciej a jednak teoria teorią a życie swoje :)

A jak z waszą wagą? Ja na początku schudłam 3 kg i do tej pory przytyłam 2, został mi kilogram do wagi sprzed ciąży. Lekarz mówi, że to za mało a ja nie wiem jak przytyć. Jem normalnie i dodatkowo drugą kolację przed spaniem żeby nie mieć acetonu w moczu. Nie wiem czemu nie przybieram :(

• mallinka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marissith przy drugim dziecku szybciej czuć ruchy a przy pierwszym czułam w 16 tydzień+3 dzień. Taką już mam budowę :)
    Ja przed ciążą wazylam 52 kg, nic nie schudłam bo ani razu nie wymiotowalam. Teraz ważę 57,5 kg duuuuzo!
    Ale mam apetyt jak smok.
    W pierwszej ciąży Przytylam 10 kg ale to było 10 lat temu miałam 20 lat

201602031762.png
    200602041778.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie ostatnio babka ważyła to przytyłam tylko 0,1 :/
    Teraz apetyt mi wrócił i jem sporo więc liczę na konkretniejszy przyrost. Okaże się na wizycie bo w domu wagi nie mam :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia93 w tabeli lutowek sprawdziłam że kolejną wizytę mamy na ten sam dzień a ostatnio lekarz podał mi że mogę urodzić 6 lutego bo 1 ciążę też przenosilam

tysiaa93 lubi tę wiadomość

201602031762.png
    200602041778.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w którym tygodniu najlepiej wykonać usg połówkowe 3d?
    Profesor z Poznania na usg genetycznym powiedział że najlepiej w 24-26 tygodniu trochę późno mi się wydaje.

201602031762.png
    200602041778.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połówkowe jest między 18-22 ale może każdy gin robi inaczej, nie wiem hmm.
    Ja idę w 21 tyg 3 dniu :) Może pokaże twarzyczkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 09:54

mallinka lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wybieram 22+1 ale do innego ginekologa niż ten profesor w Poznaniu.
    Mój stały ginekologa nie robi 3d

201602031762.png
    200602041778.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę 20t4d na połówkowe

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Ja nic nie czuję :( wczoraj w nocy położyłam rękę na brzuchu i coś jakby minimalnie falowało, ale to mogły być jelita.
    ja mam dokładnie takie same odczucia.. ale gdzieś kiedyś przeczytałam, że "niech przyszłe mamy nie myślą że to jelita" :P |Ja to sama nie wiem...
    Trzymajcie kciuki za nasze połówkowe 4d.. Ale mam stres...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    ja mam dokładnie takie same odczucia.. ale gdzieś kiedyś przeczytałam, że "niech przyszłe mamy nie myślą że to jelita" :P |Ja to sama nie wiem...
    Trzymajcie kciuki za nasze połówkowe 4d.. Ale mam stres...
    a kiedy masz wizytę?

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:

A jak z waszą wagą? Ja na początku schudłam 3 kg i do tej pory przytyłam 2, został mi kilogram do wagi sprzed ciąży. Lekarz mówi, że to za mało a ja nie wiem jak przytyć. Jem normalnie i dodatkowo drugą kolację przed spaniem żeby nie mieć acetonu w moczu. Nie wiem czemu nie przybieram :(

Malinka jest w drugiej ciąży więc jest bardziej wyczulona co jest co, dla niektórych z nas to nowośc, nie wiemy jak TO czuć. I spokojnie, podobno niektóre dziewczyny dopiero w 21 tygodniu czują dzidziolki. Nie smuć się, proszę :*
    A z wagą, ja mam wpisane 18. 06. 51 kg a dziś się ważyłam i 54,5 kg ważę. I nie martw się też ze nie przybierasz, najważniejsze żeby dzidzia prawidłowo rosła. Minął już czas kiedy normą było, że 340 kg w ciązy się tyło a min 20 kg. łatwiej będzie Ci wrócić do formy po ciąży. Taką masz pzemianę, a nie wykluczone, że później przybierzesz szybciej, dzidzia w końcowym etapie najwięcej rośnie. Mam koleżankę, co 10 kg schudła w 1-2 trymestrze bo tak strasznie wymiotowała (to jej druga ciąża) a dzidziolek rozwija się prawidłowo.
    W zmianie nawyków, to zaczełam jeść śniadania, któych nigdy nie jadałam, wręcz się zawsze śmiałam, że ja rano nie mam odruchu gryzienia i połykania, tylko kawę dawałąm radę "zjeść".

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 729 730 731 732 733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ