Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Teraz mają dużo miejsca to szaleją ja na detektorze tylko słyszę jak odplywa co chwile.Ale jednego takiego siarczystego kopniaka miałam chyba podplynal w ciasny rejon i często razem chyba mamy czkawke. Mam zamiar dziś allegro przekopac i popatrzeć co tam dają fajnego. Miłego dnia.

-
Dzień dobry,
Bruska ten stelaż naprawdę jest stabilny. Siostra miała taki i nawet ja kilka razy młodego jej kapalam i naprawdę wygodnie. Ja córe kapałam mając wanienke na takim stoliku i myślałam,że mi kręgosłup pęknie.
A wasze brzuszki jak tam, duże już?
dzisiaj planuje wybrać się na zakupu koniecznie spodnie muszę kupić i kurtkę ...brzusio rośnie
-
nick nieaktualny
-
Bruśka wrote:Nie wiem jakich używasz ale te co mam nawet nie smierdza gorzej jest z lakierem na wykończenie i klejem do decu więc mam nadzieję że strasznie nie będzie wezmę się jutro za szlifowanie skrzyni i do roboty
Tzn. kiedy bawiłam się w decoupage to używałam farby Śnieżki i lakieru - przyznam, że śmierdziały. Ale do robienia napisów używam farby akrylowej (do tkanin) w małym pojemniczku, nakładając farby zaledwie odrobinkę na pędzel, więc w zasadzie nie powinna zaszkodzić. Wstawię później swoje "dzieła"
Tusiaa - wrzucaj fotki!
Ja kupiłam Lovelę do kolorów, a dopiero po dwóch dniach chciałam do białego, ale już nie było...
-
Hej. Ja tu od rana myślę o remontach wchodzę na forum co mi się nie tak często zdarza a tu co...rozmowa na temat gdzie znaleźć miejsce dla maluszka.
My mieliśmy się przeprowadzić na większe 100 metrowe mieszkanie ale ostatecznie okazało sie że facet chce zostawiać je dla siebie- rozwodnik.
Teraz mamy fajne nowoczesne mieszkanie w nowej kamienicy na 1 piętrze i fajnych sąsiadów ale tylko 52 metry, 2 pokoje na 4 ludzi.
Jeden pokój mniejszy zajmuje nasz synek Aleks a 2 my no i od lutego Leo
Chcieliśmy kupić dom, ale doszliśmy do wniosku że będziemy się budować a to trochę potrwać.
Jeśli chodzi o remont to mam wszystko zaplanowane łącznie z kolorem ścian i całym wystrojem. Robię osobny kącik dla dziecka łóżeczko, szafa, komoda z przewijakiem i ratanowy fotel do karmienia i likwiduje jedne drzwi
-
Jeśli chodzi o ruchy dziecka to czułam je dos intensywnie o 15 tygodnia!
Mały miał nogi na dole i podbrzuszu było nawet widać jak wypycha się nogami, od zeszłej soboty ruchy jakby ustały, a lekarz na wizycie w środę powiedział że teraz ma główkę na dole i dlatego nie czuję już tak mocno kopniakow -
Na śniadanie pączki, kiedy jak nie w ciąży haha

marissith też myślałam, że to jelita bo nie chciałam się cieszyć, że to dziecko, ale kilka dni później już poczułam porządniejszego kopniaka
teraz czuję jakieś tam delikatne ruchy raz na jakiś czas
także obserwuj te "jelita"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 09:08
marissith, tulipanna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalinka w 15 tyg to bardzo szybko.
Tysia muszę uzbroić się w cierpliwość w takim razie, tylko smutno mi, że wy już czujecie a ja nie. Niby szczupłe osoby powinny czuć szybciej a jednak teoria teorią a życie swoje
A jak z waszą wagą? Ja na początku schudłam 3 kg i do tej pory przytyłam 2, został mi kilogram do wagi sprzed ciąży. Lekarz mówi, że to za mało a ja nie wiem jak przytyć. Jem normalnie i dodatkowo drugą kolację przed spaniem żeby nie mieć acetonu w moczu. Nie wiem czemu nie przybieram
-
Marissith przy drugim dziecku szybciej czuć ruchy a przy pierwszym czułam w 16 tydzień+3 dzień. Taką już mam budowę

Ja przed ciążą wazylam 52 kg, nic nie schudłam bo ani razu nie wymiotowalam. Teraz ważę 57,5 kg duuuuzo!
Ale mam apetyt jak smok.
W pierwszej ciąży Przytylam 10 kg ale to było 10 lat temu miałam 20 lat -
nick nieaktualny
-
ja mam dokładnie takie same odczucia.. ale gdzieś kiedyś przeczytałam, że "niech przyszłe mamy nie myślą że to jelita"marissith wrote:Ja nic nie czuję
wczoraj w nocy położyłam rękę na brzuchu i coś jakby minimalnie falowało, ale to mogły być jelita.
|Ja to sama nie wiem...
Trzymajcie kciuki za nasze połówkowe 4d.. Ale mam stres... -
nick nieaktualny
-
marissith wrote:
A jak z waszą wagą? Ja na początku schudłam 3 kg i do tej pory przytyłam 2, został mi kilogram do wagi sprzed ciąży. Lekarz mówi, że to za mało a ja nie wiem jak przytyć. Jem normalnie i dodatkowo drugą kolację przed spaniem żeby nie mieć acetonu w moczu. Nie wiem czemu nie przybieram
Malinka jest w drugiej ciąży więc jest bardziej wyczulona co jest co, dla niektórych z nas to nowośc, nie wiemy jak TO czuć. I spokojnie, podobno niektóre dziewczyny dopiero w 21 tygodniu czują dzidziolki. Nie smuć się, proszę :*
A z wagą, ja mam wpisane 18. 06. 51 kg a dziś się ważyłam i 54,5 kg ważę. I nie martw się też ze nie przybierasz, najważniejsze żeby dzidzia prawidłowo rosła. Minął już czas kiedy normą było, że 340 kg w ciązy się tyło a min 20 kg. łatwiej będzie Ci wrócić do formy po ciąży. Taką masz pzemianę, a nie wykluczone, że później przybierzesz szybciej, dzidzia w końcowym etapie najwięcej rośnie. Mam koleżankę, co 10 kg schudła w 1-2 trymestrze bo tak strasznie wymiotowała (to jej druga ciąża) a dzidziolek rozwija się prawidłowo.
W zmianie nawyków, to zaczełam jeść śniadania, któych nigdy nie jadałam, wręcz się zawsze śmiałam, że ja rano nie mam odruchu gryzienia i połykania, tylko kawę dawałąm radę "zjeść".