Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi koleżanka w bardziej zaawansowanej ciazy wytlumaczyla tak, ze dziecko ma jeszcze duuzo miejsca w brzuchu i nie każdy ruch sie czuję i to samo, ze dziecię moze fikac gdy my smacznie spimy:-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mają dużo miejsca to szaleją ja na detektorze tylko słyszę jak odplywa co chwile.Ale jednego takiego siarczystego kopniaka miałam chyba podplynal w ciasny rejon i często razem chyba mamy czkawke. Mam zamiar dziś allegro przekopac i popatrzeć co tam dają fajnego. Miłego dnia.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • L Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Bruska ten stelaż naprawdę jest stabilny. Siostra miała taki i nawet ja kilka razy młodego jej kapalam i naprawdę wygodnie. Ja córe kapałam mając wanienke na takim stoliku i myślałam,że mi kręgosłup pęknie.
    A wasze brzuszki jak tam, duże już? :-)
    dzisiaj planuje wybrać się na zakupu koniecznie spodnie muszę kupić i kurtkę ...brzusio rośnie :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie tak, jeszcze mają dużo miejsca w naszych brzuszkach :) Co do brzuszka to coś tam rośnie, ale jak ktoś nie jest poinformowany to chyba nadal weźmie go za ciążę spożywczą :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie czuję :( wczoraj w nocy położyłam rękę na brzuchu i coś jakby minimalnie falowało, ale to mogły być jelita.

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Nie wiem jakich używasz ale te co mam nawet nie smierdza gorzej jest z lakierem na wykończenie i klejem do decu więc mam nadzieję że strasznie nie będzie wezmę się jutro za szlifowanie skrzyni i do roboty

Tzn. kiedy bawiłam się w decoupage to używałam farby Śnieżki i lakieru - przyznam, że śmierdziały. Ale do robienia napisów używam farby akrylowej (do tkanin) w małym pojemniczku, nakładając farby zaledwie odrobinkę na pędzel, więc w zasadzie nie powinna zaszkodzić. Wstawię później swoje "dzieła" :)

Tusiaa - wrzucaj fotki! :) Ja kupiłam Lovelę do kolorów, a dopiero po dwóch dniach chciałam do białego, ale już nie było...

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja tu od rana myślę o remontach wchodzę na forum co mi się nie tak często zdarza a tu co...rozmowa na temat gdzie znaleźć miejsce dla maluszka.
    My mieliśmy się przeprowadzić na większe 100 metrowe mieszkanie ale ostatecznie okazało sie że facet chce zostawiać je dla siebie- rozwodnik.
    Teraz mamy fajne nowoczesne mieszkanie w nowej kamienicy na 1 piętrze i fajnych sąsiadów ale tylko 52 metry, 2 pokoje na 4 ludzi.
    Jeden pokój mniejszy zajmuje nasz synek Aleks a 2 my no i od lutego Leo :)
    Chcieliśmy kupić dom, ale doszliśmy do wniosku że będziemy się budować a to trochę potrwać.
    Jeśli chodzi o remont to mam wszystko zaplanowane łącznie z kolorem ścian i całym wystrojem. Robię osobny kącik dla dziecka łóżeczko, szafa, komoda z przewijakiem i ratanowy fotel do karmienia i likwiduje jedne drzwi :)

201602031762.png
    200602041778.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ruchy dziecka to czułam je dos intensywnie o 15 tygodnia!
    Mały miał nogi na dole i podbrzuszu było nawet widać jak wypycha się nogami, od zeszłej soboty ruchy jakby ustały, a lekarz na wizycie w środę powiedział że teraz ma główkę na dole i dlatego nie czuję już tak mocno kopniakow

201602031762.png
    200602041778.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na śniadanie pączki, kiedy jak nie w ciąży haha :D

marissith też myślałam, że to jelita bo nie chciałam się cieszyć, że to dziecko, ale kilka dni później już poczułam porządniejszego kopniaka :) teraz czuję jakieś tam delikatne ruchy raz na jakiś czas :) także obserwuj te "jelita" ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 09:08

nick nieaktualny, tulipanna lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka w 15 tyg to bardzo szybko.
    Tysia muszę uzbroić się w cierpliwość w takim razie, tylko smutno mi, że wy już czujecie a ja nie. Niby szczupłe osoby powinny czuć szybciej a jednak teoria teorią a życie swoje :)

A jak z waszą wagą? Ja na początku schudłam 3 kg i do tej pory przytyłam 2, został mi kilogram do wagi sprzed ciąży. Lekarz mówi, że to za mało a ja nie wiem jak przytyć. Jem normalnie i dodatkowo drugą kolację przed spaniem żeby nie mieć acetonu w moczu. Nie wiem czemu nie przybieram :(

• mallinka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marissith przy drugim dziecku szybciej czuć ruchy a przy pierwszym czułam w 16 tydzień+3 dzień. Taką już mam budowę :)
    Ja przed ciążą wazylam 52 kg, nic nie schudłam bo ani razu nie wymiotowalam. Teraz ważę 57,5 kg duuuuzo!
    Ale mam apetyt jak smok.
    W pierwszej ciąży Przytylam 10 kg ale to było 10 lat temu miałam 20 lat

201602031762.png
    200602041778.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie ostatnio babka ważyła to przytyłam tylko 0,1 :/
    Teraz apetyt mi wrócił i jem sporo więc liczę na konkretniejszy przyrost. Okaże się na wizycie bo w domu wagi nie mam :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia93 w tabeli lutowek sprawdziłam że kolejną wizytę mamy na ten sam dzień a ostatnio lekarz podał mi że mogę urodzić 6 lutego bo 1 ciążę też przenosilam

tysiaa93 lubi tę wiadomość

201602031762.png
    200602041778.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w którym tygodniu najlepiej wykonać usg połówkowe 3d?
    Profesor z Poznania na usg genetycznym powiedział że najlepiej w 24-26 tygodniu trochę późno mi się wydaje.

201602031762.png
    200602041778.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połówkowe jest między 18-22 ale może każdy gin robi inaczej, nie wiem hmm.
    Ja idę w 21 tyg 3 dniu :) Może pokaże twarzyczkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 09:54

mallinka lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wybieram 22+1 ale do innego ginekologa niż ten profesor w Poznaniu.
    Mój stały ginekologa nie robi 3d

201602031762.png
    200602041778.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę 20t4d na połówkowe

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Ja nic nie czuję :( wczoraj w nocy położyłam rękę na brzuchu i coś jakby minimalnie falowało, ale to mogły być jelita.
    ja mam dokładnie takie same odczucia.. ale gdzieś kiedyś przeczytałam, że "niech przyszłe mamy nie myślą że to jelita" :P |Ja to sama nie wiem...
    Trzymajcie kciuki za nasze połówkowe 4d.. Ale mam stres...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    ja mam dokładnie takie same odczucia.. ale gdzieś kiedyś przeczytałam, że "niech przyszłe mamy nie myślą że to jelita" :P |Ja to sama nie wiem...
    Trzymajcie kciuki za nasze połówkowe 4d.. Ale mam stres...
    a kiedy masz wizytę?

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:

A jak z waszą wagą? Ja na początku schudłam 3 kg i do tej pory przytyłam 2, został mi kilogram do wagi sprzed ciąży. Lekarz mówi, że to za mało a ja nie wiem jak przytyć. Jem normalnie i dodatkowo drugą kolację przed spaniem żeby nie mieć acetonu w moczu. Nie wiem czemu nie przybieram :(

Malinka jest w drugiej ciąży więc jest bardziej wyczulona co jest co, dla niektórych z nas to nowośc, nie wiemy jak TO czuć. I spokojnie, podobno niektóre dziewczyny dopiero w 21 tygodniu czują dzidziolki. Nie smuć się, proszę :*
    A z wagą, ja mam wpisane 18. 06. 51 kg a dziś się ważyłam i 54,5 kg ważę. I nie martw się też ze nie przybierasz, najważniejsze żeby dzidzia prawidłowo rosła. Minął już czas kiedy normą było, że 340 kg w ciązy się tyło a min 20 kg. łatwiej będzie Ci wrócić do formy po ciąży. Taką masz pzemianę, a nie wykluczone, że później przybierzesz szybciej, dzidzia w końcowym etapie najwięcej rośnie. Mam koleżankę, co 10 kg schudła w 1-2 trymestrze bo tak strasznie wymiotowała (to jej druga ciąża) a dzidziolek rozwija się prawidłowo.
    W zmianie nawyków, to zaczełam jeść śniadania, któych nigdy nie jadałam, wręcz się zawsze śmiałam, że ja rano nie mam odruchu gryzienia i połykania, tylko kawę dawałąm radę "zjeść".

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 729 730 731 732 733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ