Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj Tysiaa współczuję oczekiwania na meble my w kwietniu stwierdziliśmy że może kupimy sobie meble i wdrozylismy to w czyn ale jak te 6 elementów przyszło w 14 kartonach to padlam. Całe szczęście że byla wkrętarka elektryczna. Jak zaczęliśmy składać pierwsza komode otworzyłam karton i dwa kilo gwoździ wypadło to się przerazilam. Ale teraz nie żałuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 21:23

-
U mnie to tata się zajmuje meblami więc mogę kontrolować "postęp prac" haha
Zamówił potrzebne materiały ze 2 tygodnie temu a jeszcze ich nie ma. Może do października zdąży wszystko zrobić i będziemy mogli zacząć remontować pokój malucha, już się doczekać nie mogę 
Składanie tego wszystkiego jest zdecydowanie najgorsze
Ale efekt przynajmniej jest super
-
dziewczyny ja na swoja szafe do sypialni czekalam 7 msc czy nawet dluzej,smiechu warte,do skrecania ,skladania wzielismy chlopakow z tego sklepu zaplacilo sie wiecej ale wniesli i szafa stala w pol godziny :)ale czas oczekiwania to jakies jaja miala byc w przeciagu 3 msc
teraz szafe do pokoju dziecka maz robi sam
-
nick nieaktualnyTo ja lepiej nie będę wymieniała bo nie kupiłam jeszcze tylko wózka:) Ale wybrany już i gdybym miała gdzie trzymać to już bym go w domu też miałaBruśka wrote:no ja mam ciuszki , 3 komplety pościeli , laktator podgrzewacz koce i śpiworki. Wozek tak chyba w grudniu sie zamówi bo ok 8 tyg czekania mówili a moze gdzies w listopadzie. bo w sumie tych rzeczy trzymac nie ma gdzie Musze męzowi lekko podsunąc ze czas farbe kupic i ściany malowac bo sie zimno robi bo jak nie jest pokoj zrobiony to nie ma co gratów zbierac .
Na ta wanienke sie zdecydowaliśmy http://allegro.pl/ceba-laura-wanna-przewijak-komoda-drewniania-3w1-i5619678444.html
Bo w sumie kupic taką szafke pod przewijak z nakładką to w ikei 89 plus nakładka od 40 do 60 a w smyku i na allegro sama komoda kosztuje od 129 do 149 plus nakładka i plus osobno wanna to na jeden pies wyjdzie a tu wszystko razem i miejsca nie zagraca. No i plus ze mobilna
mam nawet bujaczek i mate edukacyjną :p w sumie to trochę szkoda bo nie mam po co do sklepów chodzić. Nie mam monitora oddechu, ale dostanę w prezencie:)
-
nick nieaktualnyMyślałam, że mam już tyle rzeczy a tu proszę
mam tylko trochę ciuszków, przymierzam się do przejrzenia ile i jaki rozmiar mam na stanie. Łóżeczko wybrane, wózek też, na szafę nie mam miejsca więc muszę naszą przeorganizować. A resztą będę się martwić później
-
Co do szafy to na 5 półek maluch dostał 3 ja się wynioslam w inne miejsce. Wózek też wybrany trzeba iść zamówić i resztę rzeczy mnie więcej wiemy co chcemy tylko kupować ale trzeba to sobie trochę rozłożyć. A ciuszki to teraz czekam do wyprzedaży jesiennych będąc dziś w smyku stwierdziłam że poprzewracalo im się w głowach z cenami za body welurkowe i zwykle w dwupaku 69 zł to trochę przydrogo. Kombinezony też mieli drogie w porownaniu do cen po jakich można je kupić odrobinę później. W listopadzie/grudniu będą wszystko wyprzedawac bo Ci co mieli kupić I co mieli nóż na gardle musieli kupić po normalnej cenie. Zawsze jak pójdę to coś mi się tam trafi na wyprzedaży ale nie to po co pójdę. Dziś koc który kupiłam wcześniej kosztował 99 a dałam 50. Z tej pościeli też się w sumie cieszę tylko stelaż do baldachimu trzeba domowic.

-
Nie stresuj sie,nie jestes sama:) ja mam wylącznie smoczekMoniaa wrote:Ojj dziewczyny jak tak Was czytam to ja jestem w lesie, żeby nie napisać że w czarnej doopie hehe nie mam nic a nic... nawet nie posiadam wybranych rzeczy a co mówiąc kupionych hehe
-
nick nieaktualny
-
Agnesia ja mam to samo. Co prawda jeszcze nie mam tylu rzeczy ale czekam do końca września bo wtedy mamy pomalować mieszkanie i ruszam pełną parą. Znając życie jak będzie wystarczająco dużo pieniędzy to może do końca października się nawet wyrobię
Aż mi się buzia cieszy na samą myśl o urządzaniu pokoju dla Ignasia
-
Agnesia wrote:Ja po prostu jestem w gorącej wodzie kąpać dlatego mam już wszystko
Teraz pieniądze będę ładowała w dodatki do pokoju naszego i maluszka:) wczoraj mi się spodobały rolety dzień/noc takie szare:)
Moja koleżanka kupiła rolety tez dzień noc ale białe i niestety jak słońce w dzień swieci to sie pokój tez nagrzewa i jest jasno w pokoju bo słońce przebija . a w innym pokoju ma brązowe. Fakt jest on po drugiej stronie gdzie słońce zachodzi ale w pokoju jest ciemniej
ja właśnie myślę żeby kupić brązowe.
Kubuś

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie to samo, też myślę, że białe lub szareAgnesia wrote:Ja mam sypialnie bez słońca
brązowe mi nie pasują
albo białe albo szare:)
teraz nie mam na oknach nic i też jest ok. Nie wiem na ile dziecku przeszkadza w drzemkach, że w pokoju jest jasno. Widziałam też piękne białe rolety w dmuchawce, które były bardziej przezroczyste

i do tego komode będę musiała jakaś zamówić i też bedzie skręcanie