Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Podobno w rosmannie promocja m in na pieluchy tetrowe kolorowe (14 zł Paczka) i bepanthen za ok 30 zł. Bratowa mnie nakuszała dziś ale jakoś mam psychiczne opory żeby już takie rzeczy kupować hehe.
Od kiedy zaczyna się 5 mc, hę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 13:23
-
Bruśka, jak zamierzasz sobie radzić na tym 4 piętrze bez windy ze spacerami z dzieckiem?
Ja pierwsze 6 m-cy życia dziecka będę mieszkać na 3 piętrze bez windy i mocno się tego obawiam, nawet rozważam wynajem mieszkania na to pół roku
Wymyśliłam taki system: stelaż od wózka na stałe w samochodzie w bagażniku. Schodzę z dzieckiem na rękach do samochodu, wkładam dziecko do fotelika, wyjmuję stelaż i wpinam fotelik z dzieckiem. Jak wrócę to ta sama procedura - fotelik do samochodu, stelaż do bagażnika i dziecko na ręce i na górę. Specjalnie dlatego chcę kupić fotelik samochodowy rozkładający się do pozycji leżącej żeby dziecko nie podróżowało za długo w pozycji półsiedzącej. No i chcę chustować od pierwszych dni.
Podziel się swoim planem na to plis!
-
tysiaa93 wrote:Gorgeous a wiesz do kiedy ta promocja?

Nie pamiętam właśnie, ale wszystko idzie jak świeże bułeczki.
Ja wychodzę z założenia, że czasu niby sporo, ale lepiej rozłożyć wydatki (chyba, że ktoś może wyłożyć parę stów czy tysięcy naraz, to rozumiem
), a poza tym nie sądzę, aby chciało mi się wszystkiego szukać, jak już duży brzuch będę miała. Ale każdy robi, jak chce - ja akurat zawsze wolę mieć wszystko wcześniej. 
Tusiaa lubi tę wiadomość
-
Kri ta promocja jest jak masz kartę rossne ale te pieluchy to szajs bo cały świat przez nie widać. A co do wnoszenia dziecka to maz mówi że będzie wózek na dole w samochodzie i ze będę z gondola wchodzić i schodzić ale ja tam nie mam obaw żeby targac ten wózek. Mam 158 cm i 56 kg wagi ale zawsze mnie draznila kuzynka jak mówiła że ona z dzieckiem nie wyjdzie bo wózka nie wniesie.Byłam z nia raz cały wozek wnioslam i do tej pory żyje. Płakać nie będę najwyżej jeszcze zrobi się dwa kursy że najpierw zniose stelarz potem zejdę z gondola. Trzeba się nastawić że to żadna tragedia. A co do wynajmowania mieszkania to bez przesady
targaj te meble. Kto jak nie ja cudowna metoda odchodzajaca po porodzie. Myślałam tez o zostawianiu wózka na klatce na dole ale to linkę do roweru trzeba kupić.
gorgeous lubi tę wiadomość

-
Mnie to pasą jakimis przesądami a tez jestem taka ze lubie wczesniej. Zeby nie gadali to bym juz zaczela. Laski..kupujecie sterylizator do butelek czy bedziecie gotowac?ja zamierzam gotowac bo te sterylizatory do mikrofali mnie nie przekonuja:/ i chyba skusze sie na te szklane butelki,zeby nic sie nie wydzielalo szkodliwego..
-
Agnesia wrote:Cena podkładów do przewijania w rossmannie to 14zł cena regularna, są często promocje i są tańsze
Lovele kupiłam w realu było kup 1 a drugi weź za 1gr Czyli 3,6kg za 27zł no i ja kupiłam już 12 opakowań chusteczek pampersa sensitive w promocji Carrefour 6-pak za 22,99 . Pieluszki 1-dynki mam z 4paczki happy dostałam od koleżanki
Mam też już żele do mycia, kremiki, balsamiki a nawet kupiłam dla siebie wkładki laktacyjne
w sumie ja już jestem gotowa na dziecko, skończę remont i czas czekania na synka. Mam wszyściutko już 
Nie chodzę za często do Rossmanna, a skoro cena regularna 14zł, to teraz w Biedronce taniej.
Reala u siebie nie mam, ale ja za tę cenę kupiłam Lovelę w Biedrze bodajże za 26zł te większe opakowanie.
Wczoraj dostałam wkładki laktacyjne, majtki jednorazowe, maść na sutki... czyli parę zakupów odeszło.
-
Wracając do promocji to chyba warto poczekać aż będzie ten większy bepanten 100 lub bepanten extra ( jest droższy od zwykłego)bo teraz jest ten mały a jak patrzyłam na polce to daty mają na 2017. W rosmanie ciężko powiedzieć do kiedy bo oni zmieniaj gazetę co tydzień lub dwa jak się im chce. Też się nastawialam że dokupie sobie tych pieluszek ale nie było warto. Dużo jest w promocji kosmetyków johnsons ale jak się o nich naczytalam to poczekam na promocję chyba Nivea baby.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 14:15

-
Takie podejscie to ja lubie!Bruśka wrote:Kri ta promocja jest jak masz kartę rossne ale te pieluchy to szajs bo cały świat przez nie widać. A co do wnoszenia dziecka to maz mówi że będzie wózek na dole w samochodzie i ze będę z gondola wchodzić i schodzić ale ja tam nie mam obaw żeby targac ten wózek. Mam 158 cm i 56 kg wagi ale zawsze mnie draznila kuzynka jak mówiła że ona z dzieckiem nie wyjdzie bo wózka nie wniesie.Byłam z nia raz cały wozek wnioslam i do tej pory żyje. Płakać nie będę najwyżej jeszcze zrobi się dwa kursy że najpierw zniose stelarz potem zejdę z gondola. Trzeba się nastawić że to żadna tragedia. A co do wynajmowania mieszkania to bez przesady
targaj te meble. Kto jak nie ja cudowna metoda odchodzajaca po porodzie. Myślałam tez o zostawianiu wózka na klatce na dole ale to linkę do roweru trzeba kupić.
nie ma sie co uzalac nad soba:) ja wczoraj mylam okna:)
-
O widzisz,nawet nie slyszalam o takim:) dzieki!:-*Bruśka wrote:Ja kupie płyn frosh do mycia akcesoriów dzieciecych jest w rosmanie podobno idealny do butelek i smoczkow a jak to że frosh to też nie ma w sobie ciężkiej chemii.
A te pieluchy w rossmanie to i ja patrzylam ale rozpakowalam je i jak zobaczylam jaki to szajs... Dalam spokoj.. Faktycznie swiat przez nie widac:) -
tulipanna wrote:Mnie to pasą jakimis przesądami a tez jestem taka ze lubie wczesniej. Zeby nie gadali to bym juz zaczela. Laski..kupujecie sterylizator do butelek czy bedziecie gotowac?ja zamierzam gotowac bo te sterylizatory do mikrofali mnie nie przekonuja:/ i chyba skusze sie na te szklane butelki,zeby nic sie nie wydzielalo szkodliwego..
Ja kupiłąm sterylizator uzywany elektryczny bo mikrofali nie mam a nie chcialo by mi sie gotować butelek
poszłam na łatwizne hehe
Kubuś

-
ja mam rolety dzień noc prawie czarne - grube i są super jak jest upał pokoje nie nagrzewają się - ważniejsza w tej kwestii od koloru jest chyba grubość materiału.
Dziewczyny w której części brzucha czujecie ruchy? ja coś dziś poczułam ale nie wiem czy to to - czułam coś od środka ale zaraz nad spojeniem łonowym - nie za nisko?17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Kiri, dokładnie - myślimy o Kiddy albo Cybexie, bo z mojego riserczu wynika, że tylko te dwie firmy mają takie rozkładane foteliki
Kiddy ma nawet taki, w którym dziecko może jechać w samochodzie na płasko, ale jeszcze nie był przetestowany, bo za krótko jest na rynku, więc chyba nie będę ryzykować aż tak.
Bruśka, oj ja się nie piszę na chodzenie z całym wózkiem, po prostu nie dam rady. Szczególnie w ciągu paru tygodni po porodzie. No ale mój system z samochodem wydaje mi się spoko jak na pierwsze pół roku, potem przeprowadzka do nowego budynku
-
No wiadomo po porodzie będzie ciężko ale wózki się na dwie części rozkładają i taka gondola z maluchem z 6 -7 kg będzie ważyć tragedii nie ma. Mój mąż taki system jak Ty widzi.zresztą jak będzie zimno to i tak nsjpierw maluszka będę wietrzyc aż się przyzwyczai do tego powietrza najpierw ubieranie jak do wyjścia i wietrzenie pokoju potem 15- 20 min posiadowki na balkonie a dopiero potem spacerki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 15:07

-
To ja chyba mam jeszcze gorzej z wózkiem mieszkam na 5 pietrze bez windy
jednak mamy piwnice na parterze, wiec chyba tam bedziemy zamykać wózek, a tak to mąż bedzie wnosił 
Czy zamierzacie kupić podgrzewacz do mokrych chusteczek? To chyba bardziej taki gadżet, czesto w zestawie z podgrzewaczem butelek. Ładne wanienki maja hoppop bato, ale drogie niestety.