WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Astra Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    miejsce na środku kanapy raczej nie jest najbezpieczniejsze.. od lat mówi się, że to miejsce przez które najwięcej dzieci leci w czasie wypadków przez przednią szybę...
    A tak swoją drogą....Zapinacie pasy bezpieczeństwa???? Bo niby już nie musimy... Ja na razie zapinam, bo wychodzę z założenia (jestem kierowcą,nie tylko pasażerem jeżdzę sporo), że jak wylece przez przsednią szybę w czasie wypadku to i tak raczej dzieciątka nie uratuję...chore jest myślenie o takch rzeczach, wiem, no ale myśli się i pewnie nie jestem jedyna...

Miejsce na środku jest najbezpieczniejsze o ile posiada trzy punktowy pas bezpieczeństwa lub isofix. Jest to miejsce najdalej znajdujące się od jakiegokolwiek punktu uderzenia. Jeśli chodzi o wypadanie dziecka przez przednią szybę to nie ma takiej możliwości jeśli fotelik jest prawidłowo zamontowany i dziecko dobrze w nim zapięte, czyli na jego pasach nie ma luzów tzn ze nie wlozycie palca między pas a dziecko, najlepiej się zaprzec o fotelik i mocno zaciągnąć. No i oczywiście nie ma opcji jak dziecko jedzie tyłem. Co do niezapinania pasów... Raczej nie polecam. Zahamuje się mocniej, można uderzyć brzuchem, głową o kierownicę. Przy zapisaniu tez niestety ryzyko dużych uszkodzeń bo w momencie hamowania trochę się obsuwamy w dół, przez co pas jest jeszcze bardziej na brzuchu i niestety może dojść do bardzo poważnych uszkodzeń dziecka. Warto zainwestować w adapter do pasów, a jeśli nie chce się kupować to są firmy co wypozyczaja za 10-15zl/mc

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jeżdżę jak muszę bo strasznie mnie to męczy, ale zapinam pasy. Wpadł mi kiedyś w oko artykuł, że w razie konieczności (wypadku) macica potrafi się tak mocno napiąć, że ochroni dziecko... A jak wylecimy przez szybę, to byłoby dużo gorzej.

tulipanna lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati bardzo mi przykro
    Madziarka całe szczęście! daj znać co u malucha!!!

Byłam dzisiaj na wizycie, szyjka ok, tętno ok, tam gdzie wydawało mi się,że to jelita to jednak nie jelita ;) czyli już wiem, że to konkretnie są ruchy mojej żabki :D wizyta szybka, bez usg, dostałam inne żelazo bo niestety anemia się pogłębia, jak nie pomoże to już zostają mi chyba tylko kroplówki w szpitalu.

Mąż mi kupił fotelik dla ciężarnej tummy shield ;)

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marissith a jak z clexane? Ja mogę już odliczać ostatnie 18 zastrzyków oczywiście jeżeli połówkowe wyjdzie bez zarzutu.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Marissith a jak z clexane? Ja mogę już odliczać ostatnie 18 zastrzyków oczywiście jeżeli połówkowe wyjdzie bez zarzutu.
    Dzisiaj byłam u gina na nfz, to oni tam nie wnikają w nic a nic, a za tydzień idę do mojego na połówkowe i podejmie decyzję. Oby u mnie też był już koniec. Ale Ci dobrze!

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Dzisiaj byłam u gina na nfz, to oni tam nie wnikają w nic a nic, a za tydzień idę do mojego na połówkowe i podejmie decyzję. Oby u mnie też był już koniec. Ale Ci dobrze!

Z jednej strony trochę się boję bo dzięki tym zastrzykom w końcu się udało ale z drugiej strony to wielka ulga. Tym bardziej, że ostatnio mamy coraz więcej problemów z wkłuciami. Porobiły mi się zrosty i w ogóle. Trzymam kciuki, żeby Ciebie też czekał koniec z igłami. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 19:34

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Jednomarzenie Koleżanka

Wysłany: 23 września 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra - popieram wszystko to, co napisałaś odnośnie wożenia Maluszka i jazdy ciężarnej. Czyżbyś niedawno brała udział w tych warsztatach Bezpieczny Maluch? Właśnie tam to wszystko mówili.

2nn39n73afmglss2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Kiedy będziecie mieć lub mialyscie połówkowe? Mój gin powiedział, że mam zrobić pomiędzy 22 a 26 tyg i on mi da znać kiedy i gdzie mam zrobić.... :/

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula.91 wrote:
    Hej Dziewczyny! Kiedy będziecie mieć lub mialyscie połówkowe? Mój gin powiedział, że mam zrobić pomiędzy 22 a 26 tyg i on mi da znać kiedy i gdzie mam zrobić.... :/

Ja mam 12.10 i będzie to dokładnie 20 + 6 tc.

lula.91 lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi teraz to już z górki będzie, nawet bez zastrzyków. Też mam zrosty, boli i piecze po każdym zastrzyku, ale co zrobić.

Lula słuchaj gina, każdy ma swój system. Ja mam połówkowe 20+0 a drugie 20+4.

• Astra Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednomarzenie wrote:
    Astra - popieram wszystko to, co napisałaś odnośnie wożenia Maluszka i jazdy ciężarnej. Czyżbyś niedawno brała udział w tych warsztatach Bezpieczny Maluch? Właśnie tam to wszystko mówili.

Hehe blisko :) Bezpieczny Maluch u mnie dopiero pod koniec października, więc jeszcze trochę, ale zaczęło się od męża, który akurat siedzi w branży moto, a także bardzo mądrego pana w sklepie, a później byliśmy na warsztatach Mamo to ja. W ogóle polecam jakiekolwiek warsztaty, żeby się wybrać. Są za darmo, sporo gadżetów i ogrom przydatnej wiedzy. Była też pierwsza pomoc oczywiście, tego moim zdaniem nigdy za wiele, kąpanie malucha, żywienie itp.

ec8a5b5bf3.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula.91 wrote:

Lula ja też będę miała po 22tc, a mam gina z kliniki bo ciąża jest po ivf także spokojnie. wiedzą co robią :) czasem wolą trochę później.

ec8a5b5bf3.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Lexi teraz to już z górki będzie, nawet bez zastrzyków. Też mam zrosty, boli i piecze po każdym zastrzyku, ale co zrobić.

Lula słuchaj gina, każdy ma swój system. Ja mam połówkowe 20+0 a drugie 20+4.

Ale to Ty w brzuch tyle czasu robisz zastrzyki? przecież to można w ramię, w udo...po co to się tak męczyć Laleczki?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra dopiero zauważyłam, że mamy taki sam wiek ciąży, ciekawe która pierwsza urodzi ;) p.s. kocyk super
    tulipanna wrote:
    Ale to Ty w brzuch tyle czasu robisz zastrzyki? przecież to można w ramię, w udo...po co to się tak męczyć Laleczki?
    nooo można, ale to dopiero boli!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 21:52

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    nooo można, ale to dopiero boli!
    serio???podskórnie to podskórnie, ja jakoś ze względu na rosnący brzuszek już bym go nie chciała kłóć. No i te zrosty... Biedulki jesteście,że musicie kłuć, ale jak mus to mus

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:

U mnie cały czas mąż robi w uda pod pośladkami bo na brzuszku straszne krwiaki miałam i jakoś bardziej bolało :/

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula.91 wrote:
    Ja mam w poniedziałek, będę wtedy według suwaczka w 21 tyg. 3 dniu :)
    Ale słuchaj swojego gina, on wie co robi :)

U mnie jutro są te warsztaty Bezpieczny Maluch, ale jeszcze nie wiem czy pójdę :P Ostatnio jestem mało towarzyska :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiliśmy łóżeczko! :D nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie i złożymy na próbę :)

Tusiaa, szara myszka lubią tę wiadomość

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula ja bede miała usg w pon 28.09 i bedzie to 21tyg i 6 dni :)

Co do pasów :) jak jezdze po mieście to nie zapinam ale jak jade dalej to zapinam ale tak luzuje ten dolny pas żeby mnie nie opinał tylko mam meega duzo luzu :)

marissith też bym chciała juz kupić ale jeszcze poczekamy :) 2 miesiace mnie nie zbawią :) Juz sobie wyobrażam jaka będę podekscytowana :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 22:45

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia nam się okazja trafiła to kupiliśmy :D a radość przeogromna :D

‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ