WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 9kg by się przydało na diecie:) ale teraz to już wątpię że zjedziemy jeszcze :) ale lekarz powiedział że jeszcze po porodzie zjadę z 10kg :) Obym tylko utrzymała teraz taką wagę jaką mam:)

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia a jak u Ciebie?plamienie ustalo??

Dziewczyny a ja w sumie to nie mam pojecia ile przytylam bo ta moja waga to nadaje sie tylko do kosza :/ teraz weszlam na wage pokazuje 51.9 przesunelam wage w inne miejsce pokazuje 52.8,ale czego mozna oczekiwac od wagi z Lidla :/ musze kupic kolejna nowa wage,a ta moja gin to mi czasami na nerwy dziala bo to ona chyba powinna co wizyte mnie wazyc u siebie,a ona nawet wagi nie ma bo ostatnio sie rozgladalam.A nie,ze ja przychodze a ona mnie pyta ile ważę ;/ jak to wyglada u Was??wazy Was wasz gin czy pyta tak jak mnie??

dziewczyny a mam pytanie odnosnie wozkow,jezeli kupuje wozek 3w1 to rozumiem,ze ten fotelik samochodowy pasuje rowniez na stelaz od wozka??

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zazwyczaj jeżeli 3w1 to fotelik pasuje np z adapterami do stelaża wózka. Ale patrz na atesty fotelików nie kupuj fotelika noname :) ja po rozmowach z Panią zdecydowałam się kupić wózek z fotelikiem cybex mimo że mam fotelik maxi cosi z prostej przyczyny. Cybex Aton ma 5gwiazdek bezpieczeństwa zapinany pasami i też 5 w połączeniu z bazą
    Maxi cosi ma tylko 3 gwiazdki zabinany pasami a 5 ma tylko w połączeniu z bazą.

A plamienia w sumie to nie mam, tylko teraz chwilkę ogarnęłam biurko i papier znów brudzę:/ więc dalej leżakujemy.

lula.91 lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia chyba nie mialas wstawac z lozka a Ty biurko ogarniasz,nie wolno cholero jedna!!! :)
    a ja wlasnie myslalam nad fotelikiem Maxi Cosi i teraz zgupialam hahah :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka ale sie usmiałam jak ten filmik zobaczyłąm. Jestem w szoku że dzieci tak potrafią.
    A co do wózka 3w1 to na pewno fotelik bedzie pasował do stelaża pod warunkiem że jest z tego zestawu/tej samej firmy co wózek bo np z uzywanymi może byc różnie. Może ktoś sobie kupił wózek 2w1 a poźniej dokupił fotelik który nie pasuje do stelaża bo tez tak może byc :)

Ja od poczatku ciązy przytyłam ok 3kg . Najpierw ozywiście sporo schudłam, poźniej zrównałam sie z wagą sprzed ciazy i teraz powoli do przodu , oby nie za duzo :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png

Wysłany: 23 września 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do swojego wozka Mima Xari w zestawie widze fotelik Maxi Cosi zapytam zreszta w sklepie bo nie mam zamiaru kupic wozka 3w1 zeby fotelik nie pasowal bo innej firmy.

Sofija <3
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka mnie waży położna, bada ciśnienie i wpisuje wszystko do karty a potem gin to sprawdza jak jestem w gabinecie :)

Agnesia odpoczywaj! :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie za kazdym razem chce wazyc polozna (zarowno u jednego jak i drugiego gina), ale to bez sensu kiedy raz na wizycie jestem rano, raz wieczorem, raz w letniej sukience a innym razem w dzinsach i trampkach.. Wiec ja sie waze sama rano, na czczo i im prosze aby ta wage wpisaly

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Astra Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przy fotelikach najważniejsza rzeczą jest sprawdzić czy pasuje wam do auta, czy leży płasko na kanapie po przypieciu pasami i wybraniu wszystkich luzów. Kanapy mają różne kształty i niestety trzeba to sprawdzić. Najbezpieczniejsze miejsce to oczywiście na środku tylnej kanapy. Inną mega ważną rzeczą są 5 punktowe pasy bezpieczeństwa w foteliku. W trzypunktowych dziecko nie jest odpowiednio trzymane z boku i niestety może się wyslizgnac w trakcie zderzenia. I z innych aspektów to nigdy nie składajcie pałąka (uchwytu) fotelika bo w trakcie zderzenia pas może go ściągnąć i dziecko uderzy główką o oparcie kanapy, i jak macie wpięty do wózka, to sama, jak się wózek przewróci to pałąk asekuruje upadek. I chyba ostatnia z ważniejszych rzeczy to woźcie dzieci tyłem do kierunku jazdy jak najdłużej się da, nawet do 4rż. Dzięki temu dziecko nie jest narażone na duże urazy kręgosłupa i głowy w trakcie zderzenia. W Skandynawii to oczywiste u nas niestety nie zawsze.
    Co do testów to cybex, recaro, ale nie wszystkie mają 5pkt pasy i besafe tez są ok i wysoko w rankingach

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra, teraz są specjalne podpórki pod foteliki montowane na fotel jeżeli jest wgłębiony, właśnie o tym też rozmawiałam z Panią :) oczywiście masz racje we wszystkim co piszesz :) o składaniu rączki też słyszałam :)

Wysłany: 23 września 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy myslalyscie o butelce antykolkowej?np. drBrowns??

Sofija <3
    201602294556.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Prawie 9kg schudłam przed dietą więc na diecie tylko 2kg.
    Noale jak to w ciąży schudłaś 11 kg??? Koleżanka jak schudła 10 to była dwa razy hospitalizowana z powodu uporczywych wymiotów, a Ty chyba tak nie wymiotowałaś strasznie..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednomarzenie wrote:
    Tulipanna - ja też od kilku dni mam po nocy zdrętwiałe całe dłonie i ból promieniuje na przedramiona. Jak byłam na wizycie, to gin powiedział, że tak się zdarza i nie ma na to ratunku :( Podobno przechodzi po porodzie... Jak znajdziesz jakiś sposób, to daj znać. Ja na razie nic cudownego nie odkryłam.
    Ja też nie mam sposobu..jak ja marzę żeby położyć się na brzuchu...pozycja boczna ustalona na lewymboku już mnie wkurza...
    A wiesz co? czytałam gdzieś ze to cierpnięcie, aż takie mrowienie to zaburzenia elektrolitó:sód, potas, magnez. O ile biorę aspargin 2 tabletki dziennie to nie pomaga. Mama mówiła mi, że miaął to samo tylko z noigami i gin jej potas na receptę przepisał.. w poniedziałek mam wizytę to się dowiem co i jak.. zapytam, bo ja to się budze po kilka razy z tego powodu w nocy...całe ręce od ramion po dłonie;/

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Dziewczyny a czy myslalyscie o butelce antykolkowej?np. drBrowns??
    ja myslałam włąsnie o tych butelkach, zwłąszcza ze są w ofercie szklane..żadne paskudztwa z plastiku mi się nie będą kotłowac w czasie gotowania..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati87 strasznie mi przykro, nie wyobrażam sobie co możesz teraz czuć.. trzymaj się i bądź silna, w końcu ból minie i będzie łatwiej..

Takie historie dają do myślenia.

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra wrote:
    Dziewczyny przy fotelikach najważniejsza rzeczą jest sprawdzić czy pasuje wam do auta, czy leży płasko na kanapie po przypieciu pasami i wybraniu wszystkich luzów. Kanapy mają różne kształty i niestety trzeba to sprawdzić. Najbezpieczniejsze miejsce to oczywiście na środku tylnej kanapy. Inną mega ważną rzeczą są 5 punktowe pasy bezpieczeństwa w foteliku. W trzypunktowych dziecko nie jest odpowiednio trzymane z boku i niestety może się wyslizgnac w trakcie zderzenia. I z innych aspektów to nigdy nie składajcie pałąka (uchwytu) fotelika bo w trakcie zderzenia pas może go ściągnąć i dziecko uderzy główką o oparcie kanapy, i jak macie wpięty do wózka, to sama, jak się wózek przewróci to pałąk asekuruje upadek. I chyba ostatnia z ważniejszych rzeczy to woźcie dzieci tyłem do kierunku jazdy jak najdłużej się da, nawet do 4rż. Dzięki temu dziecko nie jest narażone na duże urazy kręgosłupa i głowy w trakcie zderzenia. W Skandynawii to oczywiste u nas niestety nie zawsze.
    Co do testów to cybex, recaro, ale nie wszystkie mają 5pkt pasy i besafe tez są ok i wysoko w rankingach
    miejsce na środku kanapy raczej nie jest najbezpieczniejsze.. od lat mówi się, że to miejsce przez które najwięcej dzieci leci w czasie wypadków przez przednią szybę...
    A tak swoją drogą....Zapinacie pasy bezpieczeństwa???? Bo niby już nie musimy... Ja na razie zapinam, bo wychodzę z założenia (jestem kierowcą,nie tylko pasażerem jeżdzę sporo), że jak wylece przez przsednią szybę w czasie wypadku to i tak raczej dzieciątka nie uratuję...chore jest myślenie o takch rzeczach, wiem, no ale myśli się i pewnie nie jestem jedyna...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam że startowałam z nadwagą. Nie wymiotowałam w ogóle miałam tylko mdłości. Ja zapinam pasy i mam zamiar zapinać do końca ciąży.

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zapinam pasy i wydaje mi się ze z dużym brzuchem tez można zapiac, strasznie dziwnie bym się czula bez zapiętych ;/

co do wazenia u gina to tez jestem zla ze tego nie robi (chodze prywatnie), wcześniej żadna polozna nie przyjmuje. On mierzy ciśnienie. Moja waga tez jest do luftu, za każdym razem pokazuje cos innego. Ale jakby jej wierzyc to przytylabym już jakies 3,5-4kg z waga startowa 58 (174cm wzrostu), a teraz mam jakies prawie 62 - o ile wierzyc tej wadze ;/

aaaale mój dzieciaczek kopie, az się boje ze tak często, czy on w ogole spi ? :D

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Napisałam że startowałam z nadwagą. Nie wymiotowędałam w ogóle miałam tylko mdłości. Ja zapinam pasy i mam zamiar zapinać do końca ciąży.
    Aha, ok.
    Ja jakoś mam wrażenie, że teraz tyję z powietrza :P Jem normalnie, a waga pokazuje już 56 kg (163 cm wzrostu) i to jakoś tak przyrosło w ciągu kilku dni.. zobaczymy jak to będzie na wizycie u gina..
    Mój Ukochany zrobi dziś pizzę.. jej...pyszności...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna nie rob smaka :D:D:D

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ