WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati87 bardzo mi przykro. Przeczytałam Twoje wpisy w pamiętniku...
    Mam nadzieję że szybko się pozbierasz i zaczniesz starać o kolejne szczęście. Znajdz dobrego genetyka i przebadajcie się z partnerem. Choć takie wady to zazwyczaj przypadek.
    Nie wolno się poddawać !!

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia pewnie,ze bede kupowac taki bujaczek :) ostatnio wpadl mi w oko taki boski,ze szok <3 na pilota mam ochote po niego jechac,ale ale jeszcze poczekam :) oby tylko nie wykupili :) to jest dobra sprawa pamietam jak moja siostra miala taka hustawke to malutka kladla wlaczala i sobi sprzatala :)

Pati87 Ogromnie mi przykro :( nie potrafie sobie wyobrazic co musisz czuc,jakie to niesprawiedliwe :( trzymaj sie kochana,tule mocno :* :*

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn to oby poszło po twojej myśli i niech maluch ułoży się tak jak mama chce :)

vayn lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane macie jakieś sprawdzone sposoby na mega ból pleców? Coś w stylu korzonkow chyba, do lekarza mogę uderzyć dopiero jutro a chyba dziś oszaleje??

201602111680.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali ja kupilam taka poduszke profilowana i jest lepiej.. Bez szalu ale lepiej.. No i masaze.. A czy Wy tez tak cierpniecie??? Ja budze sie tak zdretwiala ze szok.. Cale rece...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny filmik apropo lezaczków https://www.facebook.com/paisefilhos/videos/10153289122534470/?fref=nf
    a na bol pleców to tylko paracetamol

vayn lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Jednomarzenie Koleżanka

Wysłany: 23 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna - ja też od kilku dni mam po nocy zdrętwiałe całe dłonie i ból promieniuje na przedramiona. Jak byłam na wizycie, to gin powiedział, że tak się zdarza i nie ma na to ratunku :( Podobno przechodzi po porodzie... Jak znajdziesz jakiś sposób, to daj znać. Ja na razie nic cudownego nie odkryłam.

2nn39n73afmglss2.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetny filmik, mały akrobata :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny filmik, tylko ta szczoteczka w dłoni. Umarłabym ze strachu że z taką siłą gdzieś ją sobie wbije:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 17:59

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile wam przybylo na wadze od początku ciąży??

Może któraś z was ma abonament premium i waga startowa była w okolicach 54-55 kg i mogłaby wrzucić screenshota z wykresem wagi (chodzi mi o te widełki/przedział, które widać w abonamencie premium)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati87 bardzo mi przykro :(

Leżaczek dostanę po bratanicy, dokładnie taki:
    http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-wibracje-3w1-t2518-i5668948543.html
    Mała leżała w nim prawie od początku i później robił za krzesełko :) Tylko nigdy nie lubiła wibracji. Zobaczymy jak będzie z Ignasiem.

Ja dziś zaliczyłam wizytę i jestem trochę zła bo tylko zmierzyła mi ginka szyjkę (powiedziała, że ok) i sprawdziła na szybko tętno detektorem. A malucha nie podglądałyśmy :( No i zapomniałam zapytać o to spanie na plecach ale za tydzień jak pójdę po zwolnienie zapytam. Jeżeli połówkowe wyjdą ok odstawiam clexane. No i do następnej wizyty za miesiąc muszę przytyć minimum 2 kg. Nie wiem jak ja to zrobię...

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Pati87 bardzo mi przykro :(

Leżaczek dostanę po bratanicy, dokładnie taki:
    http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-wibracje-3w1-t2518-i5668948543.html
    Mała leżała w nim prawie od początku i później robił za krzesełko :) Tylko nigdy nie lubiła wibracji. Zobaczymy jak będzie z Ignasiem.

Ja dziś zaliczyłam wizytę i jestem trochę zła bo tylko zmierzyła mi ginka szyjkę (powiedziała, że ok) i sprawdziła na szybko tętno detektorem. A malucha nie podglądałyśmy :( No i zapomniałam zapytać o to spanie na plecach ale za tydzień jak pójdę po zwolnienie zapytam. Jeżeli połówkowe wyjdą ok odstawiam clexane. No i do następnej wizyty za miesiąc muszę przytyć minimum 2 kg. Nie wiem jak ja to zrobię...
    Czemu masz przytyć? Raju chyba lekarz Ci nie kazała bo to strasznie by dziwne było. Jak jesz 5 posiłków dziennie i nie tyjesz to przecież normalne że nie będziesz w siebie wkładała więcej i taka Twoja uroda. Ja schudłam 11kg w ciazy teraz waga utrzymuje się na tym samym poziomie.

• Iriss Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia zapomniałaś dodać, że masz dietę cukryzcową od początku, bo to troszkę może kogoś zmylić :)

Co do wagi, to dziwne właśnie że lekarz każe przytyć. Mój powiedział, że max 0,5kg tygodniowo ale nie kazał mi przybierać na wadze...a moja waga do 14tc stała w miejscu (po tym jak spadła na początku 1kg), od 14tc ruszyło... ale to po woli. Od wizyty do wizyty niecały 1kg. lekarz powiedział, że jak już ruszyło to będzie pykać, ale nic nie mówił że za mało. Zresztą synek w sobotę na połówkowych ważył 401g :P, więc po co na siłę się "tuczyć"? No chyba, że masz jakąś straszną niedowagę i względem tego ma zastrzeżenia...

tulipanna lubi tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo od ostatniej wizyty schudłam nawet a niby jem normalnie. Poza tym posiłki muszą być bardziej kaloryczne bo hormony rozpuszczają się w tłuszczach. Tak naprawdę to jem chyba mniej niż przed ciążą i sama zdaję sobie z tego sprawę. Najgorsze, że już nie mam z czego chudnąć bo BMI już od 9 miesięcy pokazuje niedowagę.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Agnesia zapomniałaś dodać, że masz dietę cukryzcową od początku, bo to troszkę może kogoś zmylić :)

Co do wagi, to dziwne właśnie że lekarz każe przytyć. Mój powiedział, że max 0,5kg tygodniowo ale nie kazał mi przybierać na wadze...a moja waga do 14tc stała w miejscu (po tym jak spadła na początku 1kg), od 14tc ruszyło... ale to po woli. Od wizyty do wizyty niecały 1kg. lekarz powiedział, że jak już ruszyło to będzie pykać, ale nic nie mówił że za mało. Zresztą synek w sobotę na połówkowych ważył 401g :P, więc po co na siłę się "tuczyć"? No chyba, że masz jakąś straszną niedowagę i względem tego ma zastrzeżenia...
    Prawie 9kg schudłam przed dietą więc na diecie tylko 2kg.

• Iriss Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi, powiem Ci że ja jem jak przed ciążą, a czasami mniej, mam taki ucisk na żołądek, że wszystkiego jem o połowę mniej niż kiedyś. Fakt, staram sie takie posiłki robić, aby dostarczyć samych cennych składników bo to najważniejsze, i uważam że lepsze danie np kasza z warzywami i mięskiem, niż wysokokaloryczne kotlety itp... Wiecie o co mi chodzi :). Bo tłuszczyk zacznie się odkładać, a wartości odżywcze hmmm
    Ale każdy organizm inny :), trzeba się w niego wsłuchać... ja jem to na co mam ochotę, tj. chcę mięso to jem mięso, ale potrafię cały tydzień same warzywne dania zajadać :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zalezy od wagi startowej (a w zasadzie BMI), jesli juz na starcie ma sie niedowage to owszem, lekarz moze jak najbardziej naklaniac do przybrania paru kilo. Poza dzieckiem, lozyskiem, wodami, itp. osoba o normalnym BMI sprzed ciazy powinna przybrac ok 2kg, bo to na poczatku po porodzie przerobi sie w mleko, inaczej zwiekszamy prawdopodobienstwo problemow z laktacja

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Iriss Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia, zwracam honor, coś mi się pomerdało że po diecie tak Ci zaczęło lecieć.
    Ja przed ciążą ważyłam 61,5kg (172cm wzrost), spadło mi do 60,5kg i tak dłuższy czas, teraz mam 62 - 62,5kg :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    No bo od ostatniej wizyty schudłam nawet a niby jem normalnie. Poza tym posiłki muszą być bardziej kaloryczne bo hormony rozpuszczają się w tłuszczach. Tak naprawdę to jem chyba mniej niż przed ciążą i sama zdaję sobie z tego sprawę. Najgorsze, że już nie mam z czego chudnąć bo BMI już od 9 miesięcy pokazuje niedowagę.
    To skoro pokazuje niedowagę to jedz po prostu częściej :) Moje porcje też się zmniejszyły, ale u mnie to nie sprawia różnicy taka mniejsza porcja i ujemne kilogramy. Dziecko ma z czego czerpać. Moja koleżanka chudła w ciąży i wyglądała jak szkielet a jadła co godzinę bo w końcu tak lekarz jej kazał. Może spróbuj właśnie bardziej kaloryczne jedzenie :) a jak się nie uda to idź do dietetyka, sporo ich w Szczecinie a pewnie też lekarz jakiegoś będzie Ci mógł polecić :)

‹‹ 768 769 770 771 772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ