X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wklęsły:) Ale mam bardzo głęboki i widzę ze powoli zaczyna wychodzić ;p

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pępol coraz bardziej wychodzi na wierzch, jakoś mi się to nie podoba :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiaa tez jestem strasznie ciekawa i juz nie mogę się poniedziałku doczekać :)

a ja zawsze miałam dziurkę w pępku i jak na razie jeszcze jest ale wydaje się taka duża :P no i mam wrażenie tak jakby górna skóra mi na pepek trcohe nachodziła :D
    Nie wiem czy zrozumiecie heh :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie linie nigra? czy jak ona tam ma?

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje , że mam od pępka w dół albo po prostu to jest moje złudzenie bo mi tak śmiesznie włosy rosną jak facetowi heheh :D :D
    Wydaje mi się tez że mam tak jakby od żoładka niebieską zyłe przeswitująca przez skóre ale ona w sumie nie idzie do pępka tylko jakoś tak do połowy brzucha :D ciezko mi nawet napisać dokąd ona tam sięga :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 22:12

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I będę miała...synka! :-) pięknego i zdrowego :-) :-) :-) waży juz 368g :-) jestem przeszczesliwa :-) Tak słodko trzymał rączkę przy buzi, a później trzymał ja jak myśliciel :-) 4d to naprawdę piękna sprawa :-)

Astra moja endokrynolog, jak i polozna jak i ginekolog tez stwierdza, ze ten wynik musiał być przeklamany, no ale 2,9 to też za dużo i mam zwiększoną dawkę do 75. A badanie zawsze robię bez leków, bo tak mi kazala moja endokrynolog, o podobnej porze (zależy od kolejki). A doktor powiedzial, ze ciąża rośnie to i tsh rosnie :-)

tysiaa93, Astra, Lexi150, gorgeous lubią tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam tej linii :) I czytałam, że nie u każdej ciężarnej wychodzi :)

Mila ale super, gratuluję syneczka :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O raju ja mam jakiegoś maluszka. Wczoraj ważył 299g, a14.09 200g drobniutki. Słucha mamusi żeby nie przekroczyć 3500 i 56cm :D

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa ile moja już waży :D Teraz to już naprawdę będą spore różnice bo każde rośnie po swojemu :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    I będę miała...synka! :-) pięknego i zdrowego :-) :-) :-) waży juz 368g :-) jestem przeszczesliwa :-) Tak słodko trzymał rączkę przy buzi, a później trzymał ja jak myśliciel :-) 4d to naprawdę piękna sprawa :-)

Astra moja endokrynolog, jak i polozna jak i ginekolog tez stwierdza, ze ten wynik musiał być przeklamany, no ale 2,9 to też za dużo i mam zwiększoną dawkę do 75. A badanie zawsze robię bez leków, bo tak mi kazala moja endokrynolog, o podobnej porze (zależy od kolejki). A doktor powiedzial, ze ciąża rośnie to i tsh rosnie :-)
    Ahh no i super wieści witam w gronie siusiaków:)

Ja linii też nie mam dlatego pytam, ale może się też pojawić w III tym. Tylko mi chyba szybciej powinna wyjść bo mam ciemną karnacje :) zobaczymy ciągle na nią czekam

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Jestem ciekawa ile moja już waży :D Teraz to już naprawdę będą spore różnice bo każde rośnie po swojemu :D
    Dokładnie każde dziecko ma własne tępo :) Mój Artur urodził się 2900 i 52cm może pójdzie po nim :) ja w sumie 3600 i 56cm więc też nie jest źle. Oboje w terminie się urodziliśmy:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila gratulacje :) ja idę za tydzień, zobaczymy jak tam moja kluska rośnie :D

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak narazie pepuszek wklesly,lini nie ma :)

Ja to chyba dopiero uwierze w plec jak zobacze w Grudniu na usg 4d :):) :) tyle tu bylo przypadkow,ze naprawde bede musiala dokladnie widziec co tam ukrywa,aby zaczac jakiekolwiek zakupy :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Maluszek na usg miał dopiero 120g. No, ale termin na koniec lutego, wiec lekarz powiedział, że to ok :)

A propos bólu brzucha to gin mi powiedział, że taki w pachwinach i podbrzuszu to jest ok, bo wszystko się rozciąga. Jeżeli czuje ból na dole, ale nie potrafię zidentyfikować i określić miejsca dokładnie (tylko, że brzuch na dole) to mam jechać do szpitala.

A płeć to lekarz na przezierności w sierpniu wstępnie nam powiedział, że chłopiec, a 14.09. potwierdzilismy :) Mamy zdjęcie siusiaka i widzieliśmy go na żywo na USG :) Strasznie chcieliśmy mieć chłopca no i mamy :)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i w końcu czuje ruchy mojego Groszka! :) a wybrzuszył mi się jak leżę na plecach. Raz górka z prawej, raz z drugiej, potem równo :) i tam gdzie czuję gmeranie/ pukanie- tam górka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka a nie chcesz kupić ubranek unisex? Wszystko będziesz miała albo różowe albo niebieskie? Ja nie chcę zostawiać zakupów na ostatnią chwilę bo to różnie może być a tak to chociaż trochę z głowy ;) właśnie się cieszę, że tak dużo ubranek mamy przed poznaniem płci, są śliczne <3

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam zdjęcia siusiaka, bo dostałam zdjęcia buzi :-) za to na filmie widać ewidentnie, ze to siusiak :-) jak ogarnę jak z tego filmu zrobić zdjęcie to Wam pokaże :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 17:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 21tyg. Po plamieniu ani widu ani slychu, ale leki i moje oszczędzanie nadal aktualne. Ciekawe czy luteine będę musiała już brac do końca ciąży. Dziś się pakuje i jadę do mamy bo w mieszkaniu rozpoczyna się malowanie jutro rano to wieczorem mnie Artur zawiezie :) dziś wstałam i myślałam o tym że wiem o ciąży od prawie 17tygodni minęły te tygodnie jak kilka dni, a za kolejne 17 tygodni mogę już rodzić :) trochę się zestresowalam chociaż nie samym porodem a tym czy łożysko zdąży się podnieść bo lekarka na IP powiedziała że jest bardzo nisko, moj lekarz też mówił że nisko tylko nigdy mi nie pokazał w którym miejscu:p mamy ok14tygodni na podniesienie, trzymajcie kciuki :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Hejka, ja już po USG. Później nadrobię co naskrobałyście. W wielkim skrócie... wiem tylko że z serduszkiem jest ok. Młode owinięte pępowiną, nie znam płci, i mam się nie nadwyrężać bo dziecko nadal w spojeniu łonowym, a powinno już być dużo wyżej :/ Wizyta za miesiąc...
    Mój lekarz mówi że dzieci się bawią pepowina :) teraz jest owiniete a za godzinę już nie będzie :) ma jeszcze sporo miejsca do skakania więc się zawija i odwija. Mój sobie wykładał pępowine między nogi :D

‹‹ 777 778 779 780 781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ