WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko,a teraz sie okaze ze polowa dziewczyn jednak ruchow jeszcze nie czuje bo to wlasnie braly za ruchy:) ja Wam powiem ze dopiero teraz tak naprawde czuje wyraznie ruchy.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, mialas racje tulipanna :) powiedział ze na późniejszym etapie się będzie zdarzać ze np. noge wypchnie, albo glowe ale żeby tak cale i tak duże to nie bardzo bo to za wcześnie. Ale ruchy moje to ruchy nawet podczas usg kopal i jak czułam hihi :)
    trochę "na szybko" zrobil to polowkowe co mnie martwi bo przyjal mnie w ostatniej chwili i musial jechać ale powiedział wyraźnie ze serce i wymiary inne (kosc udowa dal zdjecie i glowe mierzyl) sa w porządku no to chyba wie co mowi co nie? chyba by zobaczyl jakby było cos nie tak ;/ o kręgosłupie nic nie mowil tylko mruczał "tu dobrze, tu w porządku, tu tez" itd

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A twardość brzucha sprawdzacie przy leżeniu czy staniu tez? Bo jak stoję to jest twardy jak leżę miękki ...

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka - mysle, ze zna sie na swojej pracy i jakby cos było nie tak to na pewno by powiedział ;)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ile chlopaczkow się szykuje.Gratulacje!!

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w końcu i mój mąż poczuł pod dłonią, jak Jasiek się rusza :)
    Brzuch mi twardnieje i macica się stawia - to zupełnie inne uczucie, przynajmniej u mnie, niż ruszanie się maluszka. Skurcze sprawiają mi duży dyskomfort i trwają kilkanaście sekund, a ruchy są jednorazowe zazwyczaj, delikatne i w innym miejscu niż skurcze. :)

Dzisiaj przyszła do mnie cudowna pościel do wózka - nawet mężowi się spodobała :D

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka gratuluję chłopca :-) witamy w gronie siusiakowym :-) myslalas juz nad imieniem? Ja mam problem, ale nie z wyborem tylko z Narzeczonym, któremu podobają się całkiem inne imiona niż mi, no a chciałabym by imie podobało się nam obojgu.. ;-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    tak, mialas racje tulipanna :) powiedział ze na późniejszym etapie się będzie zdarzać ze np. noge wypchnie, albo glowe ale żeby tak cale i tak duże to nie bardzo bo to za wcześnie. Ale ruchy moje to ruchy nawet podczas usg kopal i jak czułam hihi :)
    trochę "na szybko" zrobil to polowkowe co mnie martwi bo przyjal mnie w ostatniej chwili i musial jechać ale powiedział wyraźnie ze serce i wymiary inne (kosc udowa dal zdjecie i glowe mierzyl) sa w porządku no to chyba wie co mowi co nie? chyba by zobaczyl jakby było cos nie tak ;/ o kręgosłupie nic nie mowil tylko mruczał "tu dobrze, tu w porządku, tu tez" itd
    Będzie dobrze, zobaczysz :* Na bank jakby było coś nie tak to by Cię tak nie zostawił.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    A twardość brzucha sprawdzacie przy leżeniu czy staniu tez? Bo jak stoję to jest twardy jak leżę miękki ...
    Zosia, twardy, bo i skóra nam się rozciąga i ciut jej brakuje, a jak się położysz to inaczej się układa. Ja mam też jak stoję twardy. A jeszcze mocniej twardnieje przy trych skurczach
    Skurcze Alvareza - Pojawiają się po 20. tygodniu ciąży. Są skurczami fizjologicznymi, charakterystycznymi dla prawidłowego przebiegu ciąży, ale nie wszystkie ciężarne je odczuwają. Ich zadaniem jest przygotowanie macicy do skurczów porodowych. Nie prowadzą jednak do porodu, czyli nie są na tyle silne i skuteczne, by doszło do rozwarcia szyjki macicy i by wypchnąć dziecko.Mięsień macicy napina się, twardnieje w różnych miejscach. Nie jest to bolesne, ale może być nieprzyjemne. Skurcze pojawiają się nagle i szybko mijają.
    Skurcze Braxtona Hicksa - Występują po 20. tygodniu ciąży. Mogą pojawiać się dość regularnie przez kilka godzin, po czym nagle zniknąć. Pod koniec ciąży stają się częstsze, bardziej bolesne. Są normalne w ciąży, mogą być jednak trudne do odróżnienia od przedwczesnej czynności skurczowej macicy. Dlatego jeśli przed 36. tygodniem ciąży występują częściej niż co godzinę, skontaktuj się z ginekologiem.Są wyraźne, dość dokuczliwe. Trwają od 15 do 30 sekund, ale niekiedy nawet kilka minut. Możesz odczuwać także ból krzyża i mieć złe samopoczucie. Wieloródki odczuwają je silniej niż kobie-ty, które jeszcze nie rodziły.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tez mi się tak wydaje ze przecież lekarz to lekarz i by nie przeoczyl jakiś ewidentnych wad, także mam nadzieje ze faktycznie wszystko w porządku :) choć naprawdę wszystko to trwalo nie więcej niż 10minut

Mila920 - my mielismy na samym początku jakies typy ale potem postanowiliśmy się wstrzymać do czasu az poznamy plec, także teraz znowu zaczniemy się zastanawiać. Żadne niestety mnie "nie porywa", dla chłopca jest mi ciężej wymyslic niż dla dziewczynki by było :) a Wam się jakie podobają?

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bedzie Jan.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak jak my, nie powiem ze sie nie zastanawiałam, ale tak 'na luzno' tylko, moje typy to Kajetan, Mikołaj, moze Eryk? A mój Ukochany mowi do brzuszka tylko Jaś lub Staś.. Nie to, ze są to jakieś brzydkie imiona tylko po prostu mnie nie powalaja.. A dla swojego synia wiadomo, ze kazda by chciała wyjątkowe imię :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zgodnie zadecydowaliśmy, że będzie Jaś :)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 18:00

lula.91 lubi tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn po prostu masz dziecko, które nie lubi być podglądane na usg, nie martw się :)

Szara myszka gratuluję chłopczyka :)

Co do szyjki to gin mierzył mi ją na ostatniej wizycie, przez normalne usg brzuszkowe. Nie wiem jak on to zrobił bo się nie znam :P Ale moja szyjka nie była jakaś super długa, więc ciekawa jestem czy się nie skróciła...

Dla chłopców jest dużo super imion, chyba nawet więcej niż dla dziewczynek :) U mas miał być Igor jakby co ale siusiak jeszcze nie wyrósł i już chyba nie wyrośnie :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bezapelacyjnie będzie Tymon Jan :) Jan bo zawsze marzyłam o synu Janku ale teraz za dużo tych Janów, drugim argumentem był mój dziadek który właśnie nazywał się Jan :)

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymon tez mi się podoba :-) Igor ładne, ale kojarzone z nielubianym nauczycielem z czasów technikum :p

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie minusem jest fakt, że niektóre imiona kojarzą się z kimś nielubianym :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Eryk kojarzy się tylko z modą na sukces. A co Jaska to ja zawsze chciałam mieć synka o tym imieniu. Malz na początku się buntowal z lekka ale teraz sam już nawet nie myśli o zmianie a jak o tym mówię to się obrusza. Denerwuje mnue tylko jak mówi do niego Hans ;-) gdy się że mna droczy.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do powtarzalnosci to zawsze tak jest ile w otoczeniu jest Zuzi,Hani, Majek,czy Antosi. Ważne że moda na Brajany chyba przeminela. Dużo imion wyszukanych jest tylko czy dziecka się nie skrzywdzi kiedys idąc mama wolała dziewczynki Miriam i Jessica więc różnie z tym bywa. Nam dla dziewczynki podobała się Ada Ola Pola a dla chłopca Antoni, Karol, Tymon, Maurycy.

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 779 780 781 782 783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ