Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
tak, mialas racje tulipanna
powiedział ze na późniejszym etapie się będzie zdarzać ze np. noge wypchnie, albo glowe ale żeby tak cale i tak duże to nie bardzo bo to za wcześnie. Ale ruchy moje to ruchy nawet podczas usg kopal i jak czułam hihi
trochę "na szybko" zrobil to polowkowe co mnie martwi bo przyjal mnie w ostatniej chwili i musial jechać ale powiedział wyraźnie ze serce i wymiary inne (kosc udowa dal zdjecie i glowe mierzyl) sa w porządku no to chyba wie co mowi co nie? chyba by zobaczyl jakby było cos nie tak ;/ o kręgosłupie nic nie mowil tylko mruczał "tu dobrze, tu w porządku, tu tez" itd -
Dzisiaj w końcu i mój mąż poczuł pod dłonią, jak Jasiek się rusza
Brzuch mi twardnieje i macica się stawia - to zupełnie inne uczucie, przynajmniej u mnie, niż ruszanie się maluszka. Skurcze sprawiają mi duży dyskomfort i trwają kilkanaście sekund, a ruchy są jednorazowe zazwyczaj, delikatne i w innym miejscu niż skurcze.
Dzisiaj przyszła do mnie cudowna pościel do wózka - nawet mężowi się spodobała -
szara myszka wrote:tak, mialas racje tulipanna
powiedział ze na późniejszym etapie się będzie zdarzać ze np. noge wypchnie, albo glowe ale żeby tak cale i tak duże to nie bardzo bo to za wcześnie. Ale ruchy moje to ruchy nawet podczas usg kopal i jak czułam hihi
trochę "na szybko" zrobil to polowkowe co mnie martwi bo przyjal mnie w ostatniej chwili i musial jechać ale powiedział wyraźnie ze serce i wymiary inne (kosc udowa dal zdjecie i glowe mierzyl) sa w porządku no to chyba wie co mowi co nie? chyba by zobaczyl jakby było cos nie tak ;/ o kręgosłupie nic nie mowil tylko mruczał "tu dobrze, tu w porządku, tu tez" itd -
Zosia_wop wrote:A twardość brzucha sprawdzacie przy leżeniu czy staniu tez? Bo jak stoję to jest twardy jak leżę miękki ...
Skurcze Alvareza - Pojawiają się po 20. tygodniu ciąży. Są skurczami fizjologicznymi, charakterystycznymi dla prawidłowego przebiegu ciąży, ale nie wszystkie ciężarne je odczuwają. Ich zadaniem jest przygotowanie macicy do skurczów porodowych. Nie prowadzą jednak do porodu, czyli nie są na tyle silne i skuteczne, by doszło do rozwarcia szyjki macicy i by wypchnąć dziecko.Mięsień macicy napina się, twardnieje w różnych miejscach. Nie jest to bolesne, ale może być nieprzyjemne. Skurcze pojawiają się nagle i szybko mijają.
Skurcze Braxtona Hicksa - Występują po 20. tygodniu ciąży. Mogą pojawiać się dość regularnie przez kilka godzin, po czym nagle zniknąć. Pod koniec ciąży stają się częstsze, bardziej bolesne. Są normalne w ciąży, mogą być jednak trudne do odróżnienia od przedwczesnej czynności skurczowej macicy. Dlatego jeśli przed 36. tygodniem ciąży występują częściej niż co godzinę, skontaktuj się z ginekologiem.Są wyraźne, dość dokuczliwe. Trwają od 15 do 30 sekund, ale niekiedy nawet kilka minut. Możesz odczuwać także ból krzyża i mieć złe samopoczucie. Wieloródki odczuwają je silniej niż kobie-ty, które jeszcze nie rodziły. -
Właśnie tez mi się tak wydaje ze przecież lekarz to lekarz i by nie przeoczyl jakiś ewidentnych wad, także mam nadzieje ze faktycznie wszystko w porządku
choć naprawdę wszystko to trwalo nie więcej niż 10minut
Mila920 - my mielismy na samym początku jakies typy ale potem postanowiliśmy się wstrzymać do czasu az poznamy plec, także teraz znowu zaczniemy się zastanawiać. Żadne niestety mnie "nie porywa", dla chłopca jest mi ciężej wymyslic niż dla dziewczynki by byłoa Wam się jakie podobają?
-
No to tak jak my, nie powiem ze sie nie zastanawiałam, ale tak 'na luzno' tylko, moje typy to Kajetan, Mikołaj, moze Eryk? A mój Ukochany mowi do brzuszka tylko Jaś lub Staś.. Nie to, ze są to jakieś brzydkie imiona tylko po prostu mnie nie powalaja.. A dla swojego synia wiadomo, ze kazda by chciała wyjątkowe imię
-
nick nieaktualny
-
Vayn po prostu masz dziecko, które nie lubi być podglądane na usg, nie martw się
Szara myszka gratuluję chłopczyka
Co do szyjki to gin mierzył mi ją na ostatniej wizycie, przez normalne usg brzuszkowe. Nie wiem jak on to zrobił bo się nie znamAle moja szyjka nie była jakaś super długa, więc ciekawa jestem czy się nie skróciła...
Dla chłopców jest dużo super imion, chyba nawet więcej niż dla dziewczynekU mas miał być Igor jakby co ale siusiak jeszcze nie wyrósł i już chyba nie wyrośnie
-
nick nieaktualny
-
Mi Eryk kojarzy się tylko z modą na sukces. A co Jaska to ja zawsze chciałam mieć synka o tym imieniu. Malz na początku się buntowal z lekka ale teraz sam już nawet nie myśli o zmianie a jak o tym mówię to się obrusza. Denerwuje mnue tylko jak mówi do niego Hans
gdy się że mna droczy.
-
A co do powtarzalnosci to zawsze tak jest ile w otoczeniu jest Zuzi,Hani, Majek,czy Antosi. Ważne że moda na Brajany chyba przeminela. Dużo imion wyszukanych jest tylko czy dziecka się nie skrzywdzi kiedys idąc mama wolała dziewczynki Miriam i Jessica więc różnie z tym bywa. Nam dla dziewczynki podobała się Ada Ola Pola a dla chłopca Antoni, Karol, Tymon, Maurycy.