WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzyłam ostatnio w ranking imion i najwięcej jest dziewczynek o imieniu Maja, Zosia,Hania,Julka.
    Ja się chyba zdecyduję na Michalinę (Miśka) Sama nie wiem... Laura...Stefcia???
    Dla chłopca zawsze myślałam o imieniu Staś (po dziadku) albo Lucjan (po pradziadku):) Lucek, Lucuś, fajnie :)

MimiZuzi, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Mi się Dorian podoba jeszcze :) a w gimnazjum marzyłam o Kordianie :D dobrze że nie zaszłam w ciążę w gimnazjum xD
    No całe szczeście :P Bliźnięta Tristan i Kasandra też niezły czad :P Zielonoświątkowcy też zawsze dają te Starotestamentowe: Sara, Miriam,Kesja,Samuel etc...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Patrzyłam ostatnio w ranking imion i najwięcej jest dziewczynek o imieniu Maja, Zosia,Hania,Julka.
    Ja się chyba zdecyduję na Michalinę (Miśka) Sama nie wiem... Laura...Stefcia???
    Dla chłopca zawsze myślałam o imieniu Staś (po dziadku) albo Lucjan (po pradziadku):) Lucek, Lucuś, fajnie :)
    Michalina i Laura śliczne :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka ma Michalinkę:) słodziutka i też mi się podoba to imię. Ale mam też koleżankę taką babochłopa Michalinę :D i póki koleżanka nie urodziła tej ślicznotki to mi sie nie podobało imię :D

• e-ness Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chcialam zbyt popularnych imion bo sama byłam jedna z 3 Agnieszek i miałam w klasie 3 Ole ☺ teraz u starszych dzieci królują Julki z Zuzie oraz Kubusie. I bardzo mi zależało aby imię nie stanowiło problemu na którymś etapie życia no bo Ania to śliczne imię ale jakoś do starszej pani która mało znam ciężko mi tak mówić, Anna, Anka. ..tak samo Kacper, można język sobie złamać wymawiać panie Kacprze

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Znam gina, który ma na imię Donatan :D Ale facet ma z 60 lat :P
    Może nie do końca na temat, ale pamiętam, że w jednej z prywatnych przychodni gdzie chodziłam 100 lat temu przyjmował ginekolog z nazwiskiem Fijut :D

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Może nie do końca na temat, ale pamiętam, że w jednej z prywatnych przychodni gdzie chodziłam 100 lat temu przyjmował ginekolog z nazwiskiem Fijut :D
    Hahaha, biedak :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    o dzizas... zmieniłabym na jego miejscu..."Kochanie gdzie idziesz?" "Do Fijuta"...Ojej...No spotkałam się że facet miał Dupadło na nazwisko i zminił...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam przepiekna siostrzenice o imieniu Jessica mieszkajaca w Niemczech i mnie sie to imie bardzo podoba,juz nie wspomne o Niej jaka jest przepiekna jak porcelanowa laleczka <3

co do imion to ja chce np Sofija,ale pisane tak jak pisze Sofija zadna Sofia itp.tutaj we wloszech np Sofija pisze sie Sofia,a ja chce Sofija i koniec :)

szaramyszka na pewno jest wszystko dobrze,niepotrzebnie sie nakrecasz.Gdyby bylo cos nie tak to fachowe oko na pewno by wypatrzyło :)ehhh te wybrzuszenia to jednak nie dzidziolek :/

vayn trzymam kciuki,na pewno wszystko bedzie dobrz.

Maris kochana wiesz ile razy ja juz probowalam cos kupic uniwersalnego,bralam a po czasie odnosilam o stwierdzalam,ze to jednak bardziej dla ziewczynki badz chlopczyka :) nie wychodzi mi to najlepiej :)

Mi moja gin sprawdza szyjke co msc jest macanko a pozniej usg dopochwowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 16:11

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    A ja mam przepiekna siostrzenice o imieniu Jessica mieszkajaca w Niemczech i mnie sie to imie bardzo podoba,juz nie wspomne o Niej jaka jest przepiekna jak porcelanowa laleczka <3

co do imion to ja chce np Sofija,ale pisane tak jak pisze Sofija zadna Sofia itp.tutaj we wloszech np Sofija pisze sie Sofia,a ja chce Sofija i koniec :)

szaramyszka na pewno jest wszystko dobrze,niepotrzebnie sie nakrecasz.Gdyby bylo cos nie tak to fachowe oko na pewno by wypatrzyło :)ehhh te wybrzuszenia to jednak nie dzidziolek :/

vayn trzymam kciuki,na pewno wszystko bedzie dobrz.

Maris kochana wiesz ile razy ja juz probowalam cos kupic uniwersalnego,bralam a po czasie odnosilam o stwierdzalam,ze to jednak bardziej dla ziewczynki badz chlopczyka :) nie wychodzi mi to najlepiej :)

Mi moja gin sprawdza szyjke co msc jest macanko a pozniej usg dopochwowe.
    A Polskie nazwisko dziecko ma dziecko? Inaczej jak ktoś mieszka na stałe za granicą, dlatego pisałam że koleżanka chce być światowa bo to nie jest polskie imię i słabo wygląda Jessika Kowalska :)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Wysłany: 25 września 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak polskie.

Sofija <3
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie każdy ma swój gust większość społeczeństwa śmieszą takie imiona w PL ale tak jak mówię jak ktoś mieszka na stałe za granicą to co innego:)

• Zołz83 Debiutantka

Wysłany: 25 września 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Po "krótkiej" nieobecności melduje,że ja wyrównam tu siły płci - u nas będzie parka :)
    Widzę że nastała dyskusja o imionach i my tu będziemy mieć na 100% problem , bo nie mamy na tą chwilę typów i że tak powiem szukamy inspiracji ;)

tysiaa93, gorgeous, tulipanna, Lexi150 lubią tę wiadomość

Bliźniacze szczęście <3 <3 :) Ona i On ;)
    34bwkw7inaqowttx.png

Wysłany: 25 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie kazdy ma swoj gust,kazdemu podoba sie co innego :) Ja natomiast w zyciu nie nazwałabym dziecka :Stas,Jas,Franek,Janek itp

u mnie bedzie Sofija badz Fabian :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 16:40

Sofija <3
    201602294556.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    każdy ma swoje upodobania, ważne żeby w malzenstwie/parze się dogadać;)

znając plec zaszalałam sobie na allegro i zrobiłam pierwsze "duże" (kilka ubranek) zakupy :D:D

Agnesia lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png

Wysłany: 25 września 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka to sie teraz zacznie hahah :) pochwal sie co upolowalas :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Dokladnie kazdy ma swoj gust,kazdemu podoba sie co innego :) Ja natomiast w zyciu nie nazwałabym dziecka :Stas,Jas,Franek,Janek itp

u mnie bedzie Sofija badz Fabian :)
    Czyli po Polsku Zosia, we Włoszech też śmiesznie by wyglądały imiona właśnie takie Stanisławy, Janki i Franki. Tak dla kogoś mieszkającego w Polsce śmiesznie wyglądają Dżesiki, Brajanki. Wybrałaś imiona które ładnie brzmią w Polsce i ładnie we Włoszech. Moja koleżanka ma zamiar na stałe mieszkać w Anglii i też wybrała imiona pasujące i do PL i do UK :) Ma Zuzie i Oskara :) Mam też koleżankę właśnie po ślubie z Włochem mimo że wybrali Polskę mają Zosie która we Włoszech jest Sofia :) Bardzo podobają mi się te rozwiązania :)
    A Fabiana też chciałam mieć ale mój Artur się nie zgadzał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 16:56

• szara myszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak przyjdą to porobię zdjęcia bo mam z roznych aukcji :):)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołz83 wrote:
    Witam :)

Po "krótkiej" nieobecności melduje,że ja wyrównam tu siły płci - u nas będzie parka :)
    Widzę że nastała dyskusja o imionach i my tu będziemy mieć na 100% problem , bo nie mamy na tą chwilę typów i że tak powiem szukamy inspiracji ;)
    Gratuluję! :)

Wysłany: 25 września 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia no Sofia to w Pl Zosia dlatego ja chce Sofije a nie Sofia :)Ale Sofija to i tak chyba tez w Pl Zosia,ale dla mnie bedzie Sofija a nie Sofia-Zosia :)
    a co do Fabiana to moj mezulek tez sie nie chcial zgodzic,ale dlugo nie musialam go przekonywac :) to sie napisalam hahahha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 17:05

Sofija <3
    201602294556.png
‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ