WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marissith a w miejskim bada robisz bo ja też zawsze w niedzielę chodzę jak odbieram wyniki w poniedziałki to dziękuję że nie muszę nawet po odbior czekać. A u kogo prowadzisz ciążę??

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do soboty to do kitu mąż musiał iść do pracy i pewnie cały dzień spędzę sama. Więc po śniadaniu lezakujemy. I Wam też życzę spokojnego dnia. Z obowiązków to tylko te przyjemnie dzieciaczkowe zakupy. Wczoraj zakupilam karuzelke do łóżeczka z projektorem Fisher price.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka ja w wojewódzkim
    A Ty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 09:38

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Gowkielewicza on też z wojewódzkiego jest.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To razem w wojewódzkim będziemy rodzić :) akurat po remoncie, ładne sale ;)

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to akurat prawda.A już myślałaś nad rodzajem porodu?? Ja chciałam na stronie sprawdzić co oferują ale brak zadyn inf. Sprawdzałam tylko na stronie gdzierodzic. Masz jakąś położna czy nikogo nie bierzesz??

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planuje wziąć położną. Tam są 4 sale porodowke, jedna z wanną i 3 z prysznicami, nowe łóżka, drabinki i piłki. Teraz kończą sale poporodowe, mają być 2 osobowe podobno. Jest zzo i gaz rozweselający :)

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam co bym chciała. A szukałam gdzie położna znaleźć to nic nie wyszukalam. Ogólnie ciężko o tym jakoś myśleć. Jeszcze czas ;-)

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położną można wziąć z Wojewódzkiego, ogólnie są 3 bardzo polecane. Tam w ogóle są fajne położne ale przy pierwszym porodzie wolałabym taką "swoją"

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to sie z polozna rozwiazuje? Podobno placi sie tej co ma dyzur,bo wynajac mozesz a rodzic bedziesz w sobite Cie zlapie nagle a ona bedzie na weselu po alkoholu.. I co nadal bus ja wziela? Albo bedzie po dyzurze? Ja osibiscie bym nie chciala zeby ktos niewyspany odbieral moj porod.. Naprawde sluszalam ze ta "swoja polozna" to ta ktorej sie zaplaci a akurat ma dyzur

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna jak już będę po rozmowie z położną to na pewno napiszę jak to się rozwiązuje. Z dyżuru na pewno nie można jednej zabrać tylko dla siebie bo co z resztą rodzących? Przypuszczam, że położne jakoś się zamieniają dyżurami między sobą.

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam tylko ze koszt takiej położnej to ok 900 zł. To ja czekam aż się dowiesz i może sama pójdę się umówić. Koleżanka rodzaca w sierpniu mówiła że dobrze mieć jak się rodzi naturalnie bo ona się tobą zajmuje a te inne co na dyżurze są to robią bo muszą. Rodziła w wojewodzkim ale miała cesarke.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Nas jest z Lublina bądź okolic? ciekawa jestem, hmmm?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O godzinie 8 obudził mnie cholerny głód, co to ma być haha :P
    Mam nadzieję, że coś przytyłam bo apetyt mi wrócił, aż za bardzo :D Byle nie przesadzić w drugą stronę :D

Miłej soboty, ale pochmurno dziś :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia to co dzieje się z moim apetytem ostatnio to masakra jednym słowem.. pochlonelahym wszystko na swojej drodze :-) i jak nie przytylam do tej pory za wiele to teraz boje sie, ze będzie wielkie BUM.. staram się zapychac owocami i jogurtami, ale najczęściej kończy się mniej zdrowym jedzeniem.. Nie chce nikogo urazić, bo niektórzy maja podejście, ze ciąża to jedyny czas na jedzenie wszystkiego i nie zalowanie sobie, to ja wychodzę z założenia ze prawidłowe bmi i przyrost wagi jest najzdrowszy dla dziecka, a poza tym ja nie chce wyglądać jak shrek :-p

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Mila Ja też od początku przytyłam już 5kg... a miałam 74 kiedy zaczynałam historię z ciążą, teraz jeszcze jestem tuż tuż przed 79kg...
    Ja tez swego apetytu nie usprawiedliwiam ciążą bo cholera nie chcę już w okolicach świąt wyglądać jak warszawska rotunda!

Kri no ja niestety tylko w Lublinie swego czasu jeździłam na operację, ale tak to jestem z Białegostoku :)

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    A co do soboty to do kitu mąż musiał iść do pracy i pewnie cały dzień spędzę sama. Więc po śniadaniu lezakujemy. I Wam też życzę spokojnego dnia. Z obowiązków to tylko te przyjemnie dzieciaczkowe zakupy. Wczoraj zakupilam karuzelke do łóżeczka z projektorem Fisher price.

aa jaką i w jakiej cenie kupiłaś tą karuzele ?? :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I problem jest w tym, że jem średnio zdrowo :D Ale mama mnie hamuje bo ona sporo przytyła w ciąży i ciężko jej to było zgubić :P

Wyczytałam dzisiaj ciekawą rzecz w internecie... Że jedzenie chipsów w ciąży powoduje adhd u dziecka, ja pierdzielę... :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    O godzinie 8 obudził mnie cholerny głód, co to ma być haha :P
    Mam nadzieję, że coś przytyłam bo apetyt mi wrócił, aż za bardzo :D Byle nie przesadzić w drugą stronę :D

Miłej soboty, ale pochmurno dziś :)

Tysiaa mnie głód budzi w nocy :D albo zjem przed spaniem i rano juz mi burczy w brzuchu a ledwo oczy otworze :)
    Akurat dzisiaj bolał mnie zoladek w nocy jak sie obudziłam na siku ale dałam radę i zasnęłam dalej.

U nas też brzydka pogoda :/ deszcz pada a ja chyba przez nią się źle czuje , jest mi niedobrze i jak chwilę postoje parę minut to mi się słabo robi :(

Lepiej nie czytać takich rzeczy bo sie okaze że już nic nie wolno :/ nawet chleba suchego heh :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 12:02

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa dzisiaj na to trafiłam na jakimś forum hehe :D I nie mogłam uwierzyć, że ktoś takie pierdoły wypisuje :D Wiadomo, że chipsy nie są zdrowe ale żeby powodowały adhd, no cóż... :D

To uważaj na siebie, żeby orła nie wywinąć! :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 783 784 785 786 787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ